Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 11

• 74 716
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета, ето днес мина прегледа след подготовката при д-р Карликая и се видя, че имам някаква малка киста.(Преди това да уточня имах подготовка 1 седмица на Естрофем 5 дена 3 пъти по 1 хапче + инжекции Цетротайд за 3 дена) Каза, че все пак ще стартираме стимулациите с Гонал ми предписа за 5 дена. И в понеделник съм пак при него на преглед като се надяваме да се е стопила тази киста и разбира се да има увеличение в размера на фоликулите.В противен случай ще се наложи да се отложи. Иначе каза, че има добра бройка  - само да се махне тази киста, която е функционална така наречена- т.е от неовулирал фоликул. Стискайте палци. Някой имал ли е подобна ситуация? С киста след Естрофем, какво стана и всичко беше ли нормално след това?
Аз съм имала. Абсорбират се , пукат се.
Стискам ви палци да е изчезнала до понеделник. Simple Smile
Много благодаря. Дано, не ми се отлага хич, тъкмо стартирахме 🙏🏻🙏🏻

Здравей и на мен беше ми се случило, но беше се спукал и бяхме продължили стимулацията дано и при теб да се спука и на следващият преглед  да я няма тази киста вече. Силно стискам палци.
Ох дано! Много много благодаря за подкрепата. Стискам и аз палци и на вас и на всички да успеят да сбъднат мечтата си за бебче 😇😊

# 436
Момичета , искам да попитам в Бахчеджи прилагат ли при стимулация , хормон на растежа?Ако е така, моля за Вашето мнение!

# 437
Момичета, а по време на стимулацията усещали ли сте от време на време леко боцкане в яйчниците. Извинявам се за въпроса, но такива усещания са ми странни, знам че може да е нормално, но ще съм по-спокойна ако и други са имали такива симmтоми. 4-ти ти ден ми е на стимулацията. Благодаря момичета предварително.

# 438
Здравейте Chancharanka, и аз имах тези симптоми даже към края на стимулацията ми имах чувството, че ще се спукам някъде толкова надута се чувставх  Simple Smile И след като попитах ми казаха че е нормално.

# 439
Момичета, а по време на стимулацията усещали ли сте от време на време леко боцкане в яйчниците. Извинявам се за въпроса, но такива усещания са ми странни, знам че може да е нормално, но ще съм по-спокойна ако и други са имали такива симmтоми. 4-ти ти ден ми е на стимулацията. Благодаря момичета предварително.

Здравей,моята стимулация беше края на месец Април.В началото не усешах нищо ,но точно към4/5ден от стимулацията запопнах да имам не "боцкане " а направо болки ..ествествено се притесних и попитах дали е нормално казаха да,към края на стимулацията не можех да стоя седнала ,толкова ме болеше и имах чувството че  са се спукали фоликулите ,Хафизе каза че е нормално , всичко мина по план.Сега очаквам с нетърпения ембриотрансфера ,който ми предстои началото на Юли месец  и се надявам всичко да е наред и да успея да забременея.Пожелавам успех на всички :*

# 440
Привет, момичета!
Може ли някоя от вас да, която скоро ще пътува или в момента е в Истанбул да ми купи Omepa Q10. Трябват ми 6 опаковки зю, за мен и мои близки. Моля ако някоя от вас може да съдейства да ми пише на лични, за да се разберем как да ѝ изпратя  парите!
Благодаря предварително и успех на всички!

# 441
Момичета, не разбрах в Бахчеджи прилагат ли при стимулация хормон на растежа.
Моля, споделете!

# 442
Моля, споделете!
Не прилагат и отричат действието му.

# 443
Моля, споделете!
Не прилагат и отричат действието му.

Хаха не се съмнявам в това . Процедури, които отричаха  започнаха да ги прилагат.

