Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 49 024
  • 808
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не, аз съм танцьор - не работят.
Питам конкретно за зала за волейбол и хандбал. Такава, със свободен достъп, макар и платен.
Ами - няма. Търсила съм, пускала съм запитвания - няма.

# 436
  • София
Ако намериш такава, драскай. Волейбол и хандбал са ми в "допустимите" спортове.
В бившата фирма 1000 човека имаше някакви организации, някакви списъци с хора, някакви групи. Такъми, организации и накрая нищо. Ни волейбол, ни баскетбол.
Новата фирма още не съм проучил. Но и сега е локдаун и всеки е от къщи.

Залите за танци работят и се пръскат по шевовете. Ходя всеки ден.

# 437
Зали за тези спортове са кът дори за организирани отбори да тренират.

Ms. Gorgeous, за волейбол пробвай да се обадиш на СК "Септември" (не знам дали съществува още). Преди много години имаха зала в Зона Б-5. Моя позната тренираше деца там, ходила съм веднъж да ѝ гледам тренировката. Не знам обаче дали все още съществува. Условията бяха мизерни, разбира се. Дори тогава.
Между другото, тя се ядосваше, че от клуба искали децата да плащат по 10 лв. гуменки, купени от клуба по соцвремената (който ги е виждал, той знае за какви говоря). А повечето деца, които тренираше, бяха от по-крайни квартали, от по-бедни семейства, които са се навили дори такса минимална да плащат за тренировките. Мизерия отвсякъде - в пряк и преносен смисъл на думата.

Другият вариант е ремонтиран салон на някое училище. Сега с короната може би не е възможно, но като отмине - пробвай и така.

# 438
  • София
Танграта, някаква шано версия са тия рабоещи зали, при мен се спазват забраните.
Мандаринка, благодаря. Пробвала съм и с училища - салоните на повечето са дадени под наем на външни клубове, в останалите абсурд да влезеш.
Просто няма, пак казвам, че съм търсила.

Ще видим в Гаритидж парк какво ще е положението.

# 439
Ms.Gorgeous,  зала за волейбол има в спортна зала Fireball
Аз съм ходила там на тенис на маса. За волейбол, предполагам, че дори и да се резервира залата, все пак трябва някакви организирали се предварително желаещи да има, за да се съберат отбори.  Виждала съм да идват групи от жени и девойки за волейбол, но не съм се интересувала как се организират посещенията. Не съм ходила от известно време и не зная дали работи, предвид епидемиологичната обстановка.

# 440
  • София
Че то има, mandarinka, няма ли стадиони извън центъра (е, да, не баш във всеки квартал)? Националният не е единственият стадион, има и спортни клубове обикновено към тях. Но в какво състояние е базата и дали е лесно достъпна - отделен въпрос. Който няма нищо общо с локацията на националния.
И да, и аз нямам нищо, ама нищо против да го заменят с нов, на друго място, с хубав транспорт. Но знаеш, разбиранията ни за хубав ГТ се разминават - в София според мен все още няма такъв. Та да се юрнат да местят стадиона и да му мислят транспорт, от колко квартала с неуредици ще се обадят недоволни хора? Просто не е баш иди ми - дойди ми положението, и проблемът е по-скоро в кофти управление, не толкова в липси. Според мен.

# 441
Ако е свързан с метро, не би трябвало да е голям проблем за придвижване. Е, не всеки живее по линия на метрото, но можеш да стигнеш до метро, а нататък - лесно. Ако е в края на града, тогава и място ще има достатъчно за паркинг. Така или иначе големи спортни събития на националния стадион има 2-3, айде 4 пъти в годината. И последните години няма много голяма публика.

