"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 693
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
А на Филипче колко беше в началото преди инжекциите? Сега говорих с педиатъра и каза, че си е ок, явно гледа рефврентните на лабораторията, обаче това е далеч от 800-1000. Кой лекар е обърнал внимание и гони такива стойности ако не е тайна, да се възползвам докато сме си за малко в Бг да се консулирам ако трябва.

# 631
Хмм, на Филип е било по-ниско от на Давидче. Гледам, че на 26.01. е било последно 230 pmol/l, пускана е в Токуда, ако това има значение, а гледам, че твхните референтни са 150-675. Аз се консултирах с Бояна Петкова след това и тя каза, че е безумно ниско и единствено Д-р Адил Кадъм (вече покойна) е изписвала таковс лечение като при Филип при неговите стойности. Сега след терапия мисля да пусна и един хомоцистеин за всеки случай, че предният път забравих.

# 632
Ясно.. пф май ще пробвам с педиатъра във Франция, че Бояна Петкова е добър лекар, но аз имам лино негативно отношение и с нея абсурд да се чуя. Подчертавам, че е лично, иначе все хубави неща чувам за нея. Мерси за инфото Simple Smile

# 633
Вие сега ме притеснихте с тези нива на желязо. На Иво изследванията са му от 18.02. и са такива:
Скрит текст:

Естествено като ви прочетох веднага започнах да променям мерните единици, за да стане като във "вашата" лаборатория.

Скрит текст:

И естествено се стреснах, че е 2200pmol/l. Не приема нищо друго освен вигантол по 1 капка на ден...
Педито каза, че са добре. Но сега се притесних честно казано за тези показатели.

# 634
Жасминче, за Б12 идеше реч, желязото му на Иво е топ.

# 635
Ох, извинявам се. Толкова съм прочела...
Значи Б12 е нисък и при него, ако трябва да е 1000.

Одри, ние сме със столче от племенниците. От Джъмбо е купено. Има няколко позиции на височина и на гръб. Бършеш и е като ново. Материята е като дебела мушама. Поне на мен на такова ми наподобява.
От племенниците са ни проходилката и тези играчки за бутане. Проходилката седеше на двора и лятото там я ползвахме малко. Чакахме да мине прегледът при ортопеда преди да го сложим там.

Аз започнах да овладявам килограмите и да си влизам в старите дрехи. Следя темата за ИР и научавам доста неща.

П.с. ние нещо сме с главоболие, температура, болки в костите и мускулите и замайване. Ще правим тестове. Не смеем да излизаме и сме си поръчали онлайн.Стискайте палци 

Как сте бременните ни момичета?

# 636
Хеййй, мацки, аз така съм се заринала с пелени, че докато стигна до форума и ви изчета, сте изписали старата и половината от новата тема! 😂 🙈 Много готино, че идват нови момичета от съседната тема, и че от последното ми разписване са се появили няколко вързопчета. 👶❤💙 Здрави и с румени бузки бъдете! 💝

Мамите, които захранвате: има ли вариант да се смесят двата метода? Примерно едното хранене да е с варени парченца, а от време  на време да се дава пюре или каша? Пробвали ли сте? Питам като абсолютно неинформирана, тепърва ще се занимаваме с това, но сякаш не ми се иска да избирам строго един вариант. 😇

Иначе аз съм се насочила към дървеното столче ТрипТрап на Stokke. Като гледам детето колко е силно и подвижно още от сега, ми се иска столчето да е максимално стабилно 😬 Моя приятелка гледа четвърто дете в такова, даже аз съм сядала в него като бях млада и стройна, 50 кг. булка 🤣

Ели, нашият Бузанчо е 7560 гр на 3 месеца и половина, цял пакет мускули. Вчера и днес бяхме на прегледи и на двата ме питаха, дали наистина му давам само кърма 😅 Пък баба му e ужасена и иска да го ограничавам.

Найсна, колко см. е твоята госпожица и как се побира в Neugeborenenaufsatz-a на Hauck? Крачетата навън ли висят?

И още един въпрос имам, понеже бяхте писали за режими преди няколко страници. В шести месец на Б нямах ГД, но ми откриха глюкозна непоносимост при контролен 10 седмици след раждането. Не ми назначиха терапия, а само да променя храненето и да се движа и след 6 месеца ще повторят изследването. Спрях да ям между храненията, сладко и сокове са табу, вървя с километри, скоро ще почна отново със спорта, тежа 58 кг (имам 3 кг. до теглото си преди Б). Какво друго бих могла да направя, честно много ме е шубе да не развия диабет 😶

# 637
И ние сме с ИКЕА столчета и сме много доволни.  Ползваме ги и като им е скучно и ги слагаме там да гледат от високо. От скоро започнаха да се хващат с двете ръчички и да ги бутат като уокъри. Много са смешни.

Аз правя нещо като микс между пюрета и звб. Бебките умело си хапват с ръчички,  но месо само в пюре. То и без това едвам ядат.
Сега са на 9.5м и са 8+ кг и почти са проходили. Гонят се из стаите,  карат се за играчки,  но ако едното пищи в някоя стая, другото много се притеснява и си я чака да се появи или отива да я търси.
Голяма забава пада с тях.

