Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 34 270
  • 874
  •   1
Отговори
# 465
Общо взето, Бела чао, хората казват да не се прибързва със заключенията и да не  се обобщава алангро. Не всички са земеделци, не всички са айтита.

Аз не знам защо продължавате да се занимавате Grinning

# 466
НЕ ви разбирам последните 2 мнения на какво се базират. Темата е пазара на недвижими имоти. Последната дискусия започна с въпроса дали някой, който иска да живее в града и да си купи там жилище и има някакви ниви , които и без това не ползва активно ...  да си продаде нивите за да купи жилището или да вземе кредит за жилището и да къта нивите.
Моето мнение е , че ако ще става гражданин и няма да се връща към селския си начин на живот да продава нивите, да взима жилището и да си урежда живота спокойно и без тежести ако може, да се настрои към нови начини за отдих и култура и да си гледа живота ,а не да се заробва с някакви кредити и ниви.
Сега не рзбрах какво лошо има в мнението ми. Дори да не пасва на хора с ниви и апартаменти в града , то не значи че нямам право да го имам това мнение.
От друга страна смятам, че ако някой смята да се развива на село и да инвестира в нещо , какво да е  ... дадох пример с фериенхоф в голям двор или стопнаство или нещо ... то според мен е само тежест да държи апартамент в по-далечен град. По него има разходи и поддръжка и ако не се ползва активно е излишен.
За това пък имам други примери и то от бг, където в едно  село близо до морето една позната и приятеля и развиват дейност ваканционни къщи под наем, като са инвестирали от каквото преди са имали, зарязали са ИТ и пр. професии и са си уредили живота в една от къщите прекрасно.
Даже им завиждам.
Според мен не е добре човек да се занимава с много разпръснати неща, защото имат нужда от ангажимент и грижа и само се заробва с тях. За мен по-удачен е концентриран на едно място дейност .
И какво тоооолкова лошо написах.
Сега всички от ДЕ с инвестиции в БГ ако се наложи да се действа нещо локално какво ? Взимат отпуска да идат до БГ и още 10 дена отпуска за карантина ... Това е само ример за ангажимент. А ако се пукне там тръба или не пасват сметки при отчитане или не може да отчете нещо или има друго нещо да се урежда ... какво става ?
Да не говорим за вица купувай в БГ пенсионирай се и в БГ. Ок ... ама нали се нагледахме на здравеопазване . С тази корона стана ясно, че при така напредналата медицина един вирус слага всички на колене ... ама в БГ се оказа, че няма какво да се сложи на колене освен няколко престарели и зле платени санитарки.
Поне новините това показаха.
Сега няма нужда да скачат всички. Това е само ПРИМЕР! Не е никаква конфронтация. Това е моето мнение по зададения въпрос.

mokka ниенти проблеми. Всички само с теб ще се саминаваме. Дай нещо занимателно.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 10:47 от bella_ciao

# 467
А с какво, драга? С вашето мнение от на майната си, тръгнала да търси сметка защо хората отиват да живеят в градовете, имат земи и получават пари от тях, хем били граждани? Ти що чиниш в немско, ми си не стоя в София/от където си и иска ли мнение на някого? СПОРЕД ТЕБЕ не било добре да се занимават хората с няколко дейности. Ма те питаха ли те? Най-добрите бизнесмени, които познавам, се развиват и не циклят в една дейност и точно затова са добри. Ще им кажа, че според Бела не са на прав път.

Не забавна, ами комична си на моменти. 

# 468
А с какво, драга? С вашето мнение от на майната си, тръгнала да търси сметка защо хората отиват да живеят в градовете, имат земи и получават пари от тях, хем били граждани? Ти що чиниш в немско, ми си не стоя в София/от където си и иска ли мнение на някого? СПОРЕД ТЕБЕ не било добре да се занимават хората с няколко дейности. Ма те питаха ли те? Най-добрите бизнесмени, които познавам, се развиват и не циклят в една дейност и точно затова са добри. Ще им кажа, че според Бела не са на прав път.

Не забавна, ами комична си на моменти. 
???
За сега форума няма условие за учатсие по местоположение ... дали една майна или друга майна все му е едно на форума. А и на мен.
Сега дамите с нравоученията няма ли са се намесят ?
Че е много интересно предното мнение от тази гледна точка.

