"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 312
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Моята майка ме даде на баба ми и дядо ми да ме гледат, когато станах на 3г. Когато станах на 6 тотално спря да идва, да се обажда, все едно не съществувах. И въпреки това, в моите очи тя беше най-прекрасна майка, обожавах я, чаках я, мечтаех да дойде някой ден...
Та каквото и да правите, за вашите дечица вие ще се най-най-най прекрасните майки! Усмихнете се, отдъхнете и се радвайте на моментите заедно. Ако ви е тежко пък, поплачете си, ядосайте се. Всеки има право на всякакви емоции, чувства и действия. Но в трудностите си повтаряйте, че всичко е период и утре няма да е така! Но любовта между вас и децата ви е завинаги! ❤️

# 211
Йо, много точно си го написала наистина! Да са ни живи и здрави дечицата и ние също, за да им се радваме!

По темата за раничките - отрано събирам впечатления и явно ще трябва да пробвам наистина. Слинг взех ей така без да пробвам и ми е много удобен, с халки е, лесно се слага, лесно премествам бебето като заспи от слинга в леглото или количката. Но не съм сигурна до колко кг ги даваха. Засега ми върши работа. Но явно няма да мога да си взема по този начин и раничка, а ще трябва да пробвам.

За кукъра - днес взех да разгледам книжката, за да видя как се приготвя бебешка храна, че никога не съм използвала тази програма.., и видях, че няма нито една рецепта за бебешка храна там. Иначе не ни е нова покупка, имаме го от 2 години някъде. Нашият е херметик, на Тефал е.  Харесва ми, че бутам всичко вътре и то става супер, без да вися там. Например си правя ризото със скариди за 9 минути. Слагам замразените скариди, замразения спанак, ориза и водата с бульонче и готово! Правила съм супа топчета с картоф, фиде, ориз, замразени топчета, морков (всичко заедно) за 12 минути и накрая всичко е сварено идеално. Мляко с ориз си правих скоро, като ми беше интересно как млякото не кипва 😁Разкошно стана пак за 9 минути. Какво ли не съм правила вече.... Друга печка нямам, затова често казвам, че не готвя. Хаха

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:42 от Jаsmin

# 212
За рничките ме хвърлихте в трета глуха. Имам раничка, някакъв евтин модел, носих я от към трети до 7-8 месец. На къси разстояния. Голяма помощ ми е била и до магазин да отида, и до банка да си свърша нещо. Пътували сме по влаковете с нея. Удобство си е,но малкото магре закръгли едни 9+ кг и вече ми е много зор. Кръста ми е буквално смлян. Всяка вечер мъжа ми прави масаж, че изобщо да мога да се вдигна и да направя нещо. Боли даже до магазина да отида за чанта покупки. Съмнявам се я за възпален нерв, я за дискова, ама нали съм мама-магарица не отивам на лекар.
Кукър нямам и така като чета много му се навивам,ама си повтарям, че първо ремонта, после покупката на такива неща, че да има къде да ги сложа. Всичко си правя в тенджера на котлона. Мисля да започна и да пека.
Лятото успях да открадна време, че направих домашни пюрета от сезонни плодове и зеленчуци. Голяма помощ ми са и съветвам, ако има мама, която има време и възможност да си направи, няма да съжалява. Има дни, които ми е много скапан, не ми се готви и тогава пребърквам шкафа, вадя нещо и готово.
И нали съм от частта с лошите майки реших и на кухня да я запиша. Погледнах менютата им, добре звучат. Мненията също са добри. Направих грешка да влезна първо да видя менюта в София и се разочаровах, реших че навсякъде е така и няма смисъл. Сега ще опитаме, дано наистина е вкусно. Но съм силно разочарована от амбалажа, който искат. Буркани от соца, които по-трудно се намират, та съветвам майките, които имат намерение да използват кухня да потърсят информация какво се иска в кухнята от по-рано и като наближи момента да са готови.

