Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 34 277
  • 874
  •   1
Отговори
# 435
Икеа да си продава фургоните на презадоволените скучаещи сънародници и други подобни европейци.
Че и 50 бона. Само ако тази цена включва и ново Волво.

# 436
Гого Аз не знам. Аз както всички други се тревожа какво става и наблюдавам . Според мен тук ще се оправят.  Защото така се гласят. Но как и за чия сметка не знам.
Ще видим.

# 437
  • София
10кв подвижен фургон, започва от 50к щатски долара. И то без земята отдолу. Жив да не бях!
Ай сиктир, бе драги зрители!
А и колко години ще изкара и кога ще започне да се разпада. Това да не ти е масивна постройка.

# 438
  • София
Струва си. Ако имаш право да я паркираш в Сентръл парк...

# 439
Нива не може да се дели на части под 3дка.  Ако е голяма няма такива филми да се продава идеална част. Схемата с продажба на 1 дка всеки месец няма да стане. 😁
Много хора купуват земеделска земя. Имат малко спестени пари, които искат да вложат и купуват. Инвестицията им носи определена доходност на година. За апартамент ти трябват бая повече пари. 😁 Размерът на рентата е обвързан с цената на земята.
Не виждам връзка между хубавата земя в Добруджа и пустеещите села.
В миналото са се изхранвали от нивите, но са ги обработвали. 10 дка х 300-400 кг са си 3-4 тона. Няма как да не пипаш нищо и да очакваш, че ще те затрупат с пари. 😁
по-скоро е точно обратното, цената на земята зависи от полученият добив(рента). Която донякъде е променлива(климат) или пазари (борси)... Вид култура. В най-общ вид-
цена=20х рента... примерно, рента 50 лева, цена 1000 лв/декар.
рента 120 лв, цена 2400 лв/декар... Добруджа....
доходност около 5%....до максимум 8-9....нормално

# 440
Ох, всеки ден сума ти ефирно време по FLN се губи с поредицата за Tiny house. Едни (младо семейство) даже си правеха фургон от онези с брезент и обръчи. Много фьешън. Единствените 2 смислени случая бяха: 1) на студент от южните щати (Алабама примерно), заминаващ да учи архитектура в Остин, който си беше направил сметката, че ще това ще му излезе по-евтино от наем, и 2) пак младеж, който си оборудва като дом стар училищен автобус, за да си попътува (г@з път да види) из щатите. В останалите случаи си беше точно скука и желание да се направиш на интересен. Поне според мен. Общо взето между 40 и 50К щ.д. излизаше едно такова подвижно фургонче.

Чиана, а нейде в Лозенец или Иван Вазов дали ще може да си паркираш фургончето?!? Laughing Или трябва да търсиш да не е зона?

# 441
Да, така е. Не съм го написал правилно. 👍

# 442
Ако пътуваш - замества кемпер.
За съжаление в БГ са много малко местата, на които може да се паркира и да се включи към вода и ток.
Аз знам само за една такава къща на архитекти. Купили земя, бетонова основа и построили нещо подобно. Голям парцел, малка "къща".

# 443
  • София
Това излиза над 2400 Е/кв.м.

Помислих си, че може да се ползва някъде вместо бунгало, но не е за нашия стандарт. За тия пари ще си построиш супер лукс. А и повече квадратура, защото със своите 17кв.м. е наистина "tiny". Обаче западняците може и да се възползват.

Малко офтопик, но тия с преустроените ванове, които са уж като дом на колела и обикалят света, къде точно имат тоалетна и душ?

# 444
Защото в България може би няма понятието постоянно къмпингуващи. В ЩАтите знам, че има хора живеещи във фургони. В Германия също ги има. На къмпингите има заделено място за постоянни къмпингуващи. Или са си закарали караваната сами или са наели една, като наема за караваната включва поддръжката на къмпинга  , т.е общите разходи. И наема излиза поносим за някои хора без възможности. Гледала съм предаване за хора , живеещи на къмпинг.
В Италия също съм виждала такива участъци на къмпингите.

Може това да е целта. Но за тази цел не бих дала толкова пари. Наема на такова подвижно жилище не е толкова голям и е със специална годишна оферта .

# 445
  • София
В щатите и Канада мисля, названието е Trailer Park. Но не мисля, че е само за каравани. Дори има цели къщи, които са в такива паркове, и плащат наем за земята.
Абе пълно е с "мизерии" по света, но който не е излизал за по-дълго все си мисли, че най-зле било в България и най-много мрънка. Ако случайно излязат в чужбина се шашкат колко примитивно е всичко извън лъскавата опаковка.

# 446
В България има места (рядко, но има), където можеш да отидеш и да вържеш "каравана" (условно название), към ток и вода.
Т.е. пътуваш, паркираш, връзваш - има си отчетност и си плащаш и имаш ток и вода.
Звучи екзотично за нишите ширини, по другите места, не толкова и е начин да си свободен със свой дом на колела.
 При нас нещата са по-бавно, но се случват.
По пристанищата за яхти ги има или аз там ги виждам.
Ще е хубаво и на повече места, но няма желание.

# 447
България е малка за да има необходимост и голяма клиентела. Пък и не е много населението .

# 448
  • София
В България има места (рядко, но има), където можеш да отидеш и да вържеш "каравана" (условно название), към ток и вода.
Т.е. пътуваш, паркираш, връзваш - има си отчетност и си плащаш и имаш ток и вода.
Звучи екзотично за нишите ширини, по другите места, не толкова и е начин да си свободен със свой дом на колела.
 При нас нещата са по-бавно, но се случват.
По пристанищата за яхти ги има или аз там ги виждам.
Ще е хубаво и на повече места, но няма желание.
В къмпингите няма ли така места?. Не съм фен на такива почивки, но ходих да видя приятелка и видях, че има кабел и мека връзка за вода, тя каза че е за "каравана." Но не видях канал за тоалетна, химически ли да са  в" караваните

# 449
В България е нещо като "чудо" да намериш така, по света е нормалност. И ако си решил да си съвремен номад е много готина начин да живееш.

Общи условия

Активация на акаунт