НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 792
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Абе аз пак да питам тези дето кърмите по колкопъти акат ? Напишкани памперси имаме , ама аканите са голяма рядкост или ня 2-3 дни или през ден по веднъж 🙄

Вече по-рядко ака, не се е случвало през ден, но 2 пъти в денонощие. Без да броя постоянно отрътканите. Преди беше на всяко хранене.

# 106
Абе аз пак да питам тези дето кърмите по колкопъти акат ? Напишкани памперси имаме , ама аканите са голяма рядкост или ня 2-3 дни или през ден по веднъж 🙄

Моето от както е родено, вече шест седмици ака веднъж на 3-4 дни. Консултирала съм се с двама лекари и много Интернет и всички казват, че кърмено бебе може да ака на всеки памперс до веднъж на 10дни.

# 107
Имам чудесна новина, каката е с варицела, нищо че от 15 дена с никой не се е виждала ама явно още от градината има контакт. Засега е без температура с малко пъпки 2-3 ден ѝ е ама сигурно ще се увеличат пъпките, някой да знае как протича при новородени няма пъпки засега ама седят залепени няма как да я изолирам и ще видим какво ще стане.

# 108

Моето от както е родено, вече шест седмици ака веднъж на 3-4 дни. Консултирала съм се с двама лекари и много Интернет и всички казват, че кърмено бебе може да ака на всеки памперс до веднъж на 10дни.

Охх как ме успокои , започвах яко да се притеснявам , че нещо не е ок

Nunu17 , дано леко да я изкарате тая варицела

# 109
И нашите памперси повечето са наакани, но педиатърката каза че дори и да не ака по 4-5-6 дни е нормално, така че не мисля че има нужда от притеснение Simple Smile

# 110
  • Тук... някъде
Почти всеки памперс,който сменям е наакан, а ако случайно има само напишкан, докато я кърмя се оаква почти винаги. Татко й се шегува, че заплатите няма да ни стигнат само за памперси 😄

# 111
Значи оставам с впечатлението , че за всяко бебе си е индивидуално .

# 112
Моят бебо нещо не е разбрал правилно схемата за съня. Grinning Вместо веднъж на 3 часа, той снощи се буди по 3 пъти на 1 час. Буквално не съм спала, ама няма как, откликвам на всеки проблем. То не беше глад, оригване, хълцане, пръцкане, акане, колики, ... Сега той си спи, а аз се занимавам с една помпа.
Как топлите изцедената кърма преди да я дадете?

# 113
Моят бебо нещо не е разбрал правилно схемата за съня. Grinning Вместо веднъж на 3 часа, той снощи се буди по 3 пъти на 1 час. Буквално не съм спала, ама няма как, откликвам на всеки проблем. То не беше глад, оригване, хълцане, пръцкане, акане, колики, ... Сега той си спи, а аз се занимавам с една помпа.
Как топлите изцедената кърма преди да я дадете?

Аз имам нагревател, но става и на водна баня в чаша с гореща вода.

# 114
Те гърдите наистина омекват на втората седмица някъде, но това не означава че нямат мляко. Аз съм трета седмица след раждане, от миналия четвъртък сме само на кърма, дадохме само  веднъж 60 мл АМ че беше тегаво. Гледам храненията да са на три часа но ако малкия много е ревал или будувал след това не го ръчкам точно на третия час а го оставям да поспи повече и тогава гърдите ми се втвърдяват. Което прави сукането доста трудоемко за него, ама да свиква, че трябва да си заработи млякото. Освен това четох, че има периоди на усилен растеж, когато нуждата от храна се увеличава и трябва ден два за да се произведе млякото което малкото си заявява за едно хранене. Тоест, в тези няколко дни вероятно трябва да се кърми по често за да се компенсира недостатъчното производство.

# 115
Аз имам следното питане към майките с положителен PCR преди, по време или след раждането.
Слагани ли са ваксини на беббенцата?
Марти няма нито една и педиатърката се чуди какво да прави.
Да му прави ли нов PCR и кога? Ако му направила и бил положителен трябвало да го вкарат задължително в болница, въпреки че няма симптоми.
Взе да ми писва с тези им глупости. Страх ги е да вземат решение.

# 116
Ейнджъл, на твое място бих взела сама решението. А именно да не се занимавам с тестове и прегледи и болници на здраво дете, нито бих позволила ваксинации в твоята ситуация, поне за известно време. Което и от изборените да направиш, попадаш в параграф 22, или пък поемаш риск, ако детето кара вируса безсимптомно.

Редактирам се, като пояснявам, че след изписването ни, и аз и мъжът ми нямахме вкус и обоняние едно известно време, плюс кашлица и отпадналост от моя страна. Тестът ми от аптека е негативен, но предполагам, че беше ковид, предвид специфичните усещания. Докато се наканя за пср, и мина. Теоретично, ако бяхме заболели в период, в който се слагат ваксини, и детето го кара например безсимптомно, не искам да си представям как би понесъл едновременно поставяне на двете ваксини - шествалентната и другата. Ваксини се поставят на здраво дете, само че прегледът първо че е формален, второ че ковид няма да го отчете в инкубационния период.

Педиатрите и дори като цяло лекарите не бива да се считат за безспорни авторитети, нищо че понякога се изживяват като такива. Ще ме извиняват, но аз в тяхно лице виждам едни държавни администратори и имунизатори.  Говоря принципно, не за конкретен лекар и не само от мои наблюдения, а и от опита на близки и приятели. Аз лично досега винаги се допитвам до поне двама лекари по въпроси , които касаят бебето.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 15:20 от Анонимен

# 117
Веси ако са мн твърди може малко да изцедиш, дори и на ръка, да му е по-лесно да засуче. Акушерката ми ми каза, че първите 2 седмици е най-трудно, веднъж минат ли няма страшно после. Нормално е после да са меки, ама я да питам аз тези с с по-големи дечица, които са кърмили дълго: колко време продължава това протичане, има ли надежда да спрат или докато кърмим ще сме все с подплънки за кърмачки 😣 минат ли 3 часа и ако малкия спи, започват едни реки при мен, особено през нощта. Пералнята не може да ми смогне с дрехите. Уж спя с подплънки, ама то те се разместват и става мазало... Това ми е най-гадното нещо от цялата работа. Не мога все със сутиени да съм..
Fifiana аз обикновено давам веднага кърмата и е още топла, но днес се наложи да изляза и изцедих и оставих на баща му да го храни, сложих шишето в термобокс, там се запазва същата температура, знаех че няма да се справи да я затопли. Като излизаме слагам пак там чайчето, да не замръзва.

За акането ние не сме много за пример. Миналата седмица не беше акало 2 дни. Спрях му лекарството за колики и започна, ама пък коликите го хванаха яко. Общо взето избирам да го боли, че не може да ака или да го боли от колики. Сега с лефакс е малко по-добре, давам му през ядене 3х1 на ден, горе долу ака 2-3 пъти на денонощие. Чаят също много му помага.

# 118
  • София
Ейнджъл, аз бях с положителен пср на раждането. Отделиха ме от бебетата, на тях правиха пср на първия ден и на седмия. Чак след втория отрицателен пср им сложиха първите задължителни ваксини и ги изписаха.

Много трудна ситуация при теб, трудно решение. Не знам как бих постъпила на твое място. Това с постъпването в болница дори без симптоми би наклонило везните.

Аз като цяло имам особено мнение за ваксините (не съм категоричен антиваксър) и с бебетата ще процедирам както с каката в началото, и без това сега ин се пада ваксиниране в най-кофти сезона. Ваксините една по една след третия месец, с разлика минимум 45 дни и Синфлорикс по втората схема на прием - две боцвания след първата година. Не бих сложила на детето четири броя от това.

# 119
Цвети, права си за цеденето, засега се оправяме и без, ама да видим. А за подплънките и на мен ми е гадно да спя със сутиен, затова си мисля да си потърся нещо като потничета по-стегнати, които да ми държат на място нещата и да не ми убиват. То подплънки слагам основно след като съм казала с крем, че тоя мазньоч няма изпиране.

Общи условия

Активация на акаунт