# 638
  • София
Ние също давахме и пюрета, и парчета още от 7-8м. Още повече, че малката на 9м направи стачка и искаше да яде само сама с ръка, та правех кексчета от пюре поне няколко седмици. Просто да се наяде дребното с грахчета с ръка отнема доста време, особено като имаш две бебета и крещят едновременно от глад 🤣🤣

В момента са вече на година и половина и ядат обща храна - вземам им кухня за 3-7г, че бебешката е прекалено смляна. Плюс готвя и пека месо/риба. Месото и рибата ядат с голям кеф с ръчички. Супите давам с лъжица, манджите се мъчат сами колкото могат. Ако имаха повече зъби (малката е още само с 5, голямата - с 8, което е много малко за тази възраст) щяха да ядат още по-добре.

И ние сме с икейски столчета, ама се оглеждам за следващата стъпка, че се изправят на седалката ако не ги вържа. Преди да почнат да седят добре, ги хранехме в едни шезлонги които бях взела олх за 20 кинта, или в кошниците за кола. Не ми е липсвало накланянето на облегалката, нито опората за краката - те ритат непрекъснато и вече подскачат заедно със столчетата. Икейските влизат едно в друго, и така пестят място. Освен това ги носим в колата като ходим на излет, че ако не са в столче не стоят на едно място да се наядат, ами търчат насам натам.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 22:23 от delisardeli

# 639
Аз захранвах с пюрета, но постоянно ѝ давах нещо да дъвче. Било то по твърда храна или играчки гледах да хваща с ръка и да пъха в устата.

# 640
Джеси и дели представям си каква е забава с двечки! Още повече гладни Grinning !
Босилек, пелените стават още по-ароматни, а при някои като нас и повече след захранването Grinning. Иначе на 6м и половина беше 74см и 9230г, лекарят каза да не се чудим, ако някой ни пита защо още не ходи това дете Joy. Но BMI й бил добре. На моите приятелки момчетата също вървят бая големи. Аз и затова й давам пюрета, че беше почнала да суче като новородено, вечно гладна. Но й давам да си маже и сама с лъжицата и да пробва разни подходящи неща от нашите. Зъби няма още, а колко пъти вече си мислех, че ще излязат. Пък то явно такъв си й е нравът, веднага реве, ако нещо не й угажда.
Иначе краката й стърчат от стола, мисля тия дни да я слагам вече без приставката. Днес и количката сменихме на бъги (голямо оглеждане падна), некст то ми леглото също й омаля и го сменихме. Трип трап е хубав, но си е бая сума.

И понеже по-рано коментирахме - не смея да се похваля, ама имаме напредък със съня. Мина преди две седмици окончателно на две спанета и сутрин спи по час и половина, следобед също 1-1.5ч. Даже понякога я будя, да не си развали нощния сън. Заспива в леглото като аз й държа ръката и я галя или потупвам по гърба. Нещо не успявам да намаля тая помощ, ама в сравнение с друскането си е супер.

# 641
Аз бях взела един барбарон с дупки за крачетата, за да го ползвам за захранването. Оказа се, че моя хубостник много бързо започна да сяда и буквално две седмици сме го ползвали, та за нас не беше голяма нужда. Но и доктроката ни 100 пъти ни казваше, че ще е много шаващ и позна. Бързо започна да сяда, да се изправя, да ходи, сега е на година и половина и се катери сам на всякъде, по големите площадки, не можем да го спре. Сам се качва по стъпалата, два етажа, и сам си слиза поне от 3 месеца насам. Парченца ядене давам от много малък, защото се мръщеше когато давах само пюре. Иначе умишлено не съм го учила да се храни сам, защото сме доста на вън и съответно трябва да го преобличам след всяко хранене. Не съжалявам, защото сега вече може сам да яде, макар че за по-бързо ядем с два прибора, един за него и един за мен.
За памперсите нещо много елементарно, но аз не се бях сетила, от както почнаха много да миришат, започнах да ги слагам в тези пликчета които оставят за зеленчуци по магазините. Купуваме цяла ролка, връзвам на възел и няма никаква миризма.
За проходолка няма място и взехме уокър, беше му много удобен, само че в един момент започна да го ползва за стълба и го скрихме Joy

# 642
Аз и рейвчето сме с изцяло ЗВБ захранени деца. Според мен Азалийка ти по-скоро питай, ако имаш въпроси.
Мизи, аз ти писах съобщение, но не знам дали си го видяла 😅

# 643
Иначе аз съм се насочила към дървеното столче ТрипТрап на Stokke.

Ами да като гледам дотук това са препоръките Икейското и ТрипТрап, не знам как да избера между тези двете ... най-евтиното и най-скъпото баси Simple Smile

# 644
Ако имаш излишни средства може да вземеш скъпото, гледах, че е доста перспективно. А и хубавото на бебешките стоки е, че после може да ги продадеш ако искаш. Аз например взех Mamaroo и я продадох на една и съща цена втора употреба, а ми свърши идеална работа. Кошарка next to me също ми излезе така.

Общи условия

Активация на акаунт