# 442
Танграта, аз напълно ти разбирам идеята за баскетбола, но в България традиционно желаещите да практикуват отборни спортове  се организират на приятелски принцип. Културна особеност.
Предполагам  за новодошли хора в града, с лимитиран кръг от познати и приятели е особено голям проблем. Самата организация е проблемна да събереш определен брой хора в един ден и час.
Във фирмата на мъжа ми организацията за футбол  ставаше минимум един ден  по-рано. Все или имаше повече хора (тогава някой доброволно се отписване) или по-малко ( в последния момент почваха да си звънят и да се убеждават да някой да дойде) или пък бройката беше нечетна. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Предполагам, това е и една от причините спортните центрове да не предлагат такава опция. BTW волейбол имаше също в една спортна зала близо до Шипченски проход, но пусто забравих името Simple Smile.  Интересът към баскетбола имам чувството, че е намалял чувствително през последните години. Почти не се предлага в затворени помещения.

# 443

Предполагам  за новодошли хора в града, с лимитиран кръг от познати и приятели е особено голям проблем.

Нали точно затова е създадена YMCA - за да могат младите християни, попаднали на ново място, да не ходят по кръчми и да си търсят белята, а да бъдат приобщени и да спортуват сред свои.

# 444
  • София
Танграта, и аз харесвам  да има направен график на различните спортове по ден и час за да може всеки желаещ да присъства в удобна за него време, без да се налага да е организатор.
Аз ходя в един спортен център, има си програма по ден и час. Ползвам мултиспорт, имам свободно време, проверявам какво има в този час и ден  и решавам дали да отида, ако няма подходящо във фитнеса никой не са върнали. 
ММ ходеше да тренира първо към една школа по предварителен график, там бяха в определен ден и час, което на него не му допадаше, защото не бил детето, та да си организира програмата за седмицата, бил свободен човек Joy
Сега ходи с колеги, организират се, плащат си и ходят.

# 445
https://www.mediapool.bg/razgrabvat-pusteeshtiya-sporten-komplek … o-news317180.html

Нали говорехме за спортните съоръжения. И споменах спортният комплекс на ЦСКА. Ето очевидно потвърждение на подозренията ми. Според тези добри хора в СО, дето по-добри от тях няма, имало "инвестиционни намерения" Laughing  Ох, колко ми е писнало от този новоговор, усукват по килифарски, че да не е "право, куме, в Очи!". На границата между Слатина и Гео Милев, до спирка на метро и срещу Тех-нам-кво-си на бившия президент, как няма да има инвестиционни намерения.
В тази сграда със странната форма до басейна, беше волейболната зала на ЦСКА. Високата сграда зад басейна може би още е общежитие на учениците в спортното училище на ЦСКА. А между басейна и зала Армеец са футболни игрища за деца/юноши. Отзад, зад Арена Армеец и комплекса на ЦСКА е бившата текстилна фабрика Лиляна Димитрова, която е приватизирана. Производство едва ли има, за складове може би се използват част от сградите, но си представете за какво цялостно каре говорим - от Цариградско чак до  Шипченски проход.

Което ме подсети да питам - на кръговото на 4 километър, на територията на ТЕЦ (Трайчо Костов), какво точно строят - жилищна или многофункционална сграда?

# 446
Аз се чудя откъде ще се намерят хора да се засели това чудо, дето се е настроило в София през последните години, плюс "инвестиционните намерения" няколко години напред? То трябва цяла България тук да дойде.

# 447
Това каре е идеално за комплексно застрояване или за нещо като "затворен" комплекс за ИТ-та, за млади и (може би) образовани семейства. Само ДГ и училище им липсва, малко е в ниското и с голям трафик, но пък е "комуникативно" Laughing, близо до ИТ офиси, търговски обекти и т.н. Някой, чел повече инвеститорски хвалби на бъдещи "проекти", може да допълни.

# 448
  • София
За Бизнес с гради е много по-подходящо. Освен това, с тия големи булеварди и достъпи ограниченията откъм височина ще са никакви.

Друг е въпроса, че с тоя Ковид търсенето на бизнес сгради намалява.

# 449
Че конкуренция на бившия президент да правят?!? По-скоро - не.
Не че мястото е лошо за бизнес сгради. Просто предполагам, че ще предпочетат да застрояват Техпарка.

Общи условия

Активация на акаунт