Професионални серии за коса 143

• 43 358
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Същата маска я взех в малък вариант, защото косата ми нито е суха, нито изтощена. Вярно, третирана е, но нямам проблем с цъфнали връхчета и сухота.
Е, при мен дава хубав резултат в посока мекота. Използвам я след прозрачния шампоан Генезис и още под душа косата става "лигава" и разплетена.
Не ми утежнява дори и при 3 употреби седмично и да си призная гръмките обещания в описанието в сайта на ЗР не знам как се реализират предвид че на мен не ми утежнява сравнително здравата коса. Бих казала, че Макадамия малко са засилили обещанията. 😀

Въпросче:
Термото на Керастас https://www.zlatnaribka.com/kerastase/thermiques-termo-zashtita/ … e-termique-150-ml може ли да се използва след всяка серия или е добре само след протеинови?
Ами след него? Какъв да е финишът? Имам мароканойл, леко с шипка на Орайт, камелия на Орайт, череното Чи и за други не се сещам.

И един принципен въпрос - всички финиши ли са хидратиращи и могат да се ползват след всички термици?

Благодаря на всеки, който отдели от времето си да ми отговори! Весели празници! 🎀

# 586
# 587
PeachHoney🌺 Да, слагам бондера точно на вече изсъхнала коса. Откакто спрях да трупам по “сто финиша” - косата ми изглежда в пъти по-добре. След измиване ползвам само някакво термо, защото ползвам сешоар за леко издухване. След това на напълно изсъхнала коса слагам 2-3 помпички от бондера. И всичко е Ок. Днес му “изневерих”. Измих с Moroccanoil за обем, след това - балсам за обем смесен с няколко помпи от олиото за всеки тип коса, защото балсамът сам по себе си за мен е “нищо-не-правещ”.  Подсуших, сложих по дължините само серума blow-dry. Духнах леко със сешоар и завърших с 3 помпи олио moroccanoil. Косата е обемна, мека с прекрасен блясък и добре оформени “чупки”. Без следа от омразния фриз, с който се боря нонстоп.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 23:01 от ~Di~

# 588
  • Варна
lora_1

Смени финишите. И Цимента и зеления чай са протеин. Маската е балансирана и клони към хидратация. Повече ще ти хареса ако я оставиш без финиш-гаранция.  Масло Макадамия нямаш ли? Или Марокан. Това са подходящи финиши в случая. Нектар,Дисциплин,че дори и термикът за дълга коса,блондинското термо....

Мелисандре ама и ти си шило. Косата ти не трае протеин,а ти и го слагаш с шепите и то започвайки с хард шампоан като Редкен екстрийм......Тая комбинация само след преуош с еластисайзър и то минат с пресата. И накрая запечатай с блондинския балсам или Кингсли.

Терапист не е панацея. Моята коса навремето я възстанових точно редувайки Марокан с кафявата капачка и Профайбър само,че реконструктор,но сигурно близо половин година не си позволих да я измия без преуош пък бил той даже и само кокосово масло по дължините за 5мин. Тия 10см.,за който говори Ванеса искат пазене. Премиеш ли ги веднъж започва забавата.

# 589
Anastasiya.glam Дисциплин термика аз много го харесвам, обикновено го ползвам след протеинови или балансирани серии и особено когато търся плътност. Мисля всички изброени финиши можеш да сложиш след него и няма да сбъркаш. Аз обикновено на суха коса слагам или олио на Макадамия или Елексир Ултим, или някое Чи.
А на въпроса "всички финиши ли са хидратиращи" не съм сигурна как да отговоря, специално това което си изброила ти са олиа, а олиата сами по себе си не хидратират, а по скоро запечатват вече наличната хидратация в косъма докарана от предишните продукти. За това и е хубаво те да са последна стъпка и може да ги ползваш след всичко. Ако говорим обаче за някой кремообразен финиш вече е друга темата и трябва да се погледне състава.

# 590
Косата ти не трае протеин,а ти и го слагаш с шепите и то започвайки с хард шампоан като Редкен екстрийм......Тая комбинация само след преуош с еластисайзър и то минат с пресата. И накрая запечатай с блондинския балсам или Кингсли.

Терапист не е панацея. Моята коса навремето я възстанових точно редувайки Марокан с кафявата капачка и Профайбър само,че реконструктор,но сигурно близо половин година не си позволих да я измия без преуош пък бил той даже и само кокосово масло по дължините за 5мин. Тия 10см.,за който говори Ванеса искат пазене. Премиеш ли ги веднъж започва забавата.
Тука малко се разминаваме.Няма коса,която да не трае протеин.Има протеин ползван в неподходящо време и в неподходящо количество.Един месец се опитвах да убедя приятелка да си купи протеинова серия,за да си оправи косата.Тя беше категорично против и изтъкна вашите причини.Накрая склони,поръча си и ги ползва.Онзи ден ми звъни и казва "Поискай от мен каквото искаш,ще съм ти благодарна винаги,косата ми на третия ден след миене изглежда като след фризьор".За протокола,косата и е дълга до кръста,къдрава,ежемесечно боядисвана,влиза в критическа,т.е. хормонално сбъркана и фризьор не е виждала от почти година.

# 591
  • София
Аз залагам предимно на хидратиращи и балансирани продукти ама взех екстрийма защото съм открила за него че ми действа малко по добре и сега взех и тази маска на лореал макар да не намирам протеин в състава и (или поне на моята кутийка).
Сега гледам да редувам - 3-4 измивания хидратиращи/балансирани и след това протеин че да не е без хич.
Явно има разлика от протеин до протеин но не разбирам защо ми е изгоряла косата като се бодисвам сама и боядисвам само корени, без дължини 🙈

Иначе за коси които не са големи любители на протеин препоръчвам този шампоан Редкен

Почвам пак с преуошите на всяко миене и само да споделя че косата е подстригана преди 20 дни

Vanessa ти коя серия препоръча на твоята приятелка?

# 592
Аз съм точно със суха, плътна и гъста коса. Която обожава въпросния продукт. Аз - също. Ползвам го от около два месеца след всякакви протоколи. И всеки път ми е ОК. Косата е мека, плътна. Връхчетата са “живи”. Плюс блясък. Няма какво повече да искам от какъвто и да е финиш. Ползвам го само върху изсъхнала коса като последен “щрих”. Незаменим за мен.

На суха коса ли? Аз само на подсушена го слагам, както пише в описанието, иначе не виждам смисъл да го сложа върху всички финиши, които вече съм сложила по косата, нали логиката е да пази и лекува крайчетата. На втори ден косата ми е супер, но веднага след изсушаване някак крайчетата седят груби. Скоро ще я подстрижа малко и ще видя дали тенденцията се задържа.

Мелисанде апелирам да пробваш Moisture Extreme на ФК както самостоятелно, така и като запечатващ балсам след протеинова маска. Когато косата ми реагираше лошо на протеинови маски го ползвах за запечатване и имаше феноменален ефект, хем ползата от протеина, хем нямаше заплитания и сухота.
Хидратиращ ли е балсам?

# 593
  • Пловдив
Момичета, ползвам сешоар сега зимата, защото няма как да си легна с мокра коса. Обаче адски трудно изсъхва, аз така или иначе не суша до напълно суха, но ми отнема доста време тази процедура. Какво означаваше това?

Да споделя моите впечатления от две серии на Керастаз - Хроноложист (имам от старата версия Ш и М) и терапист (имам само М). Хроноложист я тествах 3 пъти, през период от време. Доста слаба ми дойде, недостатъчна. Очаквах коса като след фризьор, но уви. Терапист точно обратното - много силна серия, правеща косата много плътна и направо двойна. По скоро ще я ползвам като вид терапия от време на време.

Косата ми се чувства перфектно след маската за боядисана коса на Керастаз, но с любимият ми преуош преди това (еластисайзър, силно хидратиращ Б на ФК, рицин, арган, пшеничен зародиш и алое).

В крайна сметка от новата марка Ecru взех Ш и Б за къдрава коса (моята не е такава) и хидратиращ спрей. В банята под душа въобще не разплита косата, не дават индикация, че са хидратиращи, а спрея въобще не разплита (примерно този на Епруваж моментално разплита и косата и мокра ще се разреше без проблем), но като изсъхне ефекта е мека, подхранена коса, която вече суха се разресва много лесно.

Весели празници на всички!

# 594
Подкрепям мнението за Ш и Б на ECRU.

# 595
Момичета,

Вчера правих Olaplex 0 y 3, тази сутрин си измих и сложих Joico Revitaluxe, после Марокан оил и пак ми стърчат накъсаните косъмчета по цялата дължина на косата.. 
Идея как да ги сленга, без преса?... Косата ми е много съсипана.

# 596
Моята коса също не понася протеини, и ефекта е същият като при Мелисанде - тотално заплитане. Дори не е в краищата, тях успявам да ги разреша, а по средата на дължините ( на мокра коса при измиване ) Ситуацията се влошава и м/у измиванията, трябва постоянно да съм с вързана на кок коса, далече от яки/шалове/якета, че и възглавници Wink

# 597
Момичета,

Вчера правих Olaplex 0 y 3, тази сутрин си измих и сложих Joico Revitaluxe, после Марокан оил и пак ми стърчат накъсаните косъмчета по цялата дължина на косата.. 
Олаплекса по принцип действа с натрупване, т.е  няма да видиш веднага ефект. Трябва да минат според мен поне месец - два, за да имаш видими резултати.

# 598
Момичета,

Олаплекса по принцип действа с натрупване, т.е  няма да видиш веднага ефект. Трябва да минат според мен поне месец - два, за да имаш видими резултати.

А колко често да го слагам? Аз за сега го слагам два пъти на седмица, но предвид цената му, два месеца ще ми излезнат 160€ ..😅

# 599
Според мен веднъж на седмица ти е повече от достатъчно, даже може да намаляш и до един път на две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт