За емоционалната страна

• 39 303
  • 654
  •   1
Отговори
# 315
Цветна снимка. На мен след направата й ми казаха, че едната тръба била запушена, другата леко само пропускала. Подадохме докуменги към фонда и ни одобриха. Получи се опита.
След като родих, забременях естествено. И как се отпуши сама едната тръба и се изправи нагънатата и до ден днешен нямам отговор. 🙄
Нещо в тази диагноза не е наред.

# 316
Хелинор,моята първа ЦС беше с две непропускащи тръби.Отидох при друг лекар и тръбите взеха че пропуснаха,а малко като ги й пооправиха с лапаро взех,че забременях два пъти.Извънматопно,но все беше стъпка напред.
Адриана,ако братовчедка ти не е репродуктивен лекар,не "леж на тая кълка".Слушай си лекаря,ако му вярваш,ако не намери някой на който вярваш.Успех!

# 317
Да, предложиха ако искам да направя лапароскопия да се види дали имам ендометриоза. Отказах. Говорих тогава и с братовчедка ми, тя ме посъветва същото. Нямам признаци на ендометриоза. Така или иначе, лечението пак е ин витро.
Ами да ти кажа -  по-добре говори с лекари, а не с братовчедки. И аз така бях много изненадана , като ми го откриха.

Аз написах в поста си, че браровчедка ми е лекар ама май не сте го видели Wink
Не видях да пише, че братовчедката е лекар. Той си е и цитиран постът де. Имам няколко примера до какво води ендометриозата и определено не е за подценяване. Ако братовчедката е специалист по това заболяване можеш спокойно да й се довериш, макар лично аз да се съмнявам.

# 318
Nirvanа.08, аз забременях след инсеминация  като спермограмата на ММ беше 1% по Крюгер.
Знам,че е трудно да вярваш, но е факт, детето ми е на почти 2г. Имаше добър резултат на   HBI и SDI тестове и решиха,че може да опитаме.

# 319
  • до най-прекрасния мъж
От моя опит бих споделила следното - не разчитам вече на ЦС правена в БГ. Направо лапаро е по-добре. На моята ЦС бяха написали, че всичко е наред. А всъщност съм с две почти непропускащи тръби и 2 неуспешни инсеминации. Това го установихме след лапарото, на което се съгласих веднага. Нито е толкова болезнено, нито е толкова страшно. Правих моето преди 4 месеца и не съжалявам. Спести ми още 2 неуспешни инсета, към които се бях запътила. Освен парите, също ми спести болка, отчаяние, разочарование.

# 320
Моят лекар прави на почти всичките си пациентки лапароскопия ,диагностична.Аз като правих беше 800 лв  избор на екип и 12 лв престой в болницата.Но огледа и яйчниците и матката,моята беше коремна,така реши,но и трансвагинални прави .Това е най-сигурното.

# 321
Благодаря ти много! Всички вие тук ми вдъхвате надежда, когато я губя. Ние тепърва ще се сблъскваме с ин витро. Ще чакам тази седмица да видим какво ще стане и какво ще каже лекаря. При мъжа ми е доста задълбочен проблема и всички лекари са категорични, че само ИКСИ ще помогне.
Nirvanа.08, аз забременях след инсеминация  като спермограмата на ММ беше 1% по Крюгер.
Знам,че е трудно да вярваш, но е факт, детето ми е на почти 2г. Имаше добър резултат на   HBI и SDI тестове и решиха,че може да опитаме.

# 322
Ще се случат скоро нещата при вас , Нирвана, сигурна съм. Вие сте млади, което е от голямо значение. Знаете къде е проблемът и сте се заели с решаването му.

# 323

Какви са тези тестове? HBI, SDI?

# 324
  • Варна
Момичета, честит празник! Пожелавам ви здрави българчета да отгледате Simple Smile Има ли някоя във варненска клиника сред вас?

# 325

Какви са тези тестове? HBI, SDI?
HBA test
През последните стана известно, че най-качествените сперматозоиди имат рецептори за хиалоронан, тъй като има такъв наличен по кумулусните клетки около яйцеклетката. HBA теста представлява специално предметно стъкло, върху което има клетки от хиалоронова киселина.

Поставят се сперматозоиди от нативен или обработен материал върху стъклото и с миркоскоп се оценява тяхната възможност да се свързват за хиалоронан. Счита се, че този тест предоставя информация за способността на сперматозоидите сами да оплождат яйцеклетката при асистирана репродукциа и може да бъде информативен при неизяснен стерилитет.

Също така, ниски резултати на HBA тест кореспондират с увеличена ДНК фрагментация на сперматозоидите.

SDI test
Във всеки сперматозоид има хаплоиден хромозомен набор от мъжа, но по някога ДНК на сперматозоида е фрагментирано. Когато това явление е силно изявено, ембрионите, които са се получили от такъв сперматозоид са по-склонни да не се имплантират в матката след ембриотрансфер при инвитро.

Също така, ДНК фрагментацията на сперматозоидите може да доведе до спонтанни аборти. Придобиване на информация относно ДНК фрагментацията може да индицира друг по-висок метод на инвитро оплождане, например IMSI.

.

# 326
iren11, благодаря ти! И аз съм сигурна в същото за теб и за всички тук. Вярвам, че щом двама обичащи се знаят какво искат и се борят за мечтите си рано или късно чудото се случва. 🙂
Ще се случат скоро нещата при вас , Нирвана, сигурна съм. Вие сте млади, което е от голямо значение. Знаете къде е проблемът и сте се заели с решаването му.

# 327
Неизяснен стерилитет наистина е гадно, защото не знаеш какво трябва да поправиш, за да се случат нещата. Ние сме така от 10 години. След три неуспешни инсеминации успяхме от първи опит инвитро на естествен цикъл. Няколко години след раждането забременях и спонтанно, но изгубихме бремеността в 7 седмица(мисед) . Така и не се разбра защо. Генетично ембрионът беше добре. Имам чувството, че всичко е божа работа и каквото е писано на човек, това ще стане. Най-важното е, момичета да не губите кураж, да се подкрепяте с мъжете си, за да не се изгубите по пътя и да не забравяте, че сте хора и детето не ви определя. И най-важното- да подминавате хорските приказки. И до ден днешен имам "приятелки", които ми подмятят разни неща, без да си дават сметка, че ме нараняват.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 11:00 от BettyBoop

# 328
Мога само да потвърдя мнението на момичетата за диагностичната лапароскопия. Ако я бях напаравила по—рано щях да си спестя една година безмислени опити, разчитайки на резултатите от цветната снимка. В кайна сметка тръбите ми найстина са пропускливи но срастнали със матката и яйчниците.
Това изобщо не може да се се види нито със ЦС, нито на ултразвук. Пък за мен въобще не беше болезнено, ако трябва са сравнявам диагностичната лапароскория със ЦС правена без упойка винаги ще предпочета Лапароскопията. Още на другия ден си вилнях във къщи.
Виж оперативната вече беше друга работа, номпри мен имаше и много за правене там. Но пак за около седмица бях добре. Сега като се замисля, дори много добре се въстанових предвид, че дори по уретерите и дебелито черво са пипали при мен.

За Варна нямам голям опит, но сме правили спермограма във Майчин дом и Олимед, от двете места препоръчвам Олимед. Резултатите от там после се потвърдиха и от Немските репроклиники. Във Майчин дом правих ЦС, не бих повторила.

# 329
Точно заради това не говоря с приятелки и не им казвам в какво положение сме. Понякога са доста нетактични. Подмятат изречения от сорта "Ама, айде какво се мотате?".. и тем подобни. Казвала съм го милиони пъти и пак ще го повторя. Единствено човек, който води подобна борба ще те разбере. За жалост нещата не при всеки се случват с магическа пръчка. Няма нормален човек, който да не иска да бъде родител според мен. Просто някои хора трябва да се борим повече и да минаваме изпитанията на живота.

Общи условия

Активация на акаунт