Хайде след спора да се по смеем. Всеки е изпадал в ситуации, които са били и смешни, освен трагични. Аз лично си спомням как постоянно ме питаха дали е момченце. Веднъж една баба ме уби. Ние сме с лилаво-розова количка, малката беше с рокличка с цвете и панделка на главата, като рокличката беше розово с оранжеви елементи... Е, от къде и дойде на тази баба, че това е момче? Беше на 5-6 месеца и нямаше кой знае колко коса, ама има и такива бебета. Идеше ми да и кажа, "ама разбира се, че е момче. Това е новата джендър мода. С рокли ги обличат от малки, че да свикват.
Другия вълшебен куриоз е на свекито. Чак с моето мило редовно се сещаме и се смеем какъв вундеркинд е бил. Според тази велика жена мъжо е познавал буквите преди да проговори. 🤣🤣🤣 Чудихме се как е познала. Отговора беше, че когато се родил брат му(с малка разлика, заради изключителните познания на свекъра по биология, че няма как да забременее, докъто кърми) докъто преобличала по-малкия ММ носил книжка и и сочел някъде там и тя казвала буквата... 🤐🤣🤣🤣🤣🤣🙉🙉🙉 Ей, какво друго може да направи такъв мъж, освен истинско негово продължение и за да не се научи да чете толкова рано сме вдигнали книгите нависоко, че проявява жив интерес към тях. Хахахаха
Друго свързано с книжки е разбирането на ММ, който е зоолог как трябва да звучат детските книжки. Аз разказвам за Зайко Байко, Кума Лиса, Кумчо Вълчо, той взел една книга "Бозайниците на България), отворил на страницата с кафявата мечка и го слушам да обяснява" това е Баба Меца, а това е акото на Баба Меца"... Голям смях му се смях и го насочи един рафт по-надолу в библиотеката, към секцията с детските книжки. Нека оставим зоологиите след годинката хахахаха

# 213
Твоя зоолог пак е добре, аз моя го чувам един ден как казва на Матей: “Даа, Матю, това е крава, кравата казва “Мууу” , а след това казва “църр-пърр” на тигана..” 🤔🤔🤔

# 214
Твоя зоолог пак е добре, аз моя го чувам един ден как казва на Матей: “Даа, Матю, това е крава, кравата казва “Мууу” , а след това казва “църр-пърр” на тигана..” 🤔🤔🤔
прав е човека. Трябва да му напиша моята версия за трите прасенца. Ама страшен бекон става. От къщичката от слама се пърли, дървената къщичка чиста клада , а тухлите са си чисто затворено барбекю за опушване Simple Smile

# 215
Joana, наистина си написала по  най - добрият начин всичко и аз смятам, че никоя майка не бива да има съмнения, че е най - добрата майка за детето си. В очите на другите може и да не е, но тя е най - добрата за своето дете.

Теди се роди 3 кг и от 10 ден я носихме я слинга. Беше края на лятото и когато я сложа в слинга изглеждаше като някое много малко вързопче, изключително много се дразнех на всички като минехме покрай тях да се обръщат да ни заглеждат и да повтаряг оуу какво малко бебе, имахме един комичен случай в който една баба ни спря и ни пита това куче ли е или бебе 😆😆😆

# 216
Един бърз отчет от нас. На 04.02 минахме на задължителна консултация. Малката госпожица е 9 кг и 70см. Чу се шум в сърцето и на мен ми побеля косата. Дадоха направление за детски кардиолог и минахме вчера. Отново ехография. Оказа се увеличена тимусна жлеза, която притиска, а от там идва и прехъркването. От бебе прехърква без секрети от носа и т. н. Отначало казаха, че е защото се е нагълтала с околоплодна течност, но 10 месеца... Та във връзка с жлезата. Било нормално в кърмаческа възраст, не се считало за патология. Изписаха и витамини и имуностимулатор и след две седмици отново на преглед. Та освен увеличеното бъбрече, вече има и увеличена тимусна жлеза. Всичко уж ще се оправи.... Ще се следят нещата. За момента вярвам на докторите. Иначе е едно супер активно дете. Комуникира с всички, не плаче от чужди хора, което за мен е супер за момента

