Нашите цветя - обща тема 5

• 30 375
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,дами:smile:
Това е моята камелия:grinning:
Някой да има идея какво и се случи,и дали отново ще се разлисти?

# 181
  • Бургас
Да не сте й сменили мястото?

# 182
Да не сте й сменили мястото?
Преди повече от месец я прибрах,може би трябваше да я посадя в двора,а не да я оставям в саксия.

# 183
  • София
Камелиите живеят в двора - на открито и лека сянка, не обичат пряко слънце, особено следобедното. Вероятно е изсъхнала, защото те са вечнозелени.
Пробвайте да я посадите навън и я орежете на 30- 40 см. Може и да избие нови листа.

# 184
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
навън ще измръзне. нашата си отиде Sad
виждала съм камелия на перваз на една витрина, наистина си беше зелена.
може да е хвърлила листата заради рязката смяня на условията. бугенвилиятя ми така направи, след това изкара нови. и плумерията също.
можеш да провериш дали е жива като отрежеш някое от клончетата. първо на 2-3 пръста от върха, ако е сухо - режеш малко по-надолу и та докато стигнеш жива част Sad или до корен. Sad
ако е жива, поливаш и чакаш.

# 185
Много благодаря за отговорите!
Сега ще отрежа малко да видя дали е жива.

# 186
  • София
Добри, аз имам 2 в двора и си живеят идеално, даже цъфтят. 😀 В района на Средногорието са, температурите обикновено са 3-4 градуса под тези в София.

# 187
Японската ми дюля е цялата в пъпки, прелива. Досега е имала по 5-6 цвята, но зимата ѝ влияе добре явно. Joy
Не ми разрешава да кача нейна снимка, голяма била.
И анемонето цъфти.

Магнолията изглеждаше изсъхнала, листата ѝ  първо покафеняха, после окапаха и мислех да я оскубя. А тя живна, моля ви се, в средата на декември! Мисля, че има пъпка. И пак не мога да кача снимка. Grin

П.П. Успях да кача снимки.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 19:34 от Dara888

# 188
Магнолиите сега си залагат пъпките, които ще цъфнат пролетта и като прецъфтят, ще се разлистят 😉

# 189
дара, красиви са пъпките на японската дюля, но... зимата още не  епочнала. Sad това топло време ги лъже и после когато стегне студа ще измръзнат.
магнолиите нямат проблем, те са държеливи кучета.
показвала съм снимки на една звездна магнолия - поне 30-40 годишно дърво, високо, стига над първия етаж на индустриална сграда.
мети, почивали сме в Стрелча. закътано в при вас. Simple Smile много хубаво място и хубави хора. Simple Smile но нашето селско шато е по-високо от София. и доста по-студено.
днес минах покрай една пасифлора. Simple Smile следя я от лятото. ще проверя дали е оцеляла зимата навън и ще докладвам.

# 190
  • Бургас
Добри,пасифлората при нас по морето оцелява прес зимата.
На работа я имаме,на 10 метра от пясъчната ивица е.
Моите бебета ги оставих на открито на терасата. Дано са се захванали,имаха си стабилни корени. Ако не са,напролет пак ще си изкарам.

# 191
по морето знам, виждала съм ги и ме е обземала завист. и в Петрич и региона.
но това е в София. Simple Smile доста по-високо, по-студено, по-мръсно...

# 192
Добри, пасифлората вирее на софийски балкон, корените са на завет. Те са доста издръжливи.

# 193
  • Бургас
Добри, един е студа в София, друг е по морето, но като цяло, пасифлората издържа на студено.
Пробвай с коренче.

# 194
Момичета, с ММ често ходим на разходка до Ахтопол, там в почти всеки двор има пасифлора, банан, нарове, смокини,мушмули, индийски люляк и си растат без проблем и зимата.

Общи условия

Активация на акаунт