Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 34 241
  • 874
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да гледаш със свалени карти назад, 20 години в историята, да вземеш най-големия пик и на базата на него да разсъждаваш дали са се повишили или понижили цените; а и на всичкото отгоре, да правиш прогноза за бъдещето ми се вижда меко нелогично.
Все едно аз да избера исторически пик на някаква акция или биткойн, която после е спаднала и да разсъждавам, че по принцип акциите не растат в живота. И който е купил на този пик не му е пораснала. Не само, че 1 частен случай не доказва твърдение, но дори и това е единственият частен случай с такъв резултат.
Т.е. нелогичност на 2ра степен.

# 526
  • София
То да беше само с кеш, бих разбрала. Теглят се масово кредити. А според мен не е добре да влизаш в очакваната криза с кредит на главата доброволно. Дори онзи ден пак в една от темите се правеше сметка как наемът щял да избива кредита. Сега пък в съседната тема инвестират парите на 13 годишните на борсата. Прекалено ми идват толкова непремерени "инвестиции"

# 527
Ами гледам данни след 1989., както и други статистики, следя новините, мисля извън матрицата. Балон според мен има и мисля, че има основания да изпусне още малко въздух през 2021г. Като цяло са станали по-достъпни за София, но от друга страна избора в някои квартали е силно ограничен. За хората от провинцията не бих казал, че са станали по-достъпни - едва ли доходите им са нарастнали (изключвам отделни случаи в областните градове) и завърналите се от чужбина.
няма държава на планетата Земя, в която столицата да е леснодостъпна за всички от провинцията....София за мой ужас е.... донякъде...

# 528
  • София
В България стандартът е песен, в сравнение с останалите развити държави. Лошото е, че повечето хора не са виждали какво е навън и само мрънкат. Да се опънат на западните цени и разходи, друга песен ще запеят.

# 529
Ами гледам данни след 1989., както и други статистики, следя новините, мисля извън матрицата. Балон според мен има и мисля, че има основания да изпусне още малко въздух през 2021г. Като цяло са станали по-достъпни за София, но от друга страна избора в някои квартали е силно ограничен. За хората от провинцията не бих казал, че са станали по-достъпни - едва ли доходите им са нарастнали (изключвам отделни случаи в областните градове) и завърналите се от чужбина.

Ох, всички ние в матрицата, горко ни.
- Балоните се пукат, а не им се изпуска въздух. Ако има стабилизация или лека корекция значи е нямало балон.
- Признаваш, че са по-достълни, но има балон. В някои квартали изборът бил ограничен, но това е предпоставка за спад на цените??? Що си мислех, че при ограничен избор цените растат.
- Какво значение имат доходите на хората от провинцията в абсолютна стойност? Важен е трендът и ако 2008 година се е купувало, то днес, при положителен непрекъснат тренд за ръст на цените в последните десет години няма как да не се е повишила достъпността, а това не е основание за спад.
- Спад може да има, ако много хора с ипотеки останат без доходи. Обаче банките предпочитат да предоговарят, отколкото да се разпродават. А строителите днес разпродават на зелено и няма как да фалират, ще си вземат тяхното. Нещата са различни от 2008.

# 530

Ами всъщност не са. Въздухът в София и днес си е все така мръсен..

"Преспапие, пълно с мръсен въздух от София, е специалният коледен подарък за кмета на столицата и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, подготвен от „Грийнпийс“ – България."

https://www.greenpeace.org/bulgaria/press/5073/prespapie-mrusen- … -koleden-podaruk/

# 531
Всъщност тази зима има далеч по-малко дни с високи замърсявания на въздуха.

# 532
Рано е да се каже, чакай да дойдат януари-началото на февруари, с яките мъгли.

# 533
  • София
Просто не се говори. Ковид измести доста неща от полезрението на обществеността.
Дори в момента цяла София си свети в червено

# 534
Мъглите по принцип са през декември, понякога започват от края на ноември.

Това, че поне досега не е толкова мръсно, не е заслуга на Фандъкова, а на топлата зима и малкото мъгли дотук.
От години следя сайтовете за чистотата на въздуха в София, тази година "цялата карта в лилаво" е по-рядка.

# 535
В България стандартът е песен, в сравнение с останалите развити държави. Лошото е, че повечето хора не са виждали какво е навън и само мрънкат. Да се опънат на западните цени и разходи, друга песен ще запеят.

Айде по-подробно , че ме хващат нервите от подобни прокоби. Кажи колко е по-зле на запад ?

# 536
Че е мръсен въздухът, спор няма. Но е добре да се отчете, че все пак е по-малко мръсен, отколкото през детството ми. Тогава Кремиковци бълваше всякакви на цвят пушеци денонощно, а черният пушек от комините минаваше за белег за икономически разцвет. Икарусите бяха поне двойно по-дълги от днес, ако се брои и черният пушек зад тях. По улиците имаше по-малко коли, ама пък Трабанти, Вартбурги и Москвичи. Камионите пък да не говорим какви бяха. На ТЕЦ се топлеха много по-малко домове, а останалите на нафтови печки или на въглища (малко от другарчетата ми в основното училище имаха парно, ние бяхме с печка на въглища). Не вярвам и калта да е била по-малко. Та хубаво е все пак да се отчитат някои положителни промени.

# 537
Ей селата! Каква кал е имало в София ? Улиците се миеха няколко пъти седмично, веднъж или два пъти годишно се пренареждаха плочките на тротоарите и паветата на улицата пред нас.
Кал?
А сега едно  общо асфалтиране пада из @новите квартали@ бившите крайсофийски селца ... еле кой до където си закърпи изровеното от машини и камиони за строежи . А някои и така си го оставят .

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 18:16 от bella_ciao

# 538
Да, бе, не си газила явно из новите квартали докато доживеят улици.

# 539
И сега има кал по улиците. От строежи, от "зелени" площи, от сахарски пясък... Добре, че тази зима още не са хвърляли техническа сол за топене на леда, че тя колкото е вредна, когато остане да я разнася вятъра...

Общи условия

Активация на акаунт