Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 34 024
  • 874
  •   1
Отговори
# 60
Все нещо ни е виновно.
А като гледам и колко много и колко предприемчиви велики дядовци живели в това село...
Смешна работа с тези приказки. 

# 61
  • София
Все нещо ни е виновно.
А като гледам и колко много и колко предприемчиви велики дядовци живели в това село...
Ами то си от най-мрънкащите. Съответно на теб все нещо ти е виновно. Чак на луната си отишла (или Германия беше) Има хора, на които им харесва да живеят в София и го правят. Нищо не ни е виновно. Да се мрънка от другия край на света не е белег за особена креативност и успех, а точно обратното.
За мен София е по-добра от всеки друг голям град и затова съм избрал да живея в нея.

Някак ми идва в повече някой да не живее тук, а да му е крив градът.
Все едно аз като не се возя в Бентли, да мрънкам колко калпава кола е.

# 62
Именно фактът, че е било едно село - избрано за столица е предоставял възможност да се направи от него един много красив и подреден град. Шанс, който е пропилян още през 19 век.

Лесно е да се намира маана век и нещо по-късно. София не се е развивала хаотично, а е имала план с няколко лъча от центъра към периферията, преминаващи в пътища (има ги и днес - "Цариградско шосе", "Ломско шосе", "Пиротска", "Ботевградско шосе"...) и ринг (или два ринга, не помня). Обаче понеже е била село, съвсем обяснимо  е нямало опит и визия за мащабите на една модерна столица, затова всичко е правено малко, да е удобно за файтони и каруци, а не за интензивен градски трафик. Ма какво да ги виним възрожденците, че не са били далновидни? Доста по-късно пак е било същото. При соца е можело да се бутат къщи (кой ти държи сметка тогава и кой може да се оплаче) и пак не са оправени нещата по същата причина - разни селтаци са били началници. Дядо,  чичо или не помня какъв на една позната участвал в съвещание за одобряване на проекта за новата социалистическа София. Та някой предложил нещо горе-долу визионерско (макар и смешно днес) - да се проектира с оглед на 10  000 автомобила. Ама веднага го смачкали - "Да не си луд, бе, кога ще има то 10  000 автомобила в София? Я стига буржоазни изхвърляния". Та така, опити е имало, ама понеже сме били винаги малки и бедни, и шефове са били все простаци (не архитектите, а тези дето дават парите и одобряват) сега е така.
Впрочем в много големи градове широките булеварди не са от много визия за милиони автомобили, а за да е трудно да се правят барикади, което е било много модерно през 18 - 19 век :-0

# 63
простаци били хората. щом ТИ казваш .

# 64
Ох , объркала съм се. Исках да напиша, че соц велможите - бивши овчари, а после партизани и накрая софийски и партийни шефове, са били изключително компетентни потомствени интелигенти с по 3 - 4 поколения висшисти зад гърба си, ама на, нали съм тъпа, сбъркала съм думата.  
В родния ми дом, построен от баба ми в топ центъра на София през двадесетте години на 20 век (апартамент в кооперация, разбира се) е бил настанен един такъв фин и възпитан комунистически шеф, който плюел изискано по килимите, ходел с кални обувки и само заплашвал, че това хубав жилище не им се полага (на баба ми и майка ми) и ще ги изпрати в Белене та да остане за него. Та много мили спомени имат и двете за духовно извисените комунисти, ама тъпата аз да взема да се объркам, че да напиша "простаци"....

# 65
Сега ако кажеш и няколко имена ... за да ти проверим принцесината приказка ...
Щот анонимно всички сме принцеси.

# 66

На соц простаци ли?

# 67

На соц простаци ли?

дай на всички стъпили и наплюли скъпоценния килим на баба ти, дай името на баба ти и дай една снимка на килима .

# 68
Ще ме спукаш от смях, да не съм луда за твой кеф да се излагам на витрина???

Пък ти ако щеш вярвай, дреме ми. Знам, че си ми набрала, защото ти изобличавам глупостите, които често ръсиш, ама такъв е животът. А ти се заяждаш тенденциозно и грубо, то се вижда от всички.

# 69
Все нещо ни е виновно.
Ами да - липсата на пари е виновна за по-лошия материален статус на всеки - и на индивид, и на град. То това е азбучна истина направо.
Нищо смешно няма. Разбира се, че са живели, само че в Прага и Будапеща (които даде за пример) също не са били залюхани, обаче освен че са били и там предприемчиви, са били важни градове на богата и развита империя, за разлика от София. А това има значение.  За мен лично е странно някой да не го разбира това, но пък хора всякакви.

ЧС, напълно си права.

Скрит текст:
Все нещо ни е виновно.
Ами то си от най-мрънкащите. Съответно на теб все нещо ти е виновно. Чак на луната си отишла (или Германия беше) Има хора, на които им харесва да живеят в София и го правят. Нищо не ни е виновно. Да се мрънка от другия край на света не е белег за особена креативност и успех, а точно обратното.
За мен София е по-добра от всеки друг голям град и затова съм избрал да живея в нея.

Някак ми идва в повече някой да не живее тук, а да му е крив градът.
Все едно аз като не се возя в Бентли, да мрънкам колко калпава кола е.
Ха-ха, това ми хареса Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 12:32 от Анонимен

# 70
Poppea  на въпроса защо СЕГА разваляме каквото е добре уредено отговорите са защото ... и някакви тъпи минали истории и други глупости. Сега защо се позволява не е ясно от тези приказки и разсъждения.
Ама да се спори няма смисъл. Всеки си измисля оправдание защо с някаква приказка. Ама го прави нарушението сега .
Спирам вече . То няма смисъл. Който каквото и да напише е безсмислено.

# 71
Именно фактът, че е било едно село - избрано за столица е предоставял възможност да се направи от него един много красив и подреден град. Шанс, който е пропилян още през 19 век.

Лесно е да се намира маана век и нещо по-късно. София не се е развивала хаотично, а е имала план с няколко лъча от центъра към периферията, преминаващи в пътища (има ги и днес - "Цариградско шосе", "Ломско шосе", "Пиротска", "Ботевградско шосе"...) и ринг (или два ринга, не помня). Обаче понеже е била село, съвсем обяснимо  е нямало опит и визия за мащабите на една модерна столица, затова всичко е правено малко, да е удобно за файтони и каруци, а не за интензивен градски трафик. Ма какво да ги виним възрожденците, че не са били далновидни? Доста по-късно пак е било същото. При соца е можело да се бутат къщи (кой ти държи сметка тогава и кой може да се оплаче) и пак не са оправени нещата по същата причина - разни селтаци са били началници. Дядо,  чичо или не помня какъв на една позната участвал в съвещание за одобряване на проекта за новата социалистическа София. Та някой предложил нещо горе-долу визионерско (макар и смешно днес) - да се проектира с оглед на 10  000 автомобила. Ама веднага го смачкали - "Да не си луд, бе, кога ще има то 10  000 автомобила в София? Я стига буржоазни изхвърляния". Та така, опити е имало, ама понеже сме били винаги малки и бедни, и шефове са били все простаци (не архитектите, а тези дето дават парите и одобряват) сега е така.
Впрочем в много големи градове широките булеварди не са от много визия за милиони автомобили, а за да е трудно да се правят барикади, което е било много модерно през 18 - 19 век :-0
В кой чужд милионен град от предградие до пешеходен център се стига за 12-13 минути (извън час пик)?

# 72
В кой чужд милионен град от предградие до пешеходен център се стига за 12-13 минути (извън час пик)?

Това е именно заради лъчите - както писах, план е имало. Тесни и объркани са уличките от мрежата, местата за паркиране и т.н. Това е можело да се оправи до голяма степен при соца, ама не е.

И аз си пиша за старата София, а разни ма Манастирски ливади и Кръстови вади даже не ги знам къде са, камо ли как са устроени.

# 73
  • София
По времето на соца е имало софийско жителство, не е имало толкова население и респективно автомобили. Булевардите са си били достатъчни.
ЧС е права, че хората които са взимали решения не са имали нужното образование и знания. Решенията са били политически, един дава "гениална " идея и другите го подкрепят.
Сигурно е имало и хора с по-смели идеи които не са били одобрени.
Аз също си обичам града.
И съм сигурна, че това което разказва ЧС е вярно. Апартамента на моя пра, пра дядо е бил харесан от едно "величие" и той отива да живее на село, в село Надежда, днес квартал. По това време София е стигала до Лъвов мост.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 08:40 от Алекс :)

# 74
  • София
Разбира се, че е вярно. Нещо повече, било е масово!
Аз също съм писал моята история, която е подобна. Натрисат един селянин в 1я етаж на къщата на дядо ми (която е била малка).
Съди се години по всички възможни инстанции и губи делото.
Пише писмо до тогавашния мин-председател Червенков, и по чудо му връщат половината къща.
Ако не са простаци, какви да са!?

Общи условия

Активация на акаунт