"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 696
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И ние повивахме дребното - и с пелена/одеало, и с усмирителни ризи. До около 4м беше с колики, за които прилагахме метода на д-р Карп - повиване, на една страна, шъшкане и друскане, докато заспи. Спеше като труп след това.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
Може би трябваше да започна от начало още с повиването. Вече е на 2 месеца и едва ли ще търпи повиване, при все че до сега не е повивана. Един единствен път опитах, беше със жестоки колики и много плачеше. Прибрах й ръчичките в чувалчето (има копченца), до шъткането не стигнах. В момента, в който тръгнах да я вдигам, започна да рита гневно с крачета, да мъчи да измъкне ръчички и нададе такъв вой, че ММ скочи стреснат какво му е на детето. Беше в 2-3 през нощта. Повече не опитах.
Днес я сложих на обяд в чувала, защото много плачеше и не искаше да заспи нито на рамо, нито гушната. Накрая, за да не реве, я оставих в нейния креват и понеже риташе много, я мушнах в чувала. След 15 мин сама заспа, но щастието ми трая 25 мин. Стресна се и се събуди. Може би не е свикнала още. А в първите дни у дома много сладко си гушкаше двете ръчички и заспиваше и ми беше жал да я повивам. Сега пак го прави, като я сложа настрани, но тя и бързо се извърта по гръбче. Като че ли й понамаля рефлексът, но още го има, понякога разперва ръце и се стряска, особено от внезапен силен шум. Ще я слагам през деня, дано свикне, защото е много удобно. Хем е завита, хем няма да я мисля през нощта и ще спя една идея по-спокойно.

# 602
  • София
При повиване ръчичките са стегнати, за разлика от чувалчето с копчета. Всички се дърпат и в първия момент се чувстваш като престъпник, че връзваш собственото си дете. След това обаче се успокояват и спят добре. При нас коликите също почнаха по-късно, към 2м не си закъсняла. Опитай пак.

# 603
Оо и при нас си беше голяма мъка да я напъхаме, понякога двамата с ММ заедно едвам успявахме, толкова се противеше. Като я сложиш веднага в поза на страни и започваш силно друскане и шъшкане и за няколко минути се успокоява. И с биберон, ако ползва. И аз мисля, че не е късно да опиташ пак.

# 604
Аз се чудя дали да не отидем с Ивчо до лабораторията да му пусна да видим как са б12 и д3.
Вие проверявали ли сте витамини и минерали без предписание от лекар, а просто така - да ги видите как вървят?

# 605
Аз се чудя дали да не отидем с Ивчо до лабораторията да му пусна да видим как са б12 и д3.
Вие проверявали ли сте витамини и минерали без предписание от лекар, а просто така - да ги видите как вървят?

Много искам да го направя, но в наше село никой не взима венозна кръв на толкова малки деца.

# 606
Филлми, не бях се сетила за тази подробност.
Аз откакто направи годинка Ивчо и съм се замислила за такива изследвания. Дори се чудех какво друго да проверим. Та си викам:"Я да питам тук".

И за себе си да попитам нещо: след раждането ми се появи ужасен пърхот. не ми помагат масовите шампоани против пърхот. И наскоро си взех на Юсерин, но не виждам промяна и с него. Отворена съм за съвети

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 15:48 от Jupiter sea

# 607
Жасминче, аз всичко пускам. И желязо, и феритин, и  Б12, и Д3, каквото се сетиш в допълнение на тези, които пуска педито. Ако чакам на нея да се сети, познай колко ще чакам. Бтв в момента голяма част от тези изследвания са си точни и без да е взета кръв от вена, но всеки сам си приценя ( 😀 ) все пак. На Фипче първите му изследвания не бяха от вена, защото при 6 месечно най-добрите вени за тая цел са на главата и аз просто отказах. Сегашните бяха от вена и беше тегав експириънс, няма да лъжа. Токуда са моите хора, всеки път се справят блестящо, макар да ми обясняват как се мятал като тригодишно и всеки път си тръгваме със стикер “Бях много смел днес!” Благодарение на мен и това, че съм канонична кукувица, хванахме два тежки дефицита - на Б12 и на желязо (при желязото още не се знае може да е лабораторна грешка, но може и да е анемия, наследена от мен, плюс бързото клампиране на пъпната връв; така или иначе ще изследвам допълнително, че бях забравила да пусна ЖСК, ама може ли да помни всичко човек). Б12 го почна под формата на спрей, но нямаше много ползва и го приема в инжекционна форма, което за мен е по-добре, защото са две бодвания и забравяш. Иначе в много абсурдна ситуация ме поставиха, хем аз пускам тези допълнителни изследвания, хем като видяха резултатите, се хванаха за главата и ми заобясняваха как аз съм виновна, че детето ми не се храни разнообразно и затова е с дефицити. Аз за себе си едно ще ви кажа -  дефицит дали при голям човек, дали при дете с храна не се наваксва. 🙂

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 20:08 от Misery.

# 608
  • София
Можеш да пробваш Джинджира цинк пиритион- пръскаш в корените на косата,шеташ/мотаеш се един час и после се къпеш. За начало два пъти седмично. След месец можеш да разредиш веднъж седмично.  Вече, ако не сработи,тежката артилерия е Низорал шампоан.

[i[/i]
Филлми, не бях се сетила за тази подробност.
Аз откакто направи годинка Ивчо и съм се замислила за такива изследвания. Дори се чудех какво друго да проверим. Та си викам:"Я да питам тук".

И за себе си да попитам нещо: след раждането ми се появи ужасен пърхот. не ми помагат масовите шампоани против пърхот. И наскоро си взех на Юсерин, но не виждам промяна и с него. Отворена съм за съвети

# 609
Мизи , а как беше ПКК на Филип , по-конкретно хемоглобина и неговите свързани показатели ?

# 610
Висок хемоглобин (136 мисля беше), високи еритроцити, феритин в норма, затова и основното предположение беше лабораторна грешка и затова ще повтаряме изследването, защото единствено желязото мноооооогоооо поднормено, нещо от спрта на 0,6 при детска норма 11,6. Но понеже аз не съм пуснала ЖСК, просто проспах на момента честно да си призная, искат и него. Пак казвам, никой не ме е насочвал да ги пускам, аз на своя глава, така де не се е видяло нещо притеснително при първоначално изследване, просто като знам, че вземат кръв, просто добавям и горепосочените.

# 611
  • София
И при нас като изкредвахме есента желязото е мн ниско, под нормата за бебета, но жск фракциите са по средата, хемоглобинът също. Като се има предвид че са родени в началото на 8м, а депата витамини се натрупват в 9м, май е ок. Всеки ден давам допълнително месо - пиле бутче, телешко или риба, освен това което е в храната от детската кухня.

Мизи, добра идея за Б12, ще им пусна със следващите изследвания.

При нас изследваха желязото от капилярна кръв, в Токуда.

# 612
Ние следихме стриктно през месец хемоглобин и желязо, че нали и Давид също се роди в началото на 8 мия. Последно доооста след спиране на приема на Малтофер желязото беше нисичко, но хемоглобина и още нещо в ПКК бяха екстра и неонатолога ми обясни, че това показа, че има желязо в депата, което е по- важно и не ги интересува, че серумното желязо е по- ниско. Аз също давам всеки ден месо или риба, също преди давах и цял жълтък почти всеки ден, но вече не защото започна да се обрива от него, а досега ядеше.. незнам какво става 🤦
Допълнително пусках вит. Д аз, понеже се затвори по- бързо фонтанелата и лятото не давах никакъв допълнителен витамин Д- исках да видя как са нещата, но и без прием си беше добре.
Б12 не съм пускала, но може би ще го направя. До момента съм пускала в Токуда всичко с капилярна кръв.

# 613
Момичета, записвам се и аз в тази трепетно очаквана тема:) страхотно е чувството да срещам толкова познати “лица” тук, след като досвга сме се виждали само в бременните теми!

За чувалчетата - имам и аз от Еймдбъл бейби но така и не успях да свикна моя да спи с нвго - много е дебел, зс да  го кърмя с него, а покрай смяна на памперс да го събличаш/обличаш е тегаво и разсънва…

Кажетв от кой бебефон сте доволни?

# 614
Ние взехме камера, 360° се върти, много ни е удобна. В началото я ползваме с един стар телефон, седеше включен нон стоп, но вече само на нашите телефони, защото е голям и се чува и без камера. Беше ни много удобна. Сега я слагам в детската като ходи да си играе сам там да го гледам.

Общи условия

Активация на акаунт