НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 1

• 27 779
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
А? какво прави бебето ти от кърмене до кърмене и памперс, като не си с нея? @_@
В повечето случаи си спи. С първото беше някакси по-различно. Той като дойде и започне да я милва, докато е в мен е уникално. 😃
Дух, любовта към децата е несравнима с никоя друга.

# 646
Дух, напълно съм съгласна с теб,не може да се сравни това да гледаш в очичките и усмивката му с нищо друго. Хели, и теб те разбирам.✌️ Моите племенници имат разлика от 2 год и наистина имаше тежки периоди за майка им.
Радостта и обичта са големи, но и нервите не са никак малко.
Аз с моя брат имам 5год разлика и не съм чула майка ми да се оплаква. Може би, защото и брат ми е бил много внимателен към мен и вече достатъчно голям да разбира кое може и кое не, въпреки че е бил изключително палаво дете.

# 647
  • Варна
Дух, абсолютно съм съгласна и аз се чувствам точно така! Макар и да не се случи от първия ден, сега направо преливам от любов. Гледам го и се чудя може ли да има по-сладко бебенце на света и го дразня постоянно с целувките си, като някой кълвач.

Но второто ми дете сигурно ще е изцяло на АМ по мое желание! С това кърмене не става, не се получава никакъв режим .. Малкия не суче, след което да боудува и спи, ами будува, като през това време яде 5 пъти по 2 мин. Представете си го като едно голямо дете, което си играе и вие го гоните през 10 мин с лъжицата, защото иначе реве. Как да го накарам да се наяде наведнъж, а не да търси през 5-10 мин? Sad Някой има ли подобен проблем?
Освен това снощи беше изцяло на кърма и се буди на всеки 1ч и половина. Като му дам АМ - спи 4 часа. Ами то така и 3 и 4 деца ще искам.

# 648
Лили, абсолютно същата работа и при нас! Може би ще прозвучи егоистично и се чувствам доста виновна, но на мен ми дойде и кърмата значително намаля, да не кажа спря. От 10тина дни кърмя когато усетя че има и цедя поне веднъж на ден, за да не спре тотално, вечер изцяло на АМ. И то последните 2 вечери, даже са си 1 хранене и вече чак на сутринта. За първи път моята шушона поспа през вечерта и то 6-7ч. Което мисля че и на двете се отрази положително, защото вчера имах доста повече кърма от предните дни, явно като спя презареждам!
Аз да попитам, като приспивате вашите бебоци за нощен сън, след баня оставяте ли ги сами? Ние в къпем към 19-20ч в редки случаи към 21 и ми се иска след това да я сложа да спи, но тя точно тогава пък будува, до към 1ч. И след това спи... понякога до 6:30 понякога до 8. Опитвала съм се да я оставя сама в стаята, но веднага като изляза и се буди, споделете някакви техники?

# 649
  • Варна
Ние правим така: Като се събуди след последната дневна дрямка към 19-20ч, веднага го водим в банята и го къпем. Като там го оставяме и да си поиграе, той се кефи да пличка водата - около 20 мин къпане + игра. После масажче, обличане, чистене на нос и веднага го слагам да го кърмя. Това хранене ни е най-трудно и дълго, защото явно се запасява за нощта. Понякога давам и АМ, защото кърмата не стига. Като се нахрани стабилно, си заспива я на гърда, я на шише. Обикновено това е към 21-22ч зависи кога е станал от следобедната дрямка. По това време аз вече съм дроб и го взимам и си лягаме заедно в спалнята. Моя мъж чисти кухнята, гледа малко тв и идва и той в някакъв момент. Grinning И после се почва нощното ставане - около 3-4-5 пъти за по 20-30 мин.

# 650
Аз пък се чувствам някакси недоволна, че покрай грижите и ангажиментите с баткото не мога да обърна нужното внимание на бебето. Само я кърмя, сменям памперс и върша домашните задължения, свързани с нея. Буквално нямам време да й се порадвам. Голямото дете ми изпива цялата енергия. Трябва непрекъснато да го следя какво прави, да му обяснявам кое как. Сега се учи и на гърне. Вчера аз кърмя бебето, той се събужда и отива до гъртето, сваля слиповете, пиша и вечно намокря дрехите. Започва да мрънка да му дам сухи на момента. Аз не мога веднага съответно и той хуква гол из апартамента. Често се случва и двамата да плачат едновременно.
Приспиването му е истински ужас. На обяд отнема 1 час поне, а вечер може и два. Снощи баща му го слага да спи в 21:30 ч., той заспа около 24 ч. През това време става от леглото, върви из стаята, пак се качва, отвива се, завива се. Обикновено баща му го приспива, но е много време. С малко бебе е лесно, но след втората година на мен ми идва нагорно само с едно, а с две с разлика от 2,5 г. е голям зор, голям.

Все едно аз съм го писала за моята дъщеря .
Само дето е на 3 г.
А сега е болна и с температура от събота Sad

# 651
Мизери ние нямаме проблем с главичката, просто от много хора чух, че до 1вия месец се ходи на ортопед и за това реших на своя глава да ида по рано. Не мисля, че беше рахит нещо друго каза.
Аз това с вит Д не го разбирам, кога се дава 1 кога 2 капки?

Аз също много си обичам детето.. боже като се усмихне оставям всичко и се разтапям❤️ не съм мислила, че може да стана от тези майки 😂

Аз исках да попитам за "режима" през деня. Как забавлявате бебоците? Аз го оставям на гимнастиката за 30 Мин, пускам музикални играчки или гледам да го раздвижвам.

Искам да създам някакъв режим, не толкова за него, а за мен да свикна да правя нещата. Ние вечер обикновено яде-къпем-сън, но сега от скоро започнахме къпем-ядене-сън и така заспива сам. Не мога да реша кое е по-добре. С първото отива 1 час приспиване, а 2рото го къпем късно. Обикновено до 21:30-22ч е заспал, спи до 2-3 и после след 3 часа се събужда пак. Много искам тая пауза от 5-6 часа да я изместя от 12 до 5-6 сутринта, ама не ми се получава нещо. Ако някой има идеи да споделя.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 21:52 от Cve7i

# 652
Аз също безумно си обичам детето, само че имам следния проблем , ако мога да го нарека изобщо проблем. Малкият човек постоянно ме следи с поглед , което е супер сладко, и заспива, само ако съм до него и го милвам или държа за ръчичка. А изляза, а е ревнал. През деня сънят му е накъсан и бързо ме усеща, че ме няма от стаяна. Съответно си стоя при него. Ревнува ме дори от телефона, иска да си го гледкам и да си говорим. Добре поне, че напоследък спи по 5 - 6 часа нощем. Но просто не ми остава никакво време за през деня. Едвам пия едно кафе и ям по веднъж и най-неотложното върша. Цъкам с една ръка на телефона и пиша неграмотно пак с една ръка - това ми е глътката въздух. Честно, не знам как успявате да домакинствате и  гледате и още деца с малко бебе, или наистина си е до дете, или пък просто сте по-оправни жени и / или имате помощ от баби.

Първо дете ми е и не мога да разбера аз къде сбърках, та не успях да му създам режим и приуча от малко на самостоятелност- СЪответно имаме тежки разговори с ММ, който едва ли не ми заяви, че какво съм правела по цял ден, нищо не съм вършела, та нямам какво да се оплаквам - това по повод желанието ми да се включи с нещо след работа.

Вашите мъже, които ходят на работа, по какъв начин се включват в грижата за децата? Ще помоля да сте честни, защото наистина имам нужда да си сравня часовника.

# 653
  • София
То на нашите бебета им е рано за режим, в момента имат "ритъм" плаващ във времето.

А за помощта - аз съм щастлива, че имам помощ от баби. Иначе с мм ще се избием заради глупости от умора и педоспиване. За помагане - помага, но в същото време ми се и бърка, та няма угодия 😂😂

# 654
Малкото вече е на 34дни, редовно ви чета и се подсещам ако нещо съм забравила покрай вас. Ние гледаме малчо сами, в частност аз де, майка ми идва ако е нужно да свърша нещо, тоест вече е идвала два пъти за по час, когато трябваше да върша разни административни неща. Таткото си го гледа много, още от първия ден в който го взе е толкова силно мотивиран. По време на бащинството аз да съм сменила има няма 10 памперса хаха, прибира се от работа към 5 и до 23ч/24ч го приспива, извежда куче, прави вечеря и всякакви такива. Аз ще го убия ако ми каже, че нищо не правя по цял ден при все, че той поне с хора се вижда като е на работа, а аз се гледам с телевизора само.. Миналия уикенд ме отмени нощтно единия ден, за да мога да се наспя и беше Велико хаха

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 02:39 от Desislava13

# 655
Малко сменям темата Simple Smile

# 656
Кийпче, при нас е същото. Филипче няма никакъв режим, отнема ми кански усилия да убеждавам МП в моята представа за отглеждане на дете. Нямам време за себе си, нямам време за нещо повече от измиване на чинии и пускане на пералня, много често и не се храня повече от веднъж дневно. И аз си мислех, чв съм много оправна жена и всичко ще съчетавам. Сега ми се вижда пълен абсурд. Моята майка е починала отдавна, а на МП майка му е кукувица с абсурдни разбирания от времето на д-р Спок, та бях казала, че баби не искам по никакъв начин. Така и стана, ама първите две седмици щяхме да се избием вкъщи. Аз рева и настоявам за нещо, той не ме разбира и така. Но пък понеже бяхме двамата и понеже аз изкарах три седмици вкъщи с бейби блус, по принуда той пое приоритетно грижите за малкия - сменяне на памперси, миене на дупе, дондуркане, приспиване. И сега когато ходи на работа, гледа да ме отменя вечер. Особено за нощното хранене, защото си е нощна птица. И до сега детето заспива по-лесно с баща си, аз обикновено го разбуждам. Искам да ти кажа, че Фипето е на месец и половина и също е лепнат за мен. Не като при теб, но също иска да съм му в полезрението и да му говоря постоянно. Така че не си само ти. ❤

Но онзи ден неочаквано ми се изрепчи, че не му се приспивало детето сега. Гледало му се сериалче без бебе. Откачих и превъртях играта. Все едно аз нямам нужда да гледам сериалче без бебе покрай мен. Неотменно такива караници за тъпотии са част от родителството според мен. Особено ало детето е първо, тъй като животът се променя на 180 градуса. И все пак винаги бих предпочела да се скарам с нвго за глупости и да си го гледаме криво ляво, отколкото майка му да ми се дотътри и да дава тайно вода на детето, щото тя така знаела, че е правилно, или да го води тайно на църква, щото съм щяла да отгледам неверник.

# 657
  • София
Искам да създам някакъв режим, не толкова за него, а за мен да свикна да правя нещата. Ние вечер обикновено яде-къпем-сън, но сега от скоро започнахме къпем-ядене-сън и така заспива сам. Не мога да реша кое е по-добре. С първото отива 1 час приспиване, а 2рото го къпем късно. Обикновено до 21:30-22ч е заспал, спи до 2-3 и после след 3 часа се събужда пак. Много искам тая пауза от 5-6 часа да я изместя от 12 до 5-6 сутринта, ама не ми се получава нещо. Ако някой има идеи да споделя.
Сложи го да спи сам в 20-20:30 .. дръж биба или ръчички. Или го приспи н ръце и го сложи тогава почти заспал, но не напълно, в пълен мрак и може би бял шум, и ти гарантирам не 5-6, а 6-7 часова пауза. Естественият ритъм на толкова малки бебета е да спят най-добре до 00:00 и като е набрал инерция тогава ще откара до 2-3. Ние с ММ отдавна се отказахме от опитите 00-06 и сега си спим повече.
ММ много ми помага. Хоум офис е и сменя пампите и държи малкия, така че аз да разйоджам кучето, зА да се виждам с хора.
През денят обаче ми е много трудно, защото бебето не спи, а само реве. Вчера съм била на крак от 06:00 до 16:00 с изключение на негово хранене, което е ултра бързо и после още едно сядане да хапна за 10мин. Значи почти 10 часа права. После от 17:30 до 20:30 пак така.

# 658
Кийп, не се самообвинявай, всяко дете е различно, а за режим е още рано. Божо си променя поведението всяка седмица. Аз съм като Дели, имам помощ, но и много дразнещи коментари. Викам мама по-скоро за да й доставят удоволствие от колкото, че съвсем не мога без нея. Но помага много женатата. Аз смея да кажа обаче, че съм доста организирана. Ето как ни минава деня:
Ставам, правя си кафе той или спи или е в люлката. Докато е в люлката в която стои не по-дълго от 6-7 минути минавам през банята за бърз тоалет, понякога успявам само от кръста надолу, но задължително се мия. Тичам да му правя манджа. Ако е много гладен първо манджа после тоалет.
Слагам го в слинга и почвам да шетам - оправям леглото, разтоварвам миялната и пералнята. И ходя много из нас (вчера 8км без да излизам). Той заспива, оставям го в леглото и тази седмица примерно се буди следм 10 минути. Но аз за тия 10 минути съм пуснала примерно прахосмукачка или съм се измила ако преди това не съм могла.
Слагам пак слинга да си доспи, вчера примерно докато той беше в слинга аз мих шишета и сготвих. Направих мазало из кухнята. Дойде си мъжът ми, че е първа смяна, ядохме, Божо имаше лека дрямка в гнездото докато ядем или беше в слинга не помня. Мъжът ми го изведе на разходка, аз вдигнах масата, пуснах прахосмукачка и тренирах. Върнаха се, дремна още малко и пак ядене, преобуване, игра, приспиване и излизане на гости. И така се завърта всеки ден. Обикновено всичко правя с него в слинга. Дори прахосмукачка пускам.

Колкото до мъжът ми, аз не позволявам да ми се говори така. И на мен в началото ми вкарваше изречения, че моето чистене било само галене на пода с прахосмукачката, но аз на дълго и на широко по минути му обясних всички домашни дейности покрай тая история със семейството и бебето пък и той вижда. Скоро не ми е говорил такива глупости. Но аз непрекъснато му давам примери как го оставям да спортува или да прави нещо, което обича без да мрънкам и да искам да е с нас 100% от времето, ни пък във времето, в което е нас да е активен, вари вода, мие шишета, сменя памперси, храни и така нататък. Прави го наистина е и сега стерилизира и вари вода. Но въпроса Е, че аз го правя в 90% от времето, а той когато иска.

Нормално е да се нагаждате и да има напрежение. Сега се учите на нови роли и на ново функции. Много е трудно знам, ние до преди седмица мн се дърпахме.

Иначе за "помагане" аз това го режа от раз. На кого помагаш ? За какво помагаш? Това е твоето дете, в чието правене ти имаш толкова участие колкото и аз. Не помагаш, а си гледаш детето. Прави всичко, което и аз освен да го приспива. И пак в 90% от времето Божо ми е в ръцете или в слинга..но мъжът идва и на консултациите месечните и всичко прави и той.
Приела съм, че сега детето е по-зависимо от мен и моето участие е по голямо, но в бъдеще няма да е все така. И още нещо, аз никога не критикувам мъжа си как се държи или какво прави с бебето. Никога. Давам му пространство да бъде родител и да взема решения сам. Ако е имало нещо опасно е щяло да се намеся, но за сега няма. А като не критикува, му казвам "дай ми по-добри идеи или решения". И като няма схваща че няма мн право да критикува.
Но пак казвам, повечето неша сама си ги правя. Вчера си беше в нас но освен да го изведе друго не в направил. И все пак аз не искам да се карам. Само ако съм много изнервена и уморена влизам остро ама той пък се сеща да каже примерно дай ми го и яж ти и така.
Не знам за всичко успявам да намеря време. Днес ще се епилирам, като оставя малкия на активната гимнастика или в люлката. Случва се да му сгъвам дрехите от сушината и да оправям стаята, той да е на килима на активната гимнастика и аз само да в подритвам да дрънка и да му говоря през цялото време, но Божо го позволява.

Той е кротко бебе и не изисква нон стоп да го забавляваш. Сам се оправя човека. Дори малко ревнувам, защото май му е все тая кой го гушка и храни. От самото начало в нас маса народ идва и аз на всички давам да го гушкат, защото не искам да свиква само с мен и да не мога никъде да ида и нищо да не мога да свърша без него. И така той във всеки седи, на всеки се хили и от всеки яде. Обаче пък негативно Е, че аз се чувствам като всеки... Не се усещам специална за него или като майка му.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 05:54 от Дух (:

# 659
Ние гледаме бебо сами. Мъжът ми е поел домакинската работа, той е хоум офис, пазарува, готви, пере, глади, отменя ме да гледа малкия сутрин и вечер за да ям, спя и да се къпя. Води ни на прегледи, помага в къпането и понякога в оскъдните разходки. Аз седя с бебето, основно го храня и приспивам, чистя нос, сменям памперси , пера на ръка насраните неща, преобличам, пазарувам за бебето каквото е необходимо и т.н. в паузите като спи смотавам нещо от хладилника - гледам да ям малко но често- или спя или си почивам или си говоря с хора - ето и сега спи а аз чатя, след малко ще сляза долу да проветря и подредя и да си направя закуска. Нашите най големи караници са че непрекъснато съм тревожна дали всичко е наред с бебето - пъпки, акита, дали чува, главата що я държи така а не иначе и т.н. вечно искам да го водим на доктори. И аз не мога да се понасям, защото не мога да се порадвам на бебчо заради глупави притеснения но няма как да се преборя с това засега. Просто имам страхове, че може да изпусна нещо важно и като видя нещо необичайно се чудя нормално ли е и ми тежи, че няма кой да ми отговори.
Съгласна с Дели, че ежедневието е по скоро плаващ ритъм. Изцяло на кърма сме ние засега, което отнема време а и трябва да внимавам какво ям, чак се замислям дали това е най- доброто за бебето наистина, ако има алергия и трябва да не ям някакви неща ще се замисля дали за него не е по добре да мине на ам, поне да получава пълноценна храна. Тъй като поредния ми опит да го заведем на гастроентеролог пропадна ще пробвам да дам Омнибиотик панда и да мажа с кремчето на биодерма за да видя дали обривчето ще изчезне. За момента иначе Дечко е в добро състояние, хапва, наддава, хили се, активен е. Все повече му хареса да спи през нощта, досега ядеше в 22 след баня- много бързо заспива на гърда докато е зашеметен от банята. После се буди в 02-03 - доскоро ядеше зверски, сега цоква малко, после си подкарва през три часа до следобедите, които се състоят в едно неспирно цокане и висене на ръце и гърди. Опитвам се да не го приспивам с гърда всеки път. Към активната гимнастика още няма интерес, но може би аз не го насърчавам достатъчно, не си играя много с него май...абе с две думи, доста тревожна майка съм засега.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 07:43 от vessy.k

Общи условия

Активация на акаунт