"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 698
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ние от самото начало сме на спалнята, първите три месеца само залепена искаше да спи и отказваше всякакви кошари и подобни. Сега денем спи и в кошарата, но не повече от 30мин. В количката или кенгуру спи и по-дълго. Все се надявах като мине 5ия месец по чудо да удължи сама дремките, ама тц. Освен че почна да става в 6 вместо в 7... Вечер ми се ще да я приуча да си спи в кошарата, ама пуст мързел, кърмя я в просъница и си я оставям на спалнята, която е 160см, а ние с ММ сме големички. Гърбът и кръстът ме болят, та май и аз трябва да се стягам.

# 571
  • София
Найсна, ако е свикнала да заспива само с теб, особено ако я приспиваш с кърмене, тя се буди на края на всеки цикъл (30 минути) и търси същото, с което е заспала. Съветът ми е да прочетеш за асоциации за заспиване и да се опиташ постепенно да замениш наличните асоциации с други, по-устойчиви. Така детето ще има по-добър сън и няма да зависи от теб. Пак ще си го гушкаш, просто ще стане по-самостоятелно при сън.

# 572
Благодаря Дели, изчетох сума ти неща и сто семинара изгледах, ама не ми се получава това самостоятелно заспиване. И аз мисля, че асоциациите са проблемът. Съвсем в началото заспиваше на гърда, но още около втори месец спря "да се получава" и вече само през нощта я доприспивам така (към 4 почва да се разбужда и така до към 6 докато стане). През деня и на вечерното приспиване кърменето е поне половин час по-рано. Заспива с разнасяне (като само успях да намаля друскането), бял шум, биберон. Мисля че й трябва и топлина/близост. Пробвах метода да я слагам все по-будна в креватчето, но вече 2 седмици почти не забелязвам напредък. А иначе тя си спи по няколко часа на куп вечер в кошарата преди да я преместя на леглото, та не знам защо понякога ги свързва циклите, а понякога не. През деня също се случва до 1-2 часа, само че в количката или в кенгуруто (сигурно заради подрусването в двете), не в кошарата. Ритуали, време на будуване спазваме, мисля че режимът й е ок. Въобще ще стана накрая и аз един консултант по сън, ако вземе да се получи някога със самостоятелното заспиване Grinning. А да, и методът на Трейси Хог с потупването пробвах известно време, не става - тя не понася да е легнала настрани в леглото и само се върти и беснее. Освен да пробвам с рев, ама хич не ми се иска...

# 573
  • София
Найсна, Напомни ми колко е голяма и в какъв етап от движението е твойта бебка.

При нас в различните периоди в зависимост от емоционалното им състояние приспиването и режима се променяше.

Голямата като беше на 8-10м заспиваше след половин час игра и премятане на спалнята, по това време лазеше активно и се изправяше сама по всичко. При поставяне в кошара ревеше истерично. В същото време малката заспиваше за 5 минути на гуш до мен, но все още само седеше. В момента в който почна да се движи приспиването стана ад, по час и половина съм я мъчила докато не се ядосам и я метна в количката. От 10м до към година и 2-3м ги приспивах само в количката по 2 пъти на ден, вечер заспиваха сравнително лесно до мама или тати. На 13-14м им сложихме решетките на креватчетата. В един момент приспиването на малката стана ад дори в количката. Пък и стана студено за спане навън. Минахме ги малко принудително на 1 дрямка, в креватчетата. Приспиването на малката през деня продължи да е ад, по час - час и половина, понякога без успех. В един момент се ядосах и я оставих сама в креватчето. Оказа се че се превъзбужда в мое присъствие и заспива с малко викане за макс 20-30 минути. 2 месеца по-късно вече и двете заспиват сами в креватчетата, обикновено за 10 минути.

Сутрешното събуждане също имаше епизоди да цъфнат в 6, оправихме го с блекаут пердета и регулиране на вечерното лягане. През нощта все още се будят по веднъж поне за мляко.

В момента на 1г5м лягат между 8:30 и 9, събуждат се сутрин между 7 и 8. На обяд спят от 13:30—14 до към 15-15:30. В 16ч най-късно ги будя, за да може да легнат вечер най-късно в 9. Ако спят по-дълго през деня (напр. 2,5ч, после спят по-неспокойно през нощта и се събуждат по-рано.

Записвам всичко в ап, за да мога да анализирам после какво става.

Възможно е в момента да не й е точно времето за промяна, или не точно за промяната, която . Но не се отказвай да пробваш варианти, и не му се шашкай на този cry it out - понякога това е по-щадящо за бебето от други по-меки методи.

За асоциациите - заспиват с плюшена играчка, меко одеало и биба. Още от количката им давах одеалото и играчката веднага щом ги сложа да легнат. Пробвала съм няколко пъти с бял шум - не им помага

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 01:42 от delisardeli

# 574
Ох хич не ти е лесно с двете пиранки Grinning. Моята е малка още, навърши 6 месеца преди седмица. Обръща се от гръб на корем от месец и нещо, но още не може да се върне на гръб от корем. Прави опити да лази, но освен да вдига дупето и да мръдне няколко сантиметра назад или да се завърти около оста си, не може още. Понякога като спи се обръща по корем, разбужда се и почва да плаче. Не се научи да си слага главата настрани като е по корем и сигурно не й е удобно да спи така. Като я приспивам на ръце  също ми прави впечатление, че не винаги й е удобно, тя е много голяма - 9 кг отива и е много дълга.  Преди вечер я приспиваше баща й, сега при него много реве и най-много през деня да я приспи. Като цяло бързо надува гайдата, тя и първите 4 месеца не спря да плаче, но поне сега си има много спокойни периоди. Та може скоро да се престраша за cry out.
А,да, сега е на 3 дремки, но мина от 4 на 3 чак преди месец, та мисля че й е рано за 2. Интервалите й още са по 2.20-2.30 ч, вечер малко повече.

Дано не спамя много с нашите истории и да е полезно за някой Hug.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 08:39 от Найсна

# 575
  • София
И с двете мисля по това време имахме период да заспиваме легнали на спалнята. Хем има близост, хем можеш да добавиш играчка/одеало, галене по челото, държане на ръка когато е необходимо, хем да се измъкнеш след като заспи и да я заобиколиш с възглавници да не тупне. Щот с това тежко бебе ще останеш без кръст и гръб да го приспиваш на ръце (и нашта голямата е дунда, и татко й вече не може да я държи дълго на ръце). Ние бяхме сложили креватчетата със свалена решетка до спалнята, като next to me, и така полека лека след това ги подместихме към креватчето. На малката даже мятах едно одеало отгоре и ставаше като палатка. 😂😂
Сега продължават да са залепени до спалнята, само вече са с решетка.

# 576
Аз смятам, че е съвсем нормално това, което се случва с бебонсита, Найсна. На 6 месеца тъкмо вече почват да искат малко свобода, обаче още си търсят маминка. При моя син нещата в същия период като вас бяха идентични с вашите, само дето и ненавиждаше кошарата, та го приспивах на нашата спалня, но тупна и трябваше да го приучвам към кошарата. За нощните хранения - те също са нормални, некърмещите майки ще ти кажем, че сигурно милиони пъти сме бутали бутилка точно между 4-6 (тогава сънят е най-лек). Това, което аз бих препоръчала на тоя етап, е долу-горе когато се събужда, да я изпреварваш и да си в стаята, преди да писне, за да можеш да удължиш съня. Аз правих тая схема, когато го прехвърляхме в кошарата. 😀

# 577
Благодаря ви, момичета! Хубаво е да чуеш, че и при другите е така. На моите приятелки бебетата спят като по учебник от самото начало, но както каза едната, сигурно при тях нещо друго ще е трудно 😅. Но пък вчера имах успех да я приспя легнала в некст то ме леглото, точно като си помислих, че много мрънка и трябва да я взимам на ръце. Вярно, с много помощ от моя страна (галене, гушкане, даже се изкривих и лицето си долепих до нейното) и нощес честичко се будеше, но все е нещо.

# 578
Нашият също спи в кошарата, която е залепена за спалнята от моята страна. Нашата кошара е сгъваема, а матракът е като на Анастасия на Борнчето. През мрежата го виждам какво прави, как се е завъртял, той се чувства явно добре, защото не е от бебетата, които искат на спалнята при мама и тати. Случвало се е да го вземам при нас няколко пъти и най-вече в последно време, за да се отучи да пие мляко посред нощ. Последните 3-4 дни става към 7-8 и тогава пие мляко, закусва в 10. Когато се събуди, му сменям памперса (!много съм доволна от нощните памперс. Благодаря ти, Александрия)и му давам млякото. Оставям го в кошарата да си играе, а аз доспивам до 9-9:30. 😀 Така правим откакто започна да пълзи и да се изправя в кошарата, оставяме му играчки да се занимава и да си доспим.
Той е на 1г.4м. , но не заспива сам. Гушкам го и така го приспивам на спалнята, след което го местя в кошарата. От ноември ползва възглавница, Фурлакис тогава каза, че всичко е наред и вече да го слагам.

Да ви кажа вчера реших да отидем пеша до магазина. Отне ни един час. По пътя само в снега искаше да ходи, в магазина изпусна гланца ми за устни под хладилната витрина и продавачът се наведе да го търси, но беше много навътре, та си останах без гланц..стъпи в а.ко на връщане, спъна се и падна в локва, стана целия в кал и накрая ревна да го нося. Днес с количката излизахме както обикновено 😀

# 579
  • София
Момичета, понеже повечето бебоци са по-големички, да попитам някой да е минавал розеола?
Джиджо загуби апетит и вдигна температура от по-миналата нощ. Консултация с педиатър, разбира се,Нурофен, Панадол,до Хексалгин снощи /38.6 вдигна/. Прегледаха го днес,всичко чисто, црп ок,само 2 показателя от кръвната картина не са и според трима специалисти към розеола отиват нещата,да чакам обрив.
Обаче ми е много тревожно,че непрекъснато качва температурата,сваля за малко от време на време.

# 580
  • София
Нашите и двете я караха през около месец. Три дни температура, после 3 дни обрив (не ги сърби) и после всичко изчезва яко дим.

Единственото, което се сещам по-важно е, за да смъкне Т да не даваш панадол по малко, а да му даваш цялата доза за килограмите, после след 4ч пак цяла доза, докато има Т. Пиеха още вит Ц и Биозин лактоферин.

# 581
Ейнджълче, ето едни хубави таблици, за да избереш точните размери на чувалче с крачета.
На Ейнджъл бейби

Нашето е от олх и съм ползвала тази таблица и съветите на продавача

Сега Ивчо е 80 см и му взехме  размер 92, защото 72 му е късо - когато спи и свие крака, чувалчето се вдига и му стават голи крачетата. Иначе когато е прав му е точно. Аз ги суша в сушилня, та и малко се събират.

# 582
Жасминче , призовавам те 😁

От два дни времето е чудесно и не се спираме … лека нощ от едни много уморени мама и бебе 💙

# 583
Jupiter, благодаря много.
Надявах се да намеря втора употреба, но уви.
Не ме е яд за парите, а че може да е поредното чувалче, което няма да иска да използва. Вече имам 3, различни размери и дебелина.
През повечето време го завивам само с плик, който съм сгънала на две и главата му е пак потна, ако случайно е останал завит. През повечето време го намирам изцяло отвит.

# 584
Angel ние в спалнята спим на 20° за нас е безкрайно студено. Но спим с дебела омекотява завивка и забити един един друг. Това за да може малкия като го приспивам да го убият с едно пухкава одеало и така го оставям в леглото. Одеалото е 120/160см доста голямо, но няма как да се развие. И през нощта като си легнах ние му слагам и плик с тънко одеало в него. Пробвах с бебешко юрганче, но му става топло и се развива. Вече не ми се поти нощем. Облечен е с боди и тънко долнище. Преди все мокър беше, вече се подобрява нещата.
Иначе от новороден спеше с чувалчета, но като започна да става из леглото много мрънкаше и ги махнах. Уж си мислих, че е свикнал, а той просто не е знаел как да протестира Joy

Общи условия

Активация на акаунт