Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 50

• 33 605
  • 874
  •   1
Отговори
# 705
Как ще врътнат кранчето?  Като една година вдигаш абсолютно безсмислено заплатите, следващата как ще ги орежеш? Откъде ще късат живо месо, за да стопим 15млрд годишен дефицит, колкото ще е тая и следващата?
А като почнат падежите на заемите откъде пари? Ние нямаме машина която да задвижим...
А лично помня едно правителство, което изтегли 1 млрд заем за да рефинансира друг и Баце и всички медии го бутнаха. Толкова ни е капацитета по принцип от икономика....

Не си ме разбрала, ще го врътнат онези навън, дето дават заеми. Просто няма да искат да опрощават като с Гърция. А и, в края на краищата, каквото такова. Народът си заслужава управниците, нали?

# 706
  • инфантилно и разглезено хлапе

А лично помня едно правителство, което изтегли 1 млрд заем за да рефинансира друг и Баце и всички медии го бутнаха. Толкова ни е капацитета по принцип от икономика....

Ха-ха, Smiley вярно, че така беше. Тиквата беше в опозиция и се разбуча, че 1 милиард заем щял да съсипе икономиката...Sweat Smile
После той като дойде на власт колко пъти тегли по 1 милиард... вече не им помни броя.
Лошото е, че нашият тиквеник харчи милиардите от заемите за пълни глупости и простотии.
- 6-7 милиарда плати за фалита на ктб
- един милиард го прекараха да плати за руски реактори ставащи само за украса
- 2-3 милиарда прахоса за несъществуващи самолети
- 4 милиарда даде за бракувани кораби...
- над 1 милиард дълг отиде към американските централи
https://www.mediapool.bg/nek-zaplashena-ot-sad-ako-ne-plati-dalg … s-news246889.html
 ... и още много неща, които вече не помня...

В крайна сметка съвсем малка част от всички тези заеми, които се теглят, се вливат в реалната икономика.

# 707
Чудя се, само мен ли ме предупреждават, че поредни постове (повече от един пост един след друг) са забранени във форума. При това се случи само веднъж, случайно, защото нещо ми се бъгна нет-а и имаше забавяне в публикуването.

# 708
Вярно е това, че когато предишните теглеха малки заеми, медиите и Бойко правеха големи драми. Но както виждате сега никой не прави драма за поредния заем. Т.е. зависи кой лапа.

# 709
- 6-7 милиарда плати за фалита на ктб
- един милиард го прекараха да плати за руски реактори ставащи само за украса
- 2-3 милиарда прахоса за несъществуващи самолети
- 4 милиарда даде за бракувани кораби...
- над 1 милиард дълг отиде към американските централи
https://www.mediapool.bg/nek-zaplashena-ot-sad-ako-ne-plati-dalg … s-news246889.html
 ... и още много неща, които вече не помня...

Нека все пак бъдем реалисти Wink
- Няма как да е платил 6-7 милиарда за КТБ, защото липсите бяха за 4,5 милиарда, а и част плати ФГБВ, част върнаха синдиците, а голяма част никой не е плащал, защото вложителите духат супата.
- Мдам, прекараха го, той нямаше избор обаче, защото при сдаването на властта министърът на енергетиката в правителството на БСП, небеизвестният Р. Овч,  нареди на шефа на НЕК да подпише поръчка без да има подписан договор за строеж на централа. И никой не е в затвора, много чудно. Но поръчката беше факт и ни вкара в каша от която още не можем да се измъкнем.
-  2-3 милиарда платихме за самолети, защото ни натиснаха - не може да си в НАТО и да нямаш един свестен самолет. Освен това нали забеляза, че към Северен поток имаше тежки санкции, а към нашия поток само малко риторика и толкоз - проектът свърши. Това, особено при Тръмп, си има цена.
- За корабите вече не знам кой ни натисна, те поне можеха да почакат, явно далавера някаква. Но не съм съгласна с "бракувани".  За нашия черноморски гьол и за гранична охрана са си съвсем ОК, а и ще бъдат модернизирани. Чисто нови щяха да струват много повече, това ли искаш?
- И за американските централи е заварено положение - още от Костов. Но тогава, може да си млад и да не помниш, всички енергийни експерти казваха, че ни чака "дискотека", ако е построим нови мощности. А пари нямаше и заеми никой не даваше, а народът кипваше само при нашепване за режим на тока. И тогава един наш бизнесмен доведе едни американци, които бяха посрещнати като спасители. И понеже са бизнесмени, а ние бяхме слабата страна, си осигуриха добър договор. Нещо ненормално? И трябваше да си платим неустойките.  Пак каша, забъркана отдавна.

