Нашите цветя - обща тема 5

• 30 396
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Ах, Бисерка, ЧИД, на патерица Simple Smile. Да си носиш името с гордост. Този джуджко е много прекрасен.
Ако можех да предположа, че по Коледа ще е 16 градуса, и аз щях да се обзаведе с циклама, да си я гледам на балкона, да и се радвам през прозореца Grinning

# 226
Флоксче,ще я местя,няма как.
И да се похваля с коледен подарък:

Цветът е доста голям,почти колкото дланта ми:

# 227
# 228
  • на острова на мечтите

Честита Коледа!

# 229
Весели празници!
Бъдете здрави и нека дните ви са изпълнени с обич, щастие и красота!

# 230
  • София
Честито Рождество, мили мои другарки-цветарки Heart
Бъдете много здрави и вие, и близките ви, а цветята ни да цъфтят и хубавеят!  Heart

Помните ли моята "круша" , аранжирана със сукуленти? Бях обещала да ви държа в течение как се развиват нещата с нея Simple Smile
Днес забелязах, че едното растение (мисля, че е хавортия) изкарва три детки Heart Eyes

# 231
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това е чудесно. значи си намерила баланса между принципно неблагоприятните условия и поливането. Simple Smile
и аз влизам да се хваля - купих си сенецио на роули Wink "огърлицата от перли". 5 лЪва от складчето на пазара Петков. имаше и мъката на художника, помня, че някой питаше за нея.
Simple Smile накупих и разни дребни за градинката предблока. да се надяваме, че коткарите и кучкарите няма да ги сгазят като предните. Sad
и още една хвалба Simple Smile - едно от маскираните мушкати цъфна. Simple Smile сега "елхичката" има украса от бонбони и розови цветчета. Simple Smile

# 232
Добри, честитинови цветенца!
Че покажи, де🙂
Сенециото направо " без пари" си го намерила.

# 233
ей сега ще снимам
Simple Smile имаше много. но са от тези с дългите капковидни, перлички. Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 19:49 от st. Dobri

# 234
Добри, че то много хубаво!( сенециото) Да расте и хубавее!
Еха, ама че интересни цъфнали елхички❤ Решили са да покажат, къде е истинската красота🙂🌺

# 235
  • Бургас
Добри,много яки цъфнали елхички си имаш!
Честито сенецио!

Хеппи,много са хубави бебетата. Аз имам едно такова растение,но дали е същото Thinking
Търси снимка в лаптопа,но няма,сигурно е в телефона. Утре ще ви го покажа са мнение.

# 236
  • забравих си мисълта...
Danilu, розата ти е приказка.
Mathy, разкошни цветя имаш.
St. Dobri, елхичките ти са много красиви, a сенециото е мечта!
Anyyyone, да ти е честити прекрасният коледен подарък.
Happy Mijjj ツ, поздравления за успеха! Чудесно изглеждат сукулентите ти.

Едва вчера успях да прибера моите цветя. Blush През ноември успях само да ги сваля от парапета на терасата и да ги сложа в тази ѝ част до вратата, където е завет. Те обаче се чувстваха чудесно. Отначало мислех да ги пресадя в саксии, но щеше да ми е малко трудно да им намеря място в апартамента, а не ми се разнасят до къщата, затова ги прибрах директно със сандъчетата, без да ги пресаждам.

Кученцата ме изненадаха много, не само издържаха на студа, но и започнаха да цъфтят. Ето тук е, когато го прибрах вчера,

а днес цветчето се разтвори.

Мушките и те се чувстват за сега добре, индришето също. Обичките са малко клюмнали и не знам дали ще се оправят но каквото стане. 

Оказа се, че червеният, кичестият амарилис ще има още един цвят. Любопитна съм, дали ще е с 4 цветчета и дали ще се разтворят всички. Първият цвят успя да разтвори само три цветчета, а четвъртият, както бях предположила, не се разтвори, така и си изсъхна.

Листата на розовите амарилиси станаха много дълги, като мечове са. Отвън се вижда и лавандулата. За нея се чудя много, какво да я правя. Винаги я оставям така, без да я завивам/овивам с нещо. Тази година купих защита за зимата, бях ви я показала. Това, което ме смущава, е, че едната е бежова, а другата червена. Добре, защитава от студа и измръзване, пропуска въздух, но не е прозрачна, а лавандулата е зелена, остава си така зелена цяла зима. Чудя се ако я завия да не вземе, да изсъхне, много ще страдам. Тя е доста стара, претърпя местене от земята в саксия. Донесох я заради майка в апартамента и сега не искам пак да я местя, че е стара и не мисля, че ще издържи преместване.

Кактусът и сукулентите бих казала, че се чувстват добре.

А тези ги оставих на терасата и каквото стане, нали са уж студоустойчиви. Карамфилите даже са цъфнали. Най-отпред, в старото сандъче, има Дебела Мара. Сега спи зимен сън. Тя става така всяка зима. В саксията имам още една, тя даже има малки израстъци вече. В зеленото сандъче зад старото зелено насадих лалета. Да видим дали ще изникнат.
Хортензиите и те са на завет, срещу сандъчетата, но тях забравих да ги снимам.

# 237
  • София
Тези сандъчета от къде са купувани?Страхотни са!

# 238
венета не е в България, но сандъчетата ги обсъждахме и преди. Simple Smile има същите във веригите строителни магазини и бяха на промоция лятото. Simple Smile

https://bauhaus.bg/search/Geli%20Palido
https://www.home-max.bg/search/?query=%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D … D0%B0%D0%B4%D0%B0

# 239
  • София
Венета,можеш да завиеш само саксията на лавандулата,да не и измръзне корена.

Общи условия

Активация на акаунт