# 217
При Давид има увеличено легенче на единия бъбрек и ще следим. Принципно казват, че това ще се израстне и категорично не е патология, но все пак ме си ме гризе. Ще видя на следващата контрола след месец как ще е и ако пак е така освен неонатолога ще искам е детски нефролог да го види.
При нас и хемоглобина и желязото са под долна граница- има анемия на недоносеността и сме на висока доза желязо, като се нядявам да не стигнем до кръвопреливане( не че е фатално и да стигнем до това), но ще видим и това на контролата дугия месец. За сега се разминаваме на косъм.
Иначе беб е качил 1.300 кг. за месец и ми казаха да не му вдигам милилитрите за  сега повече, защото това е много. Надяваме се другия месец да качи малко по- малко. Егати- тъкмо се зарадваш, че расте добре бебето, сега пък било много.
Иначе днес Давид става на 2 реални месеца, а мама на 33 години 🍾🥳🎂

# 218
Алесандра, честит рожден ден! Жива и здрава, щастлива и обичана да си! 💐
С теб сме наборки
Честита месечинка на Давид! За кг не се тревожи - нормално си качва

И аз ви черпя за ММ. Той също стана на 33. 🎂 Живи и здрави да сме всички!

# 219
  • София
Алесандра, честит рожден ден и честита месечинка на беб!

Пиранките също са недоносени, голямата втория месец качи 2 кила, малката - кило и половина. Никой нищо не ми е казвал за храненето, но ние сами и ограничихме дозата на голямата, че беше с тройна брадичка. Иначе даваме и желязо и витД във високи дози. На изследвания са в норма.

Жасминче, честит рожден ден и на ТМ.

# 220
Алесандра, бъди здрава и много да те радва Давид ❤️
Жас, честито и на мъжа ти Wink
Моите първия месец при мен бяха качили 1.5кг и 1кг. Като по-единият значително дръпна и направи двойна брадичка. Не съм му намалявала храната. Според неонатоложката, недоносените, като нашите деца, имат нужда да си наваксат. След това всичко ще влезе в граници. Учудващо и двамата ми са желязо и хемоглобин на горната граница.

# 221
Аз влизам с въпрос, защото се притесних... Сега реших да огледам добре епикризата на Иво от раждането и хич не ми хареса това, което прочетох. Може да има лоши последствия заради това , че се е зАдушавал заради пъпната връв.
Ето от епикризата:
Диагноза: интрапартална асфиксия. Усложнения : не.
Апгар на 1 мин. - 3.
На 3 мин. - 5.
На 5 мин. - 7.
Това за апгар също не ми хареса като четох в нета.
При вас имаше ли такива измервания - в епикризите на децата имам предвид?
И с какъв лекар да направя консултация според вас?

# 222
Аз влизам с въпрос, защото се притесних... Сега реших да огледам добре епикризата на Иво от раждането и хич не ми хареса това, което прочетох. Може да има лоши последствия заради това , че се е зАдушавал заради пъпната връв.
Ето от епикризата:
Диагноза: интрапартална асфиксия. Усложнения : не.
Апгар на 1 мин. - 3.
На 3 мин. - 5.
На 5 мин. - 7.
Това за апгар също не ми хареса като четох в нета.
При вас имаше ли такива измервания - в епикризите на децата имам предвид?
И с какъв лекар да направя консултация според вас?

Малката спи отгоре ми и не мога да стана да ти цитирам дословно, но ако помня правилно в епикризата имаше 2 оценки апгар първата 9 втората 10.

# 223
Жас, според мен, за твое спокойствие направете едно ТФЕ. За София знам, че препоръчват д-р Масларска в Токуда.

# 224
Ехаа, браво и на момчетата и на момичетата за хемоглобина 🥰 моя юнак незнам защо е с такива лоши показатели, но ще мине и това. Сега сме на вълна млечница.. то няма край 😀 Иначе поне бебонко е душичка, ама то и аз съм била такава като бебе, а после като съм проходила майка ми се е видяла в чудо на чудесата, така че ще видим докога ще е спокойтвието.

Общи условия

Активация на акаунт