Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 48 049
  • 808
  •   1
Отговори
# 525
Че то в момента без направена инфраструктура около строеж (улица+тротоари) не получават акт 16. Инвеститорите си плащат като стой та гледай. Визирам наистина актуални строежи. От предишни години си е било друго.

# 526
Качеството е добро, добри разпределения, има повече от чудесни апартаменти. Страхотна локация, всичко наблизо, но са страшно депресивни, наблъскани, слънце не ги вижда, никаква архитектура, абсолютни общежития.
Лично мнение.
Съгласна съм. Обаче на мен ми харесват изключително много като архитектура. Но това, разбира се, е въпрос на вкус.

# 527
За мен понятията чудесен апартамент и липса на слънце и светлина, на простор и лоша архитектура нещо не се връзват....

# 528
Аз лично идея си нямам дали има слънце или няма, признавам си, така че този въпрос не мога да го коментирам.
Имах предвид, че на външен вид, чисто естетически, ми харесват много.
Това, естествено, е въпрос на предпочитания. Не един може да му харесват, за друг може да са отвратителни и това е напълно нормално.
Впрочем, това със слънцето също е субективно. Аз слънчеви стаи не понасям, северното изложение ми е любимо. Но пък има много хора, които обичат слънчеви стаи.

Това, че нещо не ми харесва на мен, не означава, че това нещо е гадно и че няма да се хареса на друг.

# 529
Здравейте, имате ли впечатления от качеството на строителството на новите бели блокове в Дружба 2, Цариградски комплекс?

Всеки ден минавам от там. Има дни, в които аромата на фекална яма е доста силен. Дори през зимата. Вече има осезателен недостиг на паркоместа в района. А заселилите се в комплекса са от цяла България - всякакъв говор и различни навици, събрани в едно....

# 530
  • София
Вчера пуснах дрона от терасата да разгледам "най-развиващите" се квартали в София - ПЗ Хладилника и Кръстова вада. На който му е интересно, ето малко сурови снимки: http://u.pc.cd/K03

# 531
Здравейте, имате ли впечатления от качеството на строителството на новите бели блокове в Дружба 2, Цариградски комплекс?

Всеки ден минавам от там. Има дни, в които аромата на фекална яма е доста силен. Дори през зимата. Вече има осезателен недостиг на паркоместа в района. А заселилите се в комплекса са от цяла България - всякакъв говор и различни навици, събрани в едно....
Един път не съм усетила фекална яма.

И пази боже да не са всички кореняк софиянци.

# 532

Споделих лични наблюдения. Най-вероятно имам по-обострено обоняние или твоето е по-затъпено.
И за “кореняк софиянците“ не си схванала правилно думите ми. Даже изобщо не си разбрала какво искам да кажа.
Първо - такива вече няма.
Второ - хората си вървят с умствения багаж.
Ако си свикнал да живееш щастливо на село и да не се съобразяваш с коли и пешеходни пътеки или да си свикнал да си тупаш покривката от балкона....ами така ще си и в град, независимо дали е Сф или Пв.
За друго да си се засегнала?

# 533

Споделих лични наблюдения. Най-вероятно имам по-обострено обоняние или твоето е по-затъпено.
И за “кореняк софиянците“ не си схванала правилно думите ми. Даже изобщо не си разбрала какво искам да кажа.
Първо - такива вече няма.
Второ - хората си вървят с умствения багаж.
Ако си свикнал да живееш щастливо на село и да не се съобразяваш с коли и пешеходни пътеки или да си свикнал да си тупаш покривката от балкона....ами така ще си и в град, независимо дали е Сф или Пв.
За друго да си се засегнала?
Добре не съм те разбрала правилно, но и ти не се изрази много точно Simple Smile

По начина, по който прозвуча, си е баш за засягане иначе Simple Smile

# 534
“Има дни, в които аромата на фекална яма е доста силен. Дори през зимата. Вече има осезателен недостиг на паркоместа в района. А заселилите се в комплекса са от цяла България - всякакъв говор и различни навици, събрани в едно“

Това е информация от лични наблюдения. Нямам идея защо се засягаш от нея. За някого може да е полезна, въпреки, че за тебе е обидна /???/. Най-вероятно очакваш извинение и ако се налага ще ти се извиня.

# 535

По начина, по който прозвуча, си е баш за засягане иначе Simple Smile

Е, защо пък да се засягаш? Да, може да мирише на мръсен канал. Не само там, навсякъде е възможно. Зависи от течения на въздуха и много други неща. Понякога и от канала пред моя вход мирише ужасно, а пък, ако съм имала късмета да спра колата до него, да не говорим и вътре как смърди..... и какво? Да се засегна? Че защо.....  Освен да се отиде да се търси сметка на кметицата, а и тя едва ли ще помогне, не виждам каква е драмата, че някой е казал, че мирише....

А за манталитета - и кореняк софиянците не падат по долу от селяните от дивите балкански чукари. Над нас живее жена, софиянка, възрастна...(не да кажеш тийн някакъв) и не спира да си тупа през терасата, даже като си изчисти цветята и сухите листа също през терасата. Падат на моята, разбира се.... един ден деликатно ѝ намекнах, че имам "някакви странни сухи листа и клечки...откъде ли са се взели...?!?" А тя - А, сигурно вятърът ги е довял....

Големият проблем на София, чиито резултати ще дойдат съвсем скоро е свръх застрояването без мисъл за инфраструктура, паркове, градини, училища, паркоместа. И не виждам дори желание да се работи в тази посока....

# 536
Ох, и аз не съм се изразила ясно явно. Всъщност съм съгласна почти изцяло с вас.

Няма смисъл да спорим за глупости. Айде без лоши чувства Simple Smile)

# 537
.... един ден деликатно ѝ намекнах, че имам "някакви странни сухи листа и клечки...откъде ли са се взели...?!?" А тя - А, сигурно вятърът ги е довял....
Ми така де, вятъра ги довял, едва ли се е целела нарочно в твоята тераса, освен ако не си засегнала аристократичната ѝ нежна душа.

Разгледах снимките от Вадата ... покъртително! Сякаш извънземните са нацвъкали и урбанизирали някакво поле. Ниско, високо, огромно, малко, къща ... с улица, често на зиг-заг, или кални бани, нали е модерно. Close

# 538
Здравейте, харесали сме си апартамент в Слатина,бл.48,ЕПК  ще съм благодарна,ако има живеещи в района да споделят за живота в района. Предимства и недостатъци.Благодаря предварително!

# 539
  • София
Важното е на вас да ви харесва и да ви е удобно. Огледайте ЕПКто, качете се с асансьора до последния етаж и слезте пеша надолу. Така ще видите как са етажите, дали има в общите коридори саксии с бурени,  стари уреди и мебели, дали е чисто. Огледайте и от вън - общото впечатление от блока. Дали около вашия апартамент има разни тип клошарски балкони с натрупани боклуци - и те са проблемни.
Иначе тук ще свият презрително устенца, че блока е цяло село, че близо до Слатина има мангали, у-щата и детските градини не са елитни като в долни Лозенец. Ill

Общи условия

Активация на акаунт