НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 833
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Misery и при нас драмата с кърменето е същата! Аз съм с Хашимото, а малкия с къса юздичка, която днес кръцнахме в Токуда (по препоръка на Ася Демирева). Още от Шейново го кърмя само с протектори (там ми казаха че зърната ми били много малки и без протектори нямало да стане), Ася каза че това е пълна глупост и веднага щом го кръцнат да го почвам без протектори... е да ама не става, ИЗОБЩО не засуква, свикнал е с протекторите и без тях въобще не усеща че трябва да засуче. От два часа го мъча с това, отделно не знам кърмата дали му стига защото вечер особено... няма заспиване. Суче и после допълнително поне по 60 - 100 мл изцедена кърма изпива (цедя се през деня като имам повече)

# 181
Аз не съм експерт по кърменето, но сега съм подхванала да чета темите за кърменето тук във форума, има страшно много информация и отговарят на всеки въпрос, така че може да попитате там за съвет. Отделно може да се свържете и с консултант за безплатна консултация. Едно нещо научих оттам- не се от казвайте, слагайте бебето да суче на час и половина-два максимум, така ще се стимулира лактацията и ще се регулира. Щом има кърма, значи има и шанс да се увеличи достатъчно за бебето. Мисля, че около седмица отнема процеса, не помня точно. Не се отказвайте!

# 182
Misery и при нас драмата с кърменето е същата! Аз съм с Хашимото, а малкия с къса юздичка, която днес кръцнахме в Токуда (по препоръка на Ася Демирева). Още от Шейново го кърмя само с протектори (там ми казаха че зърната ми били много малки и без протектори нямало да стане), Ася каза че това е пълна глупост и веднага щом го кръцнат да го почвам без протектори... е да ама не става, ИЗОБЩО не засуква, свикнал е с протекторите и без тях въобще не усеща че трябва да засуче. От два часа го мъча с това, отделно не знам кърмата дали му стига защото вечер особено... няма заспиване. Суче и после допълнително поне по 60 - 100 мл изцедена кърма изпива (цедя се през деня като имам повече)

Нашата юздичка не може да се кръцне преди терапията с витамин К, защото Филип е с много ниски тромбоцити. Следователно чакаме 29.12., когато ще се срещнем с Д-р Валери Кюлев за клипването. При нас нещата са по-сложнички - ще цедя до тогава за поддържане на лактацията, като ще му подавам зърно, колкото да не забрави какво да прави с тях, както и много кожа в кожа. Имаш късмет, че поне засуква и с протекторите. При мен и с това не засуква, днес за първи път от много време намерих своята поза, тъй като и размерът гърди ми пречи на мен. Просто оставям гърдите да се спуснат надолу към него и го оставям сам да засуче. Не се отчайвай и не се отказвай - давай му да си суче, нещата ще се нормализират в един момент. Клипването не е панацея, трябват усилия и след това. Това ми каза днес Хедра - че са много малко щастливките, при които след клипването децата засукват веднага и без проблем. По-често има нужда от още работа, за да се приучи бебочето към правилното сукане и движение на езика в устната кухина.

Пистачио, не ща да бъда като лантерна, ама как да прилагаш тия съвети, като детето ти не суче. Точно ей такива съвети ме накараха да се почувствам тъпачка, че уж знам какво да правя, но реално не се получава. Еми майната му, тия съвети може да работят в масовия случай, но не и в моя. Свързах се с доброволен консултант по кърмене, който не ми оказа адекватна помощ, караше ме да манипулирам гърдите си и да го тегля като луда след всяко хранене, което в 99% от случаите те кара да се чувстваш неудобно в която и да е поза и да психясаш. Ася Демирева колкото и да е сладка и да си разбира от работата, на мен ми даде точно същите съвети като теб, които не ми се виждаха реалистични. При дете, качило за 12 дни 30 грама, да ми кажеш “Не дохранвай и не му давай шише” ми се виждаше меко казано нелепо. Затова потърсих трети човек - Хедра, който ми обясни как изглеждат реалистично нещата в моя случай, без да ни слага розовите очила, че ще станат нещата без усилия и търпение.

