Живот заедно.

• 8 407
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Дами, приберете раздвоени езици, ако може!
Пак стигнахте до любимия рефрен- "червени ламБи, бягай".

Какво искате, да ви направи чертеж на бизнеса на семейството му, че да прецените дали наистина има причина момчето да се измести при майка си?
За 2 месеца иде реч и всъщност, не това е проблема, а че авторката не смее да поговори с него.
Аз бих я посъветвала да реши за себе си дали иска да се изнесе от вкъщи, заради рестрикциите на баща си.

Ако да, директно да му каже, че ще си търси квартира и така да решат какво да правят.

Кви раздвоени езици, кви пет лева? Ние ако искахме да я прецакаме щяхме с охота да я поощрим да се нахендри при маминка. Все пак е всеизвестен факт, че голяма част от жените сме злобни и други подобни неща. В момента нито една от нас не я поощрява да действа неразумно и недомислено. Най-малкото защото голяма част от нас са минали по тоя път и знаят какво следва. Ако мен имаше кой да ме предупреди тогава сега щях да съм далеч по-добре.

# 76
Рефрена "Защо да плащам наем" е за хора, които що годе се разбират с родителите си. Ако те харесват гаджето ти, не би трябвало да ти правят проблем и да се обясняваш къде ходиш и какво правиш.
Подкрепям Абсурд и другите, че е най добре да се изнесеш сама. Ако иска приятеля ти да те последва. Това ще ти даде и знак дали приятеля ти има същите намерения като теб.

# 77
Аз не знам какво ще се разберете с приятеля ти, но на 26 години баща ти да ти определя правилата ми се вижда много незряло. И колко пари икономисваш, за сметка на свободата и самоуважението си? Струва ли си, ама наистина ли си струва?

# 78
...не виждам смисъл да плащам квартира при наличието на жилище.

Не виждам смисъл да се оплакваш от строги родители, след като това е твоят избор. Свободата, Санчо, или салама.
Явно и него строгите ти родители го устройват, след като не ти е предложил алтернативни варианти.

# 79
Аз си мислих, че става въпрос за 20 годишно момиче, въпреки, че пак не е редно да не е самостоятелна и да се оплаква като тинейджърка от родителите си, иди дойде... Ама тя е на 26, на нейните години вече бях женена, отдавна самостоятелна, с професия

# 80
Може авторката само да пише, че е на 26, а да е на по-малко.

# 81
Мисля че една година е твърде малко време за да заживеете заедно, според мен изчакай още малко време. Много е важно и двамата имате стабилна работа стабилни доходи...все пак това е ток,вода,наем,храна..и куп други неща

# 82
А този хубавец къде е в цялата тази драма? Съществува ли въобще или е плод на твоето въображение?

# 83
Мале, родителите ми да ми тропат, че на тяхната маса са техните правила, щях да се изнеса и без гадже. Иначе драмата не я схващам. Казваш му "аз искам семейство, финансово сме добре, имаш ли желание или да не си губим времето" и така. Ако толко сте се опознали и сте близки, не виждам проблем да се постави въпроса директно.

# 84
  • bulgaria
А, защо не му кажеш,че ти е омръзнало да се съобразяваш с вашите, когато си с него и искаш да си живеете заедно на спокойствие.  Виж, какво ще ти отговори и тогава решението ще си дойде от само себе си.

# 85
На тези години една година не е малко. При всички случаи ще спечелиш, или човек за цял живот, или безценен опит. Аз заживях с гаджето ми след около година връзка, но нещата не се получиха. Но съм благодарна за опита, това да се съобразяваш, да се научиш на мн неща, е хубаво да се натрупа навреме. После поживях сама, наистина си поживях, купони, срещи, и тн, и сега чувствам че имам наистина зряла връзка, благодарение на опита.
А вие прекарвате ли вечерите заедно?

# 86
Явно идеята е да се заживее в жилището на младежа, отново за да "не се дават пари за квартира при налично жилище"

Учудвам се - защо се смята, че от дома на родителите си задължително се местиш в друг готов дом, сътворен и платен от някого? Сакън да не се дадат пари за наем...?

И това с правилата на родителите на 26 годишните - ами ще има правила, като порасналите деца не щат да мръднат от вкъщи, ще ги спазват.

Относно съжителствата. Едно време поне край мен мъжете все искаха съвместно съжителство с гаджетата си. Сега каква е тая любов към мама и родния дом не знам, но явно нещо се е променило и вече предпочитат родителите си пред гаджетата. Аз не го разбирам грам, затова и идея нямам как бих се "борила" с такова чудо.

# 87
Може би отношението на жените към мъжете едно време е било по-друго, та сега мама си . остава за предпочитане. Кой знае Simple Smile

# 88
Скрит текст:
Явно идеята е да се заживее в жилището на младежа, отново за да "не се дават пари за квартира при налично жилище"

Учудвам се - защо се смята, че от дома на родителите си задължително се местиш в друг готов дом, сътворен и платен от някого? Сакън да не се дадат пари за наем...?

И това с правилата на родителите на 26 годишните - ами ще има правила, като порасналите деца не щат да мръднат от вкъщи, ще ги спазват.

Относно съжителствата. Едно време поне край мен мъжете все искаха съвместно съжителство с гаджетата си. Сега каква е тая любов към мама и родния дом не знам, но явно нещо се е променило и вече предпочитат родителите си пред гаджетата. Аз не го разбирам грам, затова и идея нямам как бих се "борила" с такова чудо.

Ами още като се регистрирах преди две години във форума останах с впечатлението, че само баламите плащат наем и, че 90% от пишещите тука имат собствени жилища. Докато това мнение се смята за правилно е много ясно, че снахите ще искат да се нанасят при свекървите. В чужбина например почти никой няма собствено жилище и всеки плаща наем. Нещо, което за България е немислимо. За това тук не можеш да намериш мъж над 18 години, който да живее още с маминка.

Аз се изнесох на 22 от вкъщи. Който иска намира начин, който не иска търси причина.

А за мъжете от едно време - ами.... даже и преди 10 години си искаха мама и не искаха да се изнасят от там. Просто като виждате, че ще ви завре в детската стая на наследственото жилище отказвате, а не мъдрите варианти какво да правите.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 20:54 от Arielle

# 89
Една година е много кратко време. Не прави глупости. Изчакай. Аз направих същата простотия като тебе тогава, само дето се изнесох с него след два месеца връзка. И аз си мислех, че той е голямата "любов". Като помогнах за намирането на жилище и той реши след известно време, че не съм аз жената за него ми показа вратата. Живяхме почти две години заедно - време, което той няма как да ми върне. Нерви, които той няма как да ми върне. Изчакай и го опознай добре - какъв е смисъла, ако след време се разделите, заради неща които си можела да предотвратиш?

Е, да не твърдиш, че е имал пъклен план 2 години след заживяването заедно да те зареже? Това са нормални стечения на обстоятелствата. Не се е получило, разделили сте се. Никой не дава гаранции за успешна връзка, преодолей го вече. Нищо кой знае какво не е станало. Можеше и ти да му покажеш вратата, ако ти беше собственик или наемател на жилището, и плащаше разходи по него, Как си представяш, че щяхте да съжителствате заедно, без някой да покаже вратата на другия, ако има настъпил крах в отношенията? Даже имам чувството, че ти е направил услуга, като е прекратил нещата, че можеше и повече време да загубиш в задънена връзка, неводеща до никъде, само и само да имаш покрив над главата.

Общи условия

Активация на акаунт