# 469
https://m.inews.bg/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D … l.a_i.660211.html

Цените на жилищата в София са скочили с 46 процента в последните 4 години

# 470
Slashy, не се заяждам, само уточнявам, че като казват в НСИ или в медиите, че цените растат, се има предвид средни цени и нищо друго, на база някаква извадка. Няма нищо тенденциозно, в периода 2008-2012 пишеха, че цените падат. Другото са нечии субекнивни интерпретации.
За нивите  и живота на село, съгласна с Танграта. Руснаците имат една приказка  "хорошо там, где нас нет" 😀 отнася се и за време, и за пространство.
Белла сигурно е в Сатурнова дупка, затова е толкова кисела 😄

# 471
https://m.inews.bg/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D … l.a_i.660211.html

Цените на жилищата в София са скочили с 46 процента в последните 4 години
Сори, че пак се намесвам от майната си, но ... не разбирам изобщо смисъла на статията и на публикуването на този факт. Какво точно иска да ни каже? Че който не си е купил преди 4г. е загубеняк или че в следащите 4 се очаква същото ? Защото ако зарибява с второто се иска доста сериозна подплата на твърдението.
А ако иска да каже , че е трябвало да се купува преди 4г. мога само да напомня за прекрасната песен на БТР @Няма връщане назад@ ...

# 472
Белла, нищо повече от един простичък факт не иска да каже. Натоварването на този факт с емоции и лично отношение е твое дело, не на статията.

# 473
Статистики от сорта се публикуват не само за жилищата, а за всичко - за златото, за акциите, за борсовите цени на всякакви стоки и суровини. И от там нататък всеки използва тази информация за своите си цели - един за да реши дали да кешира и да излезе от инвестицията, друг за да реши дали да купи, трети да се изкефи, че е уцелил момента... Иначе според теб как се вземат решения, ако всичко е тъмна Индия???

# 474
Що се отнася до статистика, жилищата в Нидерландия (според техният НСИ) са поскъпнали от миналият ноември до този(по време на корона –кризата) с 9,5%....Та така се отразява там С –19 върху цените на имотите.....От коя ли държава ще тръгне главоломният срив?

# 475
Апартаментът под нас с идентично разпределение и площ го продават за 3* сумата за която е купуван нашият апартамент преди около 11, 12 години. 
Дали ще се продаде на тази цена много се съмнявам, но не се знае. Също съм далеч от мисълта, че цените ще се покачват със същото темпо както последните години. Ако някой може да предрече и на тази база да предприеме финансови ходове, е изключително далновиден човек. Цяла наука и талант , но и не малка смелост да рискуваш. Тук си чешем езиците, но е форум все пак. Аз не бих взела решение на база ЕЖК (една жена каза) в Бг мама. Всеки си има глава на раменете и си знае собствената ситуация, според  която да реши какво е най-доброто за него, но не сме никакви, че да съдим другия за решенията му.
Който иска да купува, да продава, имоти, акции, злато, в София, ниви в  Добруджа, в чужбина... В свободен свят живеем вече и само времето ще покаже, дали решенията са били правилни или не.
Това, от което ще се въздържа е да раздавам съвети и наклон, кой какво ТРЯБВА да прави.

# 476
що се отнася до статистика жилищата в Нидерландия (според техният НСИ) са поскъпнали от миналият ноември до този(по време на корона каризата) с 9,5%....Та така се отразява там С –19 върху цените на имотите.....От коя ли държава ще тръгне главоломният срив?

Защо трябва да е главоломен? И кое точно се дефинира като главоломен?
И защо да е валидно за всички държави? В Нидерландия заплатите сигурно не са скочили 10% за година, ама в България и повече. Та какво ненормално има жилищата да догонват покупателната способност? Имаше доста статистики, че жилищата у нас стават все по-достъпни, значи? Какъв е този балон, ако да си купиш жилище става все по-лесно за средния българин?

# 477
... В Нидерландия заплатите сигурно не са скочили 10% за година, ама в България и повече. ...
По мои наблюдения не са и в Германия също по мои наблюдения не са. Kölsches Mädel меже и да има други наблюдения или пък същите? Не като да ТРЯББА да ги има, никой не твърди такава нелепост ...

... ...  ама в България и повече. ...

ей това е магията която ... ами интересно на какво се базира

# 478
що се отнася до статистика жилищата в Нидерландия (според техният НСИ) са поскъпнали от миналият ноември до този(по време на корона каризата) с 9,5%....Та така се отразява там С –19 върху цените на имотите.....От коя ли държава ще тръгне главоломният срив?

Защо трябва да е главоломен? И кое точно се дефинира като главоломен?
И защо да е валидно за всички държави? В Нидерландия заплатите сигурно не са скочили 10% за година, ама в България и повече. Та какво ненормално има жилищата да догонват покупателната способност? Имаше доста статистики, че жилищата у нас стават все по-достъпни, значи? Какъв е този балон, ако да си купиш жилище става все по-лесно за средния българин?
Нали според "анализаторите"ни тук,скоро ни чака планетарен срив на всичко-и те са подготвили пачките в очакване на минимум 40-50 % срив до "реалните" цени..Затова се питах,от къде ще тръгне....Да се подготвя....за black friday......

# 479
  • София
То и наполовина да паднат, който гледа пак ще гледа, който мрънка пак ще мрънка. До манталитет е, не до цени.

Общи условия

Активация на акаунт