Мисълта ми с горния пост беше всяка майка с нейните гърди и всяко бебе с неговата уста са уникални за себе си. Някои имат лесен път, сполучлив от болницата, други се нуждаят от много лека помощ и побутване, а трети като моя случай трябва да работят много сериозно и упорито, за да успеят, а обичайните съвети не работят и трябва да се модифицират нещата.

# 183
Иванамар, аз също съм с Хашимото, но това не се е отразило на количеството на кърмата ми, не ми е било проблем да кърмя нито първото дете, нито второто за момента. Не съм запозната как тази болест влияе на кърменето. Да не би да има значение дали е хипер или хипофункция. Аз от поне три месеца не съм изследвала ТСХ, но последния път беше 1,34.
Да питам консултантите по кърмене с медицинско образование ли са?
Да ви кажа ли аз тук, от форума, научих, че има такива лица.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 16:18 от Helinor17

# 184
Иванамар, аз също съм с Хашимото, но това не се е отразило на количеството на кърмата ми, не ми е било проблем да кърмя нито първото дете, нито второто за момента. Не съм запозната как тази болест влияе на кърменето. Да не би да има значение дали е хипер или хипофункция. Аз от пони три месеца не съм изследвала ТСХ, но послисния път беше 1,34.

https://xedra.wordpress.com/2019/02/18/thyroid/

Ето ти, да почетеш и да се запознаеш. Не при всеки се отразява, считай се за късметлийка, че не ти е намаляла кърмата.

# 185
Misery аз по-скоро говорех за увеличаването на количеството на кърмата, а не за проблеми със засукването. Просто това, което съм чела е, че търсенето определя предлагането, тоест честото сукане стимулира производството. Разбира се, предполагам, че не важи във всички случаи, но със сигурност в много от тях ще има подобрение, ако детето е често на гърда.
Аз също имах проблем с кърменето, от родилния дом сме на изцедена кърма, защото нямаше кой да ме научи, аз не знаех как, детето не можеше да засуче, пищеше неутешимо и аз давах шише... Така и свикнах и не потърсих помощ. Но преди седмица се бях успала, мъжът ми го нахранил, свършили запасите и се будя от бебешки рев сутринта и нямам мляко... От няма накъде го сложих на гърда, помъчихме се малко и той засука, сега вече се кърмим. Не казвам, че моята ситуация може да се сравнява с вашата, разбира се, но и ние си имахме препятствия. Също така е ясно, че трябва да се дохранва, щом детето не качва, но това не значи да не се слага постоянно на гърда, кой знае, може пък и да се получи. Говоря като цяло, не точно за вас, явно е, че имате нужда от професионална помощ, но се надявам съвсем скоро да имате успех.

# 186
Относно храненето режим/поискване: както баткото,така и бебка сега са много лакоми. Ако няма режим и ако не спазвам правилото да яде само от едната гърда на хранене после пада голямо връщане. Супер много преяжда. Затова режим, но през деня, вечер не я будя, тя си прави хубаво паузи. В момента храненията са ни: 8ч,11ч,14ч,17ч,20ч и после когато си стане, обикновенно 2ч и 5ч. Разбира се тези часове се с леки отклонения понякога до макс 30минути.
Как успя да постигнеш тези часове, при нас всеки ден е мазало. Зависи кога е ял през нощта и от там ни тръгва различно деня. После и къпане, вечерно ядене, нашата вечеря.. Дори и с 30мин разлика да е. Будиш в даден час или? 🤔

# 187
  • София
При нас също всеки ден е различно, но напоследък се очертава тенденцията през деня да ядат на около 3ч, а през нощта да правят паузи от около 5-6ч. Основното им ядене е Ам, но преди всяко хранене ги слагам на цица, колкото изсучат. Те са вече на 3+ месеца, така че за вашите бебета има време.

# 188
  • София
При нас също всеки ден е различно, но напоследък се очертава тенденцията през деня да ядат на около 3ч, а през нощта да правят паузи от около 5-6ч. Основното им ядене е Ам, но преди всяко хранене ги слагам на цица, колкото изсучат. Те са вече на 3+ месеца, така че за вашите бебета има време.

Delisardeli - как се ориентираш след гърдата колко АМ да додадеш?  Или си правиш пълното количество според кутията и разчиташ те да спрат да ядат, когато им дойде вповече?
Ето това мен най ме затруднява, защото аз колкото и да приготвя, бебето не спира да яде, както твърди че би станало педиатърът...

# 189
+ 1 за мнението на Misery за Ася. При нас качването беше 30 гр. за 10 дни. Просто нямаше шанс да го държа на гърда гладно денонощно , както ме посъветва Ася, и да не давам АМ. Аз не потърсих Хедра, а лактацията ми намаля , това е друга тема.

Друго невярно нещо, което съм чула от нея в лекциите е, че бебетата поради сукателния си рефлекс, можели да изсучат няколко  шишета.  Това не е така. Бебето като се наяде, спира, колкото и лакомо да е. А ако не спре, връща.

Изобщо аз не вярвам безрезервно на нито един консултант вече. Повечето нямат мед. образование, говорят супер общи и базисни неща. Изключая Хедра, тази жена наистина е много в час, и подхожда индивидуално, определено тя е човека при проблем в кърменето.

Вярвам на интуицията си и си наблюдавам детето.  При проблем, търся мнение от лекар.

# 190
  • София
В момента приспивам малката. Наяде се - цица +Ам, което изяде донякъде. Смуче ми пръста жестоко. Давам шише - плюе, давам биба - плюе.
В същото време ако това е голямата, ще изяде всичко без да се замисля. Тя храна не връща 😂

Всъщност от голяма полза ми е, че бебетата са две и се държат по коренно различен начин в аналогични ситуации. Това само потвърждава, че всяко бебе е различно и правила няма.

# 191
Относно шевовете, да се включа и аз. Първия падна 7 дни след раждането, след още 7 дни падна още една част и имам съвсем малко останало. Родих преди 15 дни и миналата седмица беше почнало да променя цвят към кафеникав и беше доста намаляло. Но от няколко дни имам доста по-обилно кръвотечение, чиста червена кръв. На някого случвало ли му се е? Как беше при вас?

# 192
  • София
При мен кафяво и червено се редуваха доста. Имаше и понякога ден без теч и после пак.
Като цяло доста малко лохии изтекоха след изписването.
Днес бях на контролен преглед - АГ каза, че всичко изглежда супер и няма задържане.

# 193
Моите тампони за гърди са големи и са ми удобни. На Кика буу са и мисля, че струваха по-малко от 7лв.

Аз пък имам друга драма - малкият е с някакъв обрив, започна от 1/2 пъпки по лицето, като вече има и по тялото. Понякога се увеличават, понякога изчезват. Педиатърката каза, че било контактен дерматит, изписа някакви мазила, но не помагат. Каза, че сигурно е претоплен. Е обличам го съвсем нормално, и пак понякога няма, понякога се изрива много, наистина много, има чак по ушичките.Определено след баня му излизат повече от топлото. Сега изписа калций 3 дни да пием и двамата, пък да видим. Така или иначе смятам да се обърна към дерматолог вече. Аз съм имала контактен дерматит и докато не ми нацелиха точното лекарство, нищо не помагаше, даже се увеличаваха. Вече взех да се тревожа. Когато си търка лицето с ръчички, става още по-зле. 🥺Някое бебенце да има същия проблем?

# 194
  • София
Аз подложки за гърди си взех от Джъмбо.
Не помня цената...
Имам и на Лансинох, но тези от Джъмбо повече ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт