"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 697
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Енйджълче, ние спим на 19-20 градуса вечер, изрично проветрявам стаята, преди да си легнем, защото и моето дете не обича да му е горещо. Спи също с чувалче с крачета, другите чували не ги търпеше и той, защото нямаше възможност да се движи с тях. Като е над 0 градуда навън, в чувала спи само по горнище на пижамата, но напоследък става студено сутрин и почнах да слагам долнището също. Бвз чорапи спи, защото самоят чувал има вградени, честно да си призная, ако имаше такъв чувал за възрастни, щеше да ми е съвсем супер.
Детските комплекти мисля да ги въведа, като го изместим в негово си легло.

# 586
Момичета дето сте ползвали чувалчета - понеже чувалчетата 0-6 почват да са му е малки на Тонката, какво сте взимали после?

# 587
Аз взех един без крачета и по късно един с крачета. От 6 до 12 мисля се водеха на ейнджъл бейби. Тоя с крачетата ми хареса повече след като започна да пълзи.

# 588
  • до най-прекрасния мъж
А как слагате бебетата в чувалчето? Нашето момиченце е на 2 месеца и засега заспива само на ръце. После я прехвърлям в креватчето й. Пробужда се леко понякога, но успявам да доприспя в повечето случаи. Завивам я с вълнено одеалце, а отскоро мятам нощем още едно отгоре, май така по-добре спи. Ако трябва да я слагам в чувал, на 100 % ще я събудя докато я наглася. През деня спи или у баща й или у мен, завивам я с тънко одеало, понеже и ние я топлим. Със силни колики е и от 3 седмици спи много повърхностно и денем я държим на ръце, за да спи. Иначе не може, преуморява се и нощем приспиването става невъзможно. Плюс като получи криза от коликите и се събуди с рев, става още по-зле положението.

# 589
Благодаря, че писахте! 🥰
Да напиша първо, че подарявам комплект за прощъпулник за момченце Ивайло, който включва пътечка и банер. Пишете на лично, ако имате интерес.

Ейнджълче, и аз втора употреба взех, когато купувах за първи път чувалче с крачета. Но нямам фб и купувам от олх.

Одри, аз взех след шестия месец от baby.bg  размер 6-18, но му беше голям в началото. Първото беше на angelbaby, но нямаме възможност все от там да купуваме. После пък започна да се изправя в кошарата. И тогава взех чувалче с крачета за първи път. Та това 6-18 почти не сме го ползвали. След шестия-седмия  месец слагах с крачета.

blue.angel, аз му слагах чувалчето и тогава го вземах на ръце, давах му млякото и го приспивах.

# 590
  • София/Севлиево
Аз вечер първо му обличам пижамата,сменям памперса и го храня и после в чувалчето и в кревата.Заспива сам на тъмно и тихо.През деня понякога е по-тегаво,че заспива в ръцете ми и като го оставя в леглото се буди.Не го вземам при мен на спалнята и не го уча на ръце Баща му се опита и се скарахме за това.После видя,че някой път направо не иска никъде да седи освен на ръчички и почна да ме слуша.Още като родих Слави най-добрата ми приятелка ми каза да не го уча на ръце ,че после ще съжалявам.Не ми допада идеята за бебеносене и действам тъй.ММ купи нещо като ергораница-той си я носи,аз му казах,че нямам кръст и ръце за почти 8-килиграмово бебе,а съм и супер спъната в краката,на равното падам и се убивам,та съвсем не смея да го нося.
Днес сме на консултация и ще му бият последните две задължителни ваксини.После чак на 12 месеца.Много се чудя дали да му бием срещу хепатит(Слави я има) и срещу варицела.ММ не е карал варицела и много ме е страх от нея,че той вече е на възраст...

# 591
Аз му слагах чувалчето на леглото и отварям ципа предварително. Като го приспа и го слагам в чувалчето в леглото директно. Ако не е дълбоко заспал след 10 мин се връщам и му пука ръчичките и тогава дърпам ципчето. Но после взехме един с копчета на раменете, голяма грешка, защото тактиката ми вече не работеше Joy
За ръце бях малко на кантар. Хем искам да го гушкам и ми е приятно да е до мен, хем понякога искам да свърша нещо, а той точно тогава ще иска да ме усеща. Но като цяло не е свикнал на ръце. На 1г и 2м като почнаха да избиват зъбите и реши, че ще заспива на спалнята и от тогава сме все така. Приспивам го на нашето легло, после го местя в неговото. Сутрин пак иска да го местя при нас, но вече започнах да го връщам винаги като заспи и май има резултат (пу пу)
Та хем не беше научен при нас, за една година не е спал нито един път в нашето легло, а сега само там иска.. на периоди и до дете си е май

# 592
Блу къпем, яде и го слагаме в чувалчето и като заспи, ако още не е в кошарата го местим там. Ние гледаме филм вечер и той с нас на дивана се приспива, ма щото е малък и още може така, после ще си го приспиваме в кошарата.
Мерси сега разглеждам в OLX за чувалче 1тог 6+ месеца, ама там масово са в неведение какво е тог Simple Smile

Ели, варицелата нали и тя е 1 година +, аз мисля да я сложим, ма има време.

