"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 322
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
В пликчета за кърма също съм замразявала.

А формичките за лед, още на следващия ден като стегнат, вадя кубчетата от формичката и слагам в пликче от Икеа и надписвам датата.

# 241
Идвам да ви почерпя виртуално, днес ставам по-мъдра с още една година Wink

Миналата година на този ден ревах, че ми зацапва и отново няма да се е получило, ама ей на младежите са факт 😂

# 242
Диди честит рожден ден Heart радвай се на щастието си.
Аз не мога да ви изчета, но се опитвам.
Започнах захранване преди две седмици с домашни пюрета. Аз правя някакво количество, давам няколко лъжички в първи ден, в половин малко бурканче слагам част от пюрето в хладилника за другия ден и останалото в бурканче и в камерата. Като го сложа вряло пюрето и го затворя хубаво, до другия ден няма какво да му стане. Иначе моята ЛЛ ни каза да почнем с купени пюрета за да видя консистенцията. Това и беше довод. Не съм взимала готови пюрета, защото съм виждала, а и исках да му дам консистенция, която ще яде и занапред. Демек това което аз правя. Моя мишок се оказа много добре хапващо бебе, но той е от еднорозите Heart Eyes понеже видях, че сте го обсъждали.
Много мразя да ми сравняват бебето. Направо откачам, а той е прекрасен, а ако беше в другата крайност, сигурно щях да бия някой ако ми насажда вина.
Смешна история : имам едни колежки, супер досадни, като те хванат на приказка и няма край. Всичко знаят и от всичко разбират. Често минавам през работа и те като ме видят все тичат при мене да видят малкия. Всеки път има коментар. Ако започне да мърда в количката и веднага " ама вземи го, цял ден ли ще го държиш в количката". Ако е с яке " съблече го малко ще се запали", ако е без яке " облечи го това дете, ще изстине". Сещате се Joy Та един ден минавам и те пак тичат и ме разпитват някви неща и аз им викам отивам да го храня и те естествено питат какво ще яде. Викам им тиква. "Ама ти си започнала да му даваш пюрета, значи кърмата ти не е хранителна" викам им, че малкия е качил 1кг за месец и според педиатъра е в перфектни мерки, просто му е време вече. Те стоят и мигат и се чудят какво да кажат. Досадни и винаги наопаки. Аз лично след разговор с тях после цял ден им се смея Joy
Аз си взех раница cybex yama от няколко дена съм с нея, малкия от първия момент много я хареса. Заспива си в нея, но аз го нося от 3 до 6 някъде. Иначе ние излизаме сутрин и се прибираме следобед. Но той си седи в количката и няма проблеми, много му е интересен света и само наднича и гледа всичко. Малко дълго стана, извинявайте Heart

# 243
Честит рожден ден, Диди! Пожелавам ти да намериш време за почивка и и малко глезене.

# 244
Диди, честит рожден ден и от мен! 💐💗💐 Здраве, щастие, любов във високи дози! Нека бъде хубава година!

Мама, Бат, след като обсъдихме какво може малкият, тогава тя ми каза да започвам. А за купуването на пюрета каза, че много майки са ходили при нея за помощ след като са купували зеленчуци и децата са се натровили с нитрати, пестициди и... (не запомних  общо взето). А отделно от нея чух от една майка, (без да я познавам, вървях близо до тях), че и на нея се е случило същия ден (при педиатърката бяхме два дни преди чутото от майката). Не вярвах, че чак така се пръскат нещата...все пак ние купуваме и се храним с тях. Имаме роднини, които гледат, за да продават, но и те пръскат на пет дни с разни неща.
 Препоръчайте хубава марка пюрета, макар че бебето само ще си каже.
Харесах пюрета на Хип и Гербер. Картофът мисля да го въвеждам накрая. Иначе градина и парник имаме, но сега нямаме нищичко, разбира се.
Май ще започвам с карфиол 😁
Все пак, ако знаете магазини с доказани био продукти, ще съм ви благодарна. Че няма да сме вечно на пюрета

Извинявам се за хаотичното писане. Приспивам малчо в слинга и се пробвах да пиша

# 245
Диди, честит рожден ден и от мен! 💐💗💐 Здраве, щастие, любов във високи дози! Нека бъде хубава година!

Мама, Бат, след като обсъдихме какво може малкият, тогава тя ми каза да започвам. А за купуването на пюрета каза, че много майки са ходили при нея за помощ след като са купували зеленчуци и децата са се натровили с нитрати, пестициди и... (не запомних  общо взето). А отделно от нея чух от една майка, (без да я познавам, вървях близо до тях), че и на нея се е случило същия ден (при педиатърката бяхме два дни преди чутото от майката). Не вярвах, че чак така се пръскат нещата...все пак ние купуваме и се храним с тях. Имаме роднини, които гледат, за да продават, но и те пръскат на пет дни с разни неща.
 Препоръчайте хубава марка пюрета, макар че бебето само ще си каже.
Харесах пюрета на Хип и Гербер. Картофът мисля да го въвеждам накрая. Иначе градина и парник имаме, но сега нямаме нищичко, разбира се.
Май ще започвам с карфиол 😁
Все пак, ако знаете магазини с доказани био продукти, ще съм ви благодарна. Че няма да сме вечно на пюрета

Извинявам се за хаотичното писане. Приспивам малчо в слинга и се пробвах да пиша
Аз съм за ХИП. Наскоро се обсъждаше някакво проучване, в което цитираха Гербер като едно от пюретата, в които има тежки метали (дано не бъркам).

# 246
Диди, честит рожден ден! Да си жива и здрава и мъжете вкъщи много да те слушат! 💕

Жасмин, аз в редките случаи, в които съм давала готови пюрета, те са били на марка DM babylove. Тях ги харесвам най-много, най-изчистени са откъм състав и най-истински доколкото може едно готово пюре да бъде.

За случая “Гербер” ставаше въпрос са САЩ , където регулациите спрямо храната са съвсем различни от тези в Европа. Simple Smile

# 247
Диди , честит рожден ден 🥳 Бъди много здрава , щастлива и обичана от твоите мъжлета ! Весел празник 💙💙💙

Много ми е интересно захрянването в днешно време , преди години беше съвсем различно ... като ни дойде времето ще е голямо чудене и лутане 🤷♀ Мисля да му правя в началото и после да комбинирам с купено , когато нямам възможност да направя определено нещо, но да не се каня много , ще приготвям каквото мога . С големите започнахме с домашни и минахме на купени . С каката давах Ганчев , но те са в моя град и тогава нямаше особен избор . С баткото бяхме на Хип .

# 248
Честит рожден ден на Диди 🌸❤🌸

Нашия лакомник май ще успее да качи по- малко този месец, но да видим. Много ми е тъпо като му дърпам бибата от устата, а той иска да хапва още, не че остава гладен, защото не мрънка после, но определено би си цокнал още 10-20-30 мл. При нас стигнах до извода, че заради ниския хемоглобин не е ок да качва по много, защото се срива още повече Simple Smile и за да вляза и в темата със захванването- ние пак заради пустия хемоглобин ще включим месни пюрета отрано, но няма идея още кога, какво, как.. ще каже неонатолога като му койде времето. Ще започнем на 6 реални и 4 коригирани предполагам.

# 249
Освен във формички за лед, в какво друго мога да замръзявам?

Аз си правих преди със стреч фолио. Режа го на квадрати, завива по една лъжица, после общ пакет. После намерих такива малки плик чета, които не се затварят, но вършат идеална работа, и после си намерих и клик пликчрта. Просто попитах в магазина за опаковки. Явно все ги бях пропускали, защото са малки. Удобни са ми повече от формите за лед. Правя всичко заедно и спестява време.

Честит рожден ден, Диде! Бъди жива и здрава!

Актуално от нас. Най накрая реши, че ще ходи без да се подпира толкова много. И преди правеше по някоя друга крачка, но сега задейства ходене в по-голяма част. Най накрая я видях с обувки да не се препъва като спънат кон. С две думи нещата са на добре. Излезна 8 зъб... Предкътник мисля, че се води. Да се чудиш как цъфна отзад. Аз чаках преден долен четвърти резец, то къде отиде. На 3 март ще направи 11 месеца.
 На 9 март сме на консултация да видим какво ще каже педиатърката.

# 250
Привет от нас отново 🥰
Ние започнахме захранването в понеделник на 5+ месеца. Започнахме с една лъжичка, правеше физиономии, започна да свиква май, днес изяде 30грама някъде или 6 чаени лъжички (пишеше, че една ч.л. е 5гр.) Първото пюре въвеждам за седмица, другите мисля за по 3-4 дни.
Излизаме навън и се радваме на слънцето.

Как сте вие?

# 251
Аз нещо го ударих през просото със захранването, но си позволявам повече волности, защото нямаме в семейството някой с хранителна алергия ( а и като цяло с алергии). При бебка е чудо пак с млякото. Ще направи 8 месеца на 08.03 и изпива отново по 80-100 мл през деня. Само вечер около 150мл, но елате да я видите на манджурляците, които правя, и кашите. До дъно! Пу-пу!
Тези дни е чудесно времето и се радваме на слънчицето ту в количката, ту в раницата.

Стискайте палци за утре, че отивам да ми вадят мъдрец, а трябва и още един, та след това да сложа брекетите. На "дърти" години  ( 29 правя т.г)се сетих и аз, ама пък много се вълнувам, че най-накрая ще реша един проблем. Simple Smile

# 252
маманаПринцеси и аз сложих брекети на толкова, вече ги махнах. Винаги казвам, че това е най-умната ми постъпка Wink
Иначе аз го давам бавно със захранването. На 6+ е, вече съм въвела доста зеленчуци, но още не съм заместила обяд и мисля да изчакам още 2 седмици за месото. После и жълтък. Искам да заместя обяд и тогава да мина на СЗ. Той си хапва много добре, каквото и да опита си го изяжда до дъно. Пу пу. По цял ден сме на разходки, ту в раницата, ту в количката. Когато бебето е щастлива и мама е щастлива Heart

# 253
Както споменах и аз се интересувам от темата - Захранване . По спомен започвах със сок и плод , което вече не е така . Представям си сега да дам на Кристиян сок 😬 От зеленчука първоначално правих картофено пюре . Обаче рано включвах и попара сухар с чай , това вече кога се дава 🤷♀ И кога е оптималния период за започване за бебета , които са изцяло на АМ ? Нашата педи много ме е насочвала винаги , но с интерес събирам информация 🙂
По принцип съм от читателките за всичко , добре , че сега не ми остава време 😁

П.П. Диди , “срещнах те във фейса” , стана ми приятно да те видя ☺

# 254
Аз не знам дали не избързах, но с нейнате капризи към млякото, придружено с рефлукса, я захраних на 4 месец. Започнах със зеленчукови пюрета. Опитах и плодови, но беше отвратена. Млечните мен ме посъветва педиатър след 6 месец. Тя и тези неща не одобри. Сега е на 8 месеца и има заместен обяд и СЗ. Плодове чак сега прояде, но сурове-ябълка и банан.

Да няма група във фейсбук, която да съм пропуснала?

Общи условия

Активация на акаунт