Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 656
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • Paris, France
Деси123, постовете ми са повторения до несвяст на първа страница. (Почти) няма ново. Аз не спирам да пиша заради слама,,  не само, да речем, а защото темата ме натоварва излишно. Не забравяй, че де факто съм отслабнала преди 6+ години и това отдавна не ме касае. За старите не пиша нищо ново и интересно, даже съм им досадна.

На мене подобни групи и теми много ми помогнаха до пълно излекуване, което отне още 2.5-3 години след отслабването и си бях обещала, че известно време ще помагам и аз, както са помагали на мене. В дългосрочен план, обаче е доста негативизиращо, връщащо в неприятно минало и даже досадно. В тази тема единствените успешни истории от март насам сте двете с dolce miele. Останалите или стагнираме някъде (макар и отслабнали и с нормални инсулин и КЗ) или се влиза за коментар на резултати и се почва с повтарянето. И вие един ден ще излезете от тук и дано да е скоро! Не е здравословно да се пише непрекъснато по подобни въпроси.

Може след време да се върна, де, но ми трябва почивка, отпуск, сабатична година. Имам абитуриентка и кандидат-студентка, първокурсник, тичаме и по други задачи и така.

Имам идея да направим една тема за успешни истории с отслабване при ИР, където всеки да напише откъде е почнал, какво точно е направил, колко време е отнело нормализирането на КЗ и инсулин, от колко време е с нормални КЗ и инсулин и как се поддържа, имал ли е връщане назад, кое е помогнало и кое попречило, ей такива. Може и резултати да се сложат ако се пазят.

Другото е тема за хранителен и двигателен режим след ИР за вече излекувани. Като подписах тук бях само аз, сега сме вече Елора, Бледолилава, аз и много други. natka, Mioki са се подобрили и закрепили и вече май не са за тук. И ти не си точно за тук, реално.

А ти докъде стигна? Не си се оплаквала от КЗ и мисля, че вече си я поовладяла. No news good news, така да се каже.

# 226
Мисля, че ставам все по-добре. Тази седмица предстои да правя изследвания и мисля да пусна инсулин на гладно и един липиден профил да видя там какво се случва - ще се види по-ясно как стоят нещата.  В повечето време е добре кз. Предишните седмици почти не беше минавала 5. Дори и в дни с доста малко спорт се будех с кз около 4.6. През тази седмица имах няколко по-лоши стойности - едно 6.0, заради малко банан след който не можах да се движа. Беше ми седмицата с цикъл и тези дни ми е малко по-трудно да съм дисциплинирана. Не бях яла плодове никакви над 10 дена, ама направо го сънувах тоз банан. 10 дена не съм пила и никакви добавки, мисля си че и това повлиява повече да ми се прияждат някакви неща (няма магнезий, няма витамини, няма омега 3...) - лекарят ми спря всичко, защото иска освен витамини иска да ми провери чревния микробиом и някакъв зоулин, а те се влияели от всякакви добавки. После ще ми ги коригира
Продължавам бавно и славно да отслабвам и вече съм -6 килограма, което също много ме радва.

# 227
Невена, не спирай да пишеш Grinning Не е нужно да пишеш по много и да те болят пръстите Stuck Out Tongue Winking Eye Но все пак, драсвай по някой ред Simple Smile
И аз трябва да пускам изследвания, но след вируса който прекарах не знам какво да очаквам, повече от месец се проточиха някои симптоми и може и да са повлияли...страшно безсъние ме удари също Thinking

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 02:02 от dolce miele

# 228
  • Paris, France
Desi123, охооооооо, браво 💐. Гордеем се с тебе. КЗ 6 след банан без ходене, 3-4 месеца след като сутрешната ти КЗ е била доскоро ,толкова си е постижение. Ти вече си овладяла положението. Догодина по това време няма да е 6 след банан и да се надяваме, че ще го ядеш в родилното. Щом се повлиява от спорт (не при всеки е така), до лятото ще можеш да си ядеш ВХ, но с малко спорт, разбира се. От правили тази система зная, че с времето е нужно все по-малко усилие за достигане на заветното 4.5 и след година час или час и половина ходене ще са всичко, което ти е нужно за нормална КЗ и инсулин, което е нуждата на нормален, здрав човек. На мене сега и 30мин са ми достатъчни. Браво!

Стискам палци да излязат хубави резултати. 🤞 Чакам да се похвалиш и да видим какво ще каже доктора.

Всъщност на тебе ти трябват само да оправиш клетъчни нива на витамини и минерали и ще си като нова.

Хайде, след хубавите резултати чакаме снимка на 2 чертички ❤❤❤. Само това чакам от тебе тази година, може и в началото на следващата.

dolce miele, не е само писането. Скуката от едно и също през страница, лошите стойности през страница също действат зле. В другите ми групи, където рядко пиша има непрекъснато положителни истории, но в тази тема ужасно липсват. На 100 оплаквания и неразбрано има половин мнение с позитиви. Тежко е.

Като пиша малко, все някой нещо не разбрал. То и като пиша много е същото, де.

И ти скоро ще се чупираш 😎.

# 229
Аз изобщо не съм фен на идеята за кето печива. Аз всъщност не се и храня кето, а нисковъглехидратно. Основно ям зеленчуци, месо, яйца, в по-умерени количества - млечни и малко семена (чия, ленено) и ядки (все повече ги избягвам, че виждам как ми действат на кз). До сега от както съм на режима (от 1.09.2020) съм пекла 3 пъти нещо такова. Първото бе много мазно и гадно, следващите вече си ги уцелих - вчера дори си измених рецептата и си сложих допълнително яйце и кисело мляко, че ми се стори нещо суха сместта. На мен ми се струва, че не може да се водят баш кето, защото ядки/семена пак си имат не малко количество въглехидрати и като добави човек другата храна за деня току виж излязъл човек от кетоза. Затова и го нарекох “глезене”. Нещо, което да хапне човек 1-2 пъти макс в месеца, като му се прияде нещо такова. Не дава ценни нутриенти, но поне не вреди много. “Кето” питките ги ядохме цяла седмица, много са засищащи и повечето ги изяде мм. Аз спазвам режима за здраве, за подобряване нивата на кз и инсулин, защото искам бебе и се опитвам всички макар и малки проблеми да ги изчистя. Момичетата тук знаят и с техните съвети определено виждам отлични резултати. Калориите не са ми голяма тема - по-принцип не ям много калории дневно, около 1200 идват като си вкарам в приложението за кз/въглехидрати храната. Толкова ми се яде. Не планирам изобщо в близките години да ям истински пици.
Правилно. При кето режим, когато се хапва бадемова питка не трябва да се ядат други въглехидрати, но бадемите в умерено количество са много полезни. “Ядките са с ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на здравословни мазнини, протеини и фибри. Това ги прави перфектен избор за хора с диабет. Друго предимство на бадемите е тяхното забележително високо количество магнезий. Магнезият е минерал, участващ в повече от 300 телесни процеса, включително контрол на кръвната захар. Настоящият необходим дневен прием за магнезий е 310–420 mg. 50 грама бадеми осигуряват почти половината от това количество - 150 mg от този важен минерал. Интересното е, че 25–38% от хората с диабет тип 2 имат недостиг на магнезий. Коригирането на този дефицит значително понижава нивата на кръвната захар и подобрява функцията на инсулин. Хората без диабет също наблюдават значително намаление на инсулиновата резистентност, когато се допълват с магнезий.” Ето и останалите ползи от бадемите: https://www.actualno.com/health/kakvo-se-sluchva-s-nas-ako-jadem … news_1448347.html

# 230
Бадемите са с високо съдържание на оксилати, а като ги ядеш на брашно стават още по-концентрирани.

# 231
  • Paris, France
В разумна доза бадемите са полезни, но само ако се ядат с обвивката, която е премахната от финото брашно. Полезен е аргининът в тях, но трябва да се внимава, защото се състезава с лизин и при хора с херпес и други вирусни инфекции може да предизвика активиране на вируса.

Много са употребявани в северноафриканската кухня и там брашно или белени, бели бадеми не се продават. Купуват ги цели, чукат черупката, вадят ги, слагат ги в гореща вода и белят шлюпките. Вземам белени шлюпки от съседки, които цъкат с език и не разбират как някой може да ги яде. Антиоксидантите са в тях.

Много ядки ядат само индийците, защото там е пренаселено и нямат протеини.

# 232
Невена, силно казано е че не съм за тук вече. Вярно, подобрението си е факт и то не малко. Изглеждам и се чувствам много различно. Има още на къде с отслабването но не ми е зор. Изследвания не съм правила от доста време да видя там какво ще излезе.
Карам си с храна предимно по режим, гледам да имам няколко километра ходене на ден, вземам си магнезий, витамин Д и рибено масло, тези неща смятам все така да са си. В редките случаи когато имам 2-3 поредни хранения като на "нормално" хранещите се, виждам че по-добре се чувствам на режим. Тестени неща и особено с мая съм взела трудно да ги храносмилам вече, ако е повече от 2-3 хапки ми става тежко с часове.
Та така, за тук съм си все още. Държи  ме в релси. Освен и от сантименталност, тези теми ми помогнаха толкова много че нямам желание да ги изоставям.
Имам достатъчно примери край мен дето имат нужда и те да са тук. Ама то... на човек може насила да му вземеш, но не и насила да му дадеш. Поне на който иска и пита и търси информация и подкрепа ще помагам ако мога.

# 233
Консумирате ли тиквени семки? Срещам информация, чи понижават нивата на инсулина и са алкализиращи. Ама пък колко ли трябва да ядеш от тях? 🤔

# 234
Консумирате ли тиквени семки? Срещам информация, чи понижават нивата на инсулина и са алкализиращи. Ама пък колко ли трябва да ядеш от тях? 🤔
Аз ям, но гледам да не прекалявам, че ме притеснява омега 6 в тях.

# 235
Хапвам си, ако се сетя.
Иначе ги кисна във вода предишната нощ, че са по-лесни за ядене. Сурови ям само.

# 236
  • София
Някой бронирал ли е кафе с какаово масло?

# 237
Не, само с краве и кокосово.
Ама пробвай, мисля ,че ще е супер.

# 238
Някой бронирал ли е кафе с какаово масло?
Имай предвид че леееко да изстине и маслото ще почне да се втвърдява, трябва да ти е голяма чаша кафе и да не го оставяш да изстине, че какаовото масло се топи при много по-висока температура от кравето и кокосовото. И да е добре блендирано.
Пробвай първо само с малко какаово, ароматът му е много силен и може да не ти хареса ако пълното количество масло е все от него. Аз пробвах веднъж ама... хем малко сложих, за мен този аромат е твърде сладък, а кафе да ми е сладко съм отвикнала много отдавна и не беше моето нещо.

# 239
Ако се разбие с машинка май няма да е на бучки.

Общи условия

Активация на акаунт