# 710
  • София
Всичкото хубаво, образоваме се, троловете си подлайват пак политически, остава и соц-а, путин и брежнев да намесим.
Но къде е пазарът на имотите?! Simple Smile

# 711
  • София
Понеже никой в момента не говори за имоти, ако може и аз да питам нещо странично.
Някой има ли идея към кого да се обърна, за да попитам дали имат някаква стойност държавни облигации, които открих забравени на тавана? Облигациите са от 1912 и от 1943 година. Доста са на брой и по номинал.

И нещо по темата. Знаете ли каква е историята на Сателитно селище Банкя? Видях къщите насред гората, на Гугъл мапс, исках да разгледам, но се оказаха изоставени постройки на груб строеж.

# 712
Пране на пари и съсипване на природа.

# 713
Някой има ли идея към кого да се обърна, за да попитам дали имат някаква стойност държавни облигации, които открих забравени на тавана?

Иди на сайта на БНБ, има "често задавани въпроси" и за старите облигации, дават имейл на който да се пита директно във финансовото министерство. Може да идеш и на място. Гледам, че някои си ги продават и единични бройки като антики, не като финансов инструмент, та и това е вариянт да се "осребрят" по някакъв начин.

Пазарът на недвижимите имоти тази година едва ли ще се отличава кой знае колко от миналата, но определено ще има повече лукс къщи за продан и повече търсене на такива.

# 714
Каква е логиката за това?

# 715
И нещо по темата. Знаете ли каква е историята на Сателитно селище Банкя? Видях къщите насред гората, на Гугъл мапс, исках да разгледам, но се оказаха изоставени постройки на груб строеж.
Скрит текст:

За тези над резиденцията ли става въпрос?
Ако да, едно време Масако Оя искаше да строи голф игрище там, после почина и нещата отидоха на кино. С времето оглозгаха къщите. Не съм минавала с години, но освен тухли, нямаше нищо друго останало.

# 716
Каква е логиката за това?
Ако въпроса беше за луксозните къщи, ами забелязвам че все повече хора се ориентират към къща като по-привлекателен тип жилище по принцип. А и къщата вече не се счита за място където да гледаш домати на двора.

# 717
Къща е хубаво, аз като израсла в част от апартамент, на тротоари, асфалт и павета, много ми е на душата къща с малко дворче.
Но като поддържала сама малко дворче, мога единствено да кажа, че млади градски деца, сега вече големи хора, и представа си нямат колко време и усилия, или ако нямаш времето и усилията, трябва да имаш парите, за да поддържаш в добър вид къща и двор. Ако имаш пари - нямаш проблеми, викаш озеленители, викаш майстори, правят всичко, ти само плащаш и се кефиш на свободата и независимостта.
Водили сме в различните теми спора къща или апартамент. И едното, и другото си имат плюсове и минуси. Но моето лично мнение е, че поне част от тези, които купят къща сега или скоро, в един момент ще си дадат сметка, че не могат да ги поддържат и ще продават. За да се върнат в апартамент. Вероятно и обратна тенденция ще има. Не мога да преценя коя ще надделее.

# 718
Мандаринка - вероятно хората, които си купуват лукс къщи имат пари да си плащат за поддръжка.

Ефибуш - аз забелязвам друго, по-скоро евтините къщи вървят, но скъпите висят. Ти от къде наблюдаваш че има търсене и какво разбираш под луксозни къщи? Според моето инфо масово се търсят къщи между 100 и 250к, които не са лукс ниша.

# 719
  • София
Точно къщите при резиденцията имам предвид.
Ето какво е останало от тях.

Жалко, защото е много романтично така, сред дърветата. Видях, че ток има. Пътят е чакъл само до първата къща, после е направо туристическа пътека.

И мен от време на време ме наляга желание за дворче, но ако може да е в центъра на града някак. Не съм шофьор и съм свикнала предимно пешеходно да се придвижвам. Може би вила за временно кратко ползване. Но пък така се обезсмисля покупката, може само да се наема от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт