Нашите цветя - обща тема 5

• 30 401
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • забравих си мисълта...
St. Dobri, мерси, че си отговорила. Hug Аз днес нямах време да погледна никъде из Интернет, но сега сядам и нищо повече не ме интересува. Blush
Натуся, тъкмо да публикувам и гледам, че си писала. Благодаря ти за съвета. Аз това го мислех, но пак се чудя, защото ако я завия и като завали, и ще намокри това, с което е завита, и после като замръзне, не знам. Какво ще кажеш ти в този случай? Нямам повече място под сушината, така че тя, няколко сандъчета и три големи саксии остават на открито. Нощните температури са все още между 0 и -3°.

Днес пак отделих още малко време за цветята. Реших тези четирите да ги преместя, че бяха в миниатюурни саксийки и колкото, и да са зимоустойчиви, пак може да измръзнат, като започнат по-големи студове.

Помните ли, бях ви споменала, че от Glücksbambus (Lucky Bamboo) се отчупи една малка част и я сложих във вода. В неделя смених отново водата, но не вървеше добре и затова сложих във водата една капка от торът за орхидеи. Днес гледам, че растението има нови коренчета, че даже са пораснали доста. Светлите коренчета са новите. В уикипедия пише, че този Glücksbambus не е истински бамбус, а е от рода на драцената. Сега се чудя дали да не го посадя в пръст. Бих рискувала, но ако вземе да умре, малкият ще страда много. Той много му се радва, защото е от неговия Glücksbambus. Та ако някой от вас е опитвал подобно нещо, ще съм му много благодарна да сподели.

В това сандъче (40/40/40) насадих лалета, Ирис, Allium и не знам какво още беше.

Имаше и няколко луковички на кокиченца. Тях ги насадих тук там из бетонната саксия, там има и лалета,Ирис, Allium и не знам има ли още нещо или не, вече не знам кое, къде посадих. В старите сандъчета при Дебела Мара насадих останалите луковички. Ако поникне нещо, ще е чудо, че трябваше още октомври, ноември да ги посадя, а аз направих това вчера и днес.
Тук има дебела Мара. Утре няма да е, но дано догодина намеря време да завия сандъчетата с нещо. Старите пуловери ги ползвам обикновено с такава цел.
Тук се виждат дупките от предишните стебла на растението и също главичките на вече поникналите нови.

И тук една хризантема. Любопитна съм дали ще преживее зимата. Миналата година имах на гроба на майка една жълта. Там обаче тя измръзна, но в гората е доста по-студено. Интересното е, че обичките издържаха. Есента бучнах така да опитам едно малко клонче, около 10 см високо и то пък взе че се захвана, че и зимата преживя. Тази година, го завих, да видим дали ще издържи зимата като е вече голямо растение.

# 241
Венета,много обичам да те чета и гледам снимките ти! Личи си любовта към цветята и как ги гледаш. 🤗🥰
Да ви вдъхна малко пролет:

Новата ми орхидейка за сега е добре. Не хвърля пъпки,както предишните,като сменят обстановката.
Другите,измръзналите,също са ок-изкарват нови листа и много цветоноси! 😍 Радвам им се като малко дете. 🥰

# 242
  • забравих си мисълта...
Anyyyone, много ти благодаря! Hug Аз също много обичам да те чета. Kissing Heart Твоите цветя имат щастието, че са твои. Добре обгрижвани са, както и са много обичани. Heart Eyes Радваш ни отново със снимки носещи чудесно настроение. Heart Eyes
Изобщо тази тема е като еликсир. Когато съм изморена гледам тук снимките ви и пренасяйки се в един красив, и приятно ухаещ свят, успявам за кратко време да си почина пълноценно, за което съм много благодарна на всички, които публикуват в темата. Hug
Да ви покажа моя експеримент. От време на време ще ви информирам или пък ще ви покажа краят на експеримента, но се надявам да няма такъв скоро.
Още вчера си го мислех, но бях вече изморена, затова днес извадих мини петуниите от сандъчето, оказа се, че издържат и на студ -1°, -2°, пресадих ги в саксия и ги прибрах в на майка стаята. Температурата в тази стая е около 10°, та да видим до кога ще издържат. Утре ако ми остане време, ще ги почистя още малко от сухите цветчета и листенца. Бях чела, че петуниите са едногодишни растения, но щом искат да живеят по-дълго, ще се грижа с удоволствие за тях, докато искат да останат при мен. Heart Eyes

P. S. Като гледам снимката сега, нямам голяма надежда, но дано се лъжа. Sweat

# 243
И за мен темата е изключително зареждаща - много красота и мили хора.
Видях този седум преди няколко дни в една фейсбук страничка и се влюбих. Ще трябва да го издиря през новата година Simple Smile

Весело посрещане на 2021 - да е здрава, добра и успешна за всяка от вас!

# 244
И аз ти благодаря,но не съм кой знае колко добра в отглеждането. На проба-грешка съм. Като по-млада колко красоти уморих.. 😂 Сега се справям горе-долу. За съжаление нямам много възможност за красиви саксии,цветарници и т.н.,но да се надяваме новата година да е по-добра. 🤗
И аз ви пожелавам хубав празник довечера,много усмивки и добро настроение,а новата година да е здрава,плодовита и цветна! ❤💐🥰

# 245
  • София
Венета,аз никога не съм завивала с подобно нещо цветята.Ако се притесняваш от това ,че "покривалото" ще замръзне и от там цветето, бих направила нещо като палатка(от пръчки или нещо метално) и отгоре да се метне въпросното покривало.Но пък виж от друга страна как за зимата увиват храсти,малки дървета и нищо им няма.Ако имаш голяма туба от вода(от тези за апарати) можеш да и изрежеш дъното и да  я сложиш върху лавандулата.
Намерих това https://bg.greensite.sk/kak-da-se-pokrie-lavandulata-za-zimata-k … matichni-zoni-451

Elenore,аз имам от това цвете.Листата му са по-малки,цвета не е толкова голям.На живо не е толкова впечатляаващ.Ако искаш на пролет мога да ти дам,но той не е за вътре,външно растение е .

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 14:01 от Натуся

# 246
Момичета, страхотни цветя показвате и аз с удоволствие чета темата и с нетърпение чакам да качвате снимки Simple Smile!
При нас три дни температурата е 18 градуса, разкошно пролетно време и аз цяла сутрин се разхождах, голям кеф Simple Smile. Петуниите, които бях изрязала до дъно сега са така

, мушката и сакъзи цъфтят, а на това листата му стават огромни, направо като слонско ухо

# 247
Да изпратим 2020 цветно! Simple Smile

# 248
Бъдете здрави и щастливи през цялата 2021!

# 249
Леле, Съни страхотни кокичета, толкова много ги харесвам Simple Smile, за съжаление никъде не съм видяла да продават луковици!

# 250
Нат, къде си ти? Преди две години спасих едни от родното ми село. Но, мога да извадя няколко луковици и да ти пратя.

# 251
О, Съни, много си мила Simple Smile, благодаря ти, но в саксия няма да станат такива прекрасни като във вашите красиви градини! Аз съм в Бургас Simple Smile.

# 252
Нат,онлайн съм срещала някъде по сайтовете луковички. И аз моите ги намерих на средата в нищото,изкопах ги и ги преместих в цветната градинка,много ги обичам. А те си се размножават и всяка година са все повече.

# 253
  • забравих си мисълта...
Anyyyone, то и аз съм начинаеща. Преди все майка се занимаваше с цветята и аз не се интересувах, така че пропуснах да науча от нея много работи.
Натуся, аз съм купила покривало,

Скрит текст:

но се чудя дали да я покривам, защото до сега не съм го правила и си е изкарвала зимата спокойно без проблем. Иначе с туби няма да стане, защото, от една старана такива туби нямам, а от друга страна, лавандулата е голяма.

Скрит текст:

Както и да е, ще я мисля ако видя, че много се застудява.
Natt***, както винаги е удоволствие да гледам цветята ти! Прекрасни са! Истинска наслада за очите и душата!
Като гледам твоите петунии, сега се чудя дали да не взема, да изрежа и моите, и каквото стане. Те моите са мини и не са рязани от средата на лятото, а и до вчера бяха навън на терасата.
MagniМ, големи красавици имаш! Не мога да им се нагледам!
Sunny29, кокиченцата са големи сладурчета, разкошни са!

Пожелавам на всички приятно посрещане на Новата година! Бъдете здрави и щастливи! Heart Heart Eyes

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 21:50 от Venetta

# 254
  • Бургас
Момичета, весело посрещане на Новата 2021 Година!
Бъдете здрави и имайте все повече цветя!

Общи условия

Активация на акаунт