# 444
Момичета искам да споделя моят опит до момента и вдъхна смелост на всички които планират инвитро в Бахчечи .
След 4 години неуспешни опити , най - накрая се решихме на тази за нас голяма стъпка , с много страх и предубеждения заминахме за Истанбул миналият месец .
Аз съм с поликистоза , мързелива щитовидна и лека инсулинова резистентност . Мъжът - с леко мързеливи сперматозоиди според доктора , но стават за инвитро . И двамата на 36 .
Отидохме с надежда , но и с ясната представа ,че ще е трудно и тежко както психически така и физически .
Всички сме чели и чували за болките , подутите стомаси , ревовете , емоционалните сривове - казахме си ще стискаме зъби и да става каквото ще , но това е стъпка която трябва да се предприеме .
Избрахме си др. Карликая . Обаче аз с моята натура така да се каже , аз винаги оспорвам , чета , интересувам се , задавам въпроси , недоволствам , не се доверям лесно на лекари , моят мъж ме предупреди , ако ще ми правиш такива номера в Турция , изобщо да не тръгваме , или се доверяваш или няма смисъл . Ами да ви кажа , то не се и наложи да се подтискам и да си мълча , просто този лекар ми вдъхна нужното доверие и спокойствие , как винаги се отнасяше и реагираше адекватно , как се усещаше че знае какво прави и аз се доверих - за първи път .
Каза почваме , готови ли сте ? И така започна моята стимулация .
При АМХ 18 , с риск от хиперстимулация , започнахме на супер ниска доза Гонал 112 на ден . Фоликулчетата започнаха да растат , аз се чувствах прекрасно за мое голямо учудване . Всеки ден дълги разходки по 10-12км  и силна храна в Истанбул ( то локуми, бьореци , скари , закуски - да не заслабна Simple Smile
Да ви кажа не се съм се притеснявала за килограми , нали уж се напълнявало от хормоните , казах си , каквото такова , тук съм да си отгледам най- прекрасните яйцеклетки и това е моят приоритет . Пиех си витаминчетата , разхождах се на прекрасен свеж въздух , наслаждавах се на пролетното време и  все чаках ли чаках да ми стане зле , обаче не . За моя изненда фоликулчетат бяха вече на 18-19мм и много според доктора , той така и не ми каза колко са на брой .
Хафизе беше много услужлива и помагаше със всичко , прекрасен човек .
Дойде време за цитроитида или както там се казваше , голямата инжекция за стопиране на овулацията . После пък инжекцията за таймиране на овулацията .
Денят на пункцията  - естествено притеснени , за мое учудване , медицинските сестри говореха български .
Сложиха ми абоката , преоблякох се с нощницата с голия гръб и зачаках да дойдат да ме вземат за самата процедура . Мъжа го пратиха да дава материал , миличкият - не е лесно предполагам , в такъв напрегнат момент . Върна се доволен и успял , а мен ме взеха към операционната . Вътре гъмжи от хора и глъч, така и не разбрах кои бяха всички тези хора , едвам чувах инструкциите на сестрата която се опитваше да ме нагласи удобно за интервнцията .
 Сложиха ми упокойката , отпуснах се , затворих очи , поех дълбоко въздух и заспах бързо бързо .
Събуждам се , помолиха ме да се надигна и преместя сама , бях в кондиция от раз, без замайване , обърканост , прилошаване и всички тези неща които си мислиш ,че те очакват . Върнаха ме в стаята , мъжът ме се очуди как така толкова бързо 10-15 мин и са ме върнали . Чувствах се добре , нямах болки , очаквах да ме заболи , но не , нямах никъква болка . Дадоха ми парацетамол след изписването , ако случайно имам болки , не се наложи , не съм вземала . 
Дадоха ми закуска , хапнах с апетит .
Доктора дойде и каза извадихме 30 яйцеклетки . За първи път усещане за успех , нещата се движат в правилата посока - надежда .
Тръгнахме си , хотела ни е на 5 мин пеша , но по адски баир , абсурд , не мога да вървя , нямам болка , но стомахът ми е адски напрегнат - усещане ако вървя малко, ще се спукам . Взехме такси , веднага в леглото . Легнала , почти нямаше дискомфорт . Почивах и се молех да се възтановя бързо .
На следващият ден - чувстах се по- добре , но абсурд да мръдна от стаята , все още имах дискофорт . Мъжът излезе да се разходи , аз си мързелувах и гледах тв цял ден . Ден 3 , чувствам се много много по -добре , ще излезем на бавна разходка по магазните в квартала , аз съм машина , тялото ми е толкова умно и се справя прекрасно - обичам те и ти благодаря . ( това е малко холистично мислене ,но аз си го практикувам и на мен лично ми помага , заедно с йогата - ме правят по-силна и позитивна ) 
Така най- трудното до момента мина 😅, в очакване какво става с нашите ембриони .
От 30 яйцеклетки , 27 са били зрели . Дотук добре . Разделили са ги по равно и едната половина нормално IVF , другата половина Имси . Оказа се че , само 2 от нормалното са оплодени и 15 от Имси . Сперматозоида не може да навлезе в яйцеклатеката сам , така казал ембриолога . Повече обясния няма .
Трансферът ще е замразен , сега само чакаме да видим колко ембриона ще отцелеят . На ден 3 замразиха 9 . Останалите ги оствиха до ден 5 , миличките , само 2 са оживели - и тях ги замразиха .
Така си имаме 11 замразени ембриончета , . Доктора не сме го виждали от пункцията , Хафизе каза резултата е добър . Аз естествено се опитах да направя рисърч в гугъл - май е добре , но е каквото е . Нали не било толкова важно колко са , един бил достатъчен ,за нашето така мечтано малко човече . ❤
Останахме няколко дни след пункцията , да сме сигурни ,че аз се чувстам добре , продължихме с разходките .
Прибрахме се , изпълнени с надежда , половината работа е свършена , нещата се развиват добре , и двамата имаме мечта , която може би най-накрая ще се сбъдне .
Август ще се върнем живот и здраве за трансфер , моля се на Господ , да бъде с нас и да ни дари  с дете . Знам , че може и да не стане от първи , втори или безброен път , знам че няма гаранции , но знам че сме на правилния път и правим каквото е по силите ни за да се сбъдне тази наша мечта . А може би ще съм от късметлийките, които забременяват от първи инвитро опит ?! 
Момичета , може би стана дълго , но исках  да вдъхна кураж на всички тези които се лутат в интернет , страхуват се по ред причини и се не знаят какво да очакват .
Аз очаквах най- лошото, да е ужасно , да ме боли , да плача , да се карам с мъжът ми .
В крайна сметка , всичко това се оказа само мои страхове , а действителноста беше друга - не болеше , не съм била емоционално нестабилна , не се чувстах ужасно подута , всичко беше търпимо за мен . Знам ,че всяка жена е различна и реагира различно на медикаменти , със сигурност много жени преминават през това по най-тежкият начин .
Очаквах тежък цикъл след стимулацията -еми не , пак напразни страхове , цикълът ми беше 4 дни , съвсем нормален по обем .
Baby dust 🌟на всички ни ! Успех !

# 445
Скрит текст:
Момичета искам да споделя моят опит до момента и вдъхна смелост на всички които планират инвитро в Бахчечи .
След 4 години неуспешни опити , най - накрая се решихме на тази за нас голяма стъпка , с много страх и предубеждения заминахме за Истанбул миналият месец .
Аз съм с поликистоза , мързелива щитовидна и лека инсулинова резистентност . Мъжът - с леко мързеливи сперматозоиди според доктора , но стават за инвитро . И двамата на 36 .
Отидохме с надежда , но и с ясната представа ,че ще е трудно и тежко както психически така и физически .
Всички сме чели и чували за болките , подутите стомаси , ревовете , емоционалните сривове - казахме си ще стискаме зъби и да става каквото ще , но това е стъпка която трябва да се предприеме .
Избрахме си др. Карликая . Обаче аз с моята натура така да се каже , аз винаги оспорвам , чета , интересувам се , задавам въпроси , недоволствам , не се доверям лесно на лекари , моят мъж ме предупреди , ако ще ми правиш такива номера в Турция , изобщо да не тръгваме , или се доверяваш или няма смисъл . Ами да ви кажа , то не се и наложи да се подтискам и да си мълча , просто този лекар ми вдъхна нужното доверие и спокойствие , как винаги се отнасяше и реагираше адекватно , как се усещаше че знае какво прави и аз се доверих - за първи път .
Каза почваме , готови ли сте ? И така започна моята стимулация .
При АМХ 18 , с риск от хиперстимулация , започнахме на супер ниска доза Гонал 112 на ден . Фоликулчетата започнаха да растат , аз се чувствах прекрасно за мое голямо учудване . Всеки ден дълги разходки по 10-12км  и силна храна в Истанбул ( то локуми, бьореци , скари , закуски - да не заслабна Simple Smile
Да ви кажа не се съм се притеснявала за килограми , нали уж се напълнявало от хормоните , казах си , каквото такова , тук съм да си отгледам най- прекрасните яйцеклетки и това е моят приоритет . Пиех си витаминчетата , разхождах се на прекрасен свеж въздух , наслаждавах се на пролетното време и  все чаках ли чаках да ми стане зле , обаче не . За моя изненда фоликулчетат бяха вече на 18-19мм и много според доктора , той така и не ми каза колко са на брой .
Хафизе беше много услужлива и помагаше със всичко , прекрасен човек .
Дойде време за цитроитида или както там се казваше , голямата инжекция за стопиране на овулацията . После пък инжекцията за таймиране на овулацията .
Денят на пункцията  - естествено притеснени , за мое учудване , медицинските сестри говореха български .
Сложиха ми абоката , преоблякох се с нощницата с голия гръб и зачаках да дойдат да ме вземат за самата процедура . Мъжа го пратиха да дава материал , миличкият - не е лесно предполагам , в такъв напрегнат момент . Върна се доволен и успял , а мен ме взеха към операционната . Вътре гъмжи от хора и глъч, така и не разбрах кои бяха всички тези хора , едвам чувах инструкциите на сестрата която се опитваше да ме нагласи удобно за интервнцията .
 Сложиха ми упокойката , отпуснах се , затворих очи , поех дълбоко въздух и заспах бързо бързо .
Събуждам се , помолиха ме да се надигна и преместя сама , бях в кондиция от раз, без замайване , обърканост , прилошаване и всички тези неща които си мислиш ,че те очакват . Върнаха ме в стаята , мъжът ме се очуди как така толкова бързо 10-15 мин и са ме върнали . Чувствах се добре , нямах болки , очаквах да ме заболи , но не , нямах никъква болка . Дадоха ми парацетамол след изписването , ако случайно имам болки , не се наложи , не съм вземала .  
Дадоха ми закуска , хапнах с апетит .
Доктора дойде и каза извадихме 30 яйцеклетки . За първи път усещане за успех , нещата се движат в правилата посока - надежда .
Тръгнахме си , хотела ни е на 5 мин пеша , но по адски баир , абсурд , не мога да вървя , нямам болка , но стомахът ми е адски напрегнат - усещане ако вървя малко, ще се спукам . Взехме такси , веднага в леглото . Легнала , почти нямаше дискомфорт . Почивах и се молех да се възтановя бързо .
На следващият ден - чувстах се по- добре , но абсурд да мръдна от стаята , все още имах дискофорт . Мъжът излезе да се разходи , аз си мързелувах и гледах тв цял ден . Ден 3 , чувствам се много много по -добре , ще излезем на бавна разходка по магазните в квартала , аз съм машина , тялото ми е толкова умно и се справя прекрасно - обичам те и ти благодаря . ( това е малко холистично мислене ,но аз си го практикувам и на мен лично ми помага , заедно с йогата - ме правят по-силна и позитивна )  
Така най- трудното до момента мина 😅, в очакване какво става с нашите ембриони .
От 30 яйцеклетки , 27 са били зрели . Дотук добре . Разделили са ги по равно и едната половина нормално IVF , другата половина Имси . Оказа се че , само 2 от нормалното са оплодени и 15 от Имси . Сперматозоида не може да навлезе в яйцеклатеката сам , така казал ембриолога . Повече обясния няма .
Трансферът ще е замразен , сега само чакаме да видим колко ембриона ще отцелеят . На ден 3 замразиха 9 . Останалите ги оствиха до ден 5 , миличките , само 2 са оживели - и тях ги замразиха .
Така си имаме 11 замразени ембриончета , . Доктора не сме го виждали от пункцията , Хафизе каза резултата е добър . Аз естествено се опитах да направя рисърч в гугъл - май е добре , но е каквото е . Нали не било толкова важно колко са , един бил достатъчен ,за нашето така мечтано малко човече . ❤
Останахме няколко дни след пункцията , да сме сигурни ,че аз се чувстам добре , продължихме с разходките .
Прибрахме се , изпълнени с надежда , половината работа е свършена , нещата се развиват добре , и двамата имаме мечта , която може би най-накрая ще се сбъдне .
Август ще се върнем живот и здраве за трансфер , моля се на Господ , да бъде с нас и да ни дари  с дете . Знам , че може и да не стане от първи , втори или безброен път , знам че няма гаранции , но знам че сме на правилния път и правим каквото е по силите ни за да се сбъдне тази наша мечта . А може би ще съм от късметлийките, които забременяват от първи инвитро опит ?!  
Момичета , може би стана дълго , но исках  да вдъхна кураж на всички тези които се лутат в интернет , страхуват се по ред причини и се не знаят какво да очакват .
Аз очаквах най- лошото, да е ужасно , да ме боли , да плача , да се карам с мъжът ми .
В крайна сметка , всичко това се оказа само мои страхове , а действителноста беше друга - не болеше , не съм била емоционално нестабилна , не се чувстах ужасно подута , всичко беше търпимо за мен . Знам ,че всяка жена е различна и реагира различно на медикаменти , със сигурност много жени преминават през това по най-тежкият начин .
Очаквах тежък цикъл след стимулацията -еми не , пак напразни страхове , цикълът ми беше 4 дни , съвсем нормален по обем .
Baby dust 🌟на всички ни ! Успех !
Страхотно! Много се радвам като чета такива хубави истории. Дано всичко да е наред при вас Август месец и скоро да видите тези прекрасни две чертички. 😊😇 Искрено желая успех! 🙏🏻

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 02:02 от AnMary

# 446
Много се радвам като видя и чета положителни неща. Успех ви пожелавам Alexadubai, Дай Боже от първи път да се получат и при вас нещата. Нека и във вашия дом да грее слънцето още след първия трансфер. Simple Smile

# 447
момичета има безплатни прегледи в бургас да знаете.турмед ги органират не съм рекламно лице просто видях в facebook даже се записах.

# 448
момичета има безплатни прегледи в бургас да знаете.турмед ги органират не съм рекламно лице просто видях в facebook даже се записах.

С кой лекар  е консултацията ?

# 449
Здравейте, момичета! Другият месец ми предстои ЗЕТ при др.Карлъкая. Днес се свързах с координаторката, понеже до една седмица очаквам цикъл и трябва да почна да приемам Ясмин, а на следващия цикъл трябва да почна да пия Естрофем. Тя ми каза, че от 15 до 25 юли др.Карлъкая няма да е в клиниката, точно тогава е имало празник в Турция. Моя трансфер ще се падне горе долу след 25 ти. Надявам се дотогава да отпаднат и ПСР ите.

Здравейте , само него ли няма да го има или  цялата клиника няма да работи ? Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт