Всичко за всички марки гел лакове - 33

• 25 914
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
  • Paris, France
Nevena Virolan, уважава мнението ти, но в случая аз не съм искала съвет каква база да си купя, споделям мнението си, защото то може да е полезно за някой. Тази база може да е "куча марка"сега, но докато никой не я пробва и не даде мнение за нея тя ще си остане куча марка. Аз избирам и купувам продукти според собствените си критерии и така е от край време. Ето например ти в началото ми каза, че не ми препоръчваш като начинаещ да си взимам продукти на Нес, но се оказа, че всъщност за мен те не са никак лоши. Разбира се, каза ми и други полезни неща, които аз взех предвид. Така, че благодаря ти за мнението.

И аз уважавам мнението ти 💐. Да, хубаво е да получаваме мнения за нови продукти.

За Neess - не твърдя,че са лоши, защото даже не съм ги виждала. Твърдя, че е по-лесно да се започне с известна, ползвана от много хора марка, а после няма проблем да я сменим. Ето, nad_tab писа, че топът на Нес е по-лъскави от Гелиш, което е прекрасно.

Имам молба - може ли да опишеш кои продукти ма Нес ползваш и си доволна и с какво са по-добри или по-лоши от други подобни? Така ще имаме повече мнения за тях.

есмералда,не съм сигурна,че е от лепилото алергията. Доста хора писаха, че като почнат да потапят вместо да ръсят отгоре с пудра, взета в избутвача, спират да получават реакция, което ме навежда на мисълта, че е по-скоро от праха.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 14:42 от Nevena Virolan

# 481
Възможно е и от праха да е, нямам представа. Аз четох, че течностите миришели много силно, а алергията на някои се оправяла, като сменели течностите. Но докато човек не направи тест за алергия, няма как да прецени с точност. Важен е генералният извод - явно и този метод за правене на нокти не е особено безопасен.

Аз съм винаги с маска, когато пиля гел, полигел или цвят с ел. и с обикновена пила. Праха определено дразни, дори да имаш прахоуловител. Но откакто слагам маска N95, докато пиля, нямам никакви проблеми.

# 482
Ровейки в makeup попаднах на обикновен матов топ лак. Някой пробвал ли е да слага такъв върху завършен маникюр с гел лак?

# 483
  • Paris, France
Ровейки в makeup попаднах на обикновен матов топ лак. Някой пробвал ли е да слага такъв върху завършен маникюр с гел лак?

Да, идеално седи. Разнообразявам си маникюр като след седмица цапвам отгоре слой обикновен матов топ, този на Essie. С него правя и карето преди база.

Хм, течностите на Киара скай не миришат особено силно в добре проветряващо се помещение. Базата е като superglue- силно лепило,ако не и същото. Топът е нещо подобно, но както писах, слагам гел. Мисля, че има марки, чиито бази и топове и активатори не миришат. При всички случаи миризмата е по-лека от миризмата на мономер, гарантирам.

# 484
Невена, ползвала ли си темперирания топ лак на Веналиса, и ако да, може ли да сравниш с този който ползваш на Елит99?

И друго да питам, тези които ползване ваденки за цял нокът върху неопечена база, ако самата ваденка е по-тъмна, влияе ли на изпичането на базата под нея,смисъл, има ли вероятност базата да остане неизпечена! Благодаря!

# 485
  • на брега на морето
Не съм Невена, но да си кажа мнението. Hug Аз лично харесвам повече темпер. топ на Веналиса без лепкав слой от топа на елит без лепкав. На мен този на Веналиса ми държи малко по- дълго от на елит, но съм чувала и противоположни мнения ( за обратното) тук в темата.
Топът на елит без лепкав го ползвам също обаче- като правех ефект морско дъно с капки, защото е най- течен от всичките ми топове. Също така го ползвам ако имам декорация над топ, като 2- ри топ. И да си чистя четките.
В общи линии са сходни, и тъй като не са скъпи- може човек да си купи и от 2- та, като допълнителен топ, според мен. Особено ако обичате да си правите декорации, които изискват топ без лепкав слой. Hug

# 486
За момента имам само Гелиш база, която не се разтича и лесно се сваля, но ми мирише доста докато я слагам. Тази миризма ме дразни и все се замислям дали да не я сменя. Когато съм ходила на маникюр в салон не ми е миришело така, но за съжаление незнам и каква база са ползвали.

# 487
Не съм Невена, но да си кажа мнението. Hug Аз лично харесвам повече темпер. топ на Веналиса без лепкав слой от топа на елит без лепкав. На мен този на Веналиса ми държи малко по- дълго от на елит, но съм чувала и противоположни мнения ( за обратното) тук в темата.
Топът на елит без лепкав го ползвам също обаче- като правех ефект морско дъно с капки, защото е най- течен от всичките ми топове. Също така го ползвам ако имам декорация над топ, като 2- ри топ. И да си чистя четките.
В общи линии са сходни, и тъй като не са скъпи- може човек да си купи и от 2- та, като допълнителен топ, според мен. Особено ако обичате да си правите декорации, които изискват топ без лепкав слой. Hug

Мелина, аз имам топа на Веналиса, по твоя препоръка Hug , понеже Невена каза,че ползва на Елит99, си помислих ,че може да е по добър Blush

Между другото да споделя мнение за топа и базата на Клареса, базата е много гъста, но като я затопля става, държи докато я свала 10-12дни, от нея съм доволна!  Но топа ,направо ме вбесява, Rage няма изпичане това чудо, седи на дупки, и на 2ри 3ти ден връхчетата матирани, поне мострите ми си имат нов топ! Та в заключение , на мен лично топа на Веналиса и Gd coco са по -добри!

# 488
  • Paris, France
Трудно е да се сравнят закаления на Веналиса с Elite99 no wipe, защото винаги ми идват различни. Сегашните ми, в бурета от по 30мл са и двата хубави, но Веналиса седи по-лъскав по-дълго и е много по-течен. Предпоследният елит99, 15мл, дойде гъст като гел, едвам изкарах от шишето гел за 3 маникюра и поръчах нов. Новият също е гъст, но чета, че предвид оплакванията го разредили и ако поръчаш ще ти дойде средна гъстота. Първите бяха редки и много ми харесваха. Ето, на Мелина топът явно е от друга партида.

Първият на Веналиса,  Venalisa tempered top във флакон с четка, се сваляше сам от цвета на втория ден. На съседка и дойде нормален в буре, та поръчах и аз. Този в бурето е рядък, може да се сложи тънко, самоизравнява се идеално, седи лъскав, но без дълбочина, понеже е рядък. Не знам дали държи декорации, не правя. Гладък и леко мек седи, но не се драска и е лъскав до края. Не е гнусно мек, така че да лепи по повърхността на хладилника като Striplac или каучуковите топове, но не е твърд като Гелиш. Почва да ми жълтее след 10 дена. Свети в синьо в лампата.

Elite99 no wipe 30ml идва в буренце без четка, гъст е като изграждащ гел, става за блик с обръщане на нокът. Трябва да се сложи дебело, защото трудно се самоизравнява и понякога седи на вълни, та слагам някой рядък отгоре за да ги покрия. Много, много здрав топ, което вероятно се дължи на дебелината. Първият, рядък, понякога се е отчупвал тук там. Седи като пластмаса и след около 10-15 дена вече не е лъскав колкото в началото. Много твърд, по-твърд от всички маркови, които съм тествала, обаче се драска още от първите дни. Не се размеква в гореща вода за разлика от Гелиш. Почва да жълтее след седмица, но аз пуша, готвя с куркума, подправки и без ръкавици, мия къносана коса. Забелязах, че ако си мия косата по-рядко не жълтее толкова бързо.  Свети в жълто в лампата.

И двата ми харесват, и двата бих си ги купила пак. Обикновено ползвам Веналиса, а елит го слагам като искам блик, дълбочина, лъскавина на ненова светлина.

На моите нокти и Гелиш жълтее след седмица, но ако не пушите, не готвите, месейки с ръце може и да не жълтеят.

Харесва ми това, че нямат лепкав слой и по този параграф бият Гелиш..

nad_tab писа, че един топ на Neess е по-лъскав от Гелиш и по-дълго, но и той има лепкав слой.

И двата топа са ми любими заради липсата на лепкав слой и си ги ползувам и двата с кеф и засега са най-употребяваните, които имам. Пека ги по 2 минути в Sunone, като всички останали. Ползувам:

1. Elite99 no wipe - когато искам да покрия едър глитър, сухи цветя, нещо обемно, блик, дълбочина, да нося дълго (3-4 седмици), дебел маникюр, да подчертая тъмен цвят. Чета, че държи ленти, но не съм тествала. Ползувам го за втриване на пудри огледало и русалка. Пека 30 сек, втривам, топ и пека 2 минути. Слагам го и ако ще ходя често на сауна, защото не се размеква в горещина, ако ще си вземам горещи вани всеки ден.

2. Venalisa tempered top - когато искам тънък маникюр, над перлени лакове и такива с фин глитър, над Elite99 no wipe когато е станал на вълни.  На него огледална пудра не седи, дори ако пека само 10 сек.

Като всичко в али, не мога да гарантирам, че ще ви дойдат топове като моите, тези на Мелина или други.

На мене не ми се изтриват вече топовете, но това е благодарение на лекото удължаване с реинфорс.

Ако вече имате празен флакон от топ с четка, направо може да си купите буренца от 30мл. Не преливам, а направо бъркам с четката в бурето и после я прибирам в празния флакон.

Дето вика Мелина 3, все за нещо ще послужат тези топове, а и не са скъпи.

От тези двата по-добри без лепкав слой не съм намерила, дори маркови.

# 489
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Като спомена Нев ... Перлени цветове - откъде? Има ли някоя марка с перлени в makeup?
Поръчах от manikurezone перлен сив ... да видим какво ще дойде като цвят ...
Имам един перлен син на SNB ... подарък ми е и не съм го ползвала ... розов, лилав, бял ... бих си взела перлени за по един нокът да разнообразявам ...

# 490
  • Варна
Ех, че много сте изписали...Simple Smile

Моят скромен нюд новогодишен маникюр - дотегна ми от коледни червено-блестящи нокти..
Neess 7418 - най-готиния нюд за мен!
Глитер beautilux T12.

Веналиса темперт топ е най-хубавия топ от Али, който имам.

Весело посрещане на НГ!

# 491
Единтвеното нещо, от което съм получавала алергична реакция, е когато в салон са ми правили укрепване с акрилна пудра. Още там имах сърбеж, вечерта, докато бях под душа се образуваха пъпчици с течност около ноктите. Намазах с алергозан веднага, и се скриха за около час. От тогава имам едно наум за актуалната пудра, слагам само за ефект пуловерче, и веднага забърсвам кожичките няколко пъти. И след маникюр мажа с алергозан. Имам сърбеж за кратко, и утихва. Въобще е продукт, към който съм с големи резерви.
Последно си правих ноктите с  ковър база на Reforma, от сайта на Коди. Нямам проблем с трайността, нося я вече месец, че и малко отгоре... Срам ме е, но мързела ми е по-голям от срама.
Много сте активни, едвам смогвам да изчета темата 🤪.

# 492
Здравейте, след последното ми влизане си поръчах куп неща по ваши препоръки:
Сет поли гел на Клареса и ел. пила от Али, благодаря, Есмералда!
Gel X типсове от Али по препоръка на Невена. Благодаря!
Също няколко цвята и брокат от любимите ми GD Coco и реинфорс на елит99 за проба. Каучукови база и топ на Коди. Последният път когато бях на маникюр ме правиха с тях и ми издържа най-много досега, а не ми се чака сегашните ми да свършат , та да видим. Допълних си и свършващия гел за махане на кожички на Коди от който съм доволна и който взех пак благодарение на мнения в темата.

И за финал, Новогодишният ми маникюр
Скрит текст:

# 493
След поредна почивка поради мързел, ето и моя новогодишен маникюр- набързо стъкмен и без особена муза. Синьо на Рослинд 30 и фолио
Скрит текст:

# 494
Моля да ми препоръчате масло или нещо, с което се премахват кожичките. Не съм махала ди сега, но искам да започна. Средствата са ми доста ограничени, затова моля да е от алиекспрес.
Весело посрещане на Новата година!

Общи условия

Активация на акаунт