Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 779
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
cvetenceto 4444, благодаря много за инфото и успех!
Блгодаря ви за втори път, че постът ми беше отново изтрит Simple Smile

# 301

Но слагам една забележка, че плащаме с карта на Уникредит с нея нямаме проблеми.
 Коментирала съм със съфорумци от тази тема и темите за почивка в Турция, че някои банки имат убийственни такси в Турция. Проверете  на вашата банка какви са условията за плащане в Турция. Иначе на 90% от местата  говоря за храна и други магазини се плаща с карта и почти пари в брой не се налага да използваме.
Координатор от клиниката също ни е предупреждавала, когато искаме да плащаме с карта дали сме запознати с условията на нашата банка.

Ще си позволя да внеса поправка.
Изненади с такси обикновено може да се получат при теглене на пари от банкомат, а не при плащане на ПОС.
При разплащане с карта не съм имала проблем и начисляване на такси, независимо от сумата. Хубаво е ако цените са в евро или лири, курса на изчисляване да минава през банката издала картата ни, а  не през кръстосан курс на търговеца. За пример, ако плащането е  в хотел и обявяват цена в евро, то на бележката да пише евро след разплащане, а не лири , защото става превъртане на еврото през техен курс в лири и после от картата нашата банка обменя лирите вече превъртени от търговеца, а не от банката.
Тези мушенгии ги правеха в Бахчеджи, но да не отварям тема, защото не ме и инрересуват вече.

Въпросната карта на уникредит нямаше такси при теглене на пари в брой от банкомат на точно определена банка /не помня коя/, не по принцип от всички банкомати.

По второто болднато за условия на плащане в чужбина, лимит на плащанията, всеки може да се обади за справка, но такси за разплащане, ако ги има, не са нещо особено, освен ако не се теглят пари в брой, от банката ще обяснят какви са.

# 302
Щефи, благидаря за разяснението. Ние лично с картата която посочих проблеми при плащане с ПОС терминал сме нямали, от банкомат не сме теглили и не мога да коментирам.
Предупреждение то ми е точно за плащане с ПОС терминал, защото бяхме предупредени от координатора на клиниката при желание да платим с карта  в клиникара дали сме усведомени за таксите при плащане, защо имат вече доста сугнали за високи такива
от пациенти.
Затова споделих личният ми опит.

# 303
Kris, разбирам,  няма нищо, може и координаторите на ангро да си обощават, та всеки да си пита.
На мен ми се е налагало да се съобразя с лимит на плащане изненадващо.

# 304
Здравейте,

направих си цветната снимка в Истанбул - Бахчеджи и ми излезе, че имам някаква течност в едната тръба и естествено, че препоръчват да се направи лапароскопия. Може ли някой да ми каже как протича това нещо, какво точно ти правят? Много ми е притеснено. Благодаря ви

# 305
Здравейте,

направих си цветната снимка в Истанбул - Бахчеджи и ми излезе, че имам някаква течност в едната тръба и естествено, че препоръчват да се направи лапароскопия. Може ли някой да ми каже как протича това нещо, какво точно ти правят? Много ми е притеснено. Благодаря ви

Здравей! И моята цветна снимка показа, че има проблем с тръбите. Нахравиха ми лапароскопия в съседната болница (др.Карликая я направи). Мина леко. Приеха ни сутринта с мъжа ми, оперираха ме, нощувахме 1 вечер в болницата и на др ден ни изписаха. Запазиха и двете тръби. Нямаше болка, само леко придърпване от конците.
Един месец след лапароскопията, направихме зет. Резултата беше положителен.

# 306
Здравейте, снощи се върнах от прегледа и цветната снимка и:
PCR-a, направен в България преди да тръгна за Турция, си важеше и за влизане, защото и влизането, и излизането ми бяха в 72 часовия прозорец.
Пари в брой не носех абсолютно никакви и не ми потрябваха, както казахте.
Цветната снимка я направих в "Fulya Acik Emar" , съвсем безболезнено беше. Цената е вече 850 лири, а не 600.

