За емоционалната страна

• 39 277
  • 654
  •   1
Отговори
# 285
Честита баба Марта, момичета!
Бъдете здрави, щастливи и винаги имайте вяра в чудеса! Пожелавам на всички ни да напълни тази страница само с положителни новини.

Ние със съпруга ми днес пускахме спермограма по Крюгер и излезе само 1% нормална морфология. Цял ден не спирам да чета и да го мисля. Тъкмо бях малко по спокойна, че може ин витрото да ни се получи от първия път и този резултат ме срина. Толкова неща изчетох, че вече съм убедена, че няма да стане така, както си мислех. Уж гледам да съм оптимист и все да мисля положително на нещата, но в последно време често губя надежда. ММ и той се тормози, и сменя темата цял ден. Мъчно ми е, че той го изживява толкова тежко. Това даже повече ми тежи. Моята мъка е неговата болка.. И реших да споделя тук с вас, за да ми олекне поне една идея.

# 286
Нирвана, какво ще рече 1% нормална морфология?
Не се отчайвай!
Аз днес също имах консултация за ин витро. Направихме график, обясниха ми някакви неща. Притеснена съм, ще видим.

# 287
1% сперматозоиди са в норма, а всички други 99% са с отклонения. Много е трудно с този 1% да се намери добър за икси. В повечето случаи не завършват добре нещата...
Вие с какъв фактор сте? Надявам се да ви се случи скоро малкото чудо. Слушайте какво казват лекарите и не се притеснявайте.
Нирвана, какво ще рече 1% нормална морфология?
Не се отчайвай!
Аз днес също имах консултация за ин витро. Направихме график, обясниха ми някакви неща. Притеснена съм, ще видим.

# 288
Ние сме ... неизяснен стерилитет. Изследванията са в норма, уж всичко изглежда ок, медицински казват, че няма причина да не става, но е факт, че опитваме над 2г и нищо.
Затова пристъпваме и към ин витро.

# 289
Винаги съм се чудила какво значи "неизяснен стерилитет".. Аз все съм си мислела, че за всичко си има причина, но явно съм далече от истината. Може да пропускат някое изследване, знам ли. Понякога може от инфекция да се получи нещо подобно. И ако всичко е в норма не са ли ви препоръчали инсемиция?
Ние сме ... неизяснен стерилитет. Изследванията са в норма, уж всичко изглежда ок, медицински казват, че няма причина да не става, но е факт, че опитваме над 2г и нищо.

# 290
Не, казаха че нямало никакъв смисъл от инсеменация. Било загуба на време. Мисля, че имсеменацията се препоръчва ако има проблем при морфологията на мъжа, но знам ли.

Братовчедка ми е лекар и често се съветвам с нея, коментирам и тези неща. Тя също казва, че за съжаление репродукцията е нещо, което трудно се обяснява и понякога просто за някои неща няма логична причина. При някои хора стават нещата от първия път, други чакат с години.
Не е лесно, но дано все пак накрая да имаме положителен резултат.

# 291
Нирвана, ИМСИ не предлагат ли в клиниката, в която ще правите процедурите?

# 292
Ей това "неизяснен стерилитет" ми звучи голяма глупост. Под този термин според мен би трябвало да не се разбира, че  няма причина, а по-скоро е нещо, за което не се сещаме или нещо, което няма смисъл да търсим. Но да казват, че няма причина. Дори и стрес или нещо подобно, на пръв поглед безобидни да е, то пак си е причина

# 293
И ние се водим с неизяснен стерилитет. Означава, че не може да се установи причината, а не, че няма такава.

# 294
С неизяснем стерилитет беше и моя приятелка.Бременна е след инвитро .Не е глупост да ви кажа,даже е трудно да не знаеш къде да се целиш.
За инсеминация има една формула,уравнение е.Ако се получи х бр сперматозоиди има смисъл.При тежък мъжки фактор,луф синдром,тубарен факор е безмислена.Тя просто е като домашния секс,но с изкъпани спермита и уцелена овулация.
За морфологията има добавки,които могат да помогнат,ако мъжът пуши е необходимо да спре,това помага много.

# 295
Предлагат го. Сега се опитвам да видя как седят нещата с него. На мен ми е първо ин витро и сега навлизам в темата. Не знам дали се покрива от фонда или трябва ние да го поемем. Също така се чудя ако ни одобрят дали може да ползваме икси+имси и само ние да покрием имси-то. Въобще ми е пълна каша в главата от вчера. Едвам чакам да се видя с лекаря и да говорим.

# 296
В сайта на ЦАР пише, че отпускат 1600лв.за Икси. Имси-то сиг. се поема от нас
Предлагат го. Сега се опитвам да видя как седят нещата с него. На мен ми е първо ин витро и сега навлизам в темата. Не знам дали се покрива от фонда или трябва ние да го поемем. Също така се чудя ако ни одобрят дали може да ползваме икси+имси и само ние да покрием имси-то. Въобще ми е пълна каша в главата от вчера. Едвам чакам да се видя с лекаря и да говорим.

# 297
И аз така мисля. То фонда като цял доста малко неща покрива. Ние вече толкова пари сме дали за изследвания и прегледи, а още толкова има след като почнем.. Но пак добре че го има този фонд.
В сайта на ЦАР пише, че отпускат 1600лв.за Икси. Имси-то сиг. се поема от нас

# 298
За да не гадаете, казвам: Ние сме със заповед от ЦАР, но Макс и ИМСИ, не се поемат от там. Платихме си ги ние, допълнително към сумата от фонда. Ценоразписа е различен в различните инвитро клиники.

# 299
Много благодаря! Всяка една информация ми е полезна.
За да не гадаете, казвам: Ние сме със заповед от ЦАР, но Макс и ИМСИ, не се поемат от там. Платихме си ги ние, допълнително към сумата от фонда. Ценоразписа е различен в различните инвитро клиники.

Общи условия

Активация на акаунт