🍒Черешката на тортата – сезон 15🍒

• 57 835
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 960
Точно така. Вманиачени вегетарианци не е хубаво нещо, но тези всяка вечер ядат месо!

# 961
  • София
С глас се смях, като Манчев при поредното мърморене за подправките, вмъкна, че трябвало "само една мащерка..." Joy Каква изненада!!

Приятна вечер, интересно ми беше как ще готви професионалистът. Десерта и аз не разбрах как го направиха.

Дичови, душиците, колко пуйка опапаха, та и критика ѝ спретнаха? Разбирам да бяха казали, че намаляват с една точка, защото нямаше вегетарианска гозба, но те май забравиха вече, че са вегетарианци... То и аз бих предпочела такива, дето си хапват без да се превземат и потрисат, но станаха смешни в това амплоа. Grinning

# 962
  • Варна
Аз го харесвам гладко (пюрето). Не обичам бучки.
За това си има преси за картофи.С миксер става лепило.
И на мен не ми харесва с миксер, нещо не ми е вкусно, усещам дъх на метал или на нещо друго не мога да определя.

# 963
  • София
Аз го харесвам гладко (пюрето). Не обичам бучки.
За това си има преси за картофи.С миксер става лепило.

Нищо подобно! Никога не ми е ставало на лепило, нито на баща ми през последните 40 години. Става си пухкаво, оставям част от водата, в която са се варили картофите, добавям масло и малко прясно мляко, сол.

Вечерята ми хареса, положителни са ми, изненадата беше много хубава.

Изненадват ме Дичови - наистина са странни вегетарианци, големи обяснения зад кадър как не ядат месо, ама... .

Колкото до "шеф" - в България може и да е навлязла от ТВ, но в света е друга работата. Малко инфо: https://en.wikipedia.org/wiki/Chef

А иначе смятам, че от кулинарните предавания в България се повиши хранителната култура.

# 964
Изобщо не бях забелязала, че няма покривка на масата, но ми напрви впечатление златния часовник на Манчев и Дичо, как стои изсулен на стола, нечистоплътен, подпрял шкембака в масата. И после критикува, и критикува, и критикува, и си пийва, и още малко, и още малко....
Голям проблем, че имали и те супа със скариди, ама тя дъхала на нещо морско, на риба. Тц, тц, ми на какво да дъха, на рози?
Тази супа беше от нахут и съвсем различна от пасираните зеленчуци с много праз предишната вечер. А и всеки си прави менюто предварително, никой няма зорлен да седне и да копира.
 Хареса ми Карина, когато каза, че са имали предимството просто да са първи.
Определено Дичо ми е мега, хипер противен, доста по-неприятен ми стана и от чичака, който след като спря с изцепките е направо приятен.
За мен този десерт беше най-доброто сервирано до сега от началото на сезона, не че са много, но все пак. Жалко, че не се видя как го направиха.
Приятни младежи, приятна вечеря, много готина изненада.
Нели нещо беше объркала грима или осветлението беше зле, но така лъщеше.

# 965
Дичо дали ще свали шапката тая седмица, или.... някога изобщо?! Чудя се дали спи и се къпе с нея

# 966
  • Варна
Дичо дали ще свали шапката тая седмица, или.... някога изобщо?! Чудя се дали спи и се къпе с нея
На мен пък не ми пречи шапката му, даже и не забелязвам че е с такава.
Дичо, Митко Щерев.... така си се харесват хората, нито моя нито работа на някой друг е да им налага как да се показват.

# 967
Едната от вечерите беше и с шапка, и с очила на масата. Лош вкус и комплекси, според мен.

# 968
За десерта не обясниха точната технология, но казаха, че е от карамелузирани ябълки, поляти с крем Забайоне и май парченца бананов хляб отгоре. Ябълките и крема си ги направиха сами, но хляба не разбрах откъде се взе.

# 969
  • София

Черешката на тортата (17.12.2020)
Сезон 14 Епизод 9
  Калоян и Василена

ТОЧКИ за вечерта
Скрит текст:

Скрит текст:

и още
на МОБИЛНИТЕ, тези ЛИНКОВЕ се отварят без всякакви добавки,
   но за да се отворят в браузър на КОМПЮТЪРА

трябва  да се инсталира разширението

В спойлера е показано, как се отварят тези линкове.

# 970
Имам приятел, който така си в постоянно с шапка. Вече не и прави впечатление. Явно не се харесва без

# 971
Едната от вечерите беше и с шапка, и с очила на масата. Лош вкус и комплекси, според мен.
И то големи комплекси....на маса не се седи с шапка, камо ли със слънчеви очила.....прави се на голямата работа, а иначе напоследък хич го няма, ни на външност, ни на готвене, ни с изяви... запуснат и мърляв, брррр!

# 972
  • София
Направи ми впечатление как на Сано му идват естествено шегите и му се получават, поне в моите очи; а при Дичо като че все има една злобичка, една надменност, знам ли... Иначе уж забавен го раздава и той.

# 973
  • ВАРНА
Тъй като няма тема  пък е много близка  пиша тук -
 Ловци на храна  на Шеф Токев което се излъчва всяка  неделя на обед 12.30 ч.  - ще има извънредно коледно издание на 24 декември от 12.30 часа по би ти ви! 

# 974
  • София
Тъй като няма тема  пък е много близка  пиша тук -
 Ловци на храна  на Шеф Токев което се излъчва всяка  неделя на обед 12.30 ч.  - ще има извънредно коледно издание на 24 декември от 12.30 часа по би ти ви! 
Даже не знаех,че има такова, сигурно от десетина години не го гледам бтв-то. Бтв пусках само за Мастършефа, ама последния след отлагането не го догледах.Сетих се да пусна края на финала.

Общи условия

Активация на акаунт