Плюсове и минуси на кварталите в София - 10-та тема

• 48 046
  • 808
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз нещо не схванах как така Бъкстон пък от страната на Борис? И къде има павета между Каблешков и Борис?
Булевард Бъкстоб в частта си между бул. Цар Борис 3 и бул Тодор Каблешков е павиран все още.
https://www.google.com/maps/@42.6711103,23.2771549,3a,75y,207.73 … 00!7i16384!8i8192

# 556
Ахаа, ами така кажете де - между 6-то и Каблешков, че съвсем се озадачих. И какво щели да асфалтират там ли? След колко 10 години обаче?

# 557
  • София
Предполагам това е павираната част между Каблешков и Борис. Скоро ще го асфалтират, беше заложено в плана на Кметицата на район ККрасно село.
Пазар има на 100метра пеша - пазар Борово. Лидл и Кауфланд са още по-близко. И 6-то районно е там, което е плюс. Има места за паркиране все още, което е огромен плюс
Ами 6-то районно не го знаят всички, докато Борис го знае цяла България.
Кметицата на Красно село беше залегнало в предизборната й кампания това асфалтиране

# 558
То хубаво е залегнало в програмата ѝ, ама дали ще ѝ отпуснат бюджет от СО, като се има предвид от коя партия е.

# 559
  • София
Абе и на Триадица не е от ГЕРБ пък за мен младото момче направи много за няма и 2 години.
Красно село е потрес

# 560
Благодаря за информацията, трябваше наистина да поясня, че става въпрос за частта в близост до 6-то РПУ. На мен ми хареса, че е близо до трамвай 5, пазарите, училището 142-ро също е много близо. Но на ММ не му допадна булеварда и не го виня, неугледен е в тази си част.

# 561
  • София
Здравейте, харесали сме си апартамент в Слатина,бл.48,ЕПК  ще съм благодарна,ако има живеещи в района да споделят за живота в района. Предимства и недостатъци.Благодаря предварително!
Здравей, аз живея в Слатина , срещу Китайския ресторант. В последните години кварталът се пренасели доста, особено в частта около пазарчето. И сега продължават да строят на всевъзможни местенца.....Моите деца учат в 109 ОУ, аз съм доволна от училището. Има медицински център, аптеки вкл денонощна, магазини вкл денонощен, офиси на куриерски фирми, близо е до Плиска, има парк, детски градини, училища, пицарии. Не знам точно какво те интересува, ако имаш конкретни въпроси ще се опитам да отговоря.

# 562
Здравейте! Какво мислите за района около бул.Бъкстон (разглеждахме блок на самия булевард). Вчера се разходихме там и никак не ми допадна - имаше порутени сгради от страната на Борис, кофти тротоар, никакви магазинчета не видях за бърз пазар. Булевардът е малък, но пък шумен заради паветата. Все пак е напълно възможно мнението ми да е субективно и прибързано.

На мен ми харесва, стар квартал, много дървета.
Доста коли минават, де, че и автобус. Та може да е шумно откъм булеварда точно.

# 563
Здравейте, не съм от София, но ми предложиха да закупя жилище в обеля, което ще е до метрото. Можете ли да ми кажете Обеля хубав квартал ли е?

# 564
  • София
В сравнение с Изток, или как?

# 565
Кофти е, ама.... И в Обеля хора живеят. Поне има метро.😀

# 566
За да купиш в Обеля, трябва да е доста атрактивна цената. Иначе не.

# 567
Кажи до какви пари може да дадеш и за какво искаш да го ползваш и по-може да помогнем.

# 568
За да купиш в Обеля, трябва да е доста атрактивна цената. Иначе не.
Например да ти го подарят. И после веднага да го продадеш.
Предполагам, че вече няма нищо общо с онази Обеля, когато направиха метрото и всички се возехме дотам и обратно за проба. Слизаш на наземната и си като в Швейцария - поле и крави.

# 569
  • София
Обеля е панелен квартал, има и доста нови сгради. Засега не е презастроено,  има въздух между сградите. Квартала се води за по-бедни хора,  но пък е с удобен транспорт. Цените са малко по-ниски от други райони. Имах колежки от Обеля, споделяха, че квартала е много спокоен, децата играят около блоковете, хората се познават. Сестра на ММ живее там, ходим на гости - и аз съм с добри впечатления от спокойствието. Сина и се ожени и избраха да си купят НС пак в Обеля. Не, че не са имали възможност за друг квартал, то все е ипотека. Но така решиха с жена му, доволни са.
Трябва да се отиде на място, да се разгледа и тогава да решиш.

Общи условия

Активация на акаунт