Нашите цветя - обща тема 5

• 30 371
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Ето го моят амарилис от Лидл в цялата си прелест.

Май по същото време като Диорела го купувах, но аз го насадих почти веднага след това. Стоя на хладно и относителни затъмнено, въпреки това си покара. Много цвят и много пъпки, но доста нетрайни. Има вероятност да не изкара до Коледа Confused
Страшно анаболен ми се струва. Над 60 см за 2 седмици, едвам се крепи, и явно не иска вода. Като го полея и клюмва, точно както при Венета. Как се храни този цвят без вода ... само на допинг
[/spoiler]

Прекрасен е и твоят амарилис, Bubabuba666. Моят беше с 4 цвята, но само едно стъбло, твоят е много по-богат и красив. При моя и трите цветчета вече изсъхнаха. Четвъртата пъпка още си стои така. Дали ще се разтвори, е голям въпрос. Прекалено са обработени с торове и не знам какво още, че така бързо цъфтят и прецъфтяват. На мен ми направи впечатление, че след всяко поливане, става по-лошо. Следващият път, ако има такъв, няма да ги поливам като цъфнат и ще видим какво ще се случи. Може пак да е грешка, защото тогава няма да са обработени с каква ли не химия, но ще видим като му дойде времето, тогава ще му мисля. Иначе, Bubabuba666, аз четох, че на амарилиса не му трябва поливане и торене, защото той се храни от луковицата, която е доста голяма. Ставаше въпрос за тези амарилиси, чиято луковица е във восък, та питаха как ще издържи без поливане и това беше обяснението. Но те тези, които са във восък имат огромни луковици. Всъщност и моите имат доста големи луковици, така че със сигурност щеше да е по-добре, да не ги поливам. Както и да е, вече е минало.
На първите два амарилиса им отрязах стъблата като им изсъхнаха цветовете. Не си спомням къде четох, че е добре стъблото да се отреже, за да не ползва хранителните вещества от луковицата, които по-късно ще са необходими за следващия цвят. Да видим дали и тук няма да объркам нещата, но каквото е, това е. За сега и двете растения изглеждат в отлично състояние. Листата им са свежи, зелени, бодри, остава догодина да цъфнaт както си му е редът и тогава ще знам повече. Blush

# 166

Само цъфнал емониум няма Simple Smile
Момичета понеже аз самата досега не съм виждала този сукулент цъфнал с нетърпение го следя. Самоцитирам се за да ви го покажа 9 дни по-късно. Много интересно нараства съцветието като чадър. И само две от всички 5-6 розетки ще цъфтят. Не знам има ли общо с факта че са в една огромна саксия - комбинирах с едно алое за да запълня празното пространство.

Амарилисите, които споделяте са много красиви, но след всичко изчетено май ще се въздържа от покупка. Иначе и в нашия Лидл ги има всяка седмица.

# 167
Карзз, Венета, благодаря ви момичета.
Вчера четох за грижите след преминаване на цъфтежа, колко важни са, за да цъфне после отново. Попаднах на тази схема

Смятам да я спазвам, ако разбира се не забравя, което е по-вероятно Grinning

# 168
Ох, с тези прекрасни амарилиси така ме пленихте, че ще ходя да купувам и аз луковици Simple Smile!

При мен нищо ново

И да попитам това в сандъчето с кученца цвете ли е или плевел?

# 169
  • София
Natt***, това до кученцето(от дясно) ми прилича на петуния.
Разкошно коледниче и циклама,личи че имат подходящи условия и добре се грижиш за тях.

Аз на работа имам коледниче което се кани да цъфти.Дано цъфне след Н.Г.,че до тогава няма да ходя там

# 170
Натуся, благодаря много, може и да е петуния, мислех да го скубна сутринта докато ги поливах, ама си викам по добре да попитам Simple Smile.

# 171
  • Бургас
Много красиви,Нати!
И на мен ми прилича на петуния!
Остави я,да видим какво ще излезе.
Моите луковици на зюмбюла са се показали.
И билбергията,която е в сандъчето навън е ок. Май ще е издръжлива на студ и открито.

# 172
Карзче, и моите луковици почнали да изкарват листа, а тези все още са навън.

# 173
Astonished
Нищо ново? Нат, при теб всичко е ново, не знам как го правиш но цветята ти са уау - свежи, цъфтящи - прекрасни просто. Вълшебница си ти!

# 174
  • Бургас
Нати, разкошни! Изобщо не им личи, че са навън.
Моите съм ги прибрала. Навън имам само здравец, хризантема, пасифлора и сандъка-сбирщайн с детелината, билбергията, зюмбюлите и още треволячета.
Забелязах, че по доста балкони, все още има мушки и сакаъзи.

# 175

Направих си подарък, вчера от билла, последно беше самичко. Дано да го опазя. Само ще му купя нова кашпа днес, че тази му е голяма.

# 176
О момичета, много сте мили, просто при нас все още няма такива студове, терасата е южна и малко да пекне слънчице и става по топла от северната, която е остъклена Simple Smile.

# 177
Нат, цикламата и коледничето са уникални, много, много хубави Heart. На остъклената тераса ли ги гледаш?

# 178
Да Бубе, на остъклена тераса ги гледам, те харесват по студено особено цикламата.

# 179
  • Бургас
Всичките ми цветя са на остъклена (санирана) тераса. Прозореца-едното крило е почти винаги отворен нацяло или открехнат. Добре им е на цветята. Само орхидейката не знам дали и е ок, на такова място. Сложена е на прозореца и може да й  духа студено.🤔

Общи условия

Активация на акаунт