🍒Черешката на тортата – сезон 15🍒

• 57 845
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 945
Масата защо е без покривка? Някак неуютно е така.

Досега нито една вечер не е имало хубаво подредена маса. Покривка, ако е имало , е като омачкан чарфаш (снощи и оня ден беше така, първата вечер не помня). Никакво старание в презентацията.

# 946
  • в сърцето на държавата
Не можах да разбера точно как се прави десерта ,тази вечер ?

# 947
  • София
След толкова критики мислех, че по-малко ще даде.

# 948
След толкова критики мислех, че по-малко ще даде.
Да! И аз си викам, сега ще плясне една четворка... То цяло шест му се откъсна от сърцето.

# 949
  • София
Не разбирам, как някои толкова са амбицирани да спечелят тази престижна /почти като Оскар Joy/ титла на шеф Маньо, че са готови да се излагат, без да усещат, каква лоша услуга си правят.
Бравос, Дичо....

# 950
  • София
Изложи се Дичо
То аз съм против масовите десетки, но когато всички са в хора и масово си ги раздават, то да се заяде точно за пуйката, ами прозира яко...
Манчев пък как му даде сърце да даде 6 на всичко това което се приготви тази вечер. Тц тц
Разочарован съм от финала с тези оценки, иначе поредна позитивна вечер.

# 951
Значи тази седмица Сано и Василена с Калоян успяха да ми привлекат вниманието.
Обаче утре Спасови ще ни пррдставят любимия десерт на Л. Живкова и разядка на В. Михов и колкото и да е Балкантурист, може би.
Както предположихте плакета сигурно ще е за тях.

# 952
Мерси за мелодията.
 Точно шеф е професията, думата произлиза от френското chef se cuisine - шеф на кухнята. В българия е главен готвач, шеф, има сю-шеф зависи от поста, който се заема в кухнята.
Манчев по принцип не му обръщам внимание, но днес прекали тотално. Голямо мрънкане, голямо чудо. Иначе ви харесаха, не съм правила пюре с миксер, но маслото ще го направя.

# 953
  • София
И народни танци ще играят
Всичко ще зависи от Манчев, предполагам че останалите семейства ще дадат десетки.

# 954
В българският едно време им казваха майстор готвач, майстор пекар, майстор сладкар. На  най главния, от всички раздели на кухнята - Майстор.

# 955
  • София
Манчев май му е сърдит на тоя, че го е напуснал и ся си му го връща.

# 956
Мале, що масло се изля тази вечер. Добре, че не им станаха сирената, щяха да задръстят нечии артерии. Иначе сигурно им е станало вкусно. И като двойка ми харесват.
Снощи не можах да гледам, не разбрах защо се газираха така Дичови за супата. И месце опитват често. Аз не харесвам фанатизирани вегетарианци и вегани, още повече, че повечето хора стават такива когато са вече "големи" и преди това са си яли месо, ама те са доста либерални 😁
Манчев пак има проблем с подправките. Заля го момчето с критики, а той се справи супер. Заслужаваха повече от 6-тица.

Аз съм правила пюре на лепило, но с пасатор. Може би с миксер се получава. 🙄

# 957
  • София
Свежа вечер!
Липсата на покривка на такава маса ми бодеше очите. Може би защото са у приятели и не са имали подходяща 😉. Бяха малко пренавити и затова не им се получи фондьото и пуйката се попрепече, но това са бели кахъри. Иначе се представиха много добре и бяха много сладки. Всички са много позитивни. Дори Дичови се поочовечиха 😂.
Хареса ми тази седмица като цяло. 🥰
На мен най-много ми харесаха Сано и Нели. / Сармите с пуешко са ми в списъка за тази зима 😉/
П.П. Манчев ги поряза, защото тук имаме професионален готвач все пак. 😉 Но за Нели и Сано...😤

# 958
  • софия
Пюрето става лепило, когато се ползва пасатор. С бъркалките на максера не съм пробвала, но бих. Изглежда по-лесно разбъркването.
Както в началото точно тази двойка не ми беше най-симпатична, така тази вечер ми станаха супер сампатични. Добре си се разбират, Василена е готина в общуването, Калоян е по-притеснителен, но е симпатичен, когато не седи като глътнал бастун.
Тази седмица е приятна, с нормални хора.

# 959
Хайде вегетарианците налазиха пуйката.
Поне да не казват,че са вегетарианци. Те по-често от мен ядат месо,без да съм вегетарианка.
Такива като тях не бях виждала до сега, направо са смешни.

Общи условия

Активация на акаунт