Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 48 058
  • 808
  •   1
Отговори
# 540
Блока е от ниските ЕПК на 8етажа е .Между етажите е пълно е цветя и няма боклуци. Но се замислих,че например домофонната система е стара и не е сменена например дограмата между етажите.Това ме навежда на мисълта,дали има разбирателство между съседите.

# 541
Преди и нашата дограма на входа не беше сменена, преди 3-4 години я сменихме. Това едва ли е показателно.
За мен Слатина не е лош квартал, сравнително близо до центъра, има градини, училище, горе-долу се намират места за паркиране.....

# 542
Зависи в коя част на Слатина е, има и кофти ъгълчета. Това, което аз намерих на картата, е ж.к. Христо Смирненски.

# 543
Да, Христо Смирненски се води.  В частта при ул.Марко Бочар. От едната тераса се вижда гората зад Академик.

# 544
Добро е мястото, според мен. Има си всичко. Ул. Гео Милев си е натоварена, предполагам, но то няма пълно щастие.  Ако те вълнуват детски градини и училища, ги провери.
Блокът не изглежда особено поддържан отвън, но отвътре ти ще си го видиш.

# 545
Привет на всички Simple Smile

Някой, който все още живее или до скоро е живял в Дружба (2), може ли да си даде мнението за квартала?
Как са яслите, детските градини и тн.
Артекс строят сграда там и изглежда доста апетитна.. за това и интересът към квартала.
Здравей! Ами аз не намирам за приятен квартала - в един от тамошните блокове живеят мои приятелки и честно казано мисля че квартали като Орландовци, Хаджи Димитър, Света Тройца, та даже и Младост 3,4. Може да има градини и хубави гледки, но според мен, не копувай там жилище. Ако имаш ограничен бюджет - не се притеснявай, ако си го направиш хубавко вътре, и блока е ново строителство (перспективен) - ще имаш много приятни години. Желая ти приятни избиране на жилище!

# 546
Момичета, а имате ли идея какво става с гетото срещу Двореца на децата? Има доста новопостроени кооперации около улица Позитано в частта след Константин Величков. Чудех се дали не е започнал някакъв процес на изкупуване на римските къщи и застрояване.
Частта на Пиротска около Центъра за нарломании беше много неприятна, но след преместването му е много по-добре.
Чудя се има ли някакъв шанс това да се случи и с участъка зад и в дясно от Нипроруда? Харесала съм имот в сградата над фитнеса Balla Jym, на ул. Райна Княгиня 9.

# 547
  • София
Аз съм на обратното мнение.
Хубав квартал, развива се стремглаво, изключително удобен с добра инфраструктура, има ДГ и читави училища, магазини, заведения, ресторанти.

Артекс точно не, но има прекрасни имоти в други жилищни сгради.

# 548
  • София
Момичета, а имате ли идея какво става с гетото срещу Двореца на децата? Има доста новопостроени кооперации около улица Позитано в частта след Константин Величков. Чудех се дали не е започнал някакъв процес на изкупуване на римските къщи и застрояване.
Частта на Пиротска около Центъра за нарломании беше много неприятна, но след преместването му е много по-добре.
Чудя се има ли някакъв шанс това да се случи и с участъка зад и в дясно от Нипроруда? Харесала съм имот в сградата над фитнеса Balla Jym, на ул. Райна Княгиня 9.

Гетото си е там и няма тенденция за изнасяне...

# 549

Гетото си е там и няма тенденция за изнасяне...

Гетото си е там, но на око е останало около 30-40%, значи след 10-15г може и да го няма, трудно е да се каже.
От източната страна на К. Величков са останали много малко цигански къщи, предимно на първа линия, всичко отзад се застрои, има поне 5 строежа в момента и 5-10 завършени последните 2-3 години. От другата страна на булеварда обаче е по-зле, и там има няколко нови строежа, но може би само 2-3, останало си стои за сега.
Проблем би било а се намери училище без цигани, те май ходят в 67-мо и едно на Стамболийски и Д. Петков. Първото без цигани май е 30-то до мола на 2 спирки с трамвая или 15 мин. пеша. Естествено има и в другите посоки, но не ги знам.

# 550
Благодаря, момичета, за информацията за гетото.
Детски градини и училища не ме вълнуват, тъй като детето учи 91 НЕГ.

# 551
Здравейте! Какво мислите за района около бул.Бъкстон (разглеждахме блок на самия булевард). Вчера се разходихме там и никак не ми допадна - имаше порутени сгради от страната на Борис, кофти тротоар, никакви магазинчета не видях за бърз пазар. Булевардът е малък, но пък шумен заради паветата. Все пак е напълно възможно мнението ми да е субективно и прибързано.

# 552
  • София
Предполагам това е павираната част между Каблешков и Борис. Скоро ще го асфалтират, беше заложено в плана на Кметицата на район ККрасно село.
Пазар има на 100метра пеша - пазар Борово. Лидл и Кауфланд са още по-близко. И 6-то районно е там, което е плюс. Има места за паркиране все още, което е огромен плюс

# 553
  • София
Не познавам квартала, но щом не ти допада - търсиш на други места.
Не всеки може да се примири с постоянен шум от коли.

# 554
Аз нещо не схванах как така Бъкстон пък от страната на Борис? И къде има павета между Каблешков и Борис?

Общи условия

Активация на акаунт