ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 988
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Red, това одеяло 15 лева ли е?
Много ми харесва, но не съм сигурна, че с това тире съм разбрала правилно?
Мария, кажи й направо са звъни, възможно е и те да се притесняват. Все някой трябва да поеме инициативата. Нищо чудно и да са забравили:)

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:08 от Amanda.D

# 376
# 377
  • София
Аманда, да.
Те редовно пускат намаления.
Аз нали исках за Коледа да взема, ама с тази цена нямаше как да го държа до тогава.
Пък и сега са ДО, тя се намята сутрин като стане да учи.
Ох, бе, Звънче! 😃
И такива имаме.

# 378
  • софия
Много е мило случващото се с Миташки 💙 Уж не ходят на училище да се виждат и общуват без прегради, а виж го него какъв е целенасочен.
Безценни са тези първи чисти чувства и вълнения❤

Юск ми е много любим магазин. В началото ми приличаше на боклучарник, а е пълен със съкровища. От там имаме най-топлата вълнена завивка за зимата.

# 379
  • София
Едно към едно за Юск.
Редовен тараш му прилагам.
Много е Хюге. 😃
Аз пък си намерих съвършената зимна пухена завивка там - всъщност само памук и вътре и вън. Никъде другаде не намерих такава.
С икейските се сварявах.
За мамамониния Митко - прекрасни са тези моменти. Ние май като момичета малко се развълнувахме. 😊

# 380
  • софия
Отдавна не бях заглеждала Ничия земя. Днес беше с нидерландец, който е избрал да живее в България. Хубаво е понякога да се погледнем отстрани. Изключително симпатичен и как говори български! По-добре от някои българи. Научил го сам за около 6 години с книжки с картинки.

# 381
  • София
Момичета още веднъж благодаря. Елфът е одобрен. Май още утре ще ходим да го взимаме. Наистина първата, детската любов е много чиста и мила. Радвам се, че дойде и сподели с мен и постоянно разказва. А аз искам да учи 😄 Ех, тази Френска гимназия.

# 382
  • Между гори и планини
Колко хубаво, че ти споделя ❣️
Стивън харесваше две момичета - първото харесваше и него, за Коледа ѝ подари гривна .
Второто е от тук - разочарован беше като в 6 клас я видя да се целува в училище с един гимназист ( което и за мен е доста рано).

# 383
  • София
Мама Мони, за всеки случай да кажа - хвърли едно око в сайта на Наличности по магазини за елфа, да сте сигурни, че го има в магазина, в който ще ходите.

Хм, тъкмо вчера се оплаках от Мандалориан, пък то в тази серия взе, че се появи съспенс, и сега кофти - една седмица трябва да чакам до следващата серия. Абе някъде дълбоко в себе си съм си Star Wars фен и това е. 😁

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:12 от Red

# 384
  • София
Едно към едно за Юск.
Редовен тараш му прилагам.
Много е Хюге. 😃
Аз пък си намерих съвършената зимна пухена завивка там - всъщност само памук и вътре и вън. Никъде другаде не намерих такава.
С икейските се сварявах.
За мамамониния Митко - прекрасни са тези моменти. Ние май като момичета малко се развълнувахме. 😊

Red, дали пазиш линк към завивката?
Аз също обичам да пазарувам в jysk, даже и днес бях там, а и доста от меблите успяхме да вземем там с намаленията им.

# 385
  • София
Моята е Kvitekulen, обаче май вече не я продават. Ето тук е показана за сведение:
https://www.smartster.se/en/jysk/tacke-1000g-nd-kvitekulen-150x210-1#.X8viCLfF7VA
Обаче виждам, че имат аналогична:
https://jysk.bg/spalnya/zavivki/estestven-plnezh/miks/zavivka-10 … khladna-135x200sm

Води се лятна завивка с тези 100 процента памук, ама у дома е 22-24 градуса зимата и с друго не става. Купувахме от ИКЕА - и с гъши пера, и летни с полиестер - не, страшна жега държат. Явно са си за Скандинавието.
А и да кажа - една идея е по-тясна от стандартен единичен калъф за чаршаф, ама за мене не е проблем. Имат и двойна, но при нас не става, мъжът ми спи по-леко завит.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:52 от Red

# 386
  • София
Благодаря, Red! Аз купих зимни миналата година от там и изобщо не съм се заглеждала по летните. Но в момента на всички ни е прекалено горещо със зимните.

# 387
  • Бургас
Момичета, отдавна не съм писала в темата, ама нямам с какво да се похваля, затова кротичко си ви чета. И така се успокоявам за някои неща де.
Моята дъщеря като цяло няма проблеми с ученето, никога не ми е създавала грижи: учи изцяло сама. Както съм писала и преди, отказва всякакви частни уроци и в това отношение наистина няма какво да кажа. По БЕЛ и английски няма оценка, различна от 6, по математика е около 5, но това не ме притеснява, защото е за първа година в този клас и няма рутината на другите деца, които са от 5 клас в гимназията, решават задачи по няколко часа на ден, че и ходят почти всички на допълнителни уроци. Аз такава неща не искам от нея. Искам просто да си знае нещата. Състезания не ме вълнуват.
Но! Дисциплината ни е УЖАС! Минава през много, много тежък пубертет. Предполагам някаква форма на бунт ли и аз не знам, но класната й звъни доста често на баща й да се оплаква. Плаче без причина, тръшка врати у дома. Все ни говори, че не сме я обичали, че само сме изисквали от нея, че живеела в затвор.... ей такива неща.
Иначе се сърди, но ми помага много за брат й. Той е в пети клас, от тази година учи в нейното старо училище и изобщо не може да се оправя с ТИЙМС. Не може да си качва домашните, не може да си разпределя времето, абе много тегаво ни върви ДО с него.
За Коледа не искат нищо и двамата. Още се чудя с какво да ги изненадам, защото все пак са деца и трябва да им сложа нещо под елхата. За нея се чудя между полупрофесионална караоке система (тонколона и 2 безжични микрофона) или двуседмичен летен езиков курс по италиански в Рим. За сина ми, обаче, нищо не ми идва наум.....

Днес е празникът на Бургас. Центърът на града е приказно украсен и сега ви пожелавам хубав празник, защото смятам да се разходя на свеж въздух и да проветря главата.

# 388
  • софия
LaDiDa, курсът е страхотна изненада, но да не се превърне в разочарование предвид неизвестността с пътуванията.

Честит празник на имениците и близките им, честит празник на морските момичета от Бургас 🐟

# 389
Честит празник на всички празнуващи!

До миналата година и аз обичах да подарявам екскурзии. И добре, че размисли Ния на Коледа и пожела да сменим билетите за Били Айлиш в Мадрид за юли с Мелани Мартинез в Прага през февруари. Щеше да си остане без концерт.
Сега малко ме е шубе да подарявам екскурзии в чужбина не само заради ковид, но не съм убедена дали някоя държава няма да реши да иска ваксина за вход. На този етап нямам смелостта да ваксинирам Ния за ковид. И ще ми е доста неприятно ако Франция поиска такава ваксина и класът тръгне на екскурзия. Нито искам да я спирам от това изживяване, нито искам да я ваксинирам с набързо направена ваксина. Но да не слагам каруцата пред коня, ще го мисля ако ми дойде до главата такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт