Нашите цветя - обща тема 5

• 30 362
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Натуся,много ти благодаря за съветите! Ще ги спазвам.Дано оцелее.
Сакъзчетата само малко им бях скъсила клонките,че бяха станали много дълги. Но мисля още да ги подрежа. Интересното е,че листата почти всички са жълти.
А мушките още не съм ги накършила,понеже още цъфтят. Нищо,че и на тях им жълтеят листата. Дала съм им срок до  края на годината да цъфтят и после отиват на фризьор.
Нати,много са красиви китките ти! Утре ще щракна и моя сциндапсус,мисля се казваше на първата снимка.

А за детелинките все забравям да пиша. Тази,която ми е от Бисерка,заспивала зимата,а аз не знам. Пощурях,че не можах да я опазя,пресявах луковичките,не ще и не ще да тръгне. А тя спинкала,.....Божееее,дано не съм я уморила!

# 136
Отново декларирам, че не обичам коледните звезди, ама тази, на снимката, ме ошашави! Направо ми увисна ченето! Уникална, великолепна, страхотна! Няма нищо общо с мижавите жалки напъни в саксия!
И моето така преди 10тина години когато сефте видях една такава. По същият начин изглежда и бугенвилията, която расте в дворовете - в момента са нацъфтели обилно.
karzz, аз ужасно съжалявам, че побързах да се отърва от изгорелите, изядени, ошмулени мушката. Едно оставих и  даже не му жълтеят листата.

# 137
  • София
Момичета, вижте на какви скандални сукуленти попаднах днес в етси. Предупреждавам  - не е за хора със слаби сърца:

За съжаление са само семена,а аз на такива знайни и незнайни доверие нямам. По- късно като приспя бебето ще търся. 😁

# 138
Истински, Добри! Агавета, еониуми, кактуси и още много незнайни за мен. Повечето изобщо не ги отразявах докато не срещнах вас в темата. И коледни звезди по 2-3 метра високи към днешна дата. Simple Smile

Отново декларирам, че не обичам коледните звезди, ама тази, на снимката, ме ошашави! Направо ми увисна ченето! Уникална, великолепна, страхотна! Няма нищо общо с мижавите жалки напъни в саксия!

Е, не! Къде се намира тая коледна звезда?
Страхотна!

# 139
Е, не! Къде се намира тая коледна звезда?
Страхотна!
Е тя не една. Почти във всеки двор има подобни. Simple Smile
В Малта.

# 140
Страхотна е, наистина. Никога не бях виждала толкова огромна, благодаря, че сподели.

# 141
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
магни, това е следващата ми дестинация. Simple Smile само да се махне Гняс-19 и сме там. Simple Smile

# 142
С удоволствие ще съм твой гид, Добри! Флората е оскъдна наистина, на нас много ни липсва истинското зелено, но е различна и със сигурност ще ти е интересна. В момента зреят портокалите и лимоните и е много свежо след дъждовете.

# 143
Аз пък си купих 3 кактуса от Лидл и съм доста доволна. Препоръчвам! Купих ги преди 1 седмица и забравих да ги поливам и те оживяха!!!

# 144
Ами те не се поливат по принцип зимно време. Та не е някакво чудо на чудесата😆 трудно е да уморите кактус.

# 145
Здравейте, моля за помощ за колерията , не мога да се справя да я вкореня. Последно почвата с която я купих ,  беше много  глинеста и корена изсъхна, отрязох здравата част и я потопих във вода, пусна добра брадичка с коренчета, посадих я в саксия, и след два дни видях ,че стебълцето е изпито и пак го отрязох и потопих във вода. Не знам дали сега ще успее да се възстанови и да пусне коренчета пак. Не знам къде греша в отглеждането, как да я вкореня успешно.Благодаря !

# 146
  • София
Аз никога не съм отглеждала колерия.Предполагам когато я слагаш във вода ,стъблото много потопено и започва  гниенето му.Пробвай да вкорениш като теменужки.Във вода се слага таблетка мед.въглен ,стъблото тряба съвсем малко да е потопено.От тук можеш да добиеш представа  http://miniflo.ru/10496015/article_post/ukorenenie-listovyh-cher … v-senpolij-v-vode

# 147
Не във видата се чувства добре, после когато го преместя в саксията изсъхва сякаш, изпито е стеблото, виждала съм при зеленчуците как изтъняват и клюмват, не не много полято, не е много сухо, не разбирам

# 148
Бях си купила луковици амарилиси ( хипеаструми) от Лидл и ги оставих и двата в кутиите на тъмно. Сега погледнах, избиват пъпки. Явно са форсирани някак.

# 149
Диорела, да, наторени и събудени са, и няма как да ги приспиш. Остави ги да ти цъфнат, догодина ще си влязат в нормален режим.
При мен двата вече прецъфтяха, сега съм ги изнесла на хладно да заспиват.

Общи условия

Активация на акаунт