# 307
здравейте ,извинявам се,че ви разпитвам и ние се готвим сега почти готови сме с изследванията..преди цветната снимка изискваха ли ви микробиологии,цитомназка и т.н.антибиотик изписаха ли ви?с упойка ли се прави?извинявам се за многото въпроси

# 308
Здравейте, не, не са ми искали, искаха да я направим в първа чиста седмица от цикъла само. Без упойка, но наистина не болеше изобщо. Лекарят, който я прави, беше много внимателен, през цялото време ми обясняваше какво става в момента, какво ще усетя и тн. След това ми изписаха антибиотик, 2 таблетки еднократно, които да изпия същия ден и това е. Не се безпкойте и успех:)

# 309
Здравейте,момичета! Искам да ви питам малко по различен въпрос относно ваксинирането.
Има ли някоя от вас,която да се е ваксинирала или която да го е обсъдила с доктора,на какво мнение е той по този въпрос?!
Защото днес ходихме да си пуснем антитела с мъжа ми и излезе,че не сме го карали. Протеснявам се да не го хвана,точно когато смятам да тръгвам за трансфера.
Извинявам се ако сте го обсъждали преди това.

# 310
Здравейте момичета, и аз имам един организационен въпрос.
Знам, че се изисква свидетелсвто за граждански брак за инвитро в Турция и тъй като ние нямаме, въпросът ми е на кой етап трява да се представи - преди подписване на договор, преди стимулация, преди трансфер, за да знаем кога да ходим да се разписваме в общината. Нещо трябва ли след това да се превежда/легализира или го показваме в оригинал? Благодаря предварително за насоките!

# 311
Здравейте,
loranholl, ние на първият преглед не бяхме женени ( не знаехме дали лекарят ще се заеме с нашият случай). Прибрахме се, подписахме и така отидохме след месец/два, но чуйте се  с координатор да сте по-сигурни.
Свидетелството не сме го превеждали, само го копираха.
редакция: Предполагам знаете, че доктор Тургут преглежда вече в клиника Момарт Simple Smile
темата на доктор Тургут  https://www.bg-mamma.com/?topic=1228800

Djordjiq, ох болен въпрос... аз съм с Хашимото и нямам желание за ваксина. Но и нали не се препоръчва на жени планиращи бременност, бременни и кърмещи?

Waterflame, благодаря, че сподели за PCR-a .  
Само го показахте на влизане в Турция ли, не е оставал на Турската граница?
Не се е налагало от БГ да ви издават два екземпляра т.е с един екземпляр влязохте в Турция и след това в БГ?
Питам, че миналата година на МТ тестовете, които си направихме в Турция ни ги събраха на влизане в БГ.
Питам за пореден път ( извинявам се, че се повтарям ) Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 00:41 от Кris_80

# 312
Кris_80, благодаря много за бързия отговор!
Ние си писахме с д-р Тургут (през кординаторката) и той е запознат с нашия случай. Уговорката ни е да отидем на ден 2 за преглед и ако смята, че нещата изглеждат добре ще започнем със стимулация, ако ли не, каза, че ще предпише цикло или трисекуенс и ще се видим след 1 месец. Та затова си мисля, че може би трябва да се подпишем преди да тръгнем, да не се окажа, че нещата са добре за започване, а ние нямаме свидетелство и да се върнем заради това.
Писах и на кординаторката за всеки случай, чакам да ми отговори.

# 313
Не съм от Бахчеджи но ако отговора ми е полезен в Мемориал НЕ препоръчват бременност поне 3 месеца след последна доза на ваксината

# 314
През Капитан Андреево последно не взимаха теста, сравниха с фактурата и ми го върнаха, не помня печат сложиха ли. Интересно ми е другото, обратното. Ако теста е правен в Турция, може ли да влезеш в България, и в рамките на 72 часа да влезеш в Турция със същия тест.

Общи условия

Активация на акаунт