Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 48 042
  • 808
  •   1
Отговори
# 585
Овча Купел е с цели 3 части (и то буквално отделени на части, а не като някои други квартали, където разделението е само в главите на някои хора), като само 1-вата част е граничещ район. Там една полянка ги дели от “махалата”. За това и има много цигани. Старата част на Овча Купел е далеч от тях и няма цигани.

# 586
Обеля е по-зле по всички показатели от всички изброени квартали, с които я сравнихте.
Да, ама апартамент в Обеля се намира за 60хил евро, което автоматично те оставя със 100хил евра в джоба, ако си ги приготвил да ги хвърлиш в друг квартал. Значи дилемата е дали да пътуваш 20мин повече до центъра и 10мин повече до магазина, но да имаш 100хил евра свободни, или обратното.  За доста хора това хич не е "зле". Wink

# 587
Да, ама апартамент в Обеля се намира за 60хил евро, което автоматично те оставя със 100хил евра в джоба, ако си ги приготвил да ги хвърлиш в друг квартал. Значи дилемата е дали да пътуваш 20мин повече до центъра и 10мин повече до магазина, но да имаш 100хил евра свободни, или обратното.  За доста хора това хич не е "зле". Wink

Точно това беше и моята гледна точка, макар и за не толкова екстремни разлики - дали около ИСУЛ или в Оборище. Само дето в Оборище имаше само онова срещу Телевизията (Сан Стефано плаза), а там разликата беше 150 000 - 200 000 евро.

# 588
Само дето изборът логично не е между Оборище и Обеля, че да ти останат едни 100 - 150 хилки.
Между ОК2 и Обеля ще ти останат колко - 10?20?    Ще си струва ли?

# 589
Не мисля, че ако някой има излишни 100 000 ще си купи жилище в Обеля.

# 590
Овча Купел е доста скъп, заради студентите.

# 591
Заради метрото по-скоро.

# 592
Да, бюджетът е важен, но на човек, който има пари за имот в Обеля + 100 хил. отгоре, надали това ще му е приоритет.

# 593
Няма разлика между Обеля и ОК-1 и 2 като качество на локацията, поне според мен. Метро в Обеля има от доста отдавна. Трамвай и автобус също. Студенти няма, ама няма и център за бежанци.

# 594
Израснала съм в областен град, посещавам го и сега. Пейките и беседките с насядали комшии са част от пейзажа и кварталната култура. ( Не става дума за бесни пияници) Едва ли същата гледка в Обеля, ще е проблем за някой, който е свикнал с нея. А и има значение дали апартамент в Обеля се купува от научен сътрудник или от човек с обикновена професия - образно казано.

# 595
Бесни пияници - едва ли, а просто обикновени битови алкохолици - и мъже-кибици, и цели семейства.
Т.е. в случая не говорим за кварталните бабки и дядковци, които седят по пейките и клюкарят от скука.

# 596
Няма разлика между Обеля и ОК-1 и 2 като качество на локацията, поне според мен. Метро в Обеля има от доста отдавна. Трамвай и автобус също. Студенти няма, ама няма и център за бежанци.
Според мен има. Ти си живяла в Обеля, аз в ОК2 и всеки има частична база за сравнение. Избягах заради транспорта /липсата му/, сега с метрото основният проблем на ОК2 е решен.

# 597
Не съм живяла в ОК (2), но съм работила там. Та имам впечатления, освен външния облик, и от хората.

# 598
Е, нали ти каза, че дори не смееш да пуснеш детето си на училище в Обеля?

# 599
Така е, но същото мисля и за ОК-2.

Общи условия

Активация на акаунт