За емоционалната страна

• 39 288
  • 654
  •   1
Отговори
# 300
И ние се водим неизяснен стерилитет. На хартия изследванията са добре. При мъжа ми има различни резултати в различните клиники, но уж позволяват спонтанно забременяване. Да, но 4 години нищо. И сега вече се замислям вече и аз за ин витро. Не ми се иска да чакам повече. Но и това решение не е лесно, в смисъл че знам че почнем ли няма отказване до последно. Нз как ще се чувствам, дали ще мога да ходя на работа или не. По принцип там имам повече стрес и не съм сигурна дали даже е добра идея да ходя на работа. Но остана ли вкъщи ме е страх да не се депресирам от постоянното мислене какво става, ще стане ли и т. Н. А с никой не сме го обсъждали, дори мисля че няма нужда да казваме, все пак това си засяга само нас. Много въпроси има в главата ми, на които те първа трябва да си отговорим.

# 301
Неизяснен стерилитет, ще рече че и познатата медицина е безсилна, това според мен е най-кофти заключението, което може да ти се случи.
И ние сме с такава диагноза, вторичен неизяснен стерилитет... имаме дъщеря на 10г., имам и бременност след нея, но я загубихме. Миналата година на 2-ри трансфер имах ЧХГ 360 и пак загубихме бебока, а преди това 5 г. се борихме за + тест...

# 302
Да споделя и аз моят все още скромен опит, защото все още се надяваме да се случи по естествен път. От две години правим опити. Първоначално според моят гинеколог също нямаше никаква сериозна причина - на прегледите всичко нормално. Но аз също смятам, че причина има винаги. Отидохме в клиника по репродуктивни проблеми. След куп изследвания и при двамата също за тях нямаше видима причина. Но все пак ни насочиха към лапароскопия за да се види и отвътре. Е, причина или не, но откриха ендометриоза 1ва степен.
Та въпросът ми е - Adriana не ви ли посъветваха да направите също и една диагностична лапароскопия. Не е приятна интервенция, но мисля е от полза.

# 303
Да, предложиха ако искам да направя лапароскопия да се види дали имам ендометриоза. Отказах. Говорих тогава и с братовчедка ми, тя ме посъветва същото. Нямам признаци на ендометриоза. Така или иначе, лечението пак е ин витро.

# 304
Да, предложиха ако искам да направя лапароскопия да се види дали имам ендометриоза. Отказах. Говорих тогава и с братовчедка ми, тя ме посъветва същото. Нямам признаци на ендометриоза. Така или иначе, лечението пак е ин витро.

Но инвитрото може да е неуспешно, ако има

# 305
Ти откъде си сигурна, че нямаш признаци?
Аз съм писала и преди, но ще се повторя - когато в клиниката докторката ми каза, че последното което остава е ендометриоза аз се засмях - ми нямах признаци( по мое мнение).
Е, отне ми два- три месеца да се престраша, но мина и замина.

# 306
Относно извледвания,манипулации,операции и инсеминации има общински фондове,които финансират двойките с до 2000 лв .Поне в нашия град.Вижте си в сайтовете на общината в раздел Здравеопазване.Също и финансират инвитро на жени над 43,или с ДЯ или двойки изчерпали опитите си по ЦАР.
Ендометриозата няма симптоми по които да се разпознае,но е проблем ако я има.Ако е по-висока степен съвсем е проблем.

# 307
Ами да ти кажа -  по-добре говори с лекари, а не с братовчедки. И аз така бях много изненадана , като ми го откриха.

# 308
Ние сме с мъжки фактор 2%,като при мъжа ми имаше висок пролактин. В Турция ни казаха,че може да премине лечение,с което се дава шанс за естесвено зачеване,предвид възрастта ни,защото това е един от важните фактори. На мен не ми се наложи цветна снимка,въпреки,че там не е болезнена,като тук. Ин витрото ни се получи от първия път,но загубихме бебечето в 8 г.с. След няколко месеца ще ходим за трансфер,като пуснахме тези дни пролактина и вече си е в норма,като половин година,че и повече той пи хапчета и витамини изписани от лекаря. Скоро ще пуснем и спермограма,за да видим дали е вече нормалните стойности на пролактин са повлияли ба спермограмата.
А относно цветната снимка е хубаво да се направи,ако е неизяснен стерилитет,защото може да няма никакви симптоми,но може да има някакво запушване на тръбите,от там идват трудното забременяване или спонтанни аборти.

# 309
Ами да ти кажа -  по-добре говори с лекари, а не с братовчедки. И аз така бях много изненадана , като ми го откриха.

Аз написах в поста си, че браровчедка ми е лекар ама май не сте го видели Wink

# 310
Аз видях,че сте написали,че е лекар и виждам ,че не е за мен коментара,но ще те те посъветвам да си направиш ЦС,въпреки,че братовчедка ти е лекар,защото има много случаи,в които с по една,две години отлагат точно ЦС и се оказва накрая там проблема.
Успех на всички!

# 311
Какво е ЦС?

# 312
Цветна снимка на тръбите

# 313
Правила съм. Всичко е ок там

# 314
Adriana11, аз също прочетох, че братовчедка ти е лекар, но каква специалност има?
Цветната снимка показва проходимост на тръби, но чрез нея не може да се диагностицира ендометриоза.
Аз също си блъсках главата с една добра приятелка да правя ли лапароскопията и взехме решение по- добре не. Но след като обмислих сама със себе си добре нещата и събрах кураж, защото това също ме спираше - страха- и си записах час за операцията.

Общи условия

Активация на акаунт