Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 895
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Заместените хранения нямат нищо общо със смяната на млякото.Това,че на вашето мляко го пише изобщо не означава,че е правилно.
До 6-ти месец млякото се еоди за кърмачета.След 6-ти месец се води преходно мляко и съставките,които включва са други,тоест необходимите за съответната възраст.
Скрит текст:
Благодаря много.  Значи правилно съм преминала към следващия номер, а  броя хранения е оринтировъчен .

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 12:39 от Не се сърди, човече

# 616
Здравейте, за съжаление нямам необходимото време, за да изчета всичко. Предстои ми захранване на бебето с месо. Пилешко имам домашно, но откъде купувате пуешко и заешко? По колко грама се дава първоначално?

# 617
Аз използвах месни заготовки на Плазмон, бурканчето е 80 гр.,но трябва да видите точно колко е месото като процент. За захранване 1/3 от едно такова бурканче смятам,че е ОК.

# 618
Наталия, използвам заготовки на Hipp и Плазмон, понеже нямаме никакви домашни животни.
От Hipp слагам по половин бурканче на хранене, от Плазмон цяло. Пак си проверете съдържанието на месо в тях. Simple Smile
Когато захраних с първото месо, пуешко, направо дадох цяло пюре на Hipp, не съм въвеждала постепенно. След 3 давания на месо го приемам за въведено.

# 619
А ако искам да приготвя пюрета за 2-3дни напред като ги налея горещи в бурканчетата и ги обърна или ги стерилизирам за няколко минути, при положение че ще използвам месни заготовки, как трябва да процедирам и възможно ли е въобще? Имам предвид като сваря зеленчуците и ги пасирам, мога ли да добавя затоплена месна заготовка, да затворя бурканчето (обърнато или заварено) и да съхранявам за няколко дни в хладилник?

# 620
А ако искам да приготвя пюрета за 2-3дни напред като ги налея горещи в бурканчетата и ги обърна или ги стерилизирам за няколко минути, при положение че ще използвам месни заготовки, как трябва да процедирам и възможно ли е въобще? Имам предвид като сваря зеленчуците и ги пасирам, мога ли да добавя затоплена месна заготовка, да затворя бурканчето (обърнато или заварено) и да съхранявам за няколко дни в хладилник?
Аз правя така. Спирам котлона и пасирам на секундата,  наливам, затварям, обръщам.  Не съм имала нито едно развалено бурканче. Съхранявам в хладилник.  В деня за месо добавям заготовка. В деня за жълтък- жълтък.
 Сега и аз да питам сом подходящ ли е за първа риба?

# 621
Скрит текст:
Аз правя така. Спирам котлона и пасирам на секундата,  наливам, затварям, обръщам.  Не съм имала нито едно развалено бурканче. Съхранявам в хладилник.  В деня за месо добавям заготовка. В деня за жълтък- жълтък.
 Сега и аз да питам сом подходящ ли е за първа риба?

Тоест добавяш заготовката непосредствено преди храненето, а не към зеленчуците преди да ги налееш в бурканчетата и да ги обърнеш?

# 622
k.all.mar точно така! Донавям заготовката преди хранене.

# 623
  • София
Здравейте,

От няколко дни захранвам бебето (7 м) с каша от елда. Комбинирах с круши и ябълка. Сега искам да му дам царевична. Дайте предложения за комбинации с плодове или зеленчуци в краен случай, че нищо не ми се връзва.

# 624
Здравейте,

По колко време може да съхранявам сварен кафяв ориз/просо/елда за пюре в хладилник без да е стерилизирано, а само сварено?
Досега май мак съм държала 3 дена и после изхвърлям, но се притесних да не би да е дълъг срокът?

# 625
Здравейте! Днес захраних дъщеря си,която е на 4+++ с картоф. Дадох 3 лъжички към 12 часа. Не спа добре на обяд. С рефлукс сме и отдавна не беше повръшала,но от яденето в 15 часа започна пак да връща. Сега намерих и слуз в акото. Случвало се е и друг път,но еднократно. Няма промяна в цвета. Мъчат ни и зъбки. Лигави се адски много и си пъха всичко до гърлото чак.Възможно ли е да е реакция от картофа или просто кофти ден ? Знам,че при деца с рефлукс дори е препоръчително захранването.

Ако имате възможност, започнете с оранжевите - тиква, морков, сладък картоф... Сега продължаваме с бял морков и пащърнак. После може би картоф. И редувайте разхлабващи и затягащи зеленчуци. Ние засега сме дотук. Все още не съм дала плодове. От два дни предлагам по много малко оризова каша. Утре обаче ще сложа малко тиква към нея, че да не се запече.  Че тия дни в пюрето преобладава моркова. Това е моя скромен опит досега. Дано е от полза. И се водете по детенцето си.

И още нещо. Стана ми грозно от приказки от рода на... ще пестя от мляко и т.н. Ами като не стигат парите, ще пестят и още как. Защото освен мляко, на детето му трябват памперси, дрехи, топло. И всичко струва пари. Които ако ги нямаш, става лошо. Някои хора наистина не разполагат със средства. А всички знаем цените на пюрето и АМ. Но... сития на гладния не вярва.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 19:57 от алексия

# 626
Здравейте,

От няколко дни захранвам бебето (7 м) с каша от елда. Комбинирах с круши и ябълка. Сега искам да му дам царевична. Дайте предложения за комбинации с плодове или зеленчуци в краен случай, че нищо не ми се връзва.
с тиква
Може и сиренце и масло ако са давани, но вероятни не са.

Аз си варя киноа,елда и подобни и за 24часа ги ползвам или ден и половина.

# 627
Алексия,аз казах ,че не бих пестила от АМ.Но беше в отговор на реплика от преди време.Не съм целяла да засегна никой и се извинявам,ако съм го направила неволно.

# 628
Здравейте,

с тиква
Може и сиренце и масло ако са давани, но вероятни не са.

Аз си варя киноа,елда и подобни и за 24часа ги ползвам или ден и половина.
Какво ще кажете за пюретата  за 4 месеца .
Синът ми скоро навършва 4 месеца
И не съм наясно със захранването..
Моля за вашето мнение.

# 629
Аз към царевицата добавях синя слива най-често. Малкият ядеше с удоволствие, а и на мен много ми допадаше така и дояждах ако останеше. Grinning

Tan4eto23, най-добре първо прочети основните принципи в захранването, защото така е трудно някой друг да ти обясни от-до.
По препоръки е най-добре до 6 месеца бебето да е изцяло на кърма/АМ.
Ако ти си решила да захраниш по-рано, да, еднокомпонентните пюрета за 4ти месец са ти вариант.

Общи условия

Активация на акаунт