Всичко за всички марки гел лакове - 33

• 25 472
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • София
SNB, са ужасно скъпи за качеството което предлагат.... нещо като да си купиш Арома, на цената на OPI.

Бих заложила на утвърдени марки, ето OPI и Smilac

https://makeup.bg/product/532701/#/option/1183247/
https://makeup.bg/product/466614/#/option/1056800/

# 61
  • софия
Аз заглеждам тази пила но от али,там е на -50% от цените тук.

# 62
  • Paris, France
Трошката, пилата с този външен вид няма 65 вата и посмъртно. Като моята е, долу горе Доста хора около мене си я купиха.

Не знам каква и е цената, но за мене jsda jd700 е идеална за дома, но и за работа, защото е тиха и с лека ръкохватка.

# 63
  • софия
Невенче,благодаря ти,ще ги търся тези пили които каза ,да ги видя!

Трошката, пилата с този външен вид няма 65 вата и посмъртно. Като моята е, долу горе Доста хора около мене си я купиха.

Не знам каква и е цената, но за мене jsda jd700 е идеална за дома, но и за работа, защото е тиха и с лека ръкохватка.

# 64
Днес си поиграх, исках да пробвам някои неща, не се получи добре, но ще пробвам пак. 🙂 И си пробвах пигментите върху черна база, от Али са 12 броя, пробвах 6, хубави са.
Ще експериментирам тези дни пак, дошла е пратка от 11.11, утре ще я взема, с доста лакове на GDCoco.
Днес ми е 8 ден с лака върху новата форма (бадем) и не е мръднал. Обикновено на 8-9 ден се отлепват откъм кутикул на цяла люспа. Винаги! Подозирах, че е от формата, защото като попораснат свободният край се извиваше навътре, просто са ми такива ноктите. Сега са бетон, а доста ги тормозих тази седмица.
Скрит текст:

Направо ми останаха очите тук Grinning Изглежда страхотно и професионално. Любопитно ми е как правиш четвъртата декорация с триъгълния френски?

Неви, вчера до полунощ четох твои коментари в други стари теми от преди 4 години за полезното и всеобхватно действие на оцета Joy Много интересни четива.
Освен поддържане на нокти, лющи себорея, третира папироми, чисти кожа, въобще.... Grinning От одавна си плакна косата с оцет за поддържане на себореята, но се чудя дали и за лице ще е подходяща терапията с оцет, как мислиш? С цел НЕмеханичен пилинг и излющване на горния слой на кожата на лицето, за озаряване и изчистване от акнеичните петна. Сега зимата е подходяща за химически пиилинг. Надявам се съфорумките да ми простят за офтопика.

# 65
АLMIRRA включвам се по темата за немеханичния пилинг на лицето с киселина - аз от няколко години по няколко пъти в годината си правя такъв със сок от лимон и съм много доволна! Освежава кожата и заличава петна от акне и лунички, още по добър ефект съм постигала с домашен тоник от магданоз и лимон - 1 връзка магданоз с 200-300мл вода се вари 10-15 мин, добавя се сока на 1 лимон, съхранявам в хшадилника и всеки ден по 1-2 пъти обтривам лицето.

# 66
  • Paris, France
Трошката, ако е за домашна употреба, всяка ще ти свърши работа, стига да има кой да я разглобява и чисти и да сменя разни лагери, които в али струват стотинки, както Мелина писа. Моята я чистя сама. Чистя и на познати. Не е сложно ако си техничар.

Останалото от поста ми е off, за акне и пърхут. Няма никаква връзка с гелове и нокти.

За акне - нямам представа. Момичета от една група за инсулинова резистентност са коментирали оцет и какво ли не. При някои работи, но при други не. Промяна в храненето не винаги изчиства на 100% акнето, но помага. Зная, че:

1. Бактериите, предизвикващи акне обичат витамин Б12 и  при хора с акне той често е в излишък. Произвежда се от бактерии в червата. Не знам как се намалява броя на тези бактерии. Имах дефицит на Б12 и два пъти ми биха инжекции Б12. След всяка инжекция по лицето ми се появяваха гнойни пъпки,а такива и през пубертета не съм имала.

2. Бактериите се хранят със себум. Дефицит на витамин Д дава мазна кожа по лице и скалпа и сухи ръце. При мене това важи на 100%. Случайно се разбра, че съм дефицитна и кожата ми се изсуши за буквално 4 дни прием на големи дози, а преди това час след къпане беше мазна. Излагане на слънце не помага по ред причини, които ще ми отнемат 5 листа да ги обясня, но ако някой се интересува,да свирка. При някои хора само прием на Д3 в големи дози им изсушава всички пъпки и край.

https://amp.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/51v32q/acne_ … ed_my_adult_acne/

3. Себумът на акнетичните хора е различен от този на нямащите акне. Разликите са в съотношението на мастните киселини. Това се поправя с омега 3, изключване на слънчогледово олио и включване на зехтин и разни други.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835908/

4. Цинк и витамин Ц помагат в някои случаи. Zinc acne пускате в търсачка.

Половината от акнетичните се оправят на кетогенна диета, а другата половина на веганска, суровоядство без мазнина.

По-ефективно при мазна кожа е пилинг  със салицилна киселина, но и мазане с оцет може би би помогнало?????? Пробвай! Като имах инсулинова резистентност порите ми бяха станали като кратери. Слагах салицилна киселина, ама нищо трайно не се получи. С първите седмици безвъглехидратна диета и витамини, дето ми липсваха порите ми се свиха и край.

За себорейния дерматит - сложно е. При мене помага витамин Д, орязване на въглехидрати. Писах си с едно момиче, на което Д3, не помогна, но К2 и изчисти скалпа. Казах на доста хора, но не при всички имаше ефект.

Б6 може да липсва при СД. При мене не помогна. 2 пъти в живота си съм имала СД, първия в пубертета, а втория като имах хиперинсулинемия.

СД + акне навежда на мисъл за инсулинова резистентност, но и повишена кръвна захар в някои моменти. Това понякога се вижда само при ОГТТ. Взема се кръв на гладно, пие се глюкоза и се взема кръв след час и още един. При мене глюкозата на първи час беше скочила до 10 или 11, което си беше жив диабет. Инсулинът скачаше до 190 при норма 25. Себорейния дерматит изчезна дълго преди да вкарам КЗ и инсулин в норма.

Предвид двете състояния можеш да пробваш поне изчистване на храненето за начало.

Ако произвеждаш много себум само едно голо намазване с оцет не помага.

Пиене на оцет преди ядене помага при висок инсулин и КЗ. 20мл оцет свалят и КЗ и инсулин при не диабетици.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16015276/#:~:text=Compared%20wit … %20postprandially.

Писах ма тъгъдък и нямам нерви да редактирам.

# 67
Невена, случайно да ти се намира някое клипче как се разглабя и чисти ел пила? Или пък да имаш желание да ни обясниш по-подробно? Мисля, че ще бъде много полезно за хората с ел. пили тук.

# 68
  • Paris, France
Не всички ръкохватки могат да се разглобяват. Безчетъчните май не могат, но повечето от нас имаме стандартни, които се разглобяват.

Много клипове има на руски в YouTube.  Този, например:

https://m.youtube.com/watch?v=l9le3lajAWI

Ще намерите стотици, слагайки в търсачката на YouTube  " как почистить ручку фрезера ". Ако търсите специфична марка и модел  слагате "  как почистить ручку " И добавяте Strong, Champion, Kads, aliexpress или каквато е вашата. От видяно - всичките имат сходно устройство.

Съвети, които мога да дам са:

1. Сложете ръкавици без талк. Талкът скапва  механизмите на ръкохватката.

2. Пригответе голяма, бяла кутия, от обувки, примерно, която застилате с кухненска хартия. Разглобявате ръкохватката вътре, така че и да изпадне някоя миниатюрна част да не я загубите по масата или на пода, защото някои от частите нямат намиране без микроскоп.

3. Най-добрия съвет - снимайте видео как разглобявате, за да сглобите лесно в образен ред. Дори и да забравите кое къде отива, може да изглеждате видеото и да ви подсети.

4. Използвайте само специално масло  за смазка.

5. Обезпрашете внимателно със суха четка.

Първо се развива задната част, на която е прикачен шнур, вади се микромотора и след това се разглобява предната. Евтинджосите имат учудващо малко части. 

Ако нещо е счупено или изкривено, пишете на продавача със снимка и помолете да ви каже как се казва частта, какви са и размерите и откъде да я купите.

Ето още един кратко видео:

https://m.youtube.com/watch?v=df5App3Fsi0

За съжаление не съм способна да обясня стъпка по стъпка, защото не зная как се наричат частите.

# 69
  • Down south
Привет момичета, имате ли отзив на cuticle remover на snb? Заслужава ли си според вас?
Аз съм доволна. Заслужава си. Ползвам го при всяко лакиране,  дъщеря ми, когато е у дома и когато се сети.
Ще имаш количество за поне 3 години Simple Smile

# 70
Nad_tab, искам да те питам за гела,който слагаш след цвета, как го нанасяш,самоизравнява ли се,колко време го печеш и накрая как го сваляш , пилиш ,или с киснене ? Благодаря!

# 71
  • София
Привет. Приемате ли нови попълнения . Имам този гел за премахване на кутикули и съм сравнително доволна, на фона на други неща, които съм ползвала.

Вчера си спретнах първия гел лак. Под лака сложих изграждащ гел, уж малко за твърдост. Така правеше маникюристката ми. Не ми харесва ,че под декорацията не сложих лак , а я оставих така само върху гела. Както и да е. Ще се радвам, ще се радвам ако имате някакви съвети. Всички продукти са на Веналиса,  понатам, ако преценя ,че мога да се лакирам ще си купя по хубави.

# 72
Nevena, хиляди благодарности! Heart Eyes Търсих на английски, но попаднах само на едно видео, сега ще гледам тези на руски, макар да не разбирам езика.
А да те питам на колко време правиш тази профилактика на ръкохватката?

# 73
  • София
Nad_tab, искам да те питам за гела,който слагаш след цвета, как го нанасяш,самоизравнява ли се,колко време го печеш и накрая как го сваляш , пилиш ,или с киснене ? Благодаря!

Слагам тънък слой над цвета, пека минутка, свалям с пилене.
Слагам го върху цвета, защото ми е по-лесно след това да изпиля топа и гела и останалото да махна бързо с киснене.

# 74
Nad, благодаря, поръчах си го, дано се справя!
Аз смених снежинките с нови, тази май ми харесва повече

Като съм пилила ноктите пак съм мислила другаде, ще ме извинявате Blush

Общи условия

Активация на акаунт