# 593
От днес групата на Марти в яслата е под карантина. Аз трябваше в сряда да съм на работа.
Добре, че поне успя да мине адаптацията Flushed

# 594
Ние първите месеци не можехме да я приспим освен с много друскане и затова и да слагаме чувалче предварително не се получи, понеже се потеше. С времето посвикна и вече даже се кефи (още сме с обикновен чувал, но тя още не лази и не сяда). Обаче аз много неща си мислех, пък те не станаха - исках да си спи в кошарата и да не е на ръце, ама като не спираше да реве на всяка минутка спокойствие се радвах. Да е на ръце не се отучва толкова трудно, тя сама иска повече да е на земята и да си играе. А преди по 2мин не издържаше по корем и беше голям рев. Та според мен всичко си е според детето, естествено с малко насока от родителите. Т.е. да се пробва по препоръките, но като не става - не е фатално. За няколко дни имам доста напредък например със по-самостоятелното заспиване, а към края на 3ти месец опитите ми си бяха тотално неуспешни.

И ние сега гледаме за ясла на есен, обаче се чудя точно заради тия карантини, дали да не гледаме да е по-малка групата. Тук има групи по 5 (с 1 учител, който пък ако се разболее, не знам), по 8 (2 учители) и по 12-16 деца (с повече учители). Като в момента не може да се иде на място, не знам как да изберем.

# 595
Сигурно ще изненадам всички, но за мен няма такова нещо като “научено на ръце”. Бих казала даже, че е някаква соц измислица, за да не си гушкате бебетата. Най-логичното бещо е, ско човек е разстроен и има дискомфорт, да бъде гушкан и “котавчен”, както викаше баба ми едно време. То ако аз съм така, дърта магарица на 29 години всеки месец по време на цикъл, какво да очакввм от новородено, което иска само да е в прегръдките на мама, да усеща миризмата ѝ, допира на кожата ѝ. Харесва ми и че когато е разстроен, Фипче винаги ме търси за утеха и прегръдка. Това е съвсем естествен етап от развитието на човека, та спокойно си гушкайте дребчовците и им де радвайте.

# 596
Одри, ние сме с чувалчета по размер от Кауфланд и Пепко, като първите са тънки и според мен отговарят на 1тог, а вторите са плътни и са 2,5 .  От прибирането си вкъщи спи в чувалче. В началото , докато беше и по-топло си спеше в кауфландското. После минахме на пепковското, в което е все още, но скоро ще му умалее. За след това имаме пак кауфландско, каквото имаме купено и за следващата есен. Спим на 19-20 градуса и по чувалче и ромпър му е добре. Цената и на двете е около 17лв.
Блу, бебчо само за нощното спане е с чувалчето. Отиваме в спалнята, сменям пелената, слагам го в чувалчето, кърмя го , заспива и ,като е заспал дълбоко ,си го местя в леглото.
При нас има бебешки магазин, в който продават и чувалчета с крачета и пак са евтини. Сестра ми вима на племеника такива. Не съм сигурна за цената , но пак около 20-тина лв са предполагам.

# 597
  • до най-прекрасния мъж
Трябва да пробвам. При нас проблемът е, че я слагам на една страна. Всичките ми опити да я сложа по гръб, дори и дълбоко заспала, завършват с размахване на ръчички, стряскане и събуждане. Тя после се завърта по гръбче, но като го прави сама не се стряска. И понеже матракът й е повдигнат заради рефлукса, се свлича и се навира под одеалото. Тая сутрин пак се беше мушлата отдолу, извъртяна по диагонал на леглото и по гръбче. Сложили сме една голяма възглавница от дивана да се подпира и да не отива съвсем надолу, но пак се свлича, като си свие крачетата в коленете.

# 598
Blueangel сигурно още има Моро рефлекс и затова мята ръчички. Може да пробваш да я повиваш, ние си бяхме взели чувалчета за повиване с лепенки. Те прихващат ръцете, но за крачетата има много място и са свободни. Може разбира се и с обикновена пелена, но бебетата лесно се измъкват. Много бързо се успокояваше с това чувалче или както ние му казвахме на шега усмирителната риза Grinning. Всички приятели и роднини реагираха скептично, но всички се убедиха в ефекта.

# 599
Аз повивах с пелена и наистина много спокойно спеше.

Общи условия

Активация на акаунт