"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 706
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Чорапи с гумена/силиконова подметка (аз ги наричам цървулчета) и под тях друг чифт чорапи.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 22:19 от fillme

# 556
Мойто ходи босо вкъщи. 😀 Опитах всичко по силите си, но нищо не се задържа на краката му. Принципно съм противник на пантофите вкъщи, излишно ми е, против съм и пантофите в яслата, сма там правила не мога да налагам. Иначе пробвах с всякакви чорапоподобни неща, всичките просто си издърпва от крака си и ги мята нейде и играта приключва.

# 557
Чорапогащник и терлици. Последните престояват на краката изключително кратко време. Детето или ги развързва и събува, или ги изхлузва от краката си, докато върви колкото и добре да ги вържа.

# 558
Кристиян с два чифта чорапи , горните са ватирани със силиконови точици отдолу , тези чифтове ги ползваме като терлички . Когато беше една идея по-топло , само единични пак с точици . Не търпи пантофи или от тези с твърдата подметка , та поне чоряпите държи .

# 559
  • София
Носят чорапи с точки, без точки, боси, с терлиците се научиха да ходят без да падат, но вкъщи е супер топло, парното минава под пода, и не ме притеснява като се събуят. Като сме при баба на къщата е студен пода, държа ги с чорапи и есенните обувки, докато им омалеят съвсем.

# 560
Моето е по чорапи ама два чифта. Гледам да не са някакви стегнати и външните задължително със силиконови точици. Пода в нас е студен обаче, на мен ми е студено също по чорапи, но и аз така шляпам солидарна с малкия

# 561
В нас пода е също много студен.
Като беше по-малък имахме голям проблем. Постоянно си събуваше чорапите/терлиците и разбира се всичко слагаше в устата.
Пробвах всичко. С един чифт, с два чифта чорапи (тези с топчетата му бяха най-вкусни Joy), с терлици, с чорапогащник (и него се мъчеше да събуе, но разбира се не се получаваше, а само го раздърпваше на пръстите и което може пак в устата).
На около 10 м започнах да пробвам какви ли не пантофи, буйни и обувки.
Без успех. Всичко събуваше и пак лапаше или хвърляше.
С упоритост от моя страна, наложих едни пантофи, които са с твърда подметка и му бяха много стабилни за прохождането. С тях обаче крачето му винаги беше потно. Сега съм взела едни с дупки по стелката и по сметката, с формата на кола и са супер. Стабилни, а и не се поти.
Аз да се похваля. С яслата всичко върви идеално. Учудващо за нас, Марти се адаптира идеално. Още от 4ия ден спря да плаче, вече ходи и за закуска и обяд, а от петък (8ми ден) ще е по цял ден.
Сестрата каза, че играе, усмихва се, танцува, храни се, пие вода от чаша (с помощ разбира се). Какво повече да искам от дете на 1г и 2м Heart
Единствено се притеснявам, че по цяла нощ спи отвит. В стаята му е 20 градуса, завивам го само с чаршаф, но бързо го изритва.
А чувалчета не търпи от бебе. Започва да пищи, в момента в който разбере, че е опакован. Пробвах да го сложа и като заспи, но не се получи.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 06:18 от m-angel

# 562
И моите са с два чифта чорапи вкъщи. Пантофите не ги търпят и 5мин и се отказах, просто няма смисъл.
Ангелче, много се радвам, че Марти се адаптира и е добре в яслата. На мен ми предстои след месец и малко да се върна на работа, а те да останат на бабин дом. Но искам лятото да ги запиша дали на полудневна или целодневна ясла, за да свикват сред деца. Ще е частна в началото, ама тук във Варна приемът е чак за септември.

# 563
Диди, и Марти не търпеше пантофи те изобщо, но бях упорита заради яслата. Там ги искат и затова се заинатих Stuck Out Tongue Winking Eye
Между другото много ми е скучно когато го няма в нас. Даже скучно не е правилната дума.
Направо си е празно Cry

# 564
Ейнджълче, браво на Марти! Много бързо се е адаптирал, а е толкова малък 🍀
За през нощта пробвала ли си чувалче с крачета? Ивчо с такова спи.

Благодаря ви за съветите. Много полезна за мен информация. Ще пробвам и аз така да му слагам терлички или чорапки и отгоре чорапки с точки. А за чорапки с подметка за първи път чувам(също много идейно) 😀 както и за приложението.

При нас засега положението със спането се пооправи, скоро писах преди дни.  Ляга в 9, става в 6 за млякото и спи до около 8:30. Все още си чакам поръчаните нощни памперси, за да пробваме и с тях.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 21:45 от Jupiter sea

# 565
Да си призная не съм и благодаря за идеята. Още тези дни ще намеря и пробвам.
Съвсем бях изключила и за тази възможност.

# 566
Момичета, чета Монтесори от известно време - "Попиващият ум" и реших да споделя някои хубави схеми от книгата.

1. Развитие на езика от раждането до 2 години и 6 месеца.
Скрит текст:

2. Развитие на езика до правилна синтактична форма пак от раждането до възраст 2.5г.
Скрит текст:

Символи

3. Развитие на движението от раждането до 2.5г.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 22:44 от Jupiter sea

# 567
Не помня дали ви писах, че Калина се буди посреднощ и реве докато я взема при нас на спалнята. В един момент се предадох и направо започнах при нас да я приспивам. Това доведе до нейния спокоен сън по цяла нощ. И до недоспиване за нас. На всяко завъртане и бутане се будех. Да не говорим за неудобството да спя на ръба на леглото. Баща ѝ също изкара доста нощи на ръба. Тя му превземаше възглавницата. След поредната нощ от която се събудих недоспала и със болки в гърба и таза. Нали хем не мога да се въртя, хем на ръба и хем бременна. Тдойде ми в повече и реших да търся вариант да изместя дървената кошара или дори да си сложа походно легло до нашата спалня. Но се оказа твърде тясно за тях. Обаче като измерих видях, че има сгъваеми кошари дето ще се съберат, а съм виждала модели на които се спуска страницата. Оставих Калина да спи при баба си за няколко дни и се разрових из нета за кошара. Намерих нови в няколко сайта и за късмет една в ОЛХ, втора ръка. Поръчах я. С малката я сглобихме заедно на място и още преди да приключа с последните ципове от нашата спалня тя се намъкна в нея и взе да беснее наляво и дясно. Голямо пълзене падна. После и ходи изправена вътре. Вечерта влиза излиза от нея, но заспа пак на спалнята и аз я преместих в нея. После в 3 през нощта рева и в 5 дойде на нашето легло. Помислих, че пак съм ударила на камък, но на следващия ден и по-следващия си заспиваше вечерта в нея и се събуждаше чак към 6.30 сутринта за млякото. Ей хора не помня от кога не се бях наспивала така в нейно присъствие. Нощес порева малко, но за  кратко. Избива ѝ четвъртият зъб та нормално.  Тази нощ може да поспим. Поне вече имам пространство да се въртя в леглото си.

Та ако на някая от вас се случи подобна ситуация да знаете, че има вариант.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 21:38 от fillme

# 568
fillme При нас е същия филм Joy  но още не съм намерила решение. Малкия вече месец иска да заспива с мен на леглото. Като заспи го местя. През нощта се буди за мляко и директно става и протяга ръце да го взема. Може би ако имам сили, като заспи мога да го връщам в неговото легло, но и аз бременна, изморена и недоспала, обръщам му гръб и се боря за всеки сантиметър легло Joy С баща му вече месец не сме спали нормално, ритане, въртене, катерене... голям купон. Трябва да се стегна и да пробвам да го връщам в леглото му.

# 569
  • София
И ние сме така - кошарите със свалени решетки залепени до спалнята, само че едната спи до мен в едната спалня, другата с татко си в другата. (Това беше единственият начин да се будим по-малко един друг.)

Като направиха годинка решихме да им сложим решетките, за да не се шашкаме коя кога ще падне. Свикнаха за 2-3 дни, ние се тормозихме повече от тях.

Следващата стъпка ще е да ги преместим да спят заедно, а ние да се върнем към нормален живот в едно легло. Стискайте ни палци. Че двете лудетини като се съберат заедно става ураган, как ще успеем да ги научим да се успокояват заедно изобщо не знам 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт