За емоционалната страна

• 39 274
  • 654
  •   1
Отговори
# 270
Бобина и отпуска да бях ползвала, пак същата щеше да е. Аз направих и хипер и не можех да мърдам много.
Когато от среща не е човек, каквото и да направиш няма да е различен резултата.

# 271
Съгласна съм,наша позната и без инвитро я изгониха като мръсно коте .
Иначе ,мисълта ми е ,че това че е закона ви пази,за жалост е нищожен период .За това казвам,че фирмата ще ви смени бързо и лесно ,кофти но факт.

# 272
А защо се е налагало да взимате болнични? Аз съм чела за жени, които си минават процедурите и работят през цялото време или може би зависи от случая?

# 273
Относно работодателите: аз казах на моя работодател от гледна точка на това, че цялата администрация на две фирми минаваше през мен. Той е чужденец и очаквах разбиране, получи се така, че след пункцията си взех 30 дни болничен, както се полага, мина трансфера и се върнах на работа бременна, на втория преглед за сърдечна дейност, се оказа, че е спряло развитие в 6 седмица. Обадих се на моя лекар и той каза, че той държи да ми направи абразиото, дадоха ми болничен за 25 дни. Два дни преди да ми изтече болничният от счетоводството ми звъннаха да не ходя в офиса, а са отида при тях, връчиха ми предизвестие за освобождение. Шефа ми не ме искаше в офиса по време на предизвестието, та от септември съм си в къщи, официално съм без работа от 4 Януари, все още нищо не съм си намерила, където ме извикат за интервю ми предлагат 650 лева заплата, а аз толкова ще вземам от борсата 🤨.
Докато сте бременни или в напреднала процедура инвитро закона Ви защитава, работодателите нямат право да Ви освободят, но загубите ли бременността, вече сте си дивеч.
Много зависи при какъв се паднете, в предната фирма нямах проблем с първото инвитро, за тях работих 5 години, ако не бяха закрили офиса във Варна щях още да работя там. Предложиха ми мениджърска позиция в офиса в Катар, но бях там 4 месеца да си избера и обуча персонала и не е за мен. А и ММ не беше съгласен да се местим при тия с "чаршафите" ☺️🤭.
Точно това имах предвид.  "Шефе, няма да идвам седмица-две на работа, за твоя сметка, после и болничен може, ако се наложи след месец пак, а стане ли пък ще ме търпиш още 2години и половина - щеш не щеш. След това или ще се върна, или ще ми платиш поне 3години неизползван отпуск, тъй като онзи преди това ми се полагане допълнително." Все си мисля, че работодателите чуват това, ако им кажеш с две думи -" започвам стимулация"

# 274
Работодателите не знаят какво е стимулация.Ако им обясните какво ви предстои ще разберат.По принцип в КТ е посочено точно и ясно какво ви се полага и кога.Работодателят няма право да възпрепятства инвитро лечение,трябва да ви пуска за прегледи,да ви даде отпуск който е допълнителен ,като тия за брак и погребение.
Аз не съм ползвала болничен за пункция,понеже не ми се е налагало.Ходих на прегледи сутрин преди работа,взех си допълнителен отпуск за пункция един ден.Както казах и си ползвах платен отпуск за трансферите и да си почивам след това,защото никой не исках да натоварвам с моето инвитро .Иначе наистина ако се проточи никой няма да ме търпи,но фирмата в която работя е голям холдинг,много коректно е всичко .Прекия ми началник ме подкрепяше през цялото време .

# 275
Когато аз правих моите процедури,не бях казала на шефовете. Налагаше ми се да пътувам по 150км на посока за изследване или преглед, но така си записвах часовете, че закъсвях 1 до 2 часа или тръгвах по-рано, а след това събота или неделя отработвах. Пак да кажа, че работодателите ми са страхотни хора! Болничен 5 дни ползвах веднъж при започване на 2рото инсе, просто ми беше писнало и реших да си почина и мързелувам в нас! То ми беше и успешно🙏🙏🙏

# 276
Да, има огромно значение дали ти се налага да пътуваш с часове от и до клиниката или е в същия град. Ако не се пътува, трябват един ден за пункция и пет след трансфер. И болнични съм ползвала за процедури, и отпуски. Гледам да не злоупотребявам с търпението им, но гледам и своя интерес.

# 277
Здравейте момичета,
аз не съм отсъствала повече от ден ( т.е деня на пункцията), или от два- до три дни (след трансфер).
Зависи от много неща- работодател, работник и как преминават процедурите.
И от двете страни има възползващи се от ситуацията:
- имаме служител, който се върна на работа след 7 години майчинство, болнични, отпуски и т.н ( две деца едно след друго).
-имаме служител, който работи от вкъщи през 7 месеца бременност ( и след раждането си работи от вкъщи).
- самата аз имах такава уговорка да си движа проекти след раждане от вкъщи, да не прекъсвам изцяло работа ( не стигнах до края).
За мен работодател ще реагира, различно ако излезеш 30-40 дни в болничен и изобщо не работиш и ако работиш от вкъщи през това време.- тук ще кажете не всяка работа го позволява- да само тази, която е свързана с физическа дейност и присъствие на място- всяка друга офис работа, може да се върши от дома.
- има жени, след всяка процедура си взимат максималния болничен, който се полага, дори и да нямат нужда и си го ползват- да си починат- ок, но тогава, не може да имаш претенции към работодателя, когато на него за това време му трябва човек да върши работа.
-и постоянно чета из форума, масово в БГ жените нямат търпение да станат 12 г.с и да излезнат в болничен за целия период на бременността, независимо, необходимо ли е медицински това. и т.н и т.н
Съвети не давам, зависи си от хората и ситуацията, а понякога ние я създаваме....

# 278
Аз пътувах по 250 км в посока. Клиниката не е в града в който живея. До там са ми 2,5 часа.
Сутрин в 8:00 ме искаха за изследвания, преглед след 1:30, имало е и чакане до към 16:00. Изобщо нямаше как да съчетавам работят със стимулацията.
Gabitod аз предложих да работя от вкъщи, отговора беше, не, нямало комуникация. При моя шеф няма такива работи, хоум офис или си на работа или напускаш. Даже като затвориха всичко, аз пак си ходих в офиса. Не ми беше проблем, да работя от вкъщи, но той като не е съгласен и ми каза да си ползвам болничен, какво да правя?

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:11 от Dimitrichka Krasteva

# 279
Аз пътувах по 250 км в посока. Клиниката не е в града в който живея. До там са ми 2,5 часа.
Сутрин в 8:00 ме искаха за изследвания, преглед след 1:30, имало е и чакане до към 16:00. Изобщо нямаше как да съчетавам работят със стимулацията.
Gabitod аз предложих да работя от вкъщи, отговора беше, не, нямало комуникация. При моя шеф няма такива работи, хоум офис или си на работа или напускаш. Даже като затвориха всичко, аз пак си ходих в офиса. Не ми беше проблем, да работя от вкъщи, но той като не е съгласен и ми каза да си ползвам болничен, какво да правя?
Това имах предвид. На някои хора им е необходимо да ползват отпуски и за прегледи. Всичко е много индивидуално, на мен болницата ми е на двадесет минути от работата и на 40-50 от дома.

# 280
Здравейте, имам една неуспешна бременност, която стана от раз. Сега с приятелят ми опитваме от 01.2020, но безуспешно. Този месец трябваше да ми дойде на 17.02, но още не ми е дошло. ОВУ- 3-4.02, 2 отрицателни теста имам. Днес имах зацапване, гинекологът каза да отида след 10 дни ако не ми е дошъл МЦ, имам цистит, но хапчетата са противопоказни при евентуална бременност. Януари месец бях на гинеколог, хормоните са в норма. Има ли някакъв шанс.. ?

# 281
Здравейте, имам една неуспешна бременност, която стана от раз. Сега с приятелят ми опитваме от 01.2020, но безуспешно. Този месец трябваше да ми дойде на 17.02, но още не ми е дошло. ОВУ- 3-4.02, 2 отрицателни теста имам. Днес имах зацапване, гинекологът каза да отида след 10 дни ако не ми е дошъл МЦ, имам цистит, но хапчетата са противопоказни при евентуална бременност. Януари месец бях на гинеколог, хормоните са в норма. Има ли някакъв шанс.. ?
Кръвен тест ли пуска или само уринарни?

# 282
Здравейте, само уринен, но преди малко ме навести МЦ Simple Smile

# 283
Да не дава Господ да изпаднеш пак в подобна ситуация - цистит и съмнения за бременност по едно и също време, но случи ли се, направо кръвен, там картинката е ясна. Ако си в София, резултатите в лабораторията на „Надежда” излизат бързо. Успешно лечение на цистита и скоро да се похвалиш с бременност!

# 284
Да не дава Господ да изпаднеш пак в подобна ситуация - цистит и съмнения за бременност по едно и също време, но случи ли се, направо кръвен, там картинката е ясна. Ако си в София, резултатите в лабораторията на „Надежда” излизат бързо. Успешно лечение на цистита и скоро да се похвалиш с бременност!
Благодаря, в понеделник мислех да пусна кръвен, но не е бил нашият месец. Дано скоро да се похваля. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт