Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 48 073
  • 808
  •   1
Отговори
# 480
Тази сутрин по ТВ гледах репотраж за ограбени от роми деца в кв. Красна поляна, Света Троица, Илинден. Това си е проблем определено и трябва да се стопира навреме.

# 481
  • София
Тази Света Троица много съмнителна, аз съм си пуснал филтъра да я обхваща, но за сега оставам със смесени впечатления.

И аз предпочитам зелената зона, макар че най- много си зависи от микролокацията. Бил съм (и продължавам да бъда) на гадни места и в двете зони Simple Smile

Използвам момента да ви питам с какви впечатления сте за частта на Гоце Делчев, която граничи с Ман.Ли ? Ходих на един оглед, блокът беше съвсем близо до колелото на автобусите и тролеите, което е ОК, както е и много близо до Южния и доста магазини. Обаче видях, че са разширили Каблешков и е станал сравнително натоварен. Блокът беше съвсем до него. Където минах през квартала беше голяма кал и коли една върху друга, нямаше тротоар даже да мине човек. Пред въпросния блок положението беше същото, а общите части също бяха доста кофти, отпред нахвърляна храна за котки, накисната от дъжд и кал. Мислех, че е по- уреден като квартал, може би като стане зона?

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 20:30 от Adventures7

# 482
Адвенчър, най-вероятно си бил на оглед в МанЛи на границата с Гоце Делчев. Без значение какво ти обясняват продавачи и брокери. Гоце Делчев свършва до Каблешков, на север от него, и е уреден квартал, има си тротоари и зелени площи. А,и на изток до Луи Айер, после е друга ливада, Кръстова вода.
Иначе паркирани коли има, но може да се върви, поне в частта около 73-то и ДКЦ то е така
Приятелка като теб така, ходи, гледа  в Гоце Делчев, с цена като за там, а на изповядването в нот акт се оказва, че пише Манастирски ливади изток.  Ама вече късно.

В Св Троица лично аз не бих гледала.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 20:58 от Анонимен

# 483
  • София
Аз съм в Гоце Делчев, зад Биллата на бул. България и кварталът много ми харесва. Около Костенски водопад, 73-то СУ до Т. Каблешков и Биллата си има тротоари и да, има кал, но то в цяла София е така. Има по-малко места за паркиране, но се намират. Има магазини, ресторанти(като са отворени), училища и свестни хора. Спокоен квартал със зеленина, има и парк.

# 484
Тази сутрин по ТВ гледах репотраж за ограбени от роми деца в кв. Красна поляна, Света Троица, Илинден. Това си е проблем определено и трябва да се стопира навреме.
Е като мине карантината в Европа и отворят за пътувания, ще се оправят нещата Satisfied

Където минах през квартала беше голяма кал и коли една върху друга, нямаше тротоар даже да мине човек. Пред въпросния блок положението беше същото, а общите части също бяха доста кофти, отпред нахвърляна храна за котки, накисната от дъжд и кал. Мислех, че е по- уреден като квартал, може би като стане зона?
Основно правило на кварталите е, че където е било кално пак ще бъде такова, същото важи и за останалия боклучак дето се размята. Astonished

# 485
  • София
Точно на границата беше. На Каблешков, но откъм Южен парк. Старо строителство. И аз знам, че е хубав квартал, разходих се и всичко беше наблизо, но частта около въпросния блок беше доста кофти.

# 486
  • София
Има и такива блокове. Затова винаги съветвам да се огледа около блока, да се слезе пеша от последния етаж до входа. Така разбираш какви хора го населяват и решаваш дали може да живеете заедно. Колкото и уютно да се ремонтираш ако на излизане от блока газиш в изсипана от балкона яхния  за котките или те замерят с кокали за блоковото куче.....

# 487
О, това с изсипаните боклуци ми е болна тема. Angry Трохи за гълъбите, кокали за кварталните помияри и кутийки с манджа за котките е голяма свинщина. И не е до квартал.

# 488
Мен основно подпетените сандали и чехли и старата бяла техника пред вратите ме вбесяват там, където съм ги виждала. Ужасно грозно е.

# 489
още една безсмислена статия, тип "и аз да се изкажа"

https://www.economy.bg/realestate/view/43467/-Na-zhilishtniya-pa … lastva-kupuvachyt

# 490
Здравейте, имате ли впечатления от качеството на строителството на новите бели блокове в Дружба 2, Цариградски комплекс?
Четох, че имат проблеми с парното и топлата вода, но не знам дали са разрешени

# 491
Ако имате възможност отидете на място и разпитайте живущите, има вече обитаеми апартаменти.

# 492
Здравейте, имате ли впечатления от качеството на строителството на новите бели блокове в Дружба 2, Цариградски комплекс?
Четох, че имат проблеми с парното и топлата вода, но не знам дали са разрешени

Моя позната продадоха там, но не мисля, че е заради проблеми, а им беше тясно.

# 493
  • София
Качеството е добро, добри разпределения, има повече от чудесни апартаменти. Страхотна локация, всичко наблизо, но са страшно депресивни, наблъскани, слънце не ги вижда, никаква архитектура, абсолютни общежития.
Лично мнение.

# 494
Здравейте дами! Напоследък започнах да се интересувам от имотите в София и искам да чия вашето мнение за някои столични квартали. Аз съм голяма обужателка на жк Белите Брези и мисля че е доста привлекателен квартал. Някакси високите и големи ЕПК блокове го правят доста уютен. Има зеленина, градинки и сносен транспорт. Какво мислите за него? Чудя се дали си заслужава там да си купя жилище, затова питам.  В момента живея в сграда ново строителство в началото на кв. Орландовци. Аз имам много ценни спомени в Орландовци и много си го харесвам. Бих желала да чуя и Вие какво мисите за Орландовци . Моята сестра живее в квартал Изгрев и е доста доволна и ме съветва там да гледам, а не Белите Брези. На какво мнение сте. Найстина търся хора за съвет, моля помагайте. BlushBlushBlush

Общи условия

Активация на акаунт