Лидл 146 - Декемврийска коледно-юбилярска

• 141 454
  • 2 749
  •   1
Отговори
# 1 845
Пак да повторя, че 1000w, не означва мощност, а разход на ел. енергия.
Мощността се измерва във ватове (W) или киловатове (kW).

# 1 846
  • BG
Някой случайно да е купувал от батериите за баня. Някакви отзиви? Качествени ли са? Благодаря предварително.

# 1 847
Кофичките с мас дали ще ги има и постоянно в асортимента, поне за зимата? Днес при артикулите в промоция не ги видях...
Взех банани съвсем спокойно Grinning
Видях отново заредени и малките кръгли пити кашкавалче Heart Eyes Благодаря на който сподели, че пак ги има!
 Contempladora е минала явно и през нашия филиал в Пловдив и е изкупила всичките тъмни готварски шоколади Stuck Out Tongue Winking Eye и се задоволих само с 2 броя от млечния...Утре пак ще търся... Stuck Out Tongue Winking Eye
Понеже щяха да затварят, не можах да видя нито има ли накрайници за четката, нито има ли още от термосчетата...
Редактирам: над входа на магазина имаше монитор (като телевизор)- струва ми се, че са го сложили скоро, аз лично го виждам за първи път...някой знае ли каква функция има? Thinking
Сложили са и работното време за празниците на Пещерско шосе:

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 16:42 от dolce miele

# 1 848
  • Ст Загора
Няма мас, ходих в сряда.

# 1 849
Фани, ако си софиянка - във Фантастико има вкусни сушени чушки с боб. Претенциозиня ММ ги одобри тия дни. Кисело зеле и солена туршия същия държи да са му на фирма Авис. Май зелето го има в Лидл.
Иначе аз купих днес 1 буркан царска от Лидл и дегустирах - бива. Но аз съв всеядна, харесвам всичко без бамя и охлюви, та не съм критерий.
Че то и аз съм всеядна повече от теб, щото бамя ям, ама..не знам във Фантастико да има чушки с боб. Този, дето аз посещавам няма топла витрина, може би са в кутийки или знам ли готови някакви, ще погледна. Иначе в Т-маркет има понякога и съм взимала, но не ми харесват. Имам сушени чушки, боб имам, ама мерак нямам за една вечер да се мъча, не сме и много хора. Туршията обаче ще върви за празниците и ми трябва голямо количество. Киселото зеле и то ми проблем. Миналата година взимах от Лидл в едни малки кофи зеле, ама..не ми хареса, изядохме го. Тази взех, че бяхте преди писали за нарязано в буркани и било доста количество, хубаво и взех. Ами то сякаш рендосано , беше в кутия, на конци направо, за салата става с пипер и олио, ама за готвене... Голяма драма ми е това кисело зеле, у нас и сърмите са на почит, и печено със свинско, и на салата...но не ни става и се отказахме да слагаме.В Лидл видях от същите кофички да има последния път, но се въздържах, сега купих една от Фантастико, ама едвам я домъкнах, то сметка няма никкава, трябват ми бая кофи.

# 1 850
Хубава е туршията на РС. На нас поне ни харесва.
Имам следния казус - преди 4 пълни седмици (по календар във вторник 22.12 става един месец) оставих една яйцеварка за ремонт, защото спря да й работи звуковият сигнал за край на варенето. Чаках, чаках. Когато минаха 3 седмици, отидох до филиала ни да питам, знаят ли нещо. Не, нищо, нямали такъв артикул, да изчакам 30 дни. Добре, чакам. Преди, за един сешоар реагираха за 10 дни и директно ми изпратиха нов от "Бушона". Сега обаче в протокола пишеше, че ще ми доставят уреда във филиала. Нямам идея защо (то и някакъв нов зам мениджър ми прие рекламацията). Има едно голямо Обаче... Не мога и не мога да си намеря протокола. Въпросът ми е, на някого случвало ли му се е и дали това може да е основание, да не ми върнат яйцеварката? Когато питах, никой не ми го поиска, бях готова да покажа лична карта и т. н., но в случай на забавяне, реално, аз няма как да докажа нищо...

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 05:54 от Venel82

# 1 851
Фани, ако си софиянка - във Фантастико има вкусни сушени чушки с боб. Претенциозиня ММ ги одобри тия дни. Кисело зеле и солена туршия същия държи да са му на фирма Авис. Май зелето го има в Лидл.
Иначе аз купих днес 1 буркан царска от Лидл и дегустирах - бива. Но аз съв всеядна, харесвам всичко без бамя и охлюви, та не съм критерий.
Кисело зеле Авис има  тази седмица в Кауфланд. И вкъщи много харесваме всичко с тяхната марка! 👌

# 1 852
  • 1st floor
Някой има ли спомен кога пускат тази джаджа, с която се мият прозорци и обира влагата от тях като прахосмукачка? Моята изгоря, а я ползвам точно зимата да обирам конденза сутрин, когато е много студено. Пфууу, че ме е яд.

# 1 853
  • София
Джаджата за последно я видях в края на юни. Тогава си купих прахосмукачка робот, мислех и джаджата да взема, но нещо се замотах и забравих. После се ядосвах на себе си, защото имах талон за 10% намаление на всичко и щеше да ми е изгодно.
Фани, чушките с боб във Ф. са на топлата витрина, където я има. Те си ги готвят в цеха.

# 1 854
За ултразвукова четка за миене на гладки повърхности ли става въпрос? Ако да, има я при нас и е намалена

# 1 855
  • София
Според мене се пита за уреда за миене на прозорци.
С него има възможност да се  подсушава и влага, конденз.

# 1 856
Фани, по рецептата на баба ми (мир на душата ѝ), чушките с боб стават много лесно- ако не искаш да са със сос, вариация със сух пълнеж е. Свереният боб се отцежда (може и готов буркан сварен), добавя се скълцан с червен пипер лук и нарязан праз, олио, смесва се и се пълнят накиснатите предварително чушки, поливат се с олио и се пекат на 190- 180 градуса, към края може и да се намали температурата и да се покрият с хартия, че да не прегорят. Може да стоят изпечени поне няколко дни, не е нужно в деня на Бъдни вечер да се приготвят.
Допълвам някои особености - подправките още са чубрица, черен пипер, магданоз. Но лукът се склъцва, като не да стане на каша, а леко да е претрит с червен пипер, другите неща и олиото после се добавят към отцедения боб. Бобът също леко се намачква, но не да се смачка, а да се запази цялостта на зърната. И чушките като се напълнят се потопяват откъм плънката в малко брашно, излишното се изтупва. В тавичката не се слага вода, само с малко олио отгоре се намазват.

Чушките на Струма фрут наистина са хубави, открих няколко останали в хладилника и все още са добре, бих взела пак от тази фирма, но този сезон няма да купувам, че си изсуших сама такива.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 14:24 от fenyx

# 1 857
  • 1st floor
Според мене се пита за уреда за миене на прозорци.
С него има възможност да се  подсушава и влага, конденз.
Да, за него питам.

# 1 858
  • Варна
Някой да знае колко броя листа има в този буркан? Да знам 2 броя ли да взема, 3 ли Joy

# 1 859
  • Асеновград
Някъде да сте виждали останали бройки от масажната яка?Пробвах такава, наистина е доста хард масажа , но определено с два такива и болките във врата и плешките изчезнаха.

Общи условия

Активация на акаунт