Професионални серии за коса 143

• 43 334
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
Casual, серумът на Moroccanoil e хубав, а цената му в beautymall и arlen е още по-хубава.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 15:22 от Аня Филипова 649504

# 571
Здравейте, момичета! През черния петък си купих шампоан и две големи маски Макадамия, защото четох много положителни мнения. Освен това взех и Керастас термик с цимент. За съжаление нито един от продуктите не прави нищо особено с косата ми. Макадамиите са като маски от магазина, а съм заредена за 2 живота напред. Има ли други недоволни от тях?

# 572
  • София
Здравейте, момичета! През черния петък си купих шампоан и две големи маски Макадамия, защото четох много положителни мнения. Освен това взех и Керастас термик с цимент. За съжаление нито един от продуктите не прави нищо особено с косата ми. Макадамиите са като маски от магазина, а съм заредена за 2 живота напред. Има ли други недоволни от тях?

За класическата маска ли става въпрос?

http://www.zlatnaribka.com/maska-s-makadamia-i-argan-macadamia-n … eep-repair-250-ml

Каква ти е косата? Третирана, не третирана, какъв косъм, Какъв ефект търсиш?

# 573
Можете да ги пуснете в групата за размяна Simple Smile

# 574
Въпрос към ползващите бондера на ФК - усещате ли леко засушаване и изостряне на крайчетата от него? Налага се да сложа масло след него на суха коса, за да ги омекотя, не ми се беше случвало скоро това та мисля че е от него.
Да, усещам такъв ефект и ми харесва, защото косата ми е тънка и мека и така се уплътнява и заздравява, също заглажда при мен.
Според мен този бондер не е подходящ за суха, плътна, гъста коса. Така че, ако имате дебел и твърд косъм, нуждаещ се по-скоро от омекотяване и хидратация, не мисля, че ще ви хареса.

# 575
  • София
Здравейте, искам да попитам тази маска каква се води - протеин, хидратация или балансирана, и вие с какво я съчетавате?

В опит да не натоварвам косата с хидратиращи продукти само сложих по скалпа Napura stamingen, измих два пъти с Redken extreme, после стоях с маската 30 минс и косата ми си остана заплетена на места и не ми хареса ефекта. Дали не съм я комбинирала грешно?

# 576
Melisande протеинче си е това. Пробвай да я запечаташ с хидр. балсам следващия път.

# 577
Слага ли финиши накрая,дали пък не са били грешните.Много ми е странно това твое заплитане,има нещо което не е както трябва.Пробвай другия път след Редкен да ползваш балансирана или хидратираща маска,или както казва Пийч,хидратиращ балсам.Подстригваш ли връхчетата често,да не е от това че ги оставяш по-дълго неподстригани.Нещата се получават с проба-грешка,и аз съм ходила отначало като вещица,но на мен не ми пука,важното е,че сега косата ми е добре.

# 578
  • София
Да и аз не мога да разбера заплитането, сиг се дължи на това че косата ми е хем с тънък косъм, хем изсветлена - следователно с кухи и чувствителни дължини, хем изтощена и лесно се заплита.
Подстригвам не само връхчета но и чувствително намалям дължината но проблема остава - след подстригване, дори на 5 пръста дължина косата не се заплита на първите 2-3 миенета и после пак същото.
Не ползвам почти топлинни уреди - най-много ретро преса веднъж в месеца и сешоар за леко подсушаване.
Единствено не се заплита след кафявата капачка или макадамия класическата и терапевтична преса, ама все пак искам да редувам продукти, а не да ползвам само нея.
До тук съм открила че безсулфатните шампоани и влияят мнооого зле и затова не ползвам вече, макар да заграбих един комплект Марокан ойл за боядисана коса - ама на тази цена мога ли да устоя? 🙈
Иначе за финиш сложих нектар термик доста и себастиан дарк ойл и оправих положението.
Мерси мн за мненията
Като изсуша ще update-на

# 579
Mélisande,
Пробвай да замениш маските с балсами с лека формула. Те няма да слепват и утежняват косата. След балсам пробвай да нанесеш продукт, например спрей за разплитане. И вече тогава термо, продукти за стайлинг...
Какви балсами имаш?

