Нашите цветя - обща тема 5

• 30 388
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, с ММ често ходим на разходка до Ахтопол, там в почти всеки двор има пасифлора, банан, нарове, смокини,мушмули, индийски люляк и си растат без проблем и зимата.

тези ги засадих и си растяха добре на брега на Дунав Wink

# 196
Здравейте, имам въпрос  относно кашпите. има ли тайна ползването им, защото трето цвете в кашпа го уморявам. Имам чувството, че ги задушава или ги преполивам. Има ли нещо специфично, което пропускам?

# 197
специфичното е, че водата от кашпата няма къде да иде, както и че си остава вътре по-дълго отколкото при саксия с паничка отдолу защото не се изпарява.
за много цветя оставащата на дъното вода е равна на смърт. други са по-издръжливи, но и те си имат граници на издръжливост. Simple Smile не са водни лилии все пак.
единия вариант е да полееш цветето, да го оставиш да се изцеди и след това да го сложиш в кашпата;
другия да поливаш по-рядко и по-малко. Simple Smile

# 198
Аз кашпите не ги харесвам, защото когато поливам, не знам колко вода изтича отдолу в кашпата. Ако постоянно се задържа вода там, за много растения това е смърт. Освен това ми се струва, че в кашпите се завъждат повече мушички.
Кашпите са полезни ако саксията е на слънчев прозорец, така слънцето не нагрява директно саксията.

Добри, писали сме заедно, и то точен цитат Joy разсмях се с глас

# 199
Аз кашпите ги използвам само за красота, в тях цветето си е в саксия с дълбока чинийка, от която изливам водата след поливане.

# 200
  • София
Аз вместо кашпи(когато ми трябва)ползвам самополивни саксии.А ако ползвам кашпа на дъното слагам чинийка от саксията или купичка,да се събира водата там.

# 201
  • на острова на мечтите

А при мен ето каква красавица се е появила за Коледа. Нощна снимка,ама утре може и да е окапала, миличката.
И буганвилеите са се разцъфтели... Ама не ми ги качва тук, че били с много байт... Ще пробвам утре пак. При нас януари е като май в България. Зелено е цъфтящо.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 23:20 от danilu

# 202
  • София
Ехх, как завиждам на момичетата, които живеят на топло понякога.Зимата си има своя чар, но да можеш целогодишно да имаш цъфтящи си е мечта.
И за освежаване - малко цветове от октомври:

# 203
маскирах мушкатите на коледни елхички и ги изкарах пред вратата. Simple Smile надявам се никой да не реши да ги почисти. Simple Smile
на другите намерих места из дома. не са оптималните, но се надявам да оцелеят.
след почти месец тотално неглижиране и даже неполиване се оказа, че цикламата има пъпки.
и азалията ме изненада - направила е една пъпка. с много грижи пролетта "близни", т.е. имаше два цвята, сега без да я поглеждам - един. май трябва да преосмисля обгрижването ѝ.

# 204
Цитат
след почти месец тотално неглижиране и даже неполиване се оказа, че цикламата има пъпки.

Това е характерно за дивите - цъфтят след сън през сухото лято.

Ще те радват по празниците.

# 205
не е спала. нали показах листата - бяха колкото ръката ми.
внесох я преди снега, изсъхнаха почти всички, изкара няколк нови - много по-малки от предишните и като я загледах - колкото листа, толкова и пъпки.
Simple Smile не се оплаквам. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 22:08 от st. Dobri

# 206
Е имало е някакъв  псевдо покой, все пак.
Снимай да я видим. Simple Smile
Аз днес се загледах в цикламите пред блока, толкова различна форма на листата имат, макар, че всичките са все хедерифолиум и цъфтят еднакво. Но така си ги подбирах някога, да са с различни листа.
Трябва да ги снимам да ви ги покажа, ама този мързел много ме затруднява...

ПС Много интересно, между тях се е появил див чесън. Бях метнала някакви семена преди години, но не помня какъв беше. Подозирам, че бях хвърлила семена от купен пакет китайски чесън (алиум туберозум) Цяло лято нямаше и следа от него, а сега, зимата, взе,  че изби. Много е странен този пред блока. В момента е адски свеж, ароматен и изкушаващ, но пред блока е мръсно, за да го опитам.

Чесънът, който ми е в саксия на терасата ( алиум туберозум), няма нито едно листенце в момента, а лятото беше много свеж.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 00:23 от Diorela

# 207
Бисерче,

# 208
  • София
Добри , и моята азалия май има един цвят.Ще изчакам още малко и ще я снимам.

# 209
О, Нати, колко мило!
Благодаря от сърце!
Бъдете живи и здрави всички!

Общи условия

Активация на акаунт