Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 17 Зимата идва...

• 50 434
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Имате ли впечатления за тази боя? Харесала съм цвета 5.12, защото със същия номер, но с боя на Монтибело бях боядисана преди време и много ми хареса. Дали може да очаквам същия резултат от същ номер, но различна марка?

Не се знае дали ще стане, аз много те  харесах с Монтибело. Те са по-висок клас от Лореал.

# 421
Хоп, върни назад, Монтибело са по-висок клас от Лореал? Монтибело са марка на Селена - доста евтини продукти и с не особено добро качество, има фризьорки в града които ги ползват и за 50лв могат да те обезцветят и да ти сложат 2 бои, какво ти говори това? Доставните цени са като дрогерийни продукти и не очаквайте много по-различно качество.

# 422
Момичета, това бъдещи цъфтежи ли са? Тези малки точки на върха на косъма? Отделно имам и истински цъфтежи. Слагам термозащита винаги преди сушене, отделно серум.. Откакто една "лоша жена" миналата година ми взе връхчетата и ми съсипа косата, за което аз споделях тук, косата ми е в това състояние.. Тъжна съм..

# 423
Според мен там косъмът се е пречупил и сега ще цъфне. Когато се боядисвах в светли цветове имах този проблем. Сега ако ще да не се подстригвам 1 година няма да цъфне.

# 424
Хоп, върни назад, Монтибело са по-висок клас от Лореал? Монтибело са марка на Селена - доста евтини продукти и с не особено добро качество, има фризьорки в града които ги ползват и за 50лв могат да те обезцветят и да ти сложат 2 бои, какво ти говори това? Доставните цени са като дрогерийни продукти и не очаквайте много по-различно качество.
Аз търсих да купя Монтибело, но никъде не намерих, затова търсих същия номер в други марки. И открих тази на Лореал.
Никой ли не я е ползвал?

# 425
  • София
Точно такива топченца имам и аз в края на доста от космите.

# 426
Точно такива топченца имам и аз в края на доста от космите.
А какво се случва с тях, класически цъфтеж ли? Как третирате? Аз режа с малка ножичка, остра, от стомана, води се за педикюр и не накълцва косъма. Но то едно ли е да отрежа...

# 427
И аз имам такива. Мисля, че се водят "експлозии на кортекса". Не всички такива цъфтят. Но всички са прекъснат косъм - само да го докосна, и се откъсва. Като реша косата си, точно заради такива "топченца" после има косъмчета по сантиметър-два по земята. Уви, не знам решение. С това "самоподстригване" на косата ми, дължината трудно мръдва напред. :/

# 428
Момичета, това бъдещи цъфтежи ли са? Тези малки точки на върха на косъма? Отделно имам и истински цъфтежи. Слагам термозащита винаги преди сушене, отделно серум.. Откакто една "лоша жена" миналата година ми взе връхчетата и ми съсипа косата, за което аз споделях тук, косата ми е в това състояние.. Тъжна съм..

И на мен ми прилича на пречупен косъм. Лореал и Керастас имат специални серии эа такъв проблем с витамин Б5, но като цяло бих эаложила и на протеинови маски. При филиране и иэтъняване на косъма може да се получи това или при иэсветляване, бои... эатова ти трябва эдрава основа, т.е. протеин. Филирането го эабрави и эабрани на фриэьорката си.

# 429
snowwhite12, не се филирам. На фризьор не ходя от миналата година. Мъжа ми ми изравнява косата с машинката, няма наклони на ножицата и следователно кофти ъгъл за моят косъм. Съсипа ми косата тя, при едно вземане на цъфтежи само. И то реално тя под наклон ги обираше, а явно това е кофти за косата ми. Правя си маски, винаги съм правила, като изключим, че понякога ме мързи, но в месеца веднъж поне е имало все нещо на главата. Последния месец правя веднъж седмично, слагам Икаров, тривитаминол, масло от авокадо, кокос по дължини, мия се с яйчен шампоан, слагам маска, слагам термозащита после, слагам си масло на доори.. Когато не се грижех толкова за косата си, беше чудеса. Но...овчицата реши да отиде на процедура, в готин салон, при готини фризьорки, да й вземат само цъфтежа, да й правят маски, ей така за глезотоя, за превенция от цъфтежи, за живване на косата... Но всичко, което жената е обрала като връх, цъфти сега.. Иначе не съм се филиала от 3-4 години сигурно. Косата не я боядисвам. Тук на снимката червенее от светлината, влизаща през оранжевата щора, хахах Grinning

# 430
  • София
Здравейте, косата ми последните месеци е ужасна форма, макар да смених 2 различни фризьорки и да подкъсих над 10 см все не застава и не съм никак доволна.
Цвета ми също е ужасен та искам да оправя и двете неща за да се почувствам отново в кожата си.
 Та имам 2 питания:

1. Каква прическа стои добре и лесно се поддържа на нормална гъстота коса със тънък косъм, права и без обем?
Досега я носих на права черта със страничен път и много дълъг страничен бретон но ми омръзна

Прилагам снимка на косата след миене без стайлинг, като цяло съм с две леви ръце така че прически които изискват винаги сешоар и четка не ми вършат работа

2. Къде може да ми препоръчате добър фризьор за подстригване който да даде идеи за прическа и да не ме окълца?  Става въпрос за град София, нямам претенции за квартала

Благодаря предварително

# 431
snowwhite12, не се филирам. На фризьор не ходя от миналата година. Мъжа ми ми изравнява косата с машинката, няма наклони на ножицата и следователно кофти ъгъл за моят косъм. Съсипа ми косата тя, при едно вземане на цъфтежи само. И то реално тя под наклон ги обираше, а явно това е кофти за косата ми. Правя си маски, винаги съм правила, като изключим, че понякога ме мързи, но в месеца веднъж поне е имало все нещо на главата. Последния месец правя веднъж седмично, слагам Икаров, тривитаминол, масло от авокадо, кокос по дължини, мия се с яйчен шампоан, слагам маска, слагам термозащита после, слагам си масло на доори.. Когато не се грижех толкова за косата си, беше чудеса. Но...овчицата реши да отиде на процедура, в готин салон, при готини фризьорки, да й вземат само цъфтежа, да й правят маски, ей така за глезотоя, за превенция от цъфтежи, за живване на косата... Но всичко, което жената е обрала като връх, цъфти сега.. Иначе не съм се филиала от 3-4 години сигурно. Косата не я боядисвам. Тук на снимката червенее от светлината, влизаща през оранжевата щора, хахах Grinning

От грешките се учим най-добре. Wink Grinning

# 432
@Мélisande
какви 10 см, все още ти е много дълга, не знам на колко си години, но приличаш на ученичка в горния курс.
Според мен, си направи прическа боб  (от по-дългите до по-късите според смелостта ти), можеш да запазиш бретона и пътя встрани. Можеш да допълниш и някакъв цветови контраст, в корена тъмно, по дължините твоя цвят, в момента тоновете са много близки.
Наклонът може да се засили - отзад късо, отпред по-дълго.  Даже и  равен бретон, ако ти се носи.

Скрит текст:

# 433
  • SF
Много красива линия, но вече е доста извън тренда.

# 434
Mélisande,
Препоръчвам Методи Кацаров, който можеш да откриеш в   THE WAY by Metody Katzarov.

Общи условия

Активация на акаунт