Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 34

• 37 517
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Да, гадничко си е кафе със захар/мед като си отвикнал вече да го пиеш така Laughing Буквално вече не мога да усещам вкуса на кафето така. Или чисто, или със сметана/евентуално малко мляко, ако ми е свършила сметаната/.

# 481
Аз едно време го пиех с 4 лъжички - като го сметне човек по 3-4 кафета, то за седмица идва едно кило. А иначе нищо друго не съм подслаждала. Много отдавна не го пия със захар, но разбирам хората, на които им е вкусно (сега ми е гадно така). Само, че 2 ч л мед или захар всеки ден в комбинация с кофеин са си много лоша комбинация от здравословна гледна точка. За съжаление и комбинацията от кофеин с нещо сладко (любима на почти всеки е вредна много). Sad Сега си я позволявам само за празник като утре Wink

# 482
Как е бандичка, колко от нас се изложихме с вкусните постни сармички със сочно оризче ,лютиви чушчици с бобче и чесънче,питчица и тиквеника на баба , я да се изброим Grinning Тези, които устоявате на такива домашно приготвени вкусотийки от семейството направо ви казвам, че сте герои Joy
Майтапа на страна, весела и щастлива Коледа ви пожелавам, живи и здрави да сме Christmas Tree Custard CakeChampagneBeersNature SnowmanNature SparklesNature SnowmanNature Snowflake Nature Snowflake Yellow Heart ChampagneParty TimeBellChristmas TreeNotesChristmas Tree

# 483
Здравейте,

Аз съм нова в темата. Досега не бях правила обременяване с глюкоза, но наскоро разбрах, че висок холестерол се свързва с консумация на много въглехидрати, затова направих изледването. Дали може някой да помогне с разчитането? Притеснява ме факта, че няма промяна между стойностите на глюкоза между първия и втория час, а в същото време инсулина се качва. И поради липса на рефернтни стойности при цибалаб, не мога да преценя дали това е нормално ниво или не. Когато се прибрах в къщи измерих глюкозата (на 3-ти час след обременяване) и апарата показа странно 3.7 за глюкоза.

Благодаря предварително!
Глюкозата ти на гладно е висока, а при обременяването инсулина. Захарта на 3 час след натоварването е паднала и си изпаднала в хипогликемия, за това е толкова ниска. Инсулинът се качва и успява да ти задържи глюкозата що-годе нормална все още. Имаш си ИР според мен.

ddididd, зверски глад за сладко се лекува като спреш сладкото. Това си е зависимост и се лекува като такава. За задуха, може да има проблем с щитовидната. Само TSH не е достатъчно показателно, хвърли око в темата за Хашимото.

Благодаря много за тълкуването  Миоки!
Виждам, че масово се препоръчва метформин и предпиолагам, че ако отида на ендокринолог, ще ми го предпишат. Той виждам има доста странични ефекти и то свързани с храносмилагелната система (което ми е слабо място). Намирам като алтернатива билката Птерокарпус Марсупиум в няколко препарата. Имате ли някаква информация за тях? Примерно диабефор?

# 484
  • София
Как е бандичка, колко от нас се изложихме с вкусните постни сармички със сочно оризче ,лютиви чушчици с бобче и чесънче,питчица и тиквеника на баба , я да се изброим Grinning Тези, които устоявате на такива домашно приготвени вкусотийки от семейството направо ви казвам, че сте герои Joy
Майтапа на страна, весела и щастлива Коледа ви пожелавам, живи и здрави да сме Christmas Tree Custard CakeChampagneBeersNature SnowmanNature SparklesNature SnowmanNature Snowflake Nature Snowflake Yellow Heart ChampagneParty TimeBellChristmas TreeNotesChristmas Tree

Светло Рождество, момичета. Бъдете здрави и щастливи.

По-лошо, Анабел, по-лошо. Laughing Вчера бяхме на мръвка, ама днес съм направила баклава. И май е станала много хубава. Laughing

# 485
Едно време можех да изям тонове баклава.
Сега не мога. Даже не искам и да я опитам. Много сладко, чак ми се гади.
Такива сиропирани неща вече не ме влекат.
Но преди повече обичах толумбички.
Ако ще ям сиропирано, ще е толумбичка.

# 486
Аз такива неща като баклава и толумби не мога да ям. Те са отвратително сладки просто. Вкусът им сега, няма нищо общо с този от преди и промявата не е в рецептите.

# 487
А, за вкусни - вкусни са си ми. Друг е въпросът че аз и преди не бях много по сладкото и след опитване на нещо такова захарно търсех нещо солено да си оправя вкуса после Grinning И това домашно направени неща, а ако са купени те са направо отровни от сладост, то това не се яде. Тях вярно само ги мириша, те за друго не стават май.

# 488
Вчера и аз си хапнах и бобена салата и содена питка и сърмички.
А днес съм доста по-гладничка Grinning

# 489
Аааа на истинска турска баклава не мога да устоя. Вчера и днес не се и опитвам да устоя на изкушенията - ядох си, ходих, въртях крос тренажора, но не помага особено при толкова въглехидрати. Така бях решила - Коледа и нова година да не съм на режим, да не се мръщя на предлаганата храна. Сърми с ориз не обичам, но едни баници бяха спретнали тук и от тях бая хапнах. От чиста глупост не знам и аз защо реших да ям все пак и от сърмите на обяд - кз стигна интергалактически нива - 10.8 и то след 30 Мин разходка и 45 Мин  крос тренажор веднага след яденето (чудя се дали реално не съм си с диабет - не е нормално да стига такива нива). Вечерта беше “по-добре” - заложих на боб, малко вино и пак пустите баници. След скока се закова в зоната на “шестците”.  Физически се чувствам перфектно - хипогликемии няма, защото кз спада много бавно. Хубавото е, че не бях гладна днес на сутринта - направих си пак поне 16 ч фаст, но констатирам, че при набиване на въглехидрати поне при мен нито фаст, нито движение успяват да неутрализират нещата. Чудя се дали тялото ми не е отвикнало напълно от тези храни - ако така е реагирало преди, се чудя как не съм ослепяла и как имам още бъбреци .... Утре влизам пак в режима, а в неделя отивам да карам ски. Та се надявам последиците от  2та дни грехове да не дават отражение дълго време. Все си мисля, че с 10на спускания има шанс да изчистя всичката тая глюкоза, която си складирам 2 дена.

Невена, беше писала нещо за това как реагира човек на нв ВМХ като се наплющи с въглехидрати, но нещо не го бях разбрала. В крайна сметка при мен като гледам май след нввмх реакцията е ултра кофти и се надявам това да е от шока...

# 490
И аз се "натоварих" вчера Grinning Сарми- една със сушена чушка и една малка зелева (с ориз и зеленчуци бяха- преди режима определено на Бъдни вечер хапвах минимум двойно количество сарми Flushed ). Купичка гъст боб, питка (много беше хубава, иначе щях само да я опитам, но си хапнах доста), малко фъстъци, баклава (купуваме една с орехи, не е накъртващо сладка и се яде), 2-3 супер сочни мандарини и 2 фурми, малко червено вино. Честно казано, почувствах се добре заситена, но не и преяла, не ми и беше тежко и нямах желание по-късно вечерта да си чопвам по още нещо (както беше преди режима). Днес...изобщо не ми се яде все още, пих само кафе със сметана и мисля направо да вечерям (пилешко бутче с гарнитура руска салата, малко питка и баклава със сигурност, и нещо друго може би, но само ако ми се яде).
Да ви се оплача...покрай този ковид в началото нищо не ми де ядеше, изкарах повече от седмица почти без храна. Когато започнах да се чувствам по-добре започнаха да ми се ядат вгх, не че съм била супер гладна. Този ефект след ковид го има и при други хора които познавам- буквално първо никакъв апетит, после желание за пици, сладоледи, тесто и като цяло увеличен апетит...Дали ковид не разбутва инсулина? При мен със сигурност доведе до много неприятно безсъние. Покрай боледуването доста разредих и фастовете. От януари ще се опитам да ги възобновя, поне донякъде.
Деси, моята КЗ след всичко споменато беше 7,2 около час по-късно. Без никакво движение, седнала на стол. Струва ми се, че не е чак толкова зле...предвид изяденото- то основно вгх си бяха Thinking Flushed През февруари подобна КЗ имах след 100 гр млечен шоколад и мисля и малко меденки и портокал/мандарини ядох тогава... Thinking

# 491
Нямам никакво обяснение за стойността вчера. Днес на обяд ядох пуйка - майката на мъжа на сестрата на мм прави уникална пълнена пуйка. Изядох солидно количество месо и плънка (плънката беше от ориз, гъби, стафиди някакви ядки), ядох и салата, домашни меденки и за капак и един бонбон линдор с вкус на портокал и кафе със сметана. Бонбонът ми се стори отровно сладък и съжалих, че съм го изяла изобщо - домашните сладки и баници са всички с редуцирана доза захар и след тях този бонбон е като отрова. Е след цялото това без никакво движение кз беше 6.5 !!!, а преди ядене беше 6. Този път обаче пробвах това с оцета - изгълтах 2 сл ябълков оцет преди ядене. Май и довечера ще го направя, макар че приключих със сладките неща и баниците. Само пуйка и плънка ще си хапна. Нямам идея защо е толкова голяма разликата. Снощи без движение и изядени тонове баница и боб, че и вино беше 6.9.  Сутринта беше 6.3, един час крос тренажор и неядене до обяд и едвам падна на 6.0.
Като цяло я меря кз тези 2 дни от “научен” интерес - действа много отрезвяващо като види човек тези цифри да не си мисли твърде често за чийтване.

# 492
И аз като Долче, 7,2 след изядените вгх, а именно:1 чушка с боб, салата от варени картофи,  кисело зеле и праз, вино и голямо парче содена питкаа. Тази сутрин кз беше 5.3. Не съм се разхождала, ама вече ми се излиза. Боли ме главата цял ден.

# 493
Интересно, и мен ме боли глава. Трябваше да изпия 1 аспирин и после 1 аналгин. Чак сега ми помина.
Чудя се дали В нямат връзка.

# 494
И аз съм цял ден с главоболие след с нощните въглехидрати. Доста прекалих и докарах КЗ до 7,8,но сутринта станах с КЗ 4,6. Преди късния обяд беше паднала до 4,1.

Общи условия

Активация на акаунт