Нашите цветя - обща тема 5

• 30 368
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Мда, 2 луковици си имам от моите и 2 луковици купих ( цветове които нямах). Моите си спят, докато  1-я от лидълските е тръгнал. Въпреки това съм ги забравила в мазето. Интересно, че не получават  вода, светлина, топлина. Нищо което да благоприятства развитието на растенията и въпреки това ми е чудно как така тръгват.Simple Smile Представям си какво торене е било.

# 151
Момичета, преди време бях срещнала мой съученик, който работи в Холандия във фирма от цветарския бизнес, каза че от семенце след торене изниква цвете и цъфти за два дни понеже щяло да има среща на международно ниво. Много бях учудена, ама явно е вярно, че много ги форсират Simple Smile.

# 152
  • забравих си мисълта...
Floren, амарилиса го храни луковицата му. Дори и да няма вода, той получава от нея всичко, което му е необходимо  доста дълго време.

A лидълските и изобщо амарилисите, които купуваме сега от магазините са доста форсирани и няма как да бъдат спрени. На моя кичестия единия цвят му увехна. Другите два са още ОК, четвъртият си е още пъпка. Да видим до Коледа дали няма да остане само той. Thinking
Разочарована съм, защото много бързо увяхват цветовете. Но дано догодина, когато цветето влезе в ритъм и цъфне, когато му е времето отредено от природата, цветовете да се задържат по-дълго. Иначе и така е красив, но друго е, когато е с цвят. Blush

# 153
Нарочно ги оставих в кутиите на гола луковица, на тъмно, само хладно ми е трудно да осигуря. Но явно ще трябва да ги слагам в саксии и да ги оставям да се развиват. А дали ще цъфтят след време, започвам да се съмнявам. Преди няколко дни в сутрешния блок на БНТ, един цветаробясняваше за провалите с коледните звезди и за мушкатата - каза, че това не са старите бабини сортове, които цъфтят прекрасно година, след година. Новите мушката били чудесни едно лято и после, ако ще да се скъсаш от грижи, нищо не се получава, хилави, линеят, не цъфтят добре.

# 154
Здравейте, от лидъл си намерих паднало сегментче от рипсалис, мисля че това му е името, как да си го вкореня?Благодаря

# 155
Здравейте, от лидъл си намерих паднало сегментче от рипсалис, мисля че това му е името, как да си го вкореня?Благодаря
Остави го 2,3 дни да засъхне раната и го бучни  в лека почва ,пропусклива. Поливай го по съвсем малко. Аз някои дори и с капкомер ги поливам ,за да не ги преполея Simple Smile

# 156
Дали може да ме посъветвате какво да направя с моето алое? Някои от върховете му изсъхват.
Скрит текст:

# 157
  • забравих си мисълта...
Днес си купих едно  мини дърво на парите. Като се прибрах вкъщи видях, че или е пръскано с нещо, или е мръсно. Избърсах го и едно от листенцата му падна. Някои листенца изглеждат тук там механично повредени, но ще видим, може пък да оцелее. Не е чак толкова зле. Но в магазина светлината е ужасна, а и аз не го огледах, а го взех и в количката. Бързах много и едва вкъщи го огледах. Листенцето ще го оставя да засъхне и ще го посадя, може пък да се хване, ще видим, каквото стане.

# 158
Алоето е за смяна на почвата с подходяща такава и място със светлина, ако в момента не е на такова място. Върховете може да отрежете с ножица, ако ви дразнят или цялото листо дори. Но в тази почва не е ок, не му е добре и няма как да му е.

Дървото на живота също трябва да се пресади, изглежда ок, вероятно са го напръскали с нещо да е по-лъскавко, но на снимката не виждам някакви поражения по листата.

# 159
  • забравих си мисълта...
LittleCactus🌵, благодаря ти, че се включи. Снимах отново. Повредите са само тук, там и  преди всичко механични. Има и някакви точици/петна, но не знам дали това не е нормално при това растение. Никога не съм се заглеждала. Дано сега снимката ти каже повече за състоянието на цветето.

# 160
Механични са. Нищо му няма. Само го пресади и ще порасне голяма красота 😉

# 161
  • забравих си мисълта...
Механични са. Нищо му няма. Само го пресади и ще порасне голяма красота 😉

Много ти благодаря, LittleCactus🌵. Kissing Heart Ще го пресадя още утре. Blush

# 162
Ето го моят амарилис от Лидл в цялата си прелест.

Май по същото време като Диорела го купувах, но аз го насадих почти веднага след това. Стоя на хладно и относителни затъмнено, въпреки това си покара. Много цвят и много пъпки, но доста нетрайни. Има вероятност да не изкара до Коледа Confused
Страшно анаболен ми се струва. Над 60 см за 2 седмици, едвам се крепи, и явно не иска вода. Като го полея и клюмва, точно както при Венета. Как се храни този цвят без вода ... само на допинг

# 163
Алоето е за смяна на почвата с подходяща такава и място със светлина, ако в момента не е на такова място. Върховете може да отрежете с ножица, ако ви дразнят или цялото листо дори. Но в тази почва не е ок, не му е добре и няма как да му е.

Благодаря много за отговора! Алоето е в почвата, с която е купено, но ще го пресадя в такава за сукуленти. Трябва ли да го сложа в по-голяма саксия? Освен за светлината да внимавам ли за топлина и влажност на въздуха?

# 164
  • Бургас
Буба,страхотен амарилис! Страхотен! Останаха ми очите!

Общи условия

Активация на акаунт