"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 291
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Я да питам и вас - някой има ли преки впечатления от живи пробиотици Нарине?

# 136
Аз имах зверски косопад около 2-3 седмици след раждането, който продължи седмица- 10 дни, но беше много силен. Косата ми падаше на кичури, ако не бях с вързана коса целия апартамент ставаше в косми, абе ужас. Спря от самосебе си, не съм пила нищо.

Аз още “чакам” Ася да ми изпрати нейния човек 😀

Тикълс супер, че се включи тук Simple Smile

# 137
Jasmin, дали ще работи нещо в Широка лъка или имаш предвид ресторант към някой хотел?
Извинявайте за спама Confused

# 138
Ейнджълче, не знам всъщност дали ще са отворили тогава. Дано да имате късмет и да работят

# 139
Момичета .. още сравнително наскоро сте родили и хормоните ви бушуват, но запомнете, че няма добра и лоша майка...
В крайна сметка всяка прави най-доброто за детето си. Важното е едно дете да е обичано. Дали е раждано секцио, естествено, дали е кърмено или не - това не е повод майката да се чувства виновна. Сигурна съм, че всички сте добри майки! 💕

Аз имах клебсиела бактерия в микробиологията (вагинално) си 6 месеца след раждане, но в стерилната урина нямах. Слагах вагинално 367271 глобули и след това я нямаше. После пък се появи няква анаеробна инфекция - сега нея лекувам. Ноо МБ от кърма не съм изследвала никога,  кърмя Матей вече 11 месеца почти.

Относно почивките с бебе - Матей се роди Март, ние от Юни до Октомври не се спряхме. Навъртял е толкова много километри, бебе пътешественик беше. Сега вече само Декември правихме едно пътуване София/Варна , но определено мое мнение е, че с по-малко бебе се пътува по-лесно.
Искахме сега на СПА да ходиме, но ... с тази инфекция ... ще се лекуваме първо, па тогава ще видим. ☺

И аз имах период на косопад, от хормоните е, мина от самосебе си.
Пробиотици Нарине са доста хвалени и само хубави отизиви съм чувала за тях. Wink

# 140
Аз имах страшен косопад несвързан с бременност. Направо коса не ми остана. Дерматолог ми препоръча шампоан и тоник за коса на Eucerin, серия за косопад и хапчета Phyto. Всичко взех и почнах и не знам кое подейства, но при мен имаше поразителен ефект.

За почивките ние всяка година ходим голяма група в Гърция и запазваме отрано, за да сме всички заедно. И сега вече си имаме резервация за 10 нощувки за септември, нероден Петко по план би трябвало да няма три месеца по това време. Grinning

И с другите сме ходили, като бяха бебета, но те са пролетни и малко по-големи са били и почивките ни по кратки. Ще видим как ще е сега. Thinking

# 141
Здравейте , момичета !

Тикълс , добре дошла 🙂

Включвам се относно косопада ... миналия път ми окапа половината коса след раждането . Сега все още не е започнала , но днес се запазих с витамините , които ми помогнаха тогава . Евтини и ефикасни са . Споделяла съм с приятелки , те също останаха много доволни . Та , витамините са на Допелхерц , водят се за коса и нокти . Препоръчвам да опитате , ефекта при мен започна след около първия блистер .

# 142
Тикълс, радвам се, че си в другите редици вече! ☺
И аз имах ужасен косопад, в банята оставях по един кичур коса... Вече спря почти да пада ( тя си е дълга и винаги оставям следа от себе си 😄). Мисля, че единственото по-гадно от косопада е новата кос, която ми избива и като се вържа всички малки косички щръкват навсякъде. 😵
Мери, ще пробвам тези витамини. А помагат ли за по-бърз растеж? 😄

# 143
С най-голямо удоволствие се записвам и в тази тема. 😊 Ние с малкия сме добре, още сме в болницата, но утре трябва да ни изписват, ако всичко е наред. Усещам, че почва да слиза кърмата и се надявам да го закърмя успешно. Засега всичко се случва както с батко му, никакви изненади 🤭 Дано и занапред да минава леко и без сътресения.

# 144
Тикълс, радвам се, че си в другите редици вече! ☺
И аз имах ужасен косопад, в банята оставях по един кичур коса... Вече спря почти да пада ( тя си е дълга и винаги оставям следа от себе си 😄). Мисля, че единственото по-гадно от косопада е новата кос, която ми избива и като се вържа всички малки косички щръкват навсякъде. 😵
Мери, ще пробвам тези витамини. А помагат ли за по-бърз растеж? 😄

Тя моята расте доста бързо , та не мога да преценя 😁 но за гъстотата определено . Иначе и аз бях същата , новите , които пораснаха са като антени 😁 и даже при посещение на една нова фризьорка ме попита , дали съм филирана , че половината коса ми била по-къса .
Свекърва ми пък уж била фризьорка на младини , ми обяснява , че падналата коса не излизала повече и това било накъсано 🤦♀ Не , че няма и накъсано , но определено има много нова коса . Най-ме дразни , че като започна да расте , имам отпред и от двата края бебешки коси 😁

# 145
Тикълс, знам , че си за дълготоо кърмене и си кърмила доста твоите деца, та я сподели за отбиването. Как се случи при вас? 😂
Че някои са на тема кърмене, ама мене ме вълнува темата за отбиването. За себе си не съм решила кога точно искам да спра, но ми е любопитно да чуя от жени с дълъг кърмачески стаж как са минали през процеса на отбиване? Simple Smile

# 146
Момичета, и аз ви следя и ако не възразявате, ще се включа, тъй като и аз като Тикълс имам родителски стаж. Wink
За отбиването. Аз кърмих изключително до шестия месец, после започнах захранване, като до годинката бяха останали сутрешно, вечерно и ако се събуди към 4 часа нощем веднъж. Но си го усещах, че е просто за успокоение. На годинката реших да приключим. Реших, че ако е по-голям ще стане по-трудно, въпреки, че можеше да стане и съвсем щастливо и постепенно отбиване. Сега даже малко съжалявам, че не му дадох още малко време.Та реших от раз и това е. Три нощи не спахме. Заместих с АМ уж, обаче  той нито шише, нито биберон беше виждал през живота си и не искаше. През деня нямаше проблем, тъй като си ядеше друга храна. Та така - три нощи беше това и после си свикна с АМ и това беше всичко. С гърдите също нямах проблем, само първата сутрин изцедих съвсем малко и край, нито напрежение имах, нито нищо. Не съм пила хапчета. За това си мисля, че може би още два-три месеца и щеше сам да се отбие и да не му причинявам травмата на трите нощи. Simple Smile Но като цяло голяма драма нямаше. А това да го дам на някого нощем за да се отбие - не бих го причинила на собственото си дете!
За пътуванията с бебе - аз съм винаги ЗА. Никога не ме е притеснявало. Бяхме на море първото лято, въпреки, че по-големичък беше вече около 10 месеца. Но той си беше и послушен. Кърмех го още и никъде не ходех без него. Стояхме по цял ден на плажа. Порови малко в пясъка пък после си спеше под чадъра в количката, а майка му си четеше книжка. Блаженство! 🏖 Вечер пак с количката, като му се доспи си заспива, пък ние на по биричка навън в някое заведение. Тази година също не смятам да пропусна, въпреки, че бебето ще е по-малко, но даже си мисля, че ще е още по-лесно - млечният бар ще е отворен денонощно Wink
Общо взето детето винаги е било с нас и никога не ми е пречело!

# 147
Ще си кажа аз. И двамата ги кърмих до 2+ години. Тръгнаха на ясла на година и половина и много трудно свикнаха, особено със спането там. Може би беше заради кърменето, бяха свикнали така да се гушкаме и да заспиват. И минахме тогава на вечерно кърмене. Като дойде време, според мен, за отбиване, голям зор. Пробвахме някакви тактики, ама не проработиха. Накрая с най-грубия метод - намазах ги с лютото мазило, казах им, че цицата е развалена, опитаха и повече не потърсиха. Гузничко ми беше, надявам се, че не съм ги травмирала No Mouth Проблеми за мен със самото спиране на кърмата нямаше.
Общо взето неотбито кърмаче, немахнат памперс, залъгалка и пр. няма, при едни по-рано, при други по-късно, със зор, лесно, случват се нещата. Hands Ok Hand

# 148
Да, Тикълс, много ясно си го казала накрая! Simple Smile Според мен тайната е в постоянството - раз-раз. Няма цица - няма, нама памперс - няма. А не махаме, слагаме памперса. Така се объркват децата. А съм била свидетел по площадките, как детето му се пишка, пък майката я мързи да стане и му казва, че в момента е с памперс, да си пишка спокойно в гащите. 😂 Но и то се отучи само детето - факт! 😊

# 149
Николче, добре дошла и честита рожба! Бъдете здрави и много щастливи Heart гушкай си бебока че така бързо растат! Моята едва я удеъжам вече в ръцете Joy

Black widow , значи това дето казваш за свекърва ти е просто покъртително! Какви хора има?!
Аз За моята мога да кажа само хубаво - жената винаги идва да помага когато може, въпреки че е на работа. Не се пречка, оставя ни ние да си решаваме. Веднъж си беше позволила да се обади по отношение на ваксините и честно казано не ми стана изобщо приятно.
Поговори с нея, не може да се заключва с бебето ти.

Аз да ви питам по един странен въпрос - ама много ме болят гърдите! Самите зърна са ужасно чувствителни и парят. Flushed имам 10 дни до менстрауця, ама такова чудо никога не е било.
За протокола- пазим се. Че след секцио трябва да има повече време. Joy

Общи условия

Активация на акаунт