"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 287
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм доста съгласна с Алесандра. Ася ме накара да се чувствам ужасна майка и директно пренебрегнах 90% от съветите ѝ. Останалите 10 не бяха за кърмене и ми влязоха в употреба. Благодарна съм единствено, че видя юздичката. Стоеше и ми обясняваше как не трябва да дохранвам и че детето ми наддава добре, което откровено не беше така,  отделно от това “да съм си хвърляла помпата”, нямало нужда от нея. За справка до ден днешен цедя и давам и ще го правя, докато мога и имам сили. Да не говорим, че комуникацията с нея беше меко казано ужасн, нямаш шанс да се чуете. Хедра на мен ми даде реалистичната представя за нещата, изобщо ще я благославям цял живот тая жена, дори и Фипо нилога да не засуче. Всичко е окей, мадами. И на АМ, и на смесено, и само на кърма, стига вие да сте окей и бебетата също. Аз самата още страдам от това с кърменето. Още опитвам, а ето, Фипето ще стане на два месеца след няколко дена. Някоя приятелка като ми каже,че в родила и кърми и сърцето ми се свива. Ма така ми било писано. Детето да е юздичка и да няма кой да я коригира рано качествено. И то ще расте здраво и обичано като тия на кърмa.

Дохранвам господина с Хип Комбиотик, с това беше в болницата, не съм сменяла. Педиатърката и тя това каза, че се понася най-добре, та Кийпчето сега ме хвърли в чуденка да сравнявам съставки.

# 121
Ейнджълче, ние пътувахме по Колед адо Родопите. Тогава беше на три месеца. Общо 400км. Спа през цялото време. Тръгнахме веднага като се наяде.

# 122
Misery, до дете си е, изобщо не се замисляй за смяна на млякото, ако му понася и си яде добре и наддава равномерно. Аз два месеца го храних с Хип-а, но той по едно време взе да не се наяжда с него. Избухваше на два часа и изпиваше по 150 лв., до около литър сме докарвали на денонощие. Отделно, много и постоянни колики и акита като пластелин, с много напъване и зор ставаше работата.
На мен също ми хвалеха Хип-а педиатрите, но взех да му се вглеждам на пресилената рекламна агитация. Отделно че самата смяна я направих постепенно за седмица и много плака от засилени колики. Това си беше мое решение, с което педиатърката ми не беше съгласна, но както написах, имах причина. Самата смяна за детето е стрес.
Сега се насища с Нан-а от макс 120, много рядко 150, ако нощем е спал по-дълго, и акитата се нормализираха,. Но ще видим де, нищо категорично не мога да кажа. Много е индивидуално, дано не съм насадила мнение, не искам да ви хвърлям в чуденки ненужни. Може да е съвпадение, просто да е израстнал проблемите.
То съставките са що горе еднакви, защото има стандарт за витамините и минералите. Грабна ме фактът, че Нан е швейцарско и уж повече био насочено.

Исках и една книга да ви препоръчам - Ръководство за недоспали родители. Аз по нея си се водя сега и имаме напредък по отношение на комуникацията с бебето и режима му, макар че има много какво още да се желае.

# 123
Александрия, имаме астрални близнаци Simple Smile моята дъщеричка Теодора е родена също на 28.08 в 12:45 и незнам заради това че са родени на една и съща дата ли, но намирам доста прилики. Теди също заспива само с забито носле в кошарата, която е от плат и така си спинка цяла нощ. Освен това също е доста кротко детенце, от ден 1ви спи по цяла нощ и аз вече обмислям второ дете Simple Smile ама сякаш ми се иска за август 2022 да го родя, пак една послушна девичка Simple Smile

Да те питам твоето детенце обръща ли се вече от гръб по корем? Теди си пада малко мързеланка, обича да стои по коремче, обаче не проявява интерес да се обръща.

Здравейте и от мене. Синът ми се роди на 28.08 и сега е на 4+++. Само на кърма е, но ЛЛ ми препоръча захранване от 5+, без да замествам хранене, да въведа картоф, морков, пащърнак, тиква и сладък картоф. След това ще ми препоръча другата храна. Още не съм решила, има време, но той миличкия вече се крием от него като ядем,така жално ни гледа. Тя ми беше препоръчала да давам вода, но аз не съм му давала, мое си решение. Та ще видим.
За спането, той спинка с лице забито в стената на кошарата (от плат е). Извърта си само главата. Аз му местих кърпички която слагам под главата ту от едната страна където е главата, ту към крачета и съответно го обръщам  на обратно в кошарата. Така той се въртеше ту в ляво, ту в дясно. Уж му е добре главичката. Имах съмнение за ушенцето, че ще е щръкнало, но и то се оправи.
Със сигурност искам второ и то колкото се може по-скоро. Мишлето ми е много кротичък и може би за това съм толкова смела Joy няма да се пазим, пък когато стане Heart
Анимор завиждам ти, на мене много ми липсва малкото бебенце което си прибрахме от болницата. Беше точно 3кг и толкова мъничък ... уникално чувство да гушкаш и целуваш толкова малко бебече и то лично твое Heart Eyes наслади му се Heart
Още много бяхте писали, но ще наваксвам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 124
Преди малко писах да отговоря на Ейнджълчето бързо с една ръка, докато хранех малкия.
Сега да пиша по другите теми.
Алесандра, отърси се от негативното и си гледай детето. Какво като е на АМ, колко много деца са отгледани така... Радвай се на детенце, то ще си наддава, ще си расте, важното е да е живо и здраво.
Да ви кажа, момичета, в началото пълнех помпата с кърма само от едната гърда. Мислех, че е 100мл, наскоро я хвърлих, защото я счупих преди време, та тогава забелязах, че е до 130 мл, а аз пълнех догоре, т.е. около 150 мл от гърда на едно цедене.... И замразявах всеки ден мляко. Е, вече не се цедя. До онзи ден изцеждах по 20мл на ден и се отказах, няколко дни нищо не цедя вече... и не страдам, каквото-такова.
На малкия в началото давахме (дохранвахме) Аптамил, но го запичаше, постепенно сменихме с Лактана Био. Един път давах Аптамил, един Лактана и така сменихме млеката. Доволна съм от това мляко. Иво ака по 1 до 3 пъти на ден. Всеки ден ака. Но сме с кравето, не козето. Ако си вземете от него, ще чакам отзиви 😊
Също така като вашите деца и той се задавяше и се задавя още. В началото се наложи да вземем биби за шишетата 0+, за да пускат бавна струя и си изкара с тях до преди 2 седмици. А вече трябваше да е на тройка. 😀 На 4 месеца е сега и пие с биби 1+. За втори път му сменям бибите и шишетата, от които пие, а бибероните смених за първи път.
Много неща сте писали, дано нещо не забравя... И пак да ви кажа - важното е детето да расте здраво и щастливо и да има здрави и щастливи родители

# 125
Тази Ася я гледах един път на уебинар и нещо не ме изкефи. Радвам се, че не ми се е налагало да контактувам с нея... Момичетата, които са имали горчив опит с нея - вие сте прекрасни майки, които се грижите по най-добрия начин за децата си! ❤
Съмнения е нормално да имаме, точно свеки редовно се опитва да ми ги вменява. Откакто нейната свекърва (пълна противоположност на моето свекървище) ми каза "много хубаво се грижиш за детето си, няма да им се връзваш", е, това ме приземи и осъзнах, че наистина е така. Имах проблеми с кърменето, успях да ги преодолея и я възстанових до толкова, че да имам за 3 кърмения и още поне 60 мл, които вечер ги давам след сукането, защото свикна. Свеки ме навиваше да спра да я кърмя, но бях сигурна, че мога да я възвърна - от 30 мл стигнах до пълно хранене. Горда съм със себе си, защото постигнах целта си. Това, че някоя от вас е видяла, че въпреки всички усилия няма за успее да кърми още дълго и е минала на ам, не означава, че сте сгрешили. Напротив, мислите за детето си как да е най-добре! Та исках да ви кажа горните думи, защото на мен 1 човек ми ги каза и полетях направо. ☺
Ейнджъл, на 4 месеца беше Радост като ходихме на море, че и крачетата и топнах. Ако бебчето е послушно и спокойно, не виждам проблем да отидете някъде на почивка. 😜

# 126
Алесандра, не си мисли глупости, моля те. Знаеш моите колко дълго изкараха в болницата, ама ето в момента са изключително усмихнати деца. Откриха гукането преди няколко седмици и сега всеки възможен момент грачат 😁 Обаче още ги мъчат нощем коликите и вечер е ад, ама се надявам, че и това ще мине някой ден. Иначе аз ги храня с млякото на Дм Бейбилов от около седмица. Преди това бяха на Хип, което смесвах с Лактана, ама не бях много доволна. Сега се засищат и акат всеки ден, което преди беше проблем.
На почивка и аз обмислям да ги заведа някъде май месец, ама ще си взема помощници, че иначе няма да е много почивка 🤪

# 127
Bettybe Heart докторите бяха сигурни, че ще родя поне две седмици по-рано, а аз толкова се надявах да стане девичка (: така си го пожелах. Иначе той е супер енергичен, все иска да е изправен, бута се в количката да се изправя, но само два пъти се е обръщал до сега и то май все случайно е било Joy
По повод помпата за кърма, аз в началото ползвах защото малкия беше на косъм да ме разрани. Кърмех го малко, като почне яко да ме боли и му давам цедена кърма да се донаяде. Така до първия месец някъде, не на всяко хранене, но доста често. Спрях цеденето, в момента в който ми се успокоиха зърната и малкия се научи да суче.
За вменяването на вина съм супер ядосана. Няма нормален родител който искрено да иска да си навреди на детето. Много се дразня някой като почне да ми дава акъл  първо аз не съм видяла до сега перфектното дете с перфектните родители. Ако някой ми намери такъв.... Всеки си гледа децата така както намери за добре. А и децата са различни и реагират различно. Аз пък много искам да си спинкам с детето, но той нощем си е свикнал сам и ако го взема в леглото се разбужда и иска да си играе. Иначе денем някой път дремва по 30 мин на мене, ама не ми е достатъчно Joy За да не му развалям съня, естественото  не го пипам.

# 128
Благодаря ви за включванията. Честно казано пътя не ме притеснява. По-скоро престоя в хотел и възможноста за разходка през деня.
Много ни се иска да избягаме от нас за няколко дни. Имам предчувствието, че и на Марти ще му се отрази добре, но ми е интересен опита ви.

# 129
Ейнджълче, спокойно можете да мръднете някъде... Аз новини не гледам и не знам как стоят нещата с хотелите и къщите за гости, но и на мен ми се ходи някъде. Много обичам Велико Търново, дори често сънувам, че сме там 😀💞
Имаме ли мами от там?
Иначе вие къде сте решили да отидете на почивка?

Аз преди няколко страници зададох въпроса за още деца и виждам, че много от нас искат 😊 И ние още преди да започнем опитите сме си говорили, че искаме няколко дечица. Живи и здрави да сме само, това си е Божа работа.

# 130
Жасминче, ние сме от Търново 🤪 Ако решите да идвате насам, драсни на лично. Може да запознаем мъниците 😁
Ние ходихме на море с Никола, когато беше на 4месеца и си изкарахме супер. Толкова добре му повлия, все едно друго бебе имахме. Беше толкова спокоен, щастлив и усмихнат... Почти не се случваше да се разплаче. Сега като е по-голям е по - трудно да пътуваме, понеже не го свърта много, съобразяваме се с режима му на сън, но не винаги се получава... Та като са малки май е по-лесно 😄
Относно обвиненията, изобщо не се връзвайте. Вие най-добре познавате детето си и вие сте човека, който решава за своето дете, как ще го гледа. Аз лично съм получавала безброй акъли и не поискани съвети, от кого ли не, в началото много се дразнех, вече ми е все тая. Действам по своя собствен усет и се водя по детето си. Всяка майка е най-добрата майка, за своето дете! Не се връзвайте и се наслаждавайте на щастието в ръцете си!
Относно роднини, никой не е вземал или гледал Никола до сега. Идват вкъщи да го видят за час-два, но сме заедно всички. Това да отидат в друга стая да се заключват ми се вижда малко странно и не бих позволила. Доста неадекватни неща съм виждала да се предприемат и винаги съм се карала за тях и не позволявам да си прави който, каквото иска с детето ми.
Може би, като порасне и разбира, тогава ще поиска да бъде оставям на баби и дядовци и според това, колко адекватно се държат, ще преценя дали ще им го давам. Докато е бебе не мисля да се случва, дори и за няколко часа.🤷‍♀️

# 131
Alessandra, много ме изкефи.
Момичета, интересно ми е мнението ви по въпроса с дете на почивка и по точно дали бихте завели 3 месечното си дете на планина?

Беше на 3 месеца,като ходихме на Марциганица. Малката, чанта, термос, Ам в кутийка на порции. Горничка, нищо че беше лято и топло в ниското, горе се бях запасила. Спа на поляната,вкарахме я в пещера (промяна на температурата, с разлика от мин 10 градуса. ) Много добре беше. Доста пътуване за един ден, но никакви проблеми.
Скрит текст:
Скрит текст:

Jаsmin и ние искаме второ, но се въздържам за момента. Едно едва направихме, а второ - Божа работа.

И при мен се опитваха някакви особи да се намесват. На няколко пъти чух от майка ми,че ще си увредя детето. Все още чувам как трябва да слагам сол във водата,за да и се изпечала кожичката. Това са против моите разбирания и няма как да стане. Децата са толкова различни, че и 10 да са гледали, това може да не е като нито едно от тях. Така че това при мен не минава.

Blackwidow1322
ако някой си позволи да сложи райбер и да си прави детето ми каквото си пожелае да е готов,че ще влезна заедна с врата, каса и райбер, а след мен ще викат съдебна медицина. Защо го зори не ми е ясно? Какво очаква линейни уравнения ли да решава? Тя и моята чума...тъй де на ММ майка му беше почнала да наставлява от 300 км разстояние по телефона, ама не и се получи. С майка ми доста често спорим като дойде, защото искала да я гушка, детето се дърпа и мрънка иска да си вилнее из стаята. То е ясно,че няма да сме на едно мнение, ама айде малко от малко да се съобразяват. Вкъщи нещата се обсъждат  ("Жената каза и ние решихме) и решаваме с баща и какво ще се прави и после двамата на нож нещата да станат на нашата. Ние сме решили, това си е нашето дете. Ако искат да станат приемни родители и да си припомнят как стават нещата. Детето ни  не е опитно зайче, или поне не тяхното опитно зайче, нашето опитно зайче. И да правим грешки ,накрая да знаем,че сами сме си виновни ,заради нашите решения ,а не защото някой друг е казал.
А твоята свекърва си проси една камера ,че да я видиш какво прави,без да знаеш. Съжалявам,ама с техните методи, по техните глави. После ще я психясам с един разговор с настоятелен тон,че не съм съгласна това и онова да се върши .

Александрия да ,в миналото се е давало краве мляко. Живеели са във времена, когато някой път е нямало АМ или пари за такова. В днешно време пак се практикува, ако няма пари за АМ. Чувала съм от майки ,че са го правили. За съжаление има и такива времена.

# 132
Надявам се нямате против да се запиша в темата. То тук има мами на деца от различни възрасти, а и аз все пак имам две попораснали бебета Grinning Много ми е мъчно, че разделихме темите, нашата е предимно тревожна, пък тук греят едни бебешки усмивки!! Иначе разбирам защо са разделени, обаче на мен ще ми е много полезно да ви следя, защото същите въпроси и размисли ще имам и аз след няколко месеца. Някои неща съм позабравила, други съм грешила, а трети пък са изцяло нови. А може и да се включа с някой полезен или пък досаден съвет Grinning Аз и преди съм се опитвала да ви успокоявам, че бебешките години и тревоги много бързо отминават и това, което сега ви се струва критично драматично, в някакъв момент дори няма да го помните. Но пък е абсолютно нормално да се чувствате така и да си задавате всички тези въпроси. Отговорността е почти изцяло върху вас и искате да дадете най-доброто на вашето съкровище. Heart

Аз ще сдъвча темата за захранването, моите ги захраних на 7+ месеца по моя интуиция и съвети на педиатъра ни, като целта не е била заместване на хранене, а по-скоро запознаване с храните. Все още вярвам в късното захранване и показателите на децата бяха чудесни. Както някой спомена, да сравняваме плодовете и зеленчуците от преди 20-30-40 години и сега или въздухът, който дишаме, напълно несравнимо. И за съжаление поколенията са все по-болни и алергични.

Сънчето спомена формичките за лед, които на мен ми бяха супер удобни. Когато ми попаднеха домашни плодове, зеленчуци, месо, си правех такива кубчета - зеленчуци на пара, сварено месо с бульон, и сутрин вадех някакви комбинации и така "готвех" домашните пюрета. Вярно е, че ако нямаме достъп до чисти продукти, готовите пюрета са добра алтернатива, както и замразените плодове и зеленчуци. Те са брани задължително в сезон (когато са най-евтини).

Борнче, мойто момче е с АКБМ и съм цяла енциклопедия по темата. Съмнявам се да е това, ако искаш ми пиши да обсъдим допълнително Hug Сега ще имам специална препоръка към болницата да подготвят АМ без лактоза за първите часове/дни и после личния ми план за действие, за да избегна пак евентуално такъв проблем.

Обещавам занапред по-мълчаливо да следя и да се образовам, малко дългичко беше мойто записче Innocent

# 133
Благодаря ви. Решено е вече.
Ще се ходи на планина, Пампорово за три нощувки в края на февруари.
Ще е навършил три месеца. Вече правя план и се вълнувам какво трябва да взема.
Прекрасен ден от побелял Шумен Heart Eyes

# 134
Страхотно решение, Ейнджълче! Сигурна съм, че ще си изкарате чудесно, а може да отскочите и до Широка лъка да хапнете от техния качамак 🍻

Тикълс, много се радвам, че се записа. 💞

Аз да ви се оплача - от един месец имам ужасен косопад. Чудя се дали да не си взема витамин Е да пия... Не знам какво да правя. Но съм чувала, че след раждане се получавало така. Вие имали ли сте косопад и справихте ли се с него?

Вчера бяхме на консултация..изчака ни се чакалото. Много деца, много. Лекарката ни е много печена, въпреки че е възрастна, била е педиатър на мъжа ми 😀 Би му последните ваксини, пак 2 като на втория месец. Поревахме си. Подари ни кремче Дентокинд. Каза, че другия път ще си говорим за захранване, но мога да изчакам и 6 месец. 7600гр тежим вече

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 13:27 от Jаsmin

Общи условия

Активация на акаунт