"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 695
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Wifi камера е най-добре, но аз взех бебефон на старо, с идеята че ще ходим на палатка лятото евентуално и може да няма добър wifi.

# 616
Ние имаме на Philips Avent стария модел с камера и сме доволни. Единствено не ми харесва, че камерата е с кабел, но май често е така. И обхватът веднъж не ни стигна от стая в хотел до ресторанта. Първите месеци не сме го ползвали, понеже бяхме винаги с бебето, но сега е всеки ден по няколко пъти включен. Откакто се обръща по корем според мен е още по-полезно видеото, че понякога запецва и само отивам, обръщам я и продължава да спи. Ако я чакам да се размрънка се разбужда.

# 617
И ние бяхме с камера 360 и го гледахме на телефона. Кофтито беше, че понякога забиваше и ти не знаеш, мислиш че е ок всико, а го чуваш от другата стая как реве.
Полвахме от към 4 месец до годинка. До 4 месечен спеше в Cocoona baby и го разнасях с мен, където съм аз- примерно в хола на дивана, после го слагах с гнездото в кошарата и така беше песен. После обаче стана малко гнездото.
Вече е на почти 14 месеца и не го наблюдаваме с нищо, но ходя и му хвърлям по едно око, а и френските апартаменти са малки и с тънки стени за добро или за лошо  😀🤦

# 618
  • София
Ние сме с някви Мотороли на wifi, едната ни е подарък, другата взехме на старо от ибей. На година и 5м още си ги ползваме и не смятаме да ги махаме.

Жасминче, за пърхота пробвай Себомакс шампоан, медицинска козметика е.

# 619
Значи добре че попитах тук. Ще си направя едно списъче и ще отидем да пуснем някои основни неща. Мизи, благодаря ти за обстойната информация. Дели, Алесандра, и на вас също. Ще добавя и аз желязо и ЖСК.  Аз бях с наднормен б12, беше ми към 1200 при норма до 500.  Това в 5 г.с. , после в 3 и 5 месец от бременността беше леко по-висок (около 600), а в 6 месец вече си беше в норма... Витамин Де гледах да е над средната стойност. Та от годинката насам съм се замислила да ги проверим при Иво.

Лира, мерси за съвета. Дели, и на теб. Вече в чудо се виждам и ще пробвам всичко.

Ние с Борнчето сме с Чиполино поларис (без да сме се наговаряли 😀). Ние я издебнахме на промоция от Хиполенд. В триетажна къща живеем и ми беше важно като съм примерно на двора да стига сигнала горе до спалнята на третия етаж. Затова не взехме с wifi. Ползваме я от самото ночало. Защото спалните са горе, а холът - долу и все още я включваме, когато спи.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 15:43 от Jupiter sea

# 620
Хей мацки - препоръчайте столче за хранене и бънджи за врата Simple Smile

# 621
Столчето на Икеа е много бюджетно и супер хвалено по групите. Аз съм се запасила с него и само тръпна в нетърпение да го вкараме в употреба. В този ред на мисли ще се радвам на включване от някоя ЗВБ майка, че съм се насочила натам, но имам малко въпроси, пък и да споделим опит. 🤞🏻

# 622
  • София/Севлиево
И на мен ми подариха икейското столче,а аз имам и от Слави та се оказах с две(честно казано икейското ми се струва много дървено,но ще го пробвам).В момента обаче го храня в кошницата за колата,че почнахме от 10-тина дни пюретата,а пък още не може да седи като хората-тежи му дупето Simple Smile Днес сестра ми го гледа на видеоразговор и ме пита колко тежи и аз ѝ казах ,че преди 2 дни го изтеглих 8,100 и тя ми се накара,че за 5-месечно са много.Като гледам картона на Слави на година е тежал 9.800,а се роди 3,850.Росен пък се роди 3,480 и качва по около кило на месец.На ръст вървят  еднакви,но Росен бе с 3 см.по-нисък и расте средно с 3,5 см месечно(в момента е 68 см,а е още толкова малък). Надявам се скоро да позабави темпа на растеж. Дребния иска сам да се храни,но няма да стане.Вече съсипа няколко комплекта дрехи с това негово бъркане в паницата.Просто е ужасно, много мразя някой около мен да не пази чисто като яде и със Слави най-редовно се караме,че след него на земята трябва една кокошка да си взема и да обира падналото-просто не си доближава стола до масата и храната пада .Пък като се сетя,че идва и онзи период,в който ще тръгнем по площадките и ще играе с пясък лошо ми става.Ненавиждам пясък,едва се научих да ходя на плаж и да стъпвам по него...
Бънджи за врата имах на АВС дизайн много готино и есента на 2020-та го подарих на една приятелка.Сега сме купили едно май на Мони -води се хем бънджи,хем нещо друго,детето се слага в него като в проходилка,но не може да ходи.Пък за проходилка още съм в чуденка дали да купувам,че тук навсякъде има високи прагове идеални за спъване...

# 623
Ние имаме Hauck Alpha с приставка за новородени (в която нашата дама и на 7месеца седи въпреки своите  10килограма, понеже не може да сяда сама още и бързо се уморява) и съм много доволна. Ние и с пюрета мажем доста, тя все ще намери да си бръкне в устата и да размаже по лице и коса. А дрехите ги цапа доста, но трайни петна не са ми оставали. Аз още я кърмя на поискване и въпреки че добре си хапва пюре и каша, пак и доста суче. Съответно от всички страни ми се натяква, че я прехранвам, но и педиатърът ми потвърди, че няма такова нещо и децата ядат колкото искат. Иначе за ЗВБ пробвам от време на време да й дам банан, ябълка и морков, ама освен да ги посмуче все още не проявява интерес за друго.

А Ели доколкото четох проходилките вече не ги препоръчват, можело да забавят пълзене и прохождане, ако се ползват много. Ако е за малко, би трябвало да е ок.

# 624
  • София/Севлиево
Като каза за смукане-ММ онзи ден дал луканка на малкия,той я смукнал и баща му едва я извадил от устата му.Направо пощурях като ми каза...Мъже...Сега се чудя защо се мръщи на картофа и тиквичката...

# 625
Аз и рейвчето сме с изцяло ЗВБ захранени деца. Според мен Азалийка ти по-скоро питай, ако имаш въпроси. Икейските столчета са топ, единственото, което аз виждам като минус, е, че заемат огромно място и не е като да можеш да го свиеш. Ако ще захранваш ЗВБ и със столчето на икеа, препоръчвам да си поръчаш от алиекспрес такова а крачета (подпирачка?!).

Редактирам се: За ранно захранване с пюрета не е окей столчето на икеа, такс че може би препоръката не е съвсем окей интрябва да се приентиратв къч нрщо с полуседнала позиция. Колкото за бънджитата, нарочно ги пропуснах, защото реших, че не е моя работа, но окуражена от Диди си казвам мнението. Всякакви бънджита, проходилки, паяци и подобни чудесии са ви излишни, просто ще дадеъе грешни пари за тях. Това, от което има нужда детето, е да е на земята нон-стоп. В началото по корем, после пълзейки/лазейки. Повече могат да навредят, отколкото да помогнат. Ако все пак сте решили, че тия уреди ще са ви полезни, поне изчакайте детето да се изправи само и тогава ги включете. Тия изкуствени изправяния са мещо ужасно и аз покрай рехабилитациите и кинезитерапиите на Филип съм виждала какви ли не ужаси и повредени ставички на деца от такива невероятни решения на родителите им. Винаги обмисляйте добре кое си заслужава парите и кое не.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 16:21 от Misery.

# 626
Аз взех едно на чиполино 360°. Доволна съм много, защото го въртя където ми е удобно само седалката, а не ми се налага да местя цялото столче. Минуса му е, че заема много място защото не се сгъва. Тапицерия се почиства супер лесно. Лошото е, че много рядко го ползваме, той от съвсем малък обича да яде на дивана, ние там се храним и само когато е гладен си ходи на столчето и иска да го качвам там, демек че е гладен.

# 627
Плюс много от мен за столчето на Икеа /имаме цели 4, че живеем на две места 🤣/ Уникално е, мие се в банята за секунди, просто страхотно. Но е за вече седящи сами деца, според мен не е много подходящо за началното захранване. Бънджи им бях купила, ама се качиха точно по веднъж и го продадох на благотворителен базар. А в паяк ги сложих няколко пъти, за да спрат напъните на бабите, че едва ли не е задължително. Повече време ползваха уолкъри, голям кеф беше.

# 628
Столче за хранене имаме на Peg Perego най- семплия модел- Prima papa Follow me. Екстра е, лесно се чисти, има различни позиции наклон на гръбчето( не сме ползвали особено тази екстра) и също така седалката може да стои на различна височина от земята. Сега като е голям вече е на най- ниската позоция до земята и много се кефи бебока. Моето не е збв бебе, но след годинка започнах да му давам да яде сам храната си на парчета( което се оказа, че супер много му харесва) и пак си се чисти лесно.
Бънджи взех за врата и го сложих едва след като се изправи сам, слагах го на позоция такава, че да стъпва на цяло стъпало и го научихме на се люлее, накрая беше вече много задобрял и бая се самозисилваше. Не е подскачал никога май 😀 Най- обикновено на Kikaboo май беше, мога да погледна. Сложих го и след разрешение на ортопеда и рехабилитатора разбира се. Беше идеално за оставяне за 4-5 минути, за да отида до вц или да му направя мляко.. той живее на земята от 5-6 месечен и не се задържаше статичен дълго на едно място.

Да попитам някой знае ли какви са препоръчителните нива на б12 при деца? Днес пуснах на Давид покрай пкк-то и желязото и е 450 при референтни от 145-569, но една приятелка ме застреля, че се гони над 800. Ще говоря и с док. разбира се, но ми стана интересно.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 17:01 от ***Alessandra***

# 629
Алесандра, включвам се, тъй като Филипакиса е на добавка Б12, оптималното ниво при тях е 1000-1200, но и 800 е добре, ние на прима виста също гонихме 800. Биха инжекции бтв, но още не съм изследвала.

Общи условия

Активация на акаунт