# 580
Въпрос към ползващите бондера на ФК - усещате ли леко засушаване и изостряне на крайчетата от него? Налага се да сложа масло след него на суха коса, за да ги омекотя, не ми се беше случвало скоро това та мисля че е от него.
Да, усещам такъв ефект и ми харесва, защото косата ми е тънка и мека и така се уплътнява и заздравява, също заглажда при мен.
Според мен този бондер не е подходящ за суха, плътна, гъста коса. Така че, ако имате дебел и твърд косъм, нуждаещ се по-скоро от омекотяване и хидратация, не мисля, че ще ви хареса.
Аз съм точно със суха, плътна и гъста коса. Която обожава въпросния продукт. Аз - също. Ползвам го от около два месеца след всякакви протоколи. И всеки път ми е ОК. Косата е мека, плътна. Връхчетата са “живи”. Плюс блясък. Няма какво повече да искам от какъвто и да е финиш. Ползвам го само върху изсъхнала коса като последен “щрих”. Незаменим за мен.

# 581
  • София
Ето снимка на косата сега след изсушаване - не съм разресвала напълно крайчетата ама на снимката може да видите как стоят леко оплетени макар силните финиши които косата буквално изпива

Балсами имам керастас за блондинки, philip kingsley moisture extreme но още не съм го пробвала, show за обем, sebastian penetraitt, но само с балсам се сдобивам с топка тел на главата.
Може би ми трябва балсам без изплакване за финиш. Някакви препоръки?

# 582
Аз съм точно със суха, плътна и гъста коса. Която обожава въпросния продукт. Аз - също. Ползвам го от около два месеца след всякакви протоколи. И всеки път ми е ОК. Косата е мека, плътна. Връхчетата са “живи”. Плюс блясък. Няма какво повече да искам от какъвто и да е финиш. Ползвам го само върху изсъхнала коса като последен “щрих”. Незаменим за мен.

На суха коса ли? Аз само на подсушена го слагам, както пише в описанието, иначе не виждам смисъл да го сложа върху всички финиши, които вече съм сложила по косата, нали логиката е да пази и лекува крайчетата. На втори ден косата ми е супер, но веднага след изсушаване някак крайчетата седят груби. Скоро ще я подстрижа малко и ще видя дали тенденцията се задържа.

Мелисанде апелирам да пробваш Moisture Extreme на ФК както самостоятелно, така и като запечатващ балсам след протеинова маска. Когато косата ми реагираше лошо на протеинови маски го ползвах за запечатване и имаше феноменален ефект, хем ползата от протеина, хем нямаше заплитания и сухота.

# 583
Мелисанде,косата ти е изгорена,горките ти дължини.Минум 10см трябва да се махнат още отзад,през другото време яки терапии.Нито Пенетрейт,нито блондиския балсам ще ти оправи косата,слушай патило и препатило.На балсами изобщо не разчитай,катастрофален ефект ще има.Вади Терапист-а и почвай с протеиновите терапии,за финал можеш да си слагаш някакъв хидратиращ балсам за разплитане

# 584

За класическата маска ли става въпрос?

http://www.zlatnaribka.com/maska-s-makadamia-i-argan-macadamia-n … eep-repair-250-ml

Каква ти е косата? Третирана, не третирана, какъв косъм, Какъв ефект търсиш?
Да, точно тази. Косата ми е слаба, изрусена, мога да кажа изтощена. Резултатът е нулев. Вече няколко пъти я пробвах, като стоях около 2 часа с нея, увита с кърпа.  След това сложих малко Цимент Терамик и изсуших. Леко напръсках с Спрея със зелен чай на Афоджи и съм като кошница в главата.

Общи